- Дата и час: 17 Дек 2024, 14:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
развод,споразумение-отказ в полза на детето
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
развод,споразумение-отказ в полза на детето
Дъщеря ми се развежда и съпруга е съгласен на отказ от правото си върху жилище в строеж в споразумението но в полза на детето което е на 10 години.
- zora1957
- Нов потребител
то това, че детето е непълнолетно (то си е малолетно де ... 10г. ) не е проблем ... само че аз лично не виждам как с това споразумение ще стане "отказването в полза на детето" ...
- inspectora
- Активен потребител
Строежа на жилището е със средства на дъщеря ми от продажба на неин наследствен имот но за да приключи по бързо е склонна на компромис и не иска да влиза в конфликт .Това е в полза на детето и затова е склонна.Въпроса ми понеже не съм юрист е дали това е възможно.
- zora1957
- Нов потребител
То принципно всичко е възможно ... но не мисля, че със самото споразумение за развода може да стане ...
А те нямат ли си адвокати по развода ??? Защо не питат тях ???
А те нямат ли си адвокати по развода ??? Защо не питат тях ???
- inspectora
- Активен потребител
В понеделник адвокатката на дъщеря ми внася исковата молба в съда-по чл.99 ал.3 и не ми се иска да и звъним в почивните дни затова моля за съвет.Съпруга на дъщеря ми живее с друга жена на квартира и искаме всичко да приключи възможно най бързо докато не е размислил и предявил имужествени претенций поради не особено доброто си материално положение
- zora1957
- Нов потребител
zora1957 написа:В понеделник адвокатката на дъщеря ми внася исковата молба в съда-по чл.99 ал.3 и не ми се иска да и звъним в почивните дни затова моля за съвет.Съпруга на дъщеря ми живее с друга жена на квартира и искаме всичко да приключи възможно най бързо докато не е размислил и предявил имужествени претенций поради не особено доброто си материално положение
Чл. 99. (3) Съдът не се произнася относно вината за разстройството на брака, ако съпрузите заявят това и изложат своето споразумение относно упражняването на родителските права, личните отношения и издръжката на децата, както и относно имуществените отношения, ползуването на семейното жилище, издръжката между тях и фамилното име.
Или накратко-внася се ИМ с правно основание чл.99,ал.1 от СК,а в хода нап роизводството се прави изменение на иска по ал.3.
Ако ще внасяте молба - това ще да е развод по взаимно съгласие на основание чл.100 от СК,а споразумението е по чл.101 от СК.
А направо в целта - щом плащате на адвокатката си имате ПЪЛНО ОСНОВАНИЕ да и звъните и в почивните дни.Ние тука сме нейни колеги,но НЕ И БАЛАМУРНИЦИ ,че да и вършим безвъзмездно нейната работа.
- sarbijanac
- Активен потребител
Re: развод,споразумение-отказ в полза на детето
zora1957 написа:Дъщеря ми се развежда и съпруга е съгласен на отказ от правото си върху жилище в строеж в споразумението но в полза на детето което е на 10 години.
Ами взимате адвоката, той се запознава с документите и започва да действа, отивате при нотариус и прехвърляте по надлежния ред каквото имате там. Така или иначе, не можете да се справите сами, детето е малолетно, ще се наложи да се назначи особен представител, и затова действайте с адвоката, а ние какво да кажем повече.
- Magnolia
- Потребител
Зора, не се стряскайте, Магнолия Ви е посочила вярното решение, макар и по заобиколен път - начинът е жилището (правото на строеж) да се прехвърли на детето от двамата родители, още преди внасяне на споразумението.
Но, пак ще цитирам Магнолия, няма да минете без адвокат.
Успех!
Но, пак ще цитирам Магнолия, няма да минете без адвокат.
Успех!
- Kogato
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|