Здравейте!Първо се извинявам,че търся съвет и консултация оттук,но не знам просто откъде да започна...Не е бягство от платена консултация!
И така:Преди 2 години сключих договор за построяване и продажба на жилище със строителна фирма ООД,състоящо се от 2 съдружници.Строежът трябваше да е готов в началото на 2008 г.Но не е и то поради това,че единият от съдружниците е присвоил много пари и е абдикирал.Другият е във финансова невъзможност да завърши сградата.Гвоздеят в програмата е,че се оказва, че 40 апартаменти от сградата са ипотекирани от строителя за сумата от 1000000 евро в банка срещу правото на строеж и тази ипотека изтича тия дни.Пари няма, а междувременно избягалият съдружник е регистрирал фирма на сина си и си строи и се разхожда безнаказано когато пред нас стои угрозата да си загубим жилищата и психиката.С въпросната особа не може да се комуникира по никакъв начин ,тъй като закона не го заплашва като физ.лице.Единственото имущество,което двамата съдружници имат,но като физически лица е един парцел,върху който при съгласие на двамата може да се прехвърли ипотеката от нашата сграда и да се довърши строежа.За това обаче има съгласие само на единият строител от ООД-то.Дайте ми съвет плс какво трябва да се направи!!! Докога разни престъпници ще се разхождат свободно и ще се присмиват над такива нещастници като нас!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 23:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Некоректни строители Помощ!!!
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Некоректни строители Помощ!!!
matcola написа:Здравейте!Първо се извинявам,че търся съвет и консултация оттук,но не знам просто откъде да започна...
1. Адвокат, който да прецени дали да ви заведе иск и да издири какво имат за запориране и възбрана. Искът можете да го обезпечите предварително. Ако фирмичката няма никакво имущество /което е доста вероятно като гледам каква схема за бизнес ползват/ - сте го закъсали здраво. Другият вариант е производство по обявяване в несъстоятелност.
2. Ако адвокатът прецени - сигнал до съответната прокуратура.
-
Trapped - Потребител
Благодаря за бързия отговор!Тъй като съм лекар по професия и имам общи познания по право знам,че сме го закъсали здраво със сигурност...В това жилище съм вложила всичко , живея под наем и съм в страхотен стрес/ сори за емоционалните отклонения/. Необходим ми е адвокат,който е супер спец в тази област и познава всички методи на действие! Очевидно е ,че ООД-то няма никакви активи, а само собствености като физ.лица. Ако банката ни вземе жилищата просто не знам докъде ще издържи психиката на всичките тези 40 семейства...Що за държава сме,когато престъпниците могат да се крият зад някакво измислено дружество и да не носят никаква отговорност!Значи трябва се прибягва до други методи...Бог да ни пази!
- matcola
- Нов потребител
Тъй вярно!!! Благодаря! И аз съм стигнала до този извод.Само ме интересува дали имаме някакъв шанс да си получим готовите жилища преди да дадем огромен хонорар на който и да е адвокат!И прогнозата в какви времеви граници евентуално може да се случи това,ако се случи...
- matcola
- Нов потребител
Re: Некоректна строителна фирма Експириан" ЕООД
Изключително съм недоволен от строителна фирма Експириан" ЕООД. Купих апартамент от тяхна сграда в аспарухово преди 4 години. Преди 3 години установих че в апартамента ми има течове от терасата над мен. Вече 3 години не могат да ги отстранят - завали ли дъжд избиват петна, появяват се капки, мухъл и т.н.т. Писна ми да им пиша уведомителни писна, да звъня на техническия им ръководител който е една бабка дето представа си няма от нищо.
Асансьора в сградата е невъзможно некачествен и се поврежда през ден, засяда ако се качат 3-ма човека с общо тегло над 230 кг. и това в сграда с над 60 апартамента си направо подигравка. Кумините и куминните тела пушат в апартаментите явно са направени некачествено и не могат да изведат пушека. Същия е проблема и с аспираторните тела, ако някой готви в апартаментите по цялата вертикала се испускат миризми - в тоалетните също, и това при положение че съм сложил клапани и на двете места. Фасадата цялата се лющи, и не прилича вече на нищо явно материалите не са устойчиви на слънчевата светлина. В апартамента ми инсталациите са сбъркани, в банята трябваше да си прекарвам сам кабели наново за бойлера а в спалнята двоен ключ работи като еденичен защото явно в някоя от кутииките кабелите са вързани един за друг. Тези оплаквания не са само от мен а от всички в сградата.
Пиша за да предпазя хората да се набутат купувайки апартамент от тях. !!!
Асансьора в сградата е невъзможно некачествен и се поврежда през ден, засяда ако се качат 3-ма човека с общо тегло над 230 кг. и това в сграда с над 60 апартамента си направо подигравка. Кумините и куминните тела пушат в апартаментите явно са направени некачествено и не могат да изведат пушека. Същия е проблема и с аспираторните тела, ако някой готви в апартаментите по цялата вертикала се испускат миризми - в тоалетните също, и това при положение че съм сложил клапани и на двете места. Фасадата цялата се лющи, и не прилича вече на нищо явно материалите не са устойчиви на слънчевата светлина. В апартамента ми инсталациите са сбъркани, в банята трябваше да си прекарвам сам кабели наново за бойлера а в спалнята двоен ключ работи като еденичен защото явно в някоя от кутииките кабелите са вързани един за друг. Тези оплаквания не са само от мен а от всички в сградата.
Пиша за да предпазя хората да се набутат купувайки апартамент от тях. !!!
- jordan_rusev
- Нов потребител
Re: Некоректни строители Помощ!!!
Ами съдете ги.
- chadel
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|