начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

семеен кодекс

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

семеен кодекс

Мнениеот manasieva » 17 Юли 2008, 15:05

Моля ви за помощ! Живея на съпружески начала от 8 години, но жената с която живея е подала иск за издръжка на двете ми дъщери. Преди време напуснах работа в системата на МВР и отидох да работя като охранител в друг град, но съм по граждански договор. През почивните ми дни се прибирам при семейството си, а тя твърди в иска си, че в този период от време аз не съм се интересувал от тях и не съм ги издържал. В разпореждането, което получих трябва да представя в срок до 1 месец: становище по допустимост и основателност на иска, становище по обстоятелствата, на които се основават и възражение срешу иска и обстоятелствата. През целият ни съвместен живот тя е работила само 2 месеца. Какво трябва да представя, за да небъде облагодетелствана същата и да мога да си взема децата от нея. Как да докажа, че всичко което имаме е плащано със мои средства. Или какво изобщо да направя.
manasieva
Нов потребител

правата на бащите

Мнениеот manasieva » 17 Юли 2008, 16:31

Благодаря ви, но се опитвам с приятели да се справя със проблема.Явно няма да стане.Как да докажа че съм и купил крави, кола на нейно име и обзавеждане.Мислех си за декларации от съседи, които са ме виждали да се прибирам при тях и да се грижа както и за свидетели, но знам, че съда работи с доказателства.Имам липраво да поискам в отговора си същата да докаже откъде и получила средства за закупуване на движими вещи и животни, след като тя самата твърди, че има доход от 110лв.от продажбата на мляко, а е продала 1та кола- пак на нейно име и 3 крави както и др.неща. Насочете ме към адвокат. Аз съм от община Мизия, обл.Враца. Благодаря за отговорите предварително.
manasieva
Нов потребител

Мнениеот pokerman » 17 Юли 2008, 16:36

Чл. 131 ГПК (1) След като приеме исковата молба, съдът изпраща препис от нея заедно с приложенията на ответника, на когото указва да подаде писмен отговор в едномесечен срок, задължителното съдържание на отговора и последиците от неподаването на отговор или неупражняването на права, както и за възможността да ползва правна помощ, ако има необходимост и право на това.
(2) Писменият отговор на ответника трябва да съдържа:

1. посочване на съда и номера на делото;

2. името и адреса на ответника, както и на неговия законен представител или пълномощник, ако има такива;

3. становище по допустимостта и основателността на иска;

4. становище по обстоятелствата, на които се основава искът;

5. възраженията срещу иска и обстоятелствата, на които те се основават;

6. (изм. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) подпис на лицето, което подава отговора.

(3) В отговора на исковата молба ответникът е длъжен да посочи доказателствата и конкретните обстоятелства, които ще доказва с тях, и да представи всички писмени доказателства, с които разполага.

Чл. 133. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Когато в установения срок ответникът не подаде писмен отговор, не вземе становище, не направи възражения, не оспори истинността на представен документ, не посочи доказателства, не представи писмени доказателства или не упражни правата си по чл. 211, ал. 1, чл. 212 и 219, той губи възможността да направи това по-късно, освен ако пропускът се дължи на особени непредвидени обстоятелства.

ГПК - граждански процесуален кодекс
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот manasieva » 18 Юли 2008, 08:08

благодаря на всички във форума. А съм "манасиева" защото това е сестра ми- за любопитните, но това не ми е проблем.
manasieva
Нов потребител

Мнениеот DrazniteL » 18 Юли 2008, 14:17

---
Последна промяна DrazniteL на 19 Дек 2011, 13:50, променена общо 1 път
DrazniteL
Потребител

Мнениеот manasieva » 21 Юли 2008, 08:11

благодаря на всички за отговорите.
manasieva
Нов потребител

Назад към Семейни казуси