начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Граждански брак

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Граждански брак

Мнениеот hristomatia » 24 Юли 2008, 09:30

Управител съм на фондация и преди 1 месец сключих граждански брак като промених фамилното си име. Отидох в пловдвиски окръжен съд, за да попитам какъв е реда за промяна на съдебното решение. отговориха ми, че не са сигурни, но да подам молба. Моля, някои ако е имал този проблем или е запознат по-подробно да пише. Проблемът е, че съм бременна в девети месец и не мога да обикалям по адвокати, съдилища и институции. Прочетох закони, но и там няма нищо упоменато. Предполагам, че и балстата трябва да сменя.
Благодаря Ви предварително.
hristomatia
Нов потребител

Мнениеот punisher » 24 Юли 2008, 10:00

Какво искате всъщност?
Да бъде отразено новото ви фамилно име като управител на фондацията ли???
punisher
Потребител

Граждански брак

Мнениеот hristomatia » 24 Юли 2008, 10:03

Искам да знам какви докумнети трябва да представя в съда. От там ми казаха, че щом съм с променено име и лична карта трябва да внеся молба в съда- казаха, че не са сигурни, че това е реда.
Все пак предполагам по пътя на логиката, че трябва да уведомя съда за смяната на името ми.
hristomatia
Нов потребител

Мнениеот punisher » 24 Юли 2008, 10:13

Вие изобщо не сте наясно.А в съда няма как да ви отговорят.Не това им е работата.
Става въпрос за промяна на обстоятелство-това е името на управителя,т.е. вашата нова идентификация.Това води до промяна на учредителния акт на фондацията и не става с молба,а се прави със заявление,има държавна такса за тази услуга,която се плаща и след като провяната се отрази от съда в регистъра на юрид.лица с нестоп. цел и тогава трябва да се направи и промяна в булстата на фондацията.
Не считам,че можете да се справите сама.По-скоро родете и след това потърсете адвокат.
punisher
Потребител

Граждански брак

Мнениеот hristomatia » 24 Юли 2008, 10:42

Благодаря много- така предпологах и аз. Най-добре ще е да наема адвокат, които да се заеме с това.
hristomatia
Нов потребител

Назад към Семейни казуси