Управител съм на фондация и преди 1 месец сключих граждански брак като промених фамилното си име. Отидох в пловдвиски окръжен съд, за да попитам какъв е реда за промяна на съдебното решение. отговориха ми, че не са сигурни, но да подам молба. Моля, някои ако е имал този проблем или е запознат по-подробно да пише. Проблемът е, че съм бременна в девети месец и не мога да обикалям по адвокати, съдилища и институции. Прочетох закони, но и там няма нищо упоменато. Предполагам, че и балстата трябва да сменя.
Благодаря Ви предварително.
- Дата и час: 17 Дек 2024, 00:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Граждански брак
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Граждански брак
Искам да знам какви докумнети трябва да представя в съда. От там ми казаха, че щом съм с променено име и лична карта трябва да внеся молба в съда- казаха, че не са сигурни, че това е реда.
Все пак предполагам по пътя на логиката, че трябва да уведомя съда за смяната на името ми.
Все пак предполагам по пътя на логиката, че трябва да уведомя съда за смяната на името ми.
- hristomatia
- Нов потребител
Вие изобщо не сте наясно.А в съда няма как да ви отговорят.Не това им е работата.
Става въпрос за промяна на обстоятелство-това е името на управителя,т.е. вашата нова идентификация.Това води до промяна на учредителния акт на фондацията и не става с молба,а се прави със заявление,има държавна такса за тази услуга,която се плаща и след като провяната се отрази от съда в регистъра на юрид.лица с нестоп. цел и тогава трябва да се направи и промяна в булстата на фондацията.
Не считам,че можете да се справите сама.По-скоро родете и след това потърсете адвокат.
Става въпрос за промяна на обстоятелство-това е името на управителя,т.е. вашата нова идентификация.Това води до промяна на учредителния акт на фондацията и не става с молба,а се прави със заявление,има държавна такса за тази услуга,която се плаща и след като провяната се отрази от съда в регистъра на юрид.лица с нестоп. цел и тогава трябва да се направи и промяна в булстата на фондацията.
Не считам,че можете да се справите сама.По-скоро родете и след това потърсете адвокат.
- punisher
- Потребител
Граждански брак
Благодаря много- така предпологах и аз. Най-добре ще е да наема адвокат, които да се заеме с това.
- hristomatia
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|