начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

моля дайте съвет по повод на домашно насилие над моето дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля дайте съвет по повод на домашно насилие над моето дете

Мнениеот 4i4oico » 27 Юли 2008, 13:14

здравейте,разведох се преди близо 2 години по взаимно съгласие а имам син на 10 . съдът отреди свиждания с детето на 2 седмици.Не сме скъсали връзката помежду ни и сестарая да я запазя /държа много на сина ми/,плащам редовно издръжка на майка му и не съм я спирал дори когато сина ми е е при мен за лятната ваканция.Проблема стана сериозен когато майка му реши да иде да живее в друг град при друг мъж с деца които са по големи.Знам че след като сме разведени тя е свободна да живеее където поиска.В така създадената ситуация аз не мога да виждам детето повече от 2-3 пъти годишно понеже тя отиде да живее на другия край на страната и не мога да хвърча по пътищата на всеки 2 седмици.Та на проблема-всичко отначало беше добре с детето,запозна се с чуждите и се сприятелиха,дотук добре но....наскоро сина ми сподели че по голямото дете редовно му налита на бой и на няколко пъти даже го е насинявал сериозно.питах сина ми дали е казвал на майка си а той ми сподели че не смее под заплаха на по голямото дете и че след това ше бъде още по жесток боя.Сина ми не е конфликтно дете За мен това е недопустимо защото това е дете което сега оформя характера си а под заплаха и тормоз то рано или късно ще се пречупи.кажете какво да правя когато има следващ път на тормоз.Моята идея е да извадя медицинско на детото си за нанесените травми и да подам жалба в съответното РПУ,след което да възбудя дело за отнемане на родителските права на майка му.Доколкото успях да разбера от закона за закрила на детето......домашното насилие не се толерира по никакъв начин .Благодаря предварително на отзовалите се със съвет
4i4oico
Нов потребител

Re: моля дайте съвет по повод на домашно насилие над моето д

Мнениеот donna » 27 Юли 2008, 13:37

4i4oico написа:здравейте,разведох се преди близо 2 години по взаимно съгласие а имам син на 10 . съдът отреди свиждания с детето на 2 седмици.Не сме скъсали връзката помежду ни и сестарая да я запазя /държа много на сина ми/,плащам редовно издръжка на майка му и не съм я спирал дори когато сина ми е е при мен за лятната ваканция.Проблема стана сериозен когато майка му реши да иде да живее в друг град при друг мъж с деца които са по големи.Знам че след като сме разведени тя е свободна да живеее където поиска.В така създадената ситуация аз не мога да виждам детето повече от 2-3 пъти годишно понеже тя отиде да живее на другия край на страната и не мога да хвърча по пътищата на всеки 2 седмици.Та на проблема-всичко отначало беше добре с детето,запозна се с чуждите и се сприятелиха,дотук добре но....наскоро сина ми сподели че по голямото дете редовно му налита на бой и на няколко пъти даже го е насинявал сериозно.питах сина ми дали е казвал на майка си а той ми сподели че не смее под заплаха на по голямото дете и че след това ше бъде още по жесток боя.Сина ми не е конфликтно дете За мен това е недопустимо защото това е дете което сега оформя характера си а под заплаха и тормоз то рано или късно ще се пречупи.кажете какво да правя когато има следващ път на тормоз.Моята идея е да извадя медицинско на детото си за нанесените травми и да подам жалба в съответното РПУ,след което да възбудя дело за отнемане на родителските права на майка му.Доколкото успях да разбера от закона за закрила на детето......домашното насилие не се толерира по никакъв начин .Благодаря предварително на отзовалите се със съвет

Две деца се сбили ,а ако се бяха сбили две ваши деца как щяхте да реагирате . Не сте в нормите на закона за домашното насилие.Не сте и в нормите на чл.75 СК за лишаване от родителски права.
Но сте в нормите на личноот отмъщение на 100% Защо не направите опит да поговорите с майката на сина ви и новия и съпруг?
Моожете да опитате да поискате от съда да промени родителските права и да ги предостави на вас , но дали това ще стене никой не може да гадае.

Боже като си спомням на малката ми сестра като деца къв пердах съм и теглила ...е сега не смея щото ще стене обратното :D :D :D :D :D
donna
Старши потребител

Re: моля дайте съвет по повод на домашно насилие над моето д

Мнениеот 4i4oico » 27 Юли 2008, 13:44

аз просто искам по доброто за детето си

модерирано
hasplu
4i4oico
Нов потребител

Мнениеот donna » 27 Юли 2008, 14:13

4i4oico написа:благодаря заотговора :D но не съм тук за да се заяждам /питах и тук след като направих консулт с адвокат по семейно право/просто исках повече от едно мнение

Нищо няма да постигнете бъдете сигурен :D :D :D :D

модерирано
hasplu
Последна промяна donna на 27 Юли 2008, 14:34, променена общо 2 пъти
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 27 Юли 2008, 14:33

bebitor написа:Не му се обяснявай, Донна! Не си струва да доказваш качества пред подобен неблагодарник. Не му харесва отговорът, а освен това смята, че знае закона по-добре от нас.
Да се спасява.

Към моератора изтрил си на Бебитор писаното в единия пост , никой не ти дава такова право

Ето го текста ,между другото колежката обидена си изтрли целия пост

Ето отношение и чудо. Ти му помагаш пък той те плюе.

Г-не, децата се бият по между си и това е съвсем нормално. Така растат и оформят характер. Решение- разговор.

модерирано
hasplu
donna
Старши потребител

Назад към Семейни казуси