- Дата и час: 17 Дек 2024, 01:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод и сега какво?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Развод и сега какво?
Здравейте,имам следния проблем.Със съпругата ми сме женени от 1997г.През 1999г.съпругата ми получи пари от майка си и леля си да закупи апартамент в който да живеем.Преди 3 години се върнах от Испания където възстанових по молба на лелята половината от парите за този апартамент.И от тази година преди 3 месеца съпругата ми започна да претендира,че апартамента е на нейно име и може да ме изгони по всяко време.Въпросът ми е,имам ли право вече на половината апартамент и при един евентуален развод мога ли да остана на улицата без нищо?Пазя си бележките по преводите които съм пращал на лелята и на практика съм си изплатил нейната сума.
- strashni
- Нов потребител
Re: Развод и сега какво?
strashni написа:Здравейте,имам следния проблем.Със съпругата ми сме женени от 1997г.През 1999г.съпругата ми получи пари от майка си и леля си да закупи апартамент в който да живеем.Преди 3 години се върнах от Испания където възстанових по молба на лелята половината от парите за този апартамент.И от тази година преди 3 месеца съпругата ми започна да претендира,че апартамента е на нейно име и може да ме изгони по всяко време.Въпросът ми е,имам ли право вече на половината апартамент и при един евентуален развод мога ли да остана на улицата без нищо?Пазя си бележките по преводите които съм пращал на лелята и на практика съм си изплатил нейната сума.
Темата не е за тук ,а за семейни .Апартамента е купен по време на брак със заемни пари от лелята на съпругата и дарени пари от майката/така разбирам / , сумата на лелята вашето семейство е върнало .Съпругата ви след развода може да поиска делба и да доказва ,че сумата и е дарена от майка и , съобразно тая сума и това което ще остане купено с ваши пари ще се изчисли квотата и.
Сега, ако парите дадени от майката ей така на ръка ...би било добре да има някакъв документ ,пр. платежно нареждане от сметката на майката по тая на продавача на жилището , инъче само със свидетели трудна работа жена ви да докаже ,че майка и и дарила определена сума пари за закупуване на жилището.
- donna
- Старши потребител
Ако съвестно сте описали фактите може да сте спокоен.Макар , че само съпругата ви фигурира като собственик в нотариалния акт , вие всъщност сте съсобственици и имате по ½ идеална част от собствеността.При развод обаче е възможно съдът да предостави ползването на апартамента само на едини съпруг , но последния ще дължи обещзетение за ½ на другия.Изобщо варианти много ако нещата стигнат до развод!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Няма никакви документи за получаване на парите от майка и и от леля й.А пък аз имам черно на бяло превода от Western Union с който съм писал изрично,че парите са по заема на лелята.
- strashni
- Нов потребител
strashni написа:Няма никакви документи за получаване на парите от майка и и от леля й.А пък аз имам черно на бяло превода от Western Union с който съм писал изрично,че парите са по заема на лелята.
Споко след влизането на решението в сила ще сте съсобственици на по 1/2 ид. част , съпругата ви явно няма да може да докаже дарение от майка си ,тъй като на рекъл казал.........
- donna
- Старши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|