Здравейте! Търся помощ наред и ви моля да ме извините, ако на някого от вас написаното е познато:
Мъж с извънбрачно припознато дете на 14г.иска развод от жена си, с която имат дете на 21г. Тя отказва категорично. Какво да прави мъжа? Ваш колега го е обезсърчил-трябвало да се разбере с нея с добро, да стане по взаимно съгласие, в противен случай щяла да му вземе ВСИЧКО и да го остави гол и бос без нищо! Аз/майката на 14г. му дете/ знам, че взаимно съгласие не може да стане. Изключено е също да се доказва нейно виновно поведение...Моля Ви, помогнете ми със съвет. Тя е толкова зла, че детето ми не вижда баща си от една година-правим го скришом и за кратко-някакво безумие! Какъв е тоя безумен закон - да не можеш да се разведеш ако решиш? Истина ли е това, че виновния за развода не може да получи развод, ако "невинния" не иска развод? Никакво значение ли няма за съда нуждата на детето да живее с двамата си родители в семейство? Какво би станало, ако той заживее с нас? Това може ли да е обективна причина за прекратяване на брака? Помогнете ми , моля Ви, защото полудяваме-и аз и детето ми! Много Ви благодаря предварително за добрината!
чл.99(4):
"(4) Развод не се допуска, ако разстройството на брака се дължи само на виновното поведение на ищеца, а другият съпруг настоява да се запази бракът, освен ако важни обстоятелства налагат да се допусне разводът."
Какви са тези "важни обстоятелства"? Моля ви, дайте ми идея как да реша проблема - ТАТКОТО СЕ Е ПОБЪРКАЛ ОТ ПЕРЕСПЕКТИВАТА И СЕ Е ПОЧТИ ОТКАЗАЛ ДА СЕ БОРИ, ЗАЩОТО НЕ ВИЖДА ИЗХОД - ПОМОГНЕТЕ МИ!!!
- Дата и час: 17 Дек 2024, 02:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
помощ относно чл.99/4/ от семейния кодекс
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: помощ относно чл.99/4/ от семейния кодекс
Чак всичко да му вземе не ми се струва реално. Детето им е голямо за издръжка, а за имуществото си има ред - това, което си е негово лично имущество (на съпруга), съпругата няма как да му вземе. За 99/4 от СК - един добър адвокат би убедил съда, че детето от друга жена е важно обстоятелство (детето Ви е непълнолетно, за разлика от другото, има нужда от баща и т.н.). Не виждам от какво толкова е притеснен този съпруг, да си потърси друг адвокат и да започне да се развежда. И да го разведат по негова вина, какво толкова, в затвора няма да го вкарат. А дори съдът да приеме, че не допуска развод, поне ще знае, че е опитал.
Dip trip, flip fantasia
- octavia
- Младши потребител
Наистина съм благодарна, оценявам труда Ви и добронамереността Ви...
Изчетох горното, но това не е нашият случай, защото те не живеят отделно.
И на мен ми се струва, че би трябвало интереса на моето дете да е "важно обстоятелство", но от ваши колеги разбрах, че закона изобщо не мисли така и като едното нищо ще откажат развод!
Горещата ми молба е да ми подскажете - аз разсъждавам като обикновен човек, а вие сте умни и опитни - видяли сте доста, разсъждавате другояче...
Моля ви - подскажете, а че ще е нужен друг адвокат - стана ми ясно...
Мисля си, какво би значело за съда, ако мъжа се премести да живее при нас - това "важно обстоятелство" ли ще е и ще натежи ли, или отново ще е важен инатът на "невинния" в този развод?
Изчетох горното, но това не е нашият случай, защото те не живеят отделно.
И на мен ми се струва, че би трябвало интереса на моето дете да е "важно обстоятелство", но от ваши колеги разбрах, че закона изобщо не мисли така и като едното нищо ще откажат развод!
Горещата ми молба е да ми подскажете - аз разсъждавам като обикновен човек, а вие сте умни и опитни - видяли сте доста, разсъждавате другояче...
Моля ви - подскажете, а че ще е нужен друг адвокат - стана ми ясно...
Мисля си, какво би значело за съда, ако мъжа се премести да живее при нас - това "важно обстоятелство" ли ще е и ще натежи ли, или отново ще е важен инатът на "невинния" в този развод?
- gergana_33
- Нов потребител
Ех, не познавам двойка, при която единия да е искал и да не е прекратен брака. Дори нямам идея, защо са ви наплашили толкова с ал.4- тя Е преодолима. Освен ако вие не сте съпругата- легалната, де.
Казуса не е сложен.
Фактическата раздяла е важно обстоятелство!
Друг е въпроса дали?... бащата на детето ви има намерения за действие...
Искова молба по ал.3 на 99 - после всичко е възможно...
Параметрите на имуществените и лични отношения се договарят!
п.п. и отмина отдавна времето, когато брака бе "основна клетка на обществото"...пък и невиновния съпруг да шантажира по този нелеп начин 'другия"!
Казуса не е сложен.
Фактическата раздяла е важно обстоятелство!
Друг е въпроса дали?... бащата на детето ви има намерения за действие...
Искова молба по ал.3 на 99 - после всичко е възможно...
Параметрите на имуществените и лични отношения се договарят!
п.п. и отмина отдавна времето, когато брака бе "основна клетка на обществото"...пък и невиновния съпруг да шантажира по този нелеп начин 'другия"!
- Гост.
- Старши потребител
Според мен , просто бащата нещо се скатава, а не му е виновен законът или съпругата му. Начини има,както казват колегите. Според мен , в случая желание липсва.
А ако съпругата , наистина е чак толкова зла, това би могло да обоснове развод по нейна вина/психологически тормоз например/.
И въпреки, че почти изключвам вероятността, колега да е казал ,че ще му вземе всичко, явно "всичкото" му е по мило от интересите на детето.
А ако съпругата , наистина е чак толкова зла, това би могло да обоснове развод по нейна вина/психологически тормоз например/.
И въпреки, че почти изключвам вероятността, колега да е казал ,че ще му вземе всичко, явно "всичкото" му е по мило от интересите на детето.
- sunrise
- Активен потребител
МНОГО, МНОГО, МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ!
Благодаря на всички ви, бях се отчаяла! (благодарение на некомпетентен ваш колега)
Благодаря, че го има този форум, благодаря на вас за отзивчивостта!
Благодаря на всички ви, бях се отчаяла! (благодарение на некомпетентен ваш колега)
Благодаря, че го има този форум, благодаря на вас за отзивчивостта!
- gergana_33
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|