начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

развод по чл.100- излишно усложнен от съдия

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

развод по чл.100- излишно усложнен от съдия

Мнениеот zenitn » 12 Ное 2008, 19:36

Колеги, досега случвало ли ви се е при развод по чл.100 от СК, съдията да Ви иска удостоверение за семейно положение и отделно за всеки от молителите удостоверение за родствени връзки? :roll: :roll:
Не разбирам кому са нужни и какво иска да си докаже съдията :?: :idea:
zenitn
Младши потребител

Re: развод по чл.100- излишно усложнен от съдия

Мнениеот donna » 12 Ное 2008, 19:44

aaaaa ,човека нещо се е объркал ,ами в такъв случай напишете му на човека ,че такова чудо не се изисква ,а задължителните приложения към молбата са еди кои си :mrgreen:
donna
Старши потребител

Мнениеот zenitn » 12 Ное 2008, 20:05

ми то указанието е да се представят на съдебното заседание, ама малко се гръмнах като ги прочетох. Все пак хората сами искат да се разведат, не обявяват приемане на наследство или бог знае какво друго. :?:
Чудят се как да им усложнят живота - и без друго трудно се стигна до това споразумение.............а не ми се ще да бия интереса им и да се заяжда съдията с тях и да удължаваме агонията...... :cry:
zenitn
Младши потребител

Мнениеот Quicksilver » 12 Ное 2008, 20:56

zenitn написа: Колеги, досега случвало ли ви се е при развод по чл.100 от СК, съдията да Ви иска удостоверение за семейно положение и отделно за всеки от молителите удостоверение за родствени връзки? :roll: :roll:

А как иначе съдията да разбере, че молителите наистина имат сключен брак помежду си? Може да се окаже съдът да "разведе" мъж и жена, които никога не са били женени. Другото удостоверение е нужно, за да се установи дали молителите имат общи деца, за да се защитят интресите на последните.
Quicksilver
Потребител

Мнениеот donna » 12 Ное 2008, 20:58

е боже....представя се акт за раждане и свидетелство за скл. гр. брак ,това е :D
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Ное 2008, 21:03

Колеги, досега случвало ли ви се е при развод по чл.100 от СК, съдията да Ви иска удостоверение за семейно положение и отделно за всеки от молителите удостоверение за родствени връзки? :roll: :roll:

Хихихи, заливам се вече от смях, стига бе. Това не може да е истина..
Предложението на Quicksilver заслужава внимание, всъщност като се замисля :? - само това ще да е. :lol: :lol: :lol:
Без значение правното основание за прекратяване на брака- кому са нужни точно тези доказателства, след като сте представили у-ние за скл. гр. брак.

Благодаря ви, беше ми нужно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Quicksilver » 13 Ное 2008, 00:32

Амчи тъй де. Мое хората една голословна молба да са представили - на, разведете ме. Па то и съдията млад, зелен, чуди се кво да чини. :lol: :lol: :lol:
Quicksilver
Потребител

Мнениеот Гост. » 13 Ное 2008, 00:36

Нема да е сал молбица, нема, немааа- по 100, требе си и споразумение, и ДТ и ехей още колко нещица.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот valia6000 » 13 Ное 2008, 00:58

Здравейте!
На мен ми се е случвало, но в съдебно заседание!
Съдийката ме помоли да представя декларации за семейно и имотно състояние.
Аргументите й бяха, че са й необходими за определяне на ДТ.
Приятна вечер.
valia6000
Младши потребител

Мнениеот Quicksilver » 13 Ное 2008, 01:02

Абе карай да върви. Ще се пише една (па ако трябва и няколко, то някои съдии са много либерални)резолюции БД, докато се изправят (под прав ъгъл :lol: ) нередностите по молбата. Ако не се изправят под съответния ъгъл, ще се прекрати делото, пък после я наново, я жалене на прекратителното определение, я запазване на брака, защото съпрузите, отвратени от несправедливата съдебна :lol: най-накрая ще се откажат да се борят с вятърните й мелници и така бракът като "основна клетка на обществото" ще се пребъде в идните поколения. Амин!
Впрочем нали един от принципите на все ще действащия СК повелява закрила на брака от държавата. Ей на - закриля го и още как. :lol: :lol: :lol:

П.П. Колегата ще ме извинява, че му наспамих темата, ама :oops:
Quicksilver
Потребител

Мнениеот Гост. » 13 Ное 2008, 01:10

Благодаря, добра вечер и на вас.
За декларациите- те се представят, и същината на темата не е тази.
Що се отнася до твърдението на съда- за определяне на ДТ с оглед декларацията/ то тя и не винаги отразява реалността, но това е друга тема/има логика, въпреки че във всичките ми брачни дела, съдът е определял такса в минимален размер по Тарифа 1. Това се случва и по новия ГПК, респективно и новата тарифа.
Разбира се, в най-чистия вариант на прекратяване, когато няма издръжки, имущество и прочие...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот zenitn » 13 Ное 2008, 01:30

абе всичко си имам към молбата- и декларации и оригинален акт за гр.брак и акт за раждане на детето и споразумение подписано и д.т. , не знам какво му е хрумнало на тоз човек :!:
zenitn
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 13 Ное 2008, 01:39

Добре, като си имате не следва на съда повече доказателства да представяте- това ви е ясно.
Ако ли толкова се притеснявате за делото бихте могли да депозирате писмена молба за нарочни указания- хем и служебното начало да се прояви. Та това е само един развод за бога.
Докато ви четях ми хрумна- възможно е да са ползвали сламка от нещо старо... случават се и такива неща.
Но при представено УГБ/ доказателство за валиден гр. брак/, УР/ произход на чавета/ на уважаемите не им се следва повече- това са официални документи! , алогично е да се искат допълнителни доказателства в тази насока, които на всичкото от горе са косвени...

Извинете ме и мен, че спамих в темата ви, но така искрено се смях...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот zenitn » 13 Ное 2008, 12:07

благодаря на всички Ви
и аз щях да се смея, ако това беше написано от някой друг. Щях да си помисля че е шега :lol: . Ще пиша за развръзката...............
zenitn
Младши потребител

Мнениеот betina » 13 Ное 2008, 20:12

Освен написаното от колегите, мога да посоча, че в удостоверението за родствени връзки не се посочва съпруга, защото той не ви е роднина :D
betina
Потребител

Мнениеот Гост. » 13 Ное 2008, 20:41

Хихи- права сте, но за дечицата?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Quicksilver » 13 Ное 2008, 21:01

А, то накрая и роднини могат да излязат. И тогава тоя пущин брак ще трябва да го унищожаваме. Я си представете, че делото е заведено в РС в някой малък град. Съдията от същото село като и съпрузите и си вика: "А! Ганчо и Пенка га са ожениа?! Аз ги знам от отдавна. Заедно сми играли на жоминка. Ма те са първи братчеди?! Как тъй са ги уженили?! Ник'къв развод! Па и по заимно съгласие. Ни мой тъй. Жъ поискам от Съвета едно м'ти удстуверение за родствени връзки и кат ми го предстаат, ж'ги цапардосам по чутурите. Вий хаирсъзини таквизи, ко сти напраили, бре!? Натопорчили сти съ у плевнята на бай ви Стоичку и айде а са земите. Как ни въй срам, бе! развратници!"

П.П. Сори за втори път за спама. Обещавам, че повече няма да спамя...в тая тема.

П.П.П. Дотогава, докато не реша да потретя. :oops:
Quicksilver
Потребител

Мнениеот zenitn » 13 Ное 2008, 21:11

Спамете колеги, колкото Ви е угодно. Аз ще сканирам резолюцийката на молбицата и ако мога ще я приложа тук - да й се радваме вкупом. :mrgreen:

П.П. Градът обаче не е малък- не ми се вярва да излязат и десети братчеди. :lol:
zenitn
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 13 Ное 2008, 21:20

Еее, човек да не вечеря и станал купона. :lol: :roll:
Мда... чудесно чувство за хумор!
Зенит, аз си събирам такива шедьоври, и Ви моля да ми го изпратите на ел. поща.
А предложението Ви да се сканират и качват в лекс брилянтните мисли на з-н-а-е-т-е к-о-й е чудна хрумка, но няма да сработи. 8) По обясними причини...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Quicksilver » 13 Ное 2008, 21:39

poli_g написа: Еее, човек да не вечеря и станал купона.

Наядохме се, напихме се и вече сме под масата да търсим дипломата на съдията, дето ги е поискал тия удостоверения. Хлъц!
Quicksilver
Потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси