начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Национална електронна картотека на магистратите

Дискусии на тема съдебната власт в България

Re: Национална електронна картотека на магистратите

Мнениеот plamen_penev » 05 Дек 2008, 14:48

Като илюстрация към поста на GeorgiKERELOV на 05 Дек 2008 12:51 pm:
Съдиите поголовно се опитват (и вероятно някои успяват?!) да принудят страна по делото да плаща недължими по закон такси. Лично имам няколко такива случая. Ще спомена два: съдия (да не кепезя съда, той няма вина!) спира частна жалба, защото според него се дължала ДТ. Друг случай: съдия спира делото, защото според него НПО дължало такса 50 лв, а не 10 както е по тарифата. Дали всички съдии постъпват така, заработвайки "15"-та си заплата - не знам, а и не вярвам...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот system » 05 Дек 2008, 15:27

Господин Пламен Пенев се представя за оскърбен данъкоплатец. Само че господин Пенев забравя (или може би не се сеща) за един прост факт, който и преди съм споменавал: съдебният спор е в повечето случаи спор между двама данъкоплатци. И съдебният спор винаги приключва във вреда на единия данъкоплатец. Естествено, единият данъкоплатец не е доволен, и понеже е с манталитета и разсъжденията на господин Пенев, тръгва да гони карес на съда защо го е отрязал по делото.
Фактът, че господин Пламен Пенев навежда конкретни примери, означава, че неговите вопли във форума са точно защото решение, или решения на съда не са в негова полза. Но това, че не са във Ваша полза, господин Пенев, не означава, че са незаконосъобразни.
А за таксите си прочетете двете тарифи - по отменения ГПК (за делата преди 01.03.2008 г.) и по действащия ГПК, дано разберете как се определят и кога колко се внася.
Аз приключих с тази тема. Господин Пенев може да не ми отговаря. Нито ще прочета отговора, нито ме интересува съдържанието му.
system
Активен потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 05 Дек 2008, 15:50

Ей, какъв вой се вдигна да не се прави такава картотека (между другото, идеята за картотеката беше на съдийка, което й прави чест :D ), защото, видите ли, нямало нужда от нея, хората, които щели да я правят, не разбирали много от право, и какво ли още не.... :D Ами някой да ви кара със сила да участвате, та се ежите толкова ? :roll: Които подкрепят идеята, ще участват. Другите - ще гледат. Ако им се гледа, разбира се. :lol:

Тук някои хора предложиха да дадат по една заплата за финансиране на начинанието. :lol: Чакаме да преведат парите, моля, и то по-бързо ! :D
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот donna » 05 Дек 2008, 15:55

Керелов ти май не разбра ,че на вс. сайт на който и да е съд ги има имената на съдиите ,така ,че това което го искаш го има .
donna
Старши потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 05 Дек 2008, 15:59

donna написа:Керелов ти май не разбра ,че на вс. сайт на който и да е съд ги има имената на съдиите ,така ,че това което го искаш го има .

Толкова по-добре, значи изработването на картотеката ще е по-лесно. Остава само да се качат и съдебните и прокурорските бисери със съответните коментари и обяснения за публиката. :D
Последна промяна GeorgiKERELOV на 05 Дек 2008, 16:01, променена общо 1 път
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот donna » 05 Дек 2008, 16:01

Керелов съдебните решения се публикуват на сайтовете на съдиилщата , а стига вече отвори кой да е сайт на съд и погледни !
donna
Старши потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 05 Дек 2008, 16:02

donna написа:Керелов съдебните решения се публикуват на сайтовете на съдиилщата , а стига вече отвори кой да е сайт на съд и погледни !

Е това е още по-добре. Остава само да се направи съответният подбор ! :lol:
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот donna » 05 Дек 2008, 16:04

Ти ли ще го правиш? Ох.........сори забравих ти беше коректива :mrgreen:
donna
Старши потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 05 Дек 2008, 16:07

donna написа:Ти ли ще го правиш? Ох.........сори забравих ти беше коректива :mrgreen:

Хайде, който има да казва още някоя простотия, да я казва, за да не се чувства пренебрегнат. :lol:
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 05 Дек 2008, 16:24

Наистина няма да ти отговоря, system, защото ми се виждаш доста под нивото ми...
Необоснованите обвинения, уважаеми форумци, обикновено се използват от хора, които са приключили с аргументите и го удрят на "махлянски кавги"... нещо като във вица: "да, ама вие защо си биете негрите"... Ето - на! казва негласно той, онази съдийка може и да е съставила документ (съдебно решение!) с неистини, ама пък той е "оскърбен"! И защо този господин или госпожа реши, че говоря за някяква тарифа по ГПК? Дори не знам да има отделна "тарифа по ГПК", тарифата е една... а и когато съм възразявал, събирачите на пари за "15"-та заплата са се отказвали от лакомията си... Прочее "аргумента" "оскърбен данъкоплатец" е наистина смешен и очевидно представлява опит да бъда обиден някак си и така да се дръпна от форума та хора като b]system[/b] да оплюат по-лесно господин Керелов, вероятно. Няма за какво! До момента, почитаеми system съм водил 10-12 дела, лично, без адвокат, повечето административни, и "рандемана" ми е над 50% в полза на спечелените от мен т.е. нямам причини "да мразя" съдиите и да се чувствам "оскърбен"...напротив! не един и двама са съдиите, на които свалям шапка за смелостта им да се произнасят срещу разни самозабравили се "висши имперски чиновници" и техните "процесуални защитници", а днес това не е малко!. Казвам "повече от 50%, защото част от "загубените" всъщност не са произнасяния срещу тезата ми, а представляват отказ от правосъдие, постигнато без съмнение с "процедурни хватки" мотивирани с текстове като твоите тук, почитаеми system.
Вече съм убеден, че идеята на господин Керелов е отлична! След "подскоците", които наблюдавам тук вече вярвам, не! убеден съм! че публикуването в публичното пространство на случаи от съдебната практика, по подходящ начин, ще покаже поне на наивниците в съда какво представляват някои от техните колеги и ще започнат да се дърпат от тях, вместо да ми обясняват на мен, виделия, какво е ТРЯБВАЛО да видя и колко съм бил "оскърбен"...
Господин Керелов! Моля, ако откриете банкова сметка за набиране на средства за да реализирате перфектната си идеята си - съобщете ми! Заплатата ми не е "съдийска" и получавам като всичките си познати по 12 заплати годишно, но ще дам скромната си лепта! Не се колебайте! Идеята ви е превъзходна!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 05 Дек 2008, 16:35

Без излишна скромност, моля ! :D
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 05 Дек 2008, 18:02

Защо, почитаема mi_lena опитваш да свалиш високото ниво на този форум до нивата на някои други форуми (да не цитирам!), в които псувните са ако не обичаен начин да изразиш становище по чуждото мнение, то поне често срещани. Знам, че не харесваш ВАШИЯ колега Керелов, но "гьонсуратлък", поне на мен, ми звучи малко неуважително...
На мен идеята за "картотеката" ми харесва... Просто кажете какви са ви възраженията... лесно е! Не е нужно да подкрепяте несъгласието си с грубизми...
Така мисля! Моля ви - не ме оплювай!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот system » 05 Дек 2008, 18:44

Е, не се стърпях да се обадя пак.
Господин Пенев водил 10-12 дела "лично", без адвокат, повечето административни ...
Това вече е патология. Мисля, че имаше определен термин в психиатрията ... Калахан, къде сте ? Тук някои имат нужда от Вас.
system
Активен потребител

Мнениеот dideto » 05 Дек 2008, 18:49

Не съм Калахан, но терминът е "квирулетно поведение". /Непрекъснато пише жалби и води дела за нещо си/
dideto
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 05 Дек 2008, 19:12

Това вече е патология. Мисля, че имаше определен термин в психиатрията ... :lol:
E! Tова вече е "аргумент"! Разби ме system
И кой му помага... Прочееdideto, между "психиатрия" и "психология" има съществена разлика, но ти ще си я прочетеш сама, да не се излагаш. Хареса ми и задявката "Мисля, че...". А аз мисля, че не съм те обиждал за да имаш да ми връщаш нещо. Или съм? Или това ти е в характера?
Тук и сега, обаче, обсъждаме идеята за създаване на електронна картотека на магистратите и действията на "калпавите" измежду тях... ако имаш нещо да кажеш, ако не ти харесва тази идея по някаква причина - кажи. Няма да обсъждаме сега 14-те форми на психопатията (едва ли ги познаваш?), а още по-малко ендогенните психози (един от синдромите е посочен от теб). И не мисли, че не владея просташкия стил на комуникация... но определено го смятам за приложим от по-простички хора... Тук няма такива, нали? Или има?
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот dideto » 05 Дек 2008, 19:12

квирулентно
dideto
Младши потребител

Мнениеот dideto » 05 Дек 2008, 19:21

Е, г-н Пенев, не се дръжте като на изпит. Радвам се, че правите разлика между психиатрия и психология.
dideto
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 05 Дек 2008, 19:58

Прочее dideto, като правиш разлика между психология и психиатрия (браво!) сигурно знаеш че поведението ти тук също е клацифицирано от психолозите?
Но е време да кажеш нещо и по темата... или просто не влизай, "квирулентна"...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 05 Дек 2008, 20:01

plamen_penev написа: Няма да обсъждаме сега 14-те форми на психопатията (едва ли ги познаваш?), а още по-малко ендогенните психози (един от синдромите е посочен от теб).

А де, замислих се дали наистина са 14 :roll: Никога не съм ги броил, но все ми се струва, че са май по-малко :roll: Може ли да ги изброите, че ми стана интересно?
Между другото, кверулантно (параноидно) поведение има както при параноидната шизофрения, така и при параноидното личностово разстройство - Вие кое точно имахте предвид? :roll:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 05 Дек 2008, 20:54

Не е нужно да ги броиш kalahan2008. Поне не в този форум... Броят им е описан в учебниците по психиатрия. Просто отвори буквара... Верно! Има незначителен спор между различните школи, специалисте, за точния им брой.
С цялото ми уважение към специалността ти - ше кажеш ли нещо по темата или ще се правиш на психиатър в правен спор и ще ни разясняваш разликите между ендогенните психози и неврозите? Лично аз не изпитвам нужда от подобни разяснения, а ако имаш желание да блеснеш пред някого - направи го в лично съобщение към dideto. На нея психиатрията изглежда и е неосъществената детска мечта... понаучила е и по някоя чужда думичка...
Ако толкова разбира и от право...
plamen_penev
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт