- Дата и час: 17 Дек 2024, 05:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
нуждая се от съвет
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
нуждая се от съвет
ЗДРАВЕЙТЕ !Нуждая се от Вашата консултация ще разкажа:От 11 год сме женени със моя съпруг имаме две деца едното на 10г а другото на 8месеца,живеем в домът на мъжът ми по точно в тристаен апартамент.Баща му почина преди 6 год и сега живеем с майката на съпруга ми. От както сме женени ние сме подложени на постоянни тормози който прави все майка му,а баща му все си мълчеше беше го страх някак да ни защити защото и той си го отнасяше със заплахи за развод и т.н.голямото дете е расло и продължава да расте в един свят на напрежение,заплахи,който получава от баба си,психическо напрежение и какво ли още не!Тя постоянно ни гони от апартамента защото след смърта на свекъра той остава за нея по-голямата част,а ние с мъжът ми имаме ,,една тоалетна ,,-както казва тя!Не се търпи вече нейното поведение и постоянното напрежение в което живеем и естествено голямия син който осъзнава и разбира какво става и той горкия се тормози заради тази която му се пише за баба!Ние според нея нямаме никакви права на нищо дори май и да живеем!Объркани сме незнаем какво да правим!Опитвахме да говорим с нея добронамерено,но тя е непокис,човек който е расъл без родители,човек който е саможивяк и гледа само него си,а това че тормози децата си и внуците си не я интересува!Мъжът ми има и сестра която също така се меша и ни тормози тя е също женена има семейство и 2 деца но не живее при нас.Свекърва ми и се обади да дойде и се започва дъндънията.Единственото което тя цели е да ни тормози докато се махнем от апартамента защото той е само нейн и ние нямаме право дори да готвим в кухнята!Колко пъти ни е хвърляла тенжерите,хляба,и всичко което имаме в стаята където спим дори и стилажа с обувките!Не се издържа всичко това аз съм на 30год а мъжът ми на 33 кога ли ще живеем? Постоянните и заплахи че ще викне полиция да ни изгони ще викне домоуправителя или кварталния тормозят синът ми и той испада в нервна криза започва да пищи и реве немога да го успокоя той има страх от органите на реда и останалите който изброих,защото винаги съм го учила и продължавам да го уча че трябва да е добър а не крадец,убиец и тн защото ще го затворят.Винаги сме опитвали с добро ,но винаги сме виновните ние и по-точно аз защото съм ,,чуждинка,,както се изразява и може всячески да ме тормози и гони от НЕЙНИЯ апартамент със семействато ми.Мъжът ми неможе да и надвие по никакъв начин естествено с приказки,говори и постоянно да ни остави намира аз също съм говорела но уви пречим и сме в нейния дом....Заем за собствено жилище неможем да теглим аз съм по-майчинство той работи за малко пари .Искрено Ви моля дайте съвет
- ccvetii
- Нов потребител
Re: нуждая се от съвет
По време на брака им ли е придобит този апартамент? Ако е така, то след смъртта на свекъра Ви неговата 1/2 се дели между съпруга Ви, сестра му и майка му. И да наистина по-голямата част от този апратамент е на майка му. Няма какъв кой знае съвет да Ви дадем. Освен със съпруга ви да се стегнете и да се изнесете на квартира, очевидно е, че свекърва Ви не желае да живеете в този дом, няма как насила да я накарате да Ви приеме. Всичко това за тормоза е доста тъжно, но е без особено значение от юридическа гледна точка. Това са междуличностни отношения вътре в семейството, правната наука няма какво да направи. Може е било добре да помислите, дали има къде да живеете и дали можете да се издържате сами, преди да създавате семейство и деца. Затова чисто човешки, а не юридически Ви съветвам, вместо да се мъчите да живеете така, нека съпругът Ви си намери по-добре платена работа, а вие потърсете ясла и се върнете на работа, за да можете да плащате квартира.
- laridii
- Потребител
Не съм съгласна много с горния пост. Съпругът Ви притежава 1/6 от жилището и всички други имоти, които баща му е придобил възмездно по време на брака , както и една трета от тези , които са му останали преди брака или са му дарени по време на брака или е наследл/това е най-общо казано/. Като наследник имате право да искате делба по всяко време. Явно доброволна няма да успеете, но поискайте съдебна. Сигурно бабата ще остане в жилището, но ще трябва да Ви компенсира за дела Ви, което ще е едно начало за Вас , особено ако дядото е имал и други имоти.
Желая Ви успех!
Желая Ви успех!
- sunrise
- Активен потребител
Да така е тя притежава по голямата част но ние неискаме нищо от нея искаме да ни остави намира но явно нестава! За дограмите и др подобрения който сме направили имам документи че ние сме плащали и смятам да си искам парите!Ако се обърна съм закрила на детето и разкажа как тя тормози голямият син дали ще имам успех? Дори ако се изисква и детето ще разкаже какво става.
- ccvetii
- Нов потребител
Ако и двете страни считат войната за единствено възможно средство да си уредят отношенията, тя никога няма да приключи.
И един допълнителен съвет към тези на колегите, съвсем добронамерено и като майка - не намесвайте детето си по какъвто и да било начин!
Изразеното в последния Ви пост намерение очевидно е признак, че военните действия вече Ви пречат да преценявате реално неговия интерес и защита.
И един допълнителен съвет към тези на колегите, съвсем добронамерено и като майка - не намесвайте детето си по какъвто и да било начин!
Изразеното в последния Ви пост намерение очевидно е признак, че военните действия вече Ви пречат да преценявате реално неговия интерес и защита.
- fani_i
- Потребител
Никога не съм искала да намесвам детето си но то е вътре във всичко което става то преживява всичко с нас ! Под един покрив сме няма как той да не е замесен разбира всичко и много пъти и се е молил да спре но ....Има и ощи нещо което забравих да споделя родителите на свекъра са живи и навремето те са купили този апартамент.Сега стареца търси документа кадето е платил сумата надявам се да го намери.Има ли възможност ако ненамери документа да се извади нов такъв?
- ccvetii
- Нов потребител
Последната идея (за дядото) я забравете по причини, които тук е безсмислено да се разясняват надълго и нашироко.
Ако считате, че преживяванията на детето в общото Ви домакинство се отразяват зле на неговото състояние, не търсете начин как да го въвлечете допълнително в тях - имам предвид идеята Ви да бъде дори разпитвано от служители на поделение на АЗД - а по-добре търсете начин да не живеете под един покрив. Все пак не сте принудени, а като родители - Ваш дълг е да намерите начин да осигурите на детето си нормални условия за отглеждането му, включително защитата му и от други лица.
Ако считате, че преживяванията на детето в общото Ви домакинство се отразяват зле на неговото състояние, не търсете начин как да го въвлечете допълнително в тях - имам предвид идеята Ви да бъде дори разпитвано от служители на поделение на АЗД - а по-добре търсете начин да не живеете под един покрив. Все пак не сте принудени, а като родители - Ваш дълг е да намерите начин да осигурите на детето си нормални условия за отглеждането му, включително защитата му и от други лица.
- fani_i
- Потребител
Благодаря за съветите на всички
- ccvetii
- Нов потребител
Жалкото е, че е намесено дете, иначе какви хватки има - една от една по-мръсни, ама ще се въздържам да Ви съветвам подробно, все пак са опасни.
По силата на сключения от Вас договор за послужване, имате право да живеете в апартамента съвсем спокойно.
Нека свекърва Ви води дела, Вие сте печеливша страна.
Не може да Ви изгони нито с квартален, нито с Бойко Борисов, нито с пистолет, нито с нищо.
Стойте си, кютайте си и не й обръщайте внимание.
Пуснете спокойно една жалба до съда, като искате осъждането на лицето - свекърва, да бъде глобено до преустановяване на неприличното си поведение.
Ако спечелите такова дело, свекърва Ви ще Ви плаща всеки ден от постъпките си по 200 лева, накрая ще Ви изплати жилището.
Поискайте от съда разпределение на ползването на жилището, придружено с описание на страданията, които изпитвате.
Също така, можете да използвате момента, в който имате права над апартамента и да зазидате вратите вътре - нека свекърва Ви води дела.
Последно, искайте изгонването й като, пречка за ползване на имота, като искайте плащане наем.
Вие пък намерете две кротки студентки и с техния наем плащайте нейния наем.
По силата на сключения от Вас договор за послужване, имате право да живеете в апартамента съвсем спокойно.
Нека свекърва Ви води дела, Вие сте печеливша страна.
Не може да Ви изгони нито с квартален, нито с Бойко Борисов, нито с пистолет, нито с нищо.
Стойте си, кютайте си и не й обръщайте внимание.
Пуснете спокойно една жалба до съда, като искате осъждането на лицето - свекърва, да бъде глобено до преустановяване на неприличното си поведение.
Ако спечелите такова дело, свекърва Ви ще Ви плаща всеки ден от постъпките си по 200 лева, накрая ще Ви изплати жилището.
Поискайте от съда разпределение на ползването на жилището, придружено с описание на страданията, които изпитвате.
Също така, можете да използвате момента, в който имате права над апартамента и да зазидате вратите вътре - нека свекърва Ви води дела.
Последно, искайте изгонването й като, пречка за ползване на имота, като искайте плащане наем.
Вие пък намерете две кротки студентки и с техния наем плащайте нейния наем.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|