Предстои ми развод и живо ме интересуват някои въпроси. Не съм стигнала още до етап консултация с адвокат, но искам да се информирам предварително.
На първо време ме интересува, как става доказването на изневяра в съда? Кой трябва да свидетелства в съда? Дори познавам жената, но как бих могла да я накарам да свидетелства? Или пък хора от кръга, които са приятели на мъжа ми и са пристрастни?
Да поясня, че не съм хукнала да се развеждам заради една изневяра Причините се коренят доста дълбоко и са поредица от предателства, лъжи и безотговорно отношение.
Бракът е сключен 2005 г., детето е на 3 г. Почти веднага след сключване на брака се разделихме, по негова вина- друга жена, отдръпване от негова страна. През товао време живяхме в различни градове, детето е гледано само от мен. Той е пращал някакви пари и е минавал на месец- два да види детето за няколко часа. С това се изчерпва приносът му в отглеждането.
В момента си дадохме втори шанс, за съжаление пропилян, пак по негова вина. Но поне вече с напълно чиста съвест мога да действам радикално.
Нямаме общо имущество, делим единствено детето. Струва ли си при това положение да се занимавам да доказвам тези неща, изневери и пр.?
Не вярвам той да има претенции за детето, но все пак, какви са шансовете му, ако предяви такива, при това положение на нещата? По принцип се "разбираме" и не вярвам да се стигне до война, но съм длъжна да се застраховам
- Дата и час: 17 Дек 2024, 05:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос относно развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос относно развод
Първо и основно- детето не е вещ, за да е предмет на делба!!!
Второ- говорете с него и обсъдете е ли възможно прекратяването на брака да стане със споразумение.
Тогава няма да доказвате изложеното- изневяра и прочие неща.
Адвокат ще ви е нужен, за да изготви молбата до съда и съответните доказателства... Времетраене на съдебното производство - около 2 месеца, средства - ДТ и адвокатски хонорар.
Бащата ще плаща издръжка в размер от 30 до 80/ може и повече да се договорите, това е споразумение все пак, зависи от добрата нагласа на татето/.
Родителските права на вас, а на татето режим на лични отношения- два пъти месечно/ събота или неделя, от .... до ....часа/ и един месец през лятната ваканция, когато вие не сте в платен годишен отпуск.
Това е в най- чист вид.
Документи за адвоката- задължително удостоверение за скл. гр. брак, акт за раждане на детето... останалото, каквото колегата прецени.
Второ- говорете с него и обсъдете е ли възможно прекратяването на брака да стане със споразумение.
Тогава няма да доказвате изложеното- изневяра и прочие неща.
Адвокат ще ви е нужен, за да изготви молбата до съда и съответните доказателства... Времетраене на съдебното производство - около 2 месеца, средства - ДТ и адвокатски хонорар.
Бащата ще плаща издръжка в размер от 30 до 80/ може и повече да се договорите, това е споразумение все пак, зависи от добрата нагласа на татето/.
Родителските права на вас, а на татето режим на лични отношения- два пъти месечно/ събота или неделя, от .... до ....часа/ и един месец през лятната ваканция, когато вие не сте в платен годишен отпуск.
Това е в най- чист вид.
Документи за адвоката- задължително удостоверение за скл. гр. брак, акт за раждане на детето... останалото, каквото колегата прецени.
- Гост.
- Старши потребител
Аз знам, че ще имам нужда от адвокат и ще наема такъв, когато му дойде времето. На този етап се интересувах как бих могла да докажа тези неща и евентуално какво бих могла да събера аз като доказателства. Защото ако никой не свидетелства, тогава кво правим?
И доколкото знам, в който район е подадена молбата за развод, там се разглежда делото. Така ли е?
Всъщност, не съм преглеждала форума обстойно, но смятах, че е нещо като място за взаимопомощ. Явно съм прибързала и съм в грешка, за което се извинявам
Повече от ясно е, че тук никой не може да реши нечии проблеми и адвокат така или иначе ще се ползва в реално време
Нищо де, ако модераторите сметнат за нужно, нека изтрият темата Ще се оправим
И доколкото знам, в който район е подадена молбата за развод, там се разглежда делото. Така ли е?
Всъщност, не съм преглеждала форума обстойно, но смятах, че е нещо като място за взаимопомощ. Явно съм прибързала и съм в грешка, за което се извинявам
Повече от ясно е, че тук никой не може да реши нечии проблеми и адвокат така или иначе ще се ползва в реално време
Нищо де, ако модераторите сметнат за нужно, нека изтрият темата Ще се оправим
- daria1
- Нов потребител
Извинете ме, ако съм малко или повече пряма, но на въпросите от двата ви поста обстойно ще отговори колегата, при когото ще идете.
Смятам, че дадените ви насоки са достатъчни. Все пак ние, в частност аз, няма да ви разреша проблема / а и не бих могла/, във форума.
Смятам, че дадените ви насоки са достатъчни. Все пак ние, в частност аз, няма да ви разреша проблема / а и не бих могла/, във форума.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g, благодаря за отговора! На всички останали също
Мисълта ми течеше в тази посока. Ще спечеля ли аз нещо, ако се занимавам да доказвам моралните щети, които ми е нанесъл или да не се занимавам с глупости?
Това е в общи линии. Иначе предполагам, че няма да имаме проблем със споразумение
Мисълта ми течеше в тази посока. Ще спечеля ли аз нещо, ако се занимавам да доказвам моралните щети, които ми е нанесъл или да не се занимавам с глупости?
Това е в общи линии. Иначе предполагам, че няма да имаме проблем със споразумение
- daria1
- Нов потребител
Ох, той според мен бракът си е едно застрахователно събитие... ама кой ме пита. Премия няма да получите в това производство.
- Гост.
- Старши потребител
А, мерси съм от такива "застраховки" вече
Да, разбрах. Като стане време ще потърся адвокат и ще се надявам да решим нещата на добри начала и без много шум. От цялата работа ме интересува само благото на детето ми, така че... всичко друго са подробности
Благодаря още веднъж за отговорите!
Да, разбрах. Като стане време ще потърся адвокат и ще се надявам да решим нещата на добри начала и без много шум. От цялата работа ме интересува само благото на детето ми, така че... всичко друго са подробности
Благодаря още веднъж за отговорите!
- daria1
- Нов потребител
Благото на детето, Скъпа е да има семейство. Да има мама и татко, да има братче и сестриче, да е в семейна среда. Мама и татко да му създават възможности и да не го лишават от баба и дядо.
Поли; брака - застрахователно събитие ? Много интересен поглед върху нещата. Може би имаш предвид , времето когато жената е била собственост на мъжа
Поли; брака - застрахователно събитие ? Много интересен поглед върху нещата. Може би имаш предвид , времето когато жената е била собственост на мъжа
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
-
imhotep - Потребител
imhotep, съгласна съм. Но ако прочетеш внимателно постовете ми, ще разбереш че съм дала всичко възможно, и съм направила много компромиси със себе си за това "благо". Но когато желанието и компромисите са само едностранни, това не води до нищо добро, дори напротив- създава се една вредна среда и погрешен модел на поведение.
По- добре един щастлив родител, отколкото двама нещастни, нали?
Относно бабите и дядовците- там нещата са наред, не съм имала намерение да лишавам детето си от тези контакти.
По- добре един щастлив родител, отколкото двама нещастни, нали?
Относно бабите и дядовците- там нещата са наред, не съм имала намерение да лишавам детето си от тези контакти.
- daria1
- Нов потребител
Препоръчвам на питащата не да не пита, но да пита по-скоро адвокат, или юридически консултант.
Последна промяна ivan_lawyer на 31 Яну 2009, 16:20, променена общо 1 път
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Буди недоумение защо изневярата на един съпруг често се тълкува едва ли не като огромен и велик грях, едва ли не причина за развод. Един мъж едва ли изневерява от хубаво. За такова едно негово поведение трябва да се търси причината, както и поведението и отношението на съпругата. Тези неща обаче са строго индивидуални при всяка връзка и брак.
- katerinakuch
- Активен потребител
мда.... такива ми ти работи, драги.
Човек да не се пошегува?!?
Пчелата не бяга от меда, но ако е една каца се сложи лъжица катран? Дали?
А за изневярата може да се каже много... но това е правен форум, не сме психоаналитици.
Човек да не се пошегува?!?
Пчелата не бяга от меда, но ако е една каца се сложи лъжица катран? Дали?
А за изневярата може да се каже много... но това е правен форум, не сме психоаналитици.
- Гост.
- Старши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|