искам развод.
жена ми не е съгласна-позовава се на чл.99,ал.4 от СК. твърди,че ще докаже, че вината е само моя.
нимаме 2 деца - едното над 18г. другото-16г. никога не съм упражнявал физически/психически тормоз.
просто искам развод и нова връзка.
жена ми твърди,че ще ми е невъзможно да получа развод, тъй като ще докаже,че аз съм виновна страна.
Да добавя,че ще е трудно да докаже наличие на неполагане на грижи за семейството(плащам всички сметки по банков път от заплата както и всичко останало в кеш.
каква е съдебната практика по чл.99,ал.4 от ГПК? Съдебната практика сочи,че фактическата раздяла( при това дължа) е основание, но моя случай не е такъв.
В кои случай съдът не допуска развод (освен когато жената е бременна :"Съпругът не може да предяви иск за развод без съгласието на съпругата си, ако тя е бременна, и до навършване на дванадесетмесечна възраст на детето.",СК ,ПРЗ)
и да отбележа,че вече се консултирах с адвокат, но пиша тук, защото адвоката за 30-те лв. консултация не ми каза нищо, което да не знам.
а въпросът ми беше- в кои слуачаи не се допуска развод( съдебната практика в АПИС е оскъсна),::
- Дата и час: 17 Дек 2024, 05:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
развод по чл. 99,ал.1
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: развод по чл. 99,ал.1
да се чете чл 99,ал. 4 от Семейния кодекс.
- invulnerable
- Нов потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|