начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

молба за съвет

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

молба за съвет

Мнениеот rado6303 » 18 Фев 2009, 22:09

Здравейте.Предварително се извинявам,че ще в Ви отнема от времето.Изумен съм от някои неща и не знам как да постъпя.Чета редовно форумите Ви.Постоянно се говори за безотговорни бащи,неизплащащи издръжка.А колко от децата предизвикват това.Докато са малки не търсят бащите си,защото ги настройват.А големите?Моите са на 19 и 18 г.Преди 3 години се разведох.В къщи не е имало побои и скандали.само дето бившата предпочиташе друг живот.липсваше от къщи....тези деца ,за които се грижех допреди 3 години не ме познават като ме срещнат.Днес получих Искова молба за увеличение на издръжка на дъщеря си.Сина ми не искал да ходи на училище и на него не плащам.Останах удивен от това,което прочетох.Не съм плащал редовно издръжка на дъщеря си-Исковата молба е от нея.Пазя си всички записи,които доказват,че се лъже.редовно плащам,даже понякога с 1 месец напред.Съда присъди да живеят в жилището ми,което ми е наследствено до навършване на пълнолетие на дъщеря ми.Преди 1г.и половина го продадох,но новия собственик се разписа,че ще живеят там и си е така.Никой не ги закача,макар,че от комшии научавам,че ми изнася вече мебелите.В исковата молба пише,че съм продал жилището и дъщеря ми и сина ми е трябвало да се изнесат от там.Пак лъжа...На исковата молба за постоянен адрес на дъщеря ми и на бившата ми жена пише същия адрес.ДОПУСТИМО ЛИ Е ДА СЕ ЛЪЖЕ В СЪД?Мога ли да подведа бившата си жена под Наказателна отговорност за тези лъжи?Тя подвежда и адвокатката си?То и в съда като започне да се лъже безразборно и безнаказано,не знам накъде отива тази държава.Благодаря предварително.
rado6303
Нов потребител

Re: молба за съвет

Мнениеот ivan_lawyer3 » 18 Фев 2009, 23:16

В съда се лъже, но не винаги хваща лъжата. В съда се и краде - оставете си чантата на пейката в съда и отидете след два дни - има-няма ценности, може и да я няма.
Разбира се, възможно е да не Ви откраднат чантата, но всичко е до късмет.
Много съдии са подвластни на разбирането, че мъжът след развода е виновен и за това, за което не е.
Разбирам проблема Ви, но предвид обстоятелството, че сте под съдебно производство, предлагам Ви или да пратите делото на адвокат или да поискате служебен адвокат - прочетете внимателно гърба на получените призовки, там е даден указателно такъв съвет.
Мисълта ми е да отхвърлите още веднага исканията на Вашите деца + съпруга, но това трябва да стане до 1 (one) месец - в противен случай - губиш.
! месец, откакто си получил призовка.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот rado6303 » 19 Фев 2009, 11:12

БЛАГОДАРЯ за отговора.Пак и тези 120 лв.които искат.Не мога да разбера защо пише ,че не съм ангажиран с други лица.Сключих брак с друга жена,нали имам ангажименти към новото си семейство.Това взема ли се в предвид?
rado6303
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 19 Фев 2009, 13:43

В исковата молба се излагат факти и обстоятелства, които следва в съдебна зала да се докажат. :wink:
Но, при всички положения намерете адвокат- има доста нещица, които могат да се сторят в месечния срок за отговор на молбата.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rado6303 » 19 Фев 2009, 14:52

БЛАГОДАРЯ и на Вас.Очаквах да ми пишат само мъже,защото женската солидарност... :wink: Бихте ли ми препоръчали адвокат от Стара Загора,който наисти да знае какво да прави по тази Искова молба пълна с лъжи.На бракоразводното дело адвокатата ми ме накара да се споразумявам,защото "не искала да си разваля отношенията с колежката".Да не попадна пак на такъв...
rado6303
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 19 Фев 2009, 17:21

rado6303 на 19 Фев 2009 01:52 pm
БЛАГОДАРЯ и на Вас.Очаквах да ми пишат само мъже,защото женската солидарност... :wink: Бихте ли ми препоръчали адвокат от Стара Загора,който наисти да знае какво да прави по тази Искова молба пълна с лъжи.На бракоразводното дело адвокатата ми ме накара да се споразумявам,защото "не искала да си разваля отношенията с колежката".Да не попадна пак на такъв..

:roll: :lol: Искрено ме развеселихте, за което моля да ме извините.
Ако това Е нормално/ което твърдите и отговаря на истината/, отдавна нямаше да имам колеги с които да разговарям...
А се радвам на добри отношения с тях, въпреки общите ни ангажименти.
Колега от Стара Загора, аз поне, не познавам- в противен случай щях да ви препоръчам веднага. :)
Надявам се колега да помогне... но дори и никой да не откликне- не се спирайте и търсете сам.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 19 Фев 2009, 20:24

Това е често срещано явление - "Да не си развалям отношенията с колежката".
Да не си развалям отношението със съдията, също.
Да не си развалям отношението с прокурора - също (днеска си адвокат, ама утре - подсъдим).
Да не си развалям отношението с Адвокатския съвет - днес съм адвокат, утре - шматка, не се знае.
Да не си развалям отношението с дядо си - днеска съм внуче, утре дядо.
Това последното май си е вярно.
Във всички случаи адвоката трябва да излиза на арената без скрупули. Иначе да закрием съдебните райони, където има роднински връзки и да правим един единствен градски съд - централен за цяла България и така, едно по-едно, работата ще просперира, както казваше Храбрия войник Швейк.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот rado6303 » 19 Фев 2009, 20:41

Ама сте и веселяци.Де всички да бяха като Вас.Допреди да започнете да ми отговаряте ме разтрисаше.Сега покрай Вас май ми става весело. :D Велики сте.Благодаря.
rado6303
Нов потребител

Мнениеот JINGRIN » 05 Апр 2009, 15:51

Здравейте.Отново съм аз.Послушах Ви и си наех адвокат.Делото е този месец.Само не разбирам едно,а не мога да се свържа с адвоката-днес е неделя.Както Ви писах -продадох наследственото си жилище,но те и до днес живеят там,никой даже наем не им иска.Дъщеря ми вече навърши пълнолетие и даже трябва да напуснат жилището.Ползват вещите на родителите ми,макар,че вече може да са изнесени.Днес получавам призовка,на която пише да се явя лично на делото да дам отговор на въпроса :дали наистина съм продал апартамента си и дали имам някаква собственост.Това дело за издръжка ли е или за жилище?Да.Продадох го,защото аз нямаше къде да живея,а новото жилище,което купихме с парите се води на името на новата ми съпруга.Още по време на развода бившата каза да продаваме жилището и да и дам половината пари.През всичките години брак с нея все пари,пари...Някой ще може ли да ми обясни какво става и за какво е всичко?Благодаря.
JINGRIN
Младши потребител

Мнениеот katerinakuch » 07 Апр 2009, 13:08

JINGRIN, искрено съжалявам, че не сте случили на първа съпруга. Това, което описвате наистина е ужасно неприятно. :evil: Дано с втората съпруга поне всичко да е наред.
Що се касае до децата, то не бива да забравяте, че те носят гените и на двамата си родители. Не се учудвайте, ако приличат на майка си в определени аспекти, влияят се от нея и имат нейните недостатъци /а също и плюсове/. Толкова по-зле за тях, ако не оценяват всичко, което сте сторил като техен баща.
Радвайте се поне, че имате ново любящо семейство.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 07 Апр 2009, 13:11

Организирайте си добре защитата в съда и искрено се надявам да победите.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 07 Апр 2009, 14:17

Здравейте! Не виждам нищо притеснително в казуса Ви! Както са посочили по-горе колегите, всичко е въпрос на доказателства и добра защита! Не трябва да Ви притеснява фактът, че ще Ви бъдат зададени въпроси...делото е за издръжка, а не за жилището Ви ...явно, искат да си спестят снабдяването с документи.

Преди 1г.и половина го продадох,но новия собственик се разписа,че ще живеят там и си е така.

това, задължително го представете като документ, а и не само! Също така, със свидетелски показания може да установите останалите обстоятелство по делото! Не сте посочил от колко лева искат увеличение на 120 лв.

Успех!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 07 Апр 2009, 14:33

Обаче не разбирам защо се следват гласни доказателства за факти, за които има съставен официален документ....

Имате си адвокат- вярвам сте се срещнали с него и той ви е успокоил.
Ако имате възможност- заради дечицата, не се скъпете!
Ако ли не- колегата ще си свърши работата.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 07 Апр 2009, 14:39

Също така, със свидетелски показания може да установите ОСТАНАЛИТЕ обстоятелство по делото!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот rado6303 » 07 Апр 2009, 19:28

Благодаря Ви за съветите.Вече и аз не знам какво да мисля.днес адвоката ми ми каза да кажа,че като съм продал апартамента съм връщал дългове на родителите си.Писах Ви че бях на пътя и продадох жилището.Купих друго. На името на втората ми съпруга се води,защото на първата само пари са и в главата.Още по време на бракоразводното дело искаше да го продаваме и да делим парите на 2.След днешния съвет на адвоката ми,не се надявам на добра защита и мисля утре да се явя сам,за да не ме вкара в някоя беля с тези лъжи.Само дето ми стана такава каша в главата,че не знам какво да правя.А си и платих за адвокат...Получих и призовка дали наистина съм продал жилището за 51000лв.?Ами те вече са проверили щом знаят.Дали имам имот на мое име?Ами те и това са проверили.Защо е всичко това.Сега и това жилище ли ще се мъчат да вземат.Вече не съм Радо.Вече съм объркания и опаникьосания.Благодаря.
rado6303
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 07 Апр 2009, 19:44

Господине, върнахте ме от вратата, понеже си тръгвам :wink: ! Бъдете спокоен, това е най-важното! Нещото, което може да спечелят те е издръжка от 120 лв. и то не е сигурно! По-лошо от това, за Вас нищо друго не може да има! Интересуват се дали имате друго жилище, понеже за да се присъди издръжка на лице навършило 18 год. възраст се вземат предвид две неща: 1. нуждите на лицето, което я търси и 2. възможностите на лицето от което се търси т.е. Вашите! Бъдете спокоен!

Съвет...отидете си с адвоката!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот rado6303 » 07 Апр 2009, 20:01

Благодаря 778899.Искрено.Ако оживея до утре ще пиша как е минало.Лека вечер и отново благодаря.
rado6303
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 07 Апр 2009, 20:41

Няма за какво да ми благодарите :) ! Желая Ви успех....и наистина-бъдете спокоен!

п.п. пишете как е минало!
Аватар
778899
Активен потребител

Назад към Семейни казуси