начало

Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета

развод,изневяра,дете и оод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

развод,изневяра,дете и оод

Мнениеот me4ence » 21 Фев 2009, 16:01

Здравейте!Моята история е следната: в момента съм в развод със сЪпруга ми, който се оказа, че си е хванал гадже и го демонстрира очевидно на всички, като не говоря само за прегръдки и целувки а за нещо в по-напреднал стадий в тоалетната на заведение.Оказа се обаче, че той е имал и друга връзка(казва за 1 но едвали е само тя).Имаме дете на 2 години, а той стана съсобственик в ООД по време на брака ,което се занимава с мотори-продажба,сервиз и рез. части, но до колкото знам нямам право на претенции към неговия дял от оод-то, но прочетох нещо интересно чл.26,ал.2; чл.28, чл.29 и чл. 30 от СК.Някой би ли могъл като правист да ми ги растълкува тези членове и дали бих могла да се възползвам от тях, понеже семейното жилище му го наплатих и преписахме на името на майка ми и останах без пари и работа, а и бих ли могла да претендирам да му отнема родителските права, за неморално поведение и небързайте да мислите, че си отмъщавам, понеже той и идея си няма как се гледадете, не е полагал грижи, дори и на разхотка не я е искарвал,абе да ви кажа абсолутно никакъв интерес а сега претендира че е баща и иска да я вижда а и когато тя имаше температура 39,6 той отиде на банкет и се върна в 4 сутринта но това не е единичен случай. Има редица още такива испълнения с които неискам да ви занимавам! МОЛЯ ПАЗЯСНЕТЕ ПРАВАТА МИ ЗА ДА МОГА ДА ОСИГУРЯ ДАЩЕРЯ СИ
me4ence
Нов потребител

Re: развод,изневяра,дете и оод

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Фев 2009, 17:13

За съжаление, трябва да Ви съобщим, че при изневяра между съпрузите има малък шанс да се укрепи връзката Ви отново.
Бихме оприличили бракът на един договор между Вас - за съжаление, най-важното естество на брака е неговата консумация - но очевидно съпругът Ви е предпочел да предоставя меда си на друго място - затова веднага затворете страницата от живота си и поискайте развод.
Не се надявайте обаче да го разорите съвсем - нямате правно основание, нито време и сили, пък и защо не решите живота си за в бъдеще, без отблъскващи Ви от човешкия етикет сцени.
Обикновено мъжът е губещият от развода - няма биография, очевиден неудачник, едно момиче не може осигури и така нататъка.
За съжаление повечето пари и компанията му са осигурили Фаталното отклонение и човекът се е плъзнал.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот donchev » 21 Фев 2009, 18:05

Бихме оприличили бракът на един договор между Вас - за съжаление, най-важното естество на брака е неговата консумация - но очевидно съпругът Ви е предпочел да предоставя меда си на друго място ....

:D :D :D Това е добро.
donchev
Потребител

Мнениеот nevin_alibriam » 21 Фев 2009, 20:08

Най-добре се обърнете към адвокат. Поразпитайте близки и приятели за някой, който е съпричастен, компетентен и екзактен. Тук скоро ще станете обект на подигравки. Колкото до изневярата, незаинтересоваността и пр. на бащата към детето, не е задължително това да не се промени. Казвам ви го от опит и непосредствени лични наблюдения. На мъжете понякога им трябва време да пораснат.
nevin_alibriam
Потребител

Мнениеот jiji2 » 22 Фев 2009, 23:45

"екзактен" ??? Това питащата най-добре го разбра! Все пак, не е ли по-добре да е "точен", "прецизен" и т.н.........
jiji2
Потребител

Мнениеот mina111l » 23 Фев 2009, 11:30

Съжалявам за случилото се. От разстояние няма възможност да Ви се помогне конкретно. Интересите Ви и интересите на детето Ви налагат да потърсите помощ от адвокат. Вложените средства ще бъдат възстановени при положителен резултат за Вас. От особено значение са имуществените интереси,които не са малки
mina111l
Нов потребител

Мнениеот katerinakuch » 23 Фев 2009, 12:38

Твърдите, че искате да "осигурите" дъщеря си. Ами действайте тогава. Работете. Нейното бъдеще е във Вашите ръце. Една млада жена в трудоспособна възраст, след като е решила, че иска да има дете, би трябвало много да работи и да разчита предимно на своите възможности и усилия. Разбира се, бащата на детето също носи отговорност за неговото отглеждане и възпитание, но вече минаха времената, в които само бащата би следвало да е основен източник на доходи в семейството.
А по принцип смятам, че ако един мъж започне да изневерява на жена си или на приятелката си, то смятам, че жената или приятелката би следвало да преосмислят своето отношение и поведение към мъжа и да се замислят кое в тяхното поведение го е подтикнало към изневяра. А това е строго субективно за всеки мъж. Не всеки мъж изневерява. Освен това от хубавото никой не бяга :)
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот donna » 23 Фев 2009, 12:46

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=342862.165

да иде на тая страница и дедективи предлагат :mrgreen:
donna
Старши потребител

Мнениеот katerinakuch » 23 Фев 2009, 13:10

Не съм съгласна с написаното от nevin_alibriam, че "на мъжете понякога им трябва време, за да пораснат".Аз смятам, че един мъж не би следвало да има никакви проблеми със зрелостта си и "порастването си ", щом е навършил пълнолетие и може да взима самостоятелни решения.Той може да работи или учи, или да прави и двете неща; да се развива ако иска; да води полов живот/или не - ако не срещне подходящата жена или сегашната му е омръзнала/; да създава семейство или впоследствие да се развежда, ако реши. Живеем в демократична държава все пак. Мъжете не са роби.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 23 Фев 2009, 14:25

Между другото, ако аз се поставя на мястото на един мъж и една жена ми каже, че "не съм пораснал", то проблемът си е в нея, че не ме възприема такъв, какъвто съм и ме критикува и упреква. Като не и харесвам, защо е с мен?! Или ме възприема такъв, какъвто съм, или си тръгва и си намира някой, който е "пораснал"! Аз пък ще си намеря партньор, който да ме харесва такъв, какъвто съм. На света няма незаменими партньори.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот punisher » 23 Фев 2009, 15:08

Предварително се извинявам към питащата me4ence,заради това ,че историята е трогателна ,а аз не мога да й бъда солидарна към вижданията.
Не мога да разбера защо вие създадохте семейство с човек,който не сте преценила,че не го бива???
Много е розово всичко ,ако си мислим,че животът е кафенца,ресторантчета,кино,моренце,секс и липса на ангажимент.Съвсем друго е обаче когато се случи реалността
-сметките,хладилника,парите,млякото,памперсите.
А можем да имаме почти всичко-когато сме реалисти,че включително и любов.
Така-когато не се мисли преди,се мисле след.Но в повечето случаи е късно-защото животът на едно дете е вече разбит.
punisher
Потребител

Мнениеот me4ence » 23 Фев 2009, 20:24

Искам да оточня че аз съм млада,работоспособна и отговорна жена която е и майка и баща!Не ме е страх от работа щом знам че работя за детето си.
Не чакам подаяние от съпруга си а искам да изравня нещата понеже аз му изплатих негович дял от семейното жилище което сега е само на дащеря ми и останах без пари.Живея в малък град където за 1 работно място се борят 30 човека и никой не иска жена с дете колкото и банално и нечесно да е!!!така че моля не ме мислете за неотговорна и лигава ...........! Претендирам че съм зрял и отговорен човек и мисля единствено и само за дащеря си като всяка майка.А относно критиката ми че не съм преценила мъжа си мога да кажа че изглежда аз съм прекалено наивна понеже съпруга ми е целил бързи и лесни приходи колкото и нереално да звучи,понеже родителите ми бяха в чужбина и имаха пари. Относно робството на мъжете.... никой не е роб но за да създадеш семейство и дете трябва да си отговорен и постоянен човек какъвто съм аз а не като съпруга ми да си пия биричка а детето да яде каквото има и за да има семейство трябва да сме 2-ма а аз почти винаги си лягах сама след сватбата.......... ако сте интелигентни и разумни хора (в което не се самнявам) сами можете да си направите изводи :!:
me4ence
Нов потребител

Мнениеот deian_iotov » 24 Фев 2009, 12:42

Здравейте,
Колегите както обикновено приемт доста НЕсериозно казуси свързани с Семейното право (което, за жалост се приема нормално от повечето така да се каже "напреднали" юристи), но веки си знае!
Уважаема me4ence,
в описанието на "казуса" си Вие сте споменали "в момента съм в развод със сЪпруга ми" което логично ще наведе на мисълта че вече сте подали иск в съда за прекратяване на брака Ви! Е ако е така при това положение Вие не знаете ли какво е писано в този иск, в смисал такъв въпросите от сорта на: ИЗДРЪЖКА, ПОПЕЧИТЕЛСТВО, СИО (семейна имуществена общност), време за посещение и свиждане с дъщеря Ви не са ли поставени за решаване като компетентност на съда! Ако е така според мен малко сте закъсняла с питането си предви ВЕЧЕ започналият процес! Съжалявам ама малко не ни става ясно от написаното от вас!
По отношение на ООД-то - да правилно знаете че нямате никаки првава да претендирате за част от ДЯЛОВОТО му участие в него.
По отношение на членовете в СК които сте прочела:
- чл. 26 (2) - "прекратявянето на имуществената общност" - честно предвид това което сте казала (написала): "семейното жилище му го наплатих и преписахме на името на майка ми" - значи вие в такъв случаи по отношение на жилище НЯМАТЕ семейна имуществената общност т.к. апартамента е прехвърлен (независимо дали възмезндно или не) и то вече не е част от СИО-то (а това че вие сте МУ ГО НАПЛАТИЛИ..... амиии честно казано това няма да има кои знае какво значение да не кажа никакво по отновение на процеса в съда, факта е факт то НЕ Е СИО)
- чл. 28 - за алинея 1 няма да коментирам тя мисля вече стана ясна (вие нямате апартамент представляващ СИО които да получите)
за алинея 2 предполагам сте се хванали за часта в която пише: "получава извън дела си движимите вещи, които са предназначени за тяхното отглеждане и възпитаване" с това законодателя има преедвид вещи които непосредствено са необходими за отглеждане на детето колички, легла, вещи от първа необходимост (като обзавеждане или поне част от него) е да това имате право но според мен това ако вече има и дело за подялба на имущество съдът би следвало да се произнесе ако вие правилно сте се аргоментирала! (За подробности около това Ви право за конкретен казус консултирайте се с адвокат)
за алинея 3-та е тук става мазало защото това е обект на доказване кои колко е дал кои го е купил, на чие име се води (това се доказва с документи като гаранционни карти, договори за покупка и прочие за движими вещи) като да не изключваме и хипотезата на чл. 19:
Чл. 19. (1) Вещите и правата върху вещи, както и паричните влогове, придобити от съпрузите през време на брака в резултат на съвместен принос, принадлежат общо на двамата съпрузи независимо от това, на чие име са придобити.
(2) Съвместният принос на съпрузите може да се изрази във влагането на средства и труд, в грижи за децата и работа в домакинството.
(3) Съвместният принос се предполага до доказване на противното

А за чл. 30..... ами според мен трябва ако нищо друго по отношението на СИО-то не сте предприела да изчакате приключването на делото за развод така да се каже!
А по отношение на дните или часовете на свиждане от негова страна.... докато не сте разведени още той има право да я вижда по всяко време когато иска а след делото за развод каквото съдът е определил това е негово събективно право (т.е. може и да ги прави може и не)
Искрено се надявам че поне мъничко съм Ви поизяснил нещата но предвид малкото информация по конкретният казус който имаме тук във форума можем само да гадаем и да даваме хипотези за всеки касус нещата стоят пинякога различно!
Все пак Ви желая успех!

Приятен ден на Всички!
deian_iotov
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Фев 2009, 13:22

Повечето хора влагат смисъла на "развод" независимо дали са в развод.
Ако се стигне до съд, независимо от участието на адвоката, съдията пак трябва да направи служебна проверка на развода.
Разбира се най-доброто е със споразумение, но ако няма контакт със съпруга си - почти същото време отнема и развод без споразумение.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот katerinakuch » 24 Фев 2009, 13:22

Me4ence, щом нещата са във Вашите ръце, не мисля, че има от какво да се притеснявате. Действайте смело и упорито занапред.
Съжалявам, че мъжът Ви е такъв, какъвто го описвате, но е странно как не сте успяла да разберете що за човек е и какви предимства и недостатъци в характера си има, още, преди да се ожените!? Ако ли пък той се е превърнал в това, което го описвате, но след брака, то помислете защо е станало така,каква е причината и дали не може да му се помогне. Все пак след сключването на брака Вие сте била най-близкият нему човек.Най-лесно е една връзка или брак да се прекрати, но много по-трудно е да се задържи и да се преодолеят изпитанията.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот topalska_diana » 26 Фев 2009, 21:50

здравей,
не зная дали не си започнала да съжеляваш че си писала в тоя фором. За огромно съжеление в правото няма човещина. то казва това е така и включва тоя закон. Сантименталноста и болката са далеч от правото. Искам да ти кажа, че съм в подобна ситуация след 22 години брак, след много хубави и много трудни мигове, бях стигнала до чувството, че ми остава само да се радваме на всичко което сме постигнали с мъжа ми. Тогава малко след бала на големия ми син разбрах за нея. Тя е по млада, бедничка, нагличка, не постигнала в живота си нищо благодарение на умствените си способности. И ние имаме фирма /еоод- той е управител/ слава бого жилището ни не е на фирмата. Знаеш ли 22 години съм го обичала тоя човек и доскоро беше така. Сега не мога да обичам това и което е останало от тоя човек- той не търси децата те са 3/имаме осиновено/ още работя във фирмата всеки ден ме унижава. Лъже непрекъснато, клинчи и се старае да ни остави на улицата. Съжелявам но истината както двама психолози са написали е; Мъжете са задници- не зная за другите моя е такъв.
topalska_diana
Нов потребител

Мнениеот translator » 19 Май 2009, 13:42

Здравейте!

За съжаление в България все още не е известна практиката за използването на детективски услуги за доказване на изневяра и много хора се притесняват да прибегнат до тях. В моя скромен опит аз не се поколебах и не сгреших, защото в противен случай мъжът ми можеше да получи попечитеслтво над детето ми (той е наистина заможен, а в предбачния ни договор е упоменато черно на бяло какво щях да получа аз при развод). И така, препоръчвам ви да се поинтересувате повече от тази възможност, самите детективи са много наясно с правната страна на дейността си и могат да отговорят на въпросите ви. Аз използвах детективска агенция "FOX" и с риск да изглежда като реклама ще постна и линк-а към тяхната страница, защото съм наистина доволна от услугите им. Успех!

http://fox.detectiv-bg.com/contacts.html
translator
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 19 Май 2009, 13:46

translator написа:Здравейте!

За съжаление в България все още не е известна практиката за използването на детективски услуги за доказване на изневяра и много хора се притесняват да прибегнат до тях. В моя скромен опит аз не се поколебах и не сгреших, защото в противен случай мъжът ми можеше да получи попечитеслтво над детето ми (той е наистина заможен, а в предбачния ни договор е упоменато черно на бяло какво щях да получа аз при развод). И така, препоръчвам ви да се поинтересувате повече от тази възможност, самите детективи са много наясно с правната страна на дейността си и могат да отговорят на въпросите ви. Аз използвах детективска агенция "FOX" и с риск да изглежда като реклама ще постна и линк-а към тяхната страница, защото съм наистина доволна от услугите им. Успех!

http://fox.detectiv-bg.com/contacts.html

Като правиш евтина реклама , поне е нужно да си направиш труда изявленията ти да не са откровена измислица.Гледаш много филми.В България предбрачни договори няма , а ако има те са нищожни.В България термина попечителство има съвсем друго значение , а не това от Американските филми.Тъй че шарани , в юридически форум , трудно ще наловиш!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 19 Май 2009, 14:06

Тъкмо щях да пиша на translator, че у нас и сто предбрачни договори да подпишеш, все тая , защото са нищожни , ама на , изпревариха ме.
Относно основното питане в темата , на мен нещо не ми стана ясно:Как хем веднъж е преписано на майката на питащата , пък после на дъщерята? И как , колеги, може да се наплати по време на брак жилище ,което е СИО на други съпруг, пък да се окаже ,че е на трето лице :roll:
Не става ясно, каква точно е целта на питащата :по-голяма издръжка,дял от фирмата ли или лишаване от родителски права?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 19 Май 2009, 17:30

sunrise ме изпревари! Какви са тези "наплащания", какво е това чудо?! Нещо не е както трябва в експозето на питащата... :roll:
Иначе въпросът й за мен е един: "Мога ли да получа нещо от дяловото му участие в ООД-то?". Отговор беше даден по-горе. Другото едва ли представлява интерес за питащата...
plamen_penev
Активен потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси