Здравейте! Майка съм на дете на 4 години. Имам постановено съдебно решение за режим на свиждане на бащата с детето в мое присъствие. Въпросът ми е това означава ли, че в посочените от съда часове трябва да бъдем единствено в състав аз, детето и бащата? Възможно ли е да има и други мои приятели или роднини около нас? Още повече, че сега зимата срещите е логично да бъдат в моя дом доста често и не ми се иска да оставам насаме с господина.
Разбира се, че първо съм попитала адвоката си. Не ми беше отговорено еднозначно, затова и потърсих в нета къде мога да си изясня. Режимът е: всяка неделя от 10,00 до 16,00 в присъствие на майката без приспиване. Само това и нищо повече.
- Дата и час: 17 Дек 2024, 05:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Режим на свиждане в присъствие на майката
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Режим на свиждане в присъствие на майката
Още повече, че сега зимата срещите е логично да бъдат в моя дом доста често и не ми се иска да оставам насаме с господина.
Това пък изобщо не е логично. Бащата има определен режим на лични контакти, детето ще е придружено от вас, но не можете да му нареждате да се осъществяват във вашия дом. Ако каже- на разходка- отивате и вие, ако каже у леля му- и вие пак там, ако каже на басейн- и вие сте там. Това сте пожелали и съда е одобрил.
Е, сега си отговорете на въпроса. Баланс се следва, не просто да се търси конфронтация. Господина е вашия бивш избраник, но винаги ще си остане биологичен родител на детето ви.
- Гост.
- Старши потребител
бъдете сигурна,че родителския контакт едва ли ще се състои.
И аз имам две такива решения-родителски контакт на бащата в присъствие на майката.Които така си и останаха - "на книга".
Какво да се прави - съда такива ги пише,без да отчита чувството на непоносимост между родителите.
И аз имам две такива решения-родителски контакт на бащата в присъствие на майката.Които така си и останаха - "на книга".
Какво да се прави - съда такива ги пише,без да отчита чувството на непоносимост между родителите.
- sarbijanac
- Активен потребител
Хайде сега-съда отново виноват.
Има една максима- внимавай, какво си пожелаваш- може и да го получиш.
- Гост.
- Старши потребител
Има една максима- внимавай, какво си пожелаваш- може и да го получиш.
И от твоята уста в Божиите уши.
И по двете ми дела,където имам родителски контакт в присъствието на другия родител бащата предпочита да не се възползва от режима.Ясно защо-ми да не се вижда с бившата си "половинка".И ми се струва,че по-голям абсурд от тоя не бих видял.Пък и аз да съм - ВЪОБЩЕ И НЯМА ДА СИ ПОМИСЛЯ ЗА ПОДОБНИ ТРОГАТЕЛНИ СРЕЩИ.
- sarbijanac
- Активен потребител
Ох, добре че не е така.
Гоше, приказката ми дойде от друго- - за да постанови съдът такава "екстра", при режима на личните контакти, в 100% от случаите е поискана , в 100 от тях- винаги от родителят, комуто са възложени род.права.
Ако не са налице едни съществени обстоятелства няма и като как да присъстват в диспозитива.
Апропо- и това подлежи на преразглеждане мераци само да има от страна на другия родител, но това е друга тема.
Гоше, приказката ми дойде от друго- - за да постанови съдът такава "екстра", при режима на личните контакти, в 100% от случаите е поискана , в 100 от тях- винаги от родителят, комуто са възложени род.права.
Ако не са налице едни съществени обстоятелства няма и като как да присъстват в диспозитива.
Апропо- и това подлежи на преразглеждане мераци само да има от страна на другия родител, но това е друга тема.
- Гост.
- Старши потребител
Такъв режим се постановява при лишаване от родителски права и то при определени по специфични тежки случаи. Но тук ме изумява , дори и детето да е малко какво пречи бащата сам да си го дундурка в срока на режима за лични контакти. Щото да ви кажа при много хора е мъка да се гледат "влюбено" в очите и разни баби и лелки да притичват около тях с балетна стъпка .
- donna
- Старши потребител
Благодаря за отговорите. Естествено, че аз съм поискала режим на свиждане в мое присъствие /не в такава честота обаче/ и естествено, че има достатъчно аргументи и доказателства съдът да присъди именно този режим. В подробности няма да се впускам, само ще вметна, че има сериозна психо-травма на детето спрямо бащата, а също и дълъг период /повече от година/ на липса на каквито и да било контакти между двамата. Единственият път, когато се е появил при така присъдения режим, беше за 5 минути има-няма, когато дори не каза "здравей" на детето, но за сметка на това отправи заплахи към мен за физическа разправа. Точно оттам идва и въпросът ми. Предпочитам да имам хора около мен, поне за свидетели кое как е било, а и той да се съобразява поне малко в чуждо присъствие. И не говоря за баби и лелки. В моя случай просто нямам такива. По-скоро приятели. От АЗД ми отказаха присъствие на социален работник с мотив, че било уйкенд и нямат механизъм за компенсиране на извънредния труд.
- cools
- Нов потребител
Това с месеците нещо не го разбрах. Аз открих този форум едва тази седмица, ако не се лъжа понеделник.
Taen, предлагате адвокатски услуги? Определено при хонорар по-висок от нормативно определения в наредбите ще работим, както правя обикновено. Само дето забелязвам една порочна практика. Знаенето на отговор и адекватното участие по даден казус не винаги е правопропорционално на платените от мен пари.
Все пак изпратете ми координатите си, да реша дали желая да бъда Ваш клиент и с удоволствие бих Ви изслушала. И бих си платила за удоволствието.
Taen, предлагате адвокатски услуги? Определено при хонорар по-висок от нормативно определения в наредбите ще работим, както правя обикновено. Само дето забелязвам една порочна практика. Знаенето на отговор и адекватното участие по даден казус не винаги е правопропорционално на платените от мен пари.
Все пак изпратете ми координатите си, да реша дали желая да бъда Ваш клиент и с удоволствие бих Ви изслушала. И бих си платила за удоволствието.
- cools
- Нов потребител
Нещо не разбирам - къде са правата на човека тук като не се уважават най-елементарните му чувства - т.е. имам в предвид - как може да се присъди (кой нормален психолог, адвокат, съдия) двама хора, които не се понасят и кой знае какви драми са преживяли, да стоят заедно по 8 часа всяка седмица???? Направо акъла не ми го побира!!!! Разбирам че детето не бива да остава само с този, който го тормози (т.е. бащата), но защо трябва и майката да бъде тормозена там....А и тя няма ли право докато бащата е с детето, да си има личната свобода да излезе някъде и да прави каквото тя реши, а трябва да стои и да му прави мили очи на онзи??????? Мисълта ми е - няма ли начин тук в БГ трети човек (независим) да присъства на срещите на детето с бащата??????????????? Така и детето ще е наблюдавано, и майката ще има доста по-приятно прекарано време.....
- mygirls
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|