начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

развод

Мнениеот mixaelabbb » 28 Фев 2009, 22:20

zdraveite iskam da popitam njkoi ako e vujmojno da mi razjsni njkoi ne6ta kakvo moga da iskam az pri razvod za kakvo da se borj jenena sum ot blizo 4 godini imam sin na 2 godinki i 7 mesecha mojt suprug me napusna predi godina i polovina i ot togava do den dne6en ne e tursil men i deteto dori po telefona pari izpra6ta na dva mesecha 1 put posle pak taka dori ne polu4avam detski za6toto nemojax da go namerj kogato zvanjx da go pomolj za bele6ka za doxodite mu toi ne mi vdigna az sum bezrabotna v momenta izchjlo za nas se grijat maikami i ba6tami predi okolo 1 mesech polu4ix isk za razvod v koito pi6e 4e iska da vijda deteto vsjka purva i posledna nedelj na mesecha s prespivane oburkana sum za6toto deteto dori ne znae kakvo ozna4ava dumata tatko napravix sre6ta s nego deteto prosto ne go poznava izpitvam strax da ostavj deteto si pri 4ovek koito do den dne6en ne e polagal nikakvi griji za nego molj za pomo6t blagodarj predvaritelno

здравейте искам да попитам някои ако е вуйможно да ми разясни някои неща какво мога да искам аз при развод за какво да се борй женена съм от близо 4 години имам син на 2 годинки и 7 месеча можт съпруг ме напусна преди година и половина и от тогава до ден днешен не е търсил мен и детето дори по телефона пари изпраща на два месеча 1 път после пак така дори не получавам детски защото неможах да го намерй когато званйх да го помолй за белешка за доходите му той не ми вдигна аз съм безработна в момента изчйло за нас се грижат майками и бащами преди около 1 месеч получих иск за развод в които пише че иска да вижда детето всяка първа и последна неделй на месеча с преспиване объркана съм защото детето дори не знае какво означава думата татко направих среща с него детето просто не го познава изпитвам страх да оставй детето си при човек който до ден днешен не е полагал никакви грижи за него молй за помощ благодърж предварително

автоматична транслитерация.
moderator
mixaelabbb
Нов потребител

Re: развод

Мнениеот betina » 02 Мар 2009, 02:13

Може да искате да вижда детето само във ваше присъствие, както и да заплаща на детето чрез вас месечна издръжка от 30 до 80 лева, /освен ако няма специфични нужди/, включително и за минал период. Съдът ще го задължи да представи бележка за доходите си. Задължително ви трябва адвокат. Ако не може да си го позволите, но отговаряте на условията, съдът ще ви назначи служебен такъв.
betina
Потребител

Мнениеот Aliosman » 04 Мар 2009, 17:14

Може да искаш да вижда детето само в твое присъствие само АКО съдът прецени, но това изобщо не е най-добрия вариант :idea: Едва ли ще е много приятно такова принудително "съпреживяване " :D :D :D Длъжен е да заплаща ,евентуално , ако род.права се предоставят на тебе издръжка от 30 до 80 лева, включително и за минал период, но не повече от 1 год.. Съдът НЕ може да го задължи да представи бележка за доходите си, защото тежестта на доказване е твоя, след като претендираш да ти се изплаща издръжка за детето. Повече подробности при твоя адвокат!. Съдът ще ти назначи служебен такъв. само ако :
Чл. 22. (1) Правна помощ по чл. 21, т. 1 и 2 се предоставя на лицата, които отговарят на условията за получаване на месечни социални помощи по реда на правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, и на лица, настанени в специализирани институции за предоставяне на социални услуги.
(2) Правна помощ по чл. 21, т. 1 и 2 се предоставя и на приемно семейство или на семейство на роднини или близки, при което е настанено дете по реда на Закона за закрила на детето.
(3) Обстоятелствата по ал. 1 и 2 се удостоверяват със заповедта на директора на дирекция "Социално подпомагане", съответно с решението на съда за настаняване на детето. В случай че лицето не е упражнило правото си за получаване на месечна социална помощ по реда на правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, то представя пред НБПП удостоверение, издадено от директора на дирекция "Социално подпомагане", че отговаря на условията за получаване на месечни социални помощи.
В противен случай-плащаш, но и си избираш адвокат :wink: :idea:
Aliosman
Нов потребител

Мнениеот janetastoimenova » 14 Мар 2009, 11:48

При всички случаи ти трябват свидетели, с които да докажеш, че този човек не се е интересувал от детето година и половина, не го е търсил по никакъв повод. Не можеш да го лишиш от правото да вижда детето си, освен ако няма основателни причини за това, разбира се. Можеш да искаш или по-рядко да са срещите с него/примерно веднъж месечно/ или да става твое присъствие, естествено пак трябва да посочиш причина за това си искане, която съда да уважи. Трябва ти адвокат. Но няма да се съглася с предходното мнение, че съдът не може да задължи бащата да представи документ за доход. Ако ответникът при заведен иск за развод не представи искания от ищцовата страна документ, то се прилага чл. 161 от ГПК - съдът с оглед на останалите доказателства по делото може да приеме за доказани фактите, относно които страната е създала пречки за събиране на допуснати доказателства. Приложението му е много често по дела за издръжки. Не забравяй, че посатновеният режим на лични отношения може да бъде изменен във всеки един момент и ако бащата след постановяване на съд. решение продължи да не полага грижи за детето си можеш да искаш по-редки срещи с него или дори да ограничиш род. му права. Това от мен.
janetastoimenova
Младши потребител

Назад към Семейни казуси