начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Спешна нужда от много добър адвокат

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спешна нужда от много добър адвокат

Мнениеот imam_vypros » 05 Мар 2009, 21:34

Можете ли да ме насочите към много добър адвокат/ка от София, занимаващ се с бракоразводни дела. Под "много добър" разбирам такъв, който: 1. има опит и 2.справял се е успешно с трудни дела. Очаква ме тежко бракоразводно дело, в което и двамата родители настояват за родителските права. Залогът е прекалено голям, за да наема първия изпречил се пред погледа ми адвокат.
Спешно е, а се чувствам като пате в кълчища. Ще бъде мило, ако подадете някакви идеи.
imam_vypros
Нов потребител

Re: Спешна нужда от много добър адвокат

Мнениеот imhotep » 06 Мар 2009, 02:16

За съжаление адвокат с опит и справял се успешно с трудни дела едва ли ще обърне внимание на първия изпречил се клиент и то особено ако залогът е прекалено голям, а не дай си боже и да е спешно а камо ли на пате в кълчища. И все пак ще бъде мило ако можете да си го позволите поне за едно дело или най малко поне за няколко годинки :-)
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот Гост. » 06 Мар 2009, 02:52

Очаква ме тежко бракоразводно дело, в което и двамата родители настояват за родителските права.

грешка!
Залогът е прекалено голям

Втора и съществена грешка!

Ще бъда мила- вие сте лице от мъжки пол, на което не толкова му е важно да му присъди съда родителските права, а по-важно е просто да спечели битката. Целта оправдава средствата, а? Спешавате историята защото съпругата вече е депозирала молба за прекратяване на брака и нямате много време за размисъл. Проявявате немарливо отношение- дирите адвокат из форумите. Вече се чудя, кой разумен човек постъпва по този начин/ не само заради вас, напоследък все така се пита тук/.
Ако сте мъж, каквито и доклади да изготвят ДСП- О"ЗД", медицински експертизи, разпити на деца по чл. 15, доказателства/ гласни и писмени/, доходи, възможности и прочие щуротии, за които и идея нямате- имате между 2-5 % шанс. Е, това разбира се ако съпругата е нормална жена. Критерият нормалност е относително понятие... и е валидно двустранно.

Единственият съвет, който ще ви дам- търсете колега от женски пол.

Ако ли сте жена, в което искрено се съмнявам, още по-лошо за вас. 8)

Става ми тъжно... не за вас, родителите, а само за "залога"- децата.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Мар 2009, 08:35

Специално за София, бизнеса с делата е разпределен по сицилиански.
Така, че не само Ви трябва адвокат, но такъв, от Сицилия - няма да напреднете много, ако съдията види, че не работи с познат.
Ще Ви отложат най-малко делото.
Освен това правят въртели.
Разбира се, това за Сицилия е условно, но съм забелязал едни и същи лица, да се въртят около Брачно отделение.
Преди така беше с Фирмено отделение - едни и същи адвокати по цял регистрираха, вписваха, апортчета и други.
Иначе ако имате две деца - иди-дойди, ще Ви ги поделят. Трябва обаче да има социална ангажираност на едното дете с Вас, с училището от Вашия район и т.н.
Впрочем, опита е подсказал, че специално момчетата се разлиггавват от майките си.
Жалко, ако е така.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 06 Мар 2009, 09:20

poli_g написа:Единственият съвет, който ще ви дам- търсете колега от женски пол.

:D Що от женски? :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот punisher » 06 Мар 2009, 11:08

Защото сме по-добри психолози и тактици,колега REVOLUTION :lol:
punisher
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 06 Мар 2009, 11:41

punisher написа:Защото сме по-добри психолози и тактици,колега REVOLUTION :lol:

Е сигурно има изключения и от нашия пол :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот laridii » 06 Мар 2009, 13:47

Госпжо/господине,
делото може само на Вас да Ви се струва трудно и тежко на Вас, но всъщност да е елементарна битова драма, в която са намесени много емоции.
Написаното преведено значи: Искам много добър адвокат, който да ми спечели делото, да й/му взема детето на бившия/бившата и да й/му натрия носа, да й/му разкажа играта, ама ха, ще види тя/той с кого си има работа! :evil: :evil: :evil:
Да, залогът е много голям: Вашата чест!
А къде е горкото дете в цялата тая история, разкъсвано в глупавите битки на родителите си!
Е, имам изненада за Вас, съдът не се вълнува от това, Вие и съпругът/съпругата какви адвокати сте наели, не се интересува и от това какви фантасмагории ще разправяте един за друг, а се интересува, къде ще е най-добре да живее детето. Това той мери със своя собствен аршин!
laridii
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 06 Мар 2009, 22:20

Ще бъда мила- вие сте лице от мъжки пол, на което не толкова му е важно да му присъди съда родителските права, а по-важно е просто да спечели битката. Целта оправдава средствата, а? Спешавате историята защото съпругата вече е депозирала молба за прекратяване на брака и нямате много време за размисъл. Проявявате немарливо отношение- дирите адвокат из форумите. Вече се чудя, кой разумен човек постъпва по този начин/ не само заради вас, напоследък все така се пита тук/.
Ако сте мъж, каквито и доклади да изготвят ДСП- О"ЗД", медицински експертизи, разпити на деца по чл. 15, доказателства/ гласни и писмени/, доходи, възможности и прочие щуротии, за които и идея нямате- имате между 2-5 % шанс. Е, това разбира се ако съпругата е нормална жена. Критерият нормалност е относително понятие... и е валидно двустранно.

Единственият съвет, който ще ви дам- търсете колега от женски пол.

Ако ли сте жена, в което искрено се съмнявам, още по-лошо за вас. 8)

Става ми тъжно... не за вас, родителите, а само за "залога"- децата.

ГЛУПОСТИ,И ТО ПЪЛНИ !!

Поли,извинявай,ама какви си ги написала тука ?!!! Не е вярно-всяко брачно дело си има специфика,сама за себе си.

Търсете адвокат от женски пол.Силно субективен критерий.Това,че нося панталон,а не минижуп не ми попречи по две брачни дела в НПРС да съдействувам родителските права да се дадат на бащата,при т.нар "нормални майки".Особено онова Бр.Д № 594/08 год.по описа на НПРС до края на земния си път няма да го забравя.
Нека този човек да се бори за каузата си и нека от сега да знае,че не решава адвоката,РЕШАВА СЪДА !!!
Ролята на адвоката му /който и да е/ е процесуалното представителство и защита.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 07 Мар 2009, 03:25

Ех, Гоше, такъв си беше ама и такъв ще си останеш. Какво има- нямаш работа, загуби повечко дела или просто седмицата бе натоварена, че изля такава злоба?
С теб никога няма да се спогодим, не за друго- ама поне прецизирай малко изказа, че въпреки доброто настроение и приятелски намерения към теб, вече ме дразниш и настана време да поставя границата в отношенията ни.

При внимателен анализ на поста ти, установявам/ вече ще разсъждавам вместо теб, въпреки да ми е непривично, ама ти така и не се научи-ако ще ме апострофираш да го правиш коректно/, та- раздразнението, което личи, е за това да съм посочила на питащия, за конкретното дело, да се ориентира към колега от женски пол. Извини ме, но трудно ли бе да го напишеш?!?
Други забележки нямаш- поне не прозират от поста ти.

Боя се, че следва да ти върна реверанса- написал си една камара рекламни глупости. Спечелил си две дела, а колко си загубил? :wink:
Апропо- да не се окаже спецификата на соченото дело във факта, че е имало сал един "процесуален представител и защитник"? :lol:
Защо не изнесеш малко фактология, а?
Ако не друго, да се научим на някои мурафети.

Пък онова за минижупа ще подмина, но съм сигурна, че гледката няма да ми хареса.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sarbijanac » 07 Мар 2009, 11:38

Ех, Гоше, такъв си беше ама и такъв ще си останеш. Какво има- нямаш работа, загуби повечко дела или просто седмицата бе натоварена, че изля такава злоба?
С теб никога няма да се спогодим, не за друго- ама поне прецизирай малко изказа, че въпреки доброто настроение и приятелски намерения към теб, вече ме дразниш и настана време да поставя границата в отношенията ни.

При внимателен анализ на поста ти, установявам/ вече ще разсъждавам вместо теб, въпреки да ми е непривично, ама ти така и не се научи-ако ще ме апострофираш да го правиш коректно/, та- раздразнението, което личи, е за това да съм посочила на питащия, за конкретното дело, да се ориентира към колега от женски пол. Извини ме, но трудно ли бе да го напишеш?!?
Други забележки нямаш- поне не прозират от поста ти.

Боя се, че следва да ти върна реверанса- написал си една камара рекламни глупости. Спечелил си две дела, а колко си загубил? :wink:
Апропо- да не се окаже спецификата на соченото дело във факта, че е имало сал един "процесуален представител и защитник"? :lol:
Защо не изнесеш малко фактология, а?
Ако не друго, да се научим на някои мурафети.

Пък онова за минижупа ще подмина, но съм сигурна, че гледката няма да ми хареса.

Обяснения за професионалната си дейност по принцип не споделям тук,още по-малко пък с колеги,които с манията си за знания,супер успехи и величие са готови за предаването на бате Енчо "кой е по-по-най" :wink: .С близък колега или колежка бих могъл да обсъдя по месенджер един или друг казус,но по принцип гледам в трудните ситуации да се оправям сам.
Това,което ти написах е без грам проявено лично отношение,така,че не следва да изопачаваш нещата.Просто не съм съгласен с такова абсурдно мислене,каквото е проявено в поста.
И съм сигурен,че и други колеги малко са се позамислили,или пък поразсмели като са видели добрия съвет - На всяка цена при адвокат от женски пол.Сакън,да не отидеш при мъж адвокат!!! Че това е направо смешно :lol: :lol: :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 07 Мар 2009, 14:04

На всяка цена при адвокат от женски пол.Сакън,да не отидеш при мъж адвокат!!!

Отново манипулативно твърдение, но изобщо не ме учудваш.8)

Остани си със здраве, пък може догодина да прочетем, че отново си спечелил още две дела и род. права са присъдени на бащата.
Кой знай? Възможно е и да обърнеш статистиката.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sarbijanac » 07 Мар 2009, 14:47

Не съм длъжен по принцип да ти давам обяснения за професионалната си дейност,както и не ме интересува твоята.

Но в случая съм напълно прав и справедлив.Понякога истината не звучи приятно :!:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 07 Мар 2009, 15:12

оп, оп, оп, колегииии... кво става?
Сега като се набутвам между шамарите, може и аз да го отнеса, ама:
аз нямам нито едно спечелено, нито пък загубено бракоразводно дело и поначало, не съм се явявала по такива, но определено смятам, че Поли е права от гледна точка на чисто психологическия ефект. Друго е да те защитава адвокат от същия пол, като този на противната страна, като тук говоря специално за бракоразводните дела- там са емоции, интриги... докато не пусне кръв, страните не пускат. За това е добре адвоката да е от противния пол- защитата ще изглежда по- убедителна.
Изключенията в тази насока, сигурно не са едно и две, но те вероятно потвърждават правилото.
Така мисля, sarbijanac, като се надявам да не се сърдиш, че съм изразила позиция.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 07 Мар 2009, 15:29

Друго е да те защитава адвокат от същия пол, като този на противната страна, като тук говоря специално за бракоразводните дела- там са емоции, интриги... докато не пусне кръв, страните не пускат. За това е добре адвоката да е от противния пол- защитата ще изглежда по- убедителна.

Това все още не мога да го асимилирам напълно. Razli4na, какво имаш предвид, какво общо имат емоциите, пола, кръвта и т.н. на адвоката с убедителността? :roll: Ако си представиш добре защитата, значи си си свършил работата, а това спиоред мен не зависи от пола.
По-сериозният въпрос е (и то неведнъж дискутиран тук) за пола на съдията :wink:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 07 Мар 2009, 15:35

kalahan2008, нали го казах: чисто психологически ефект.
А за емоциите и пр. говоря между страните в бракоразводното дело, а не за адвоката.
Специално за Поли и sarbijanac:
http://www.youtube.com/watch?v=Aajtw30- ... re=related
razli4na
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 07 Мар 2009, 15:41

Различна, благодаря ти. :lol: :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот monteskio » 07 Мар 2009, 15:58

Здравейте,

Препоръчвам ви адвокат Вирджиния Захариева. Тя е специалист в тази област и с оглед на това обстоятелство мисля, че е правилния избор. Делото ще бъде тежко, затова Ви трябва качествена правна защита.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот sarbijanac » 07 Мар 2009, 16:05

Различна,не ставай "различна" само и само да се солидаризираш с нечие мнение.
И не разчитайте,по принцип на "психологическо" въздействие.В повечето случаи ползващия този почин става "смешен" в очите на противната страна или пък досаден на съда.Нищо повече.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот donna » 07 Мар 2009, 16:11

Предлагам темата да приключи ,вярно е че от психологическа страна жена адвокат е по -добър избор , но нека човека сам си намери адвокат .И още нещо при бракоразводните дела 99 % твърдят ,че това е голяма драма ,че безкрайно обичат децата и т. н ка ,НО истината е винаги някъде по всредата и най -вече клони към везната как да натъркам носа на настоящо -бившето другарче :wink:
Та той и каза патка ,тя на него идийот и след тази кратка схватка те получиха развод...историята по-натък я знаете :wink:
donna
Старши потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси