начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Безхаберие в брачното отделение на СГС

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Безхаберие в брачното отделение на СГС

Мнениеот Гост. » 11 Мар 2009, 19:44

Заплахи и безхаберие в брачното отделение на софийския съд
http://lex.bg/bulletin/?isu=310&tp=n&id=6994
„http://mediapool.bg” / 11.03.2009

Проверка на съдебния инспекторат разкри тлеещ с години скандал в брачното отделение на Софийския градски съд. В сряда Висшия съдебен съвет образува дисциплинарно производство срещу председателя :shock: на 7-ми състав в отделението съдия Божана Желязкова за системно :evil: :idea: неспазване на сроковете по произнасяне на насрочване на съдебните дела.

От своя страна председателят на градския съд Светлин Михайлов се оказа заинтересувано лице по казуса и декларирал отказа да се произнесе по провиненията на магистрата. Причината е, че Желязков е пуснала няколко жалби срещу него за отправени в лично качество заплахи за физическа саморазправа.

Инспекторатът е започнал проверката на съдийката по жалба на съпругата на простреляния бизнесмен и президентски съветник Манол Велев – Весела Лечева. Шефът на Държавната агенция за младежта и спорта е сезирала проверяващите за неоснователно забавено разглеждане на нейното искане да получи попечителство върху имуществото на съпруга си.

Лечева е подала молба на 12 май 2008 година в брачното отделение на СГС. Според инспектората делото е бавено неоснователно, а първото заседание по казуса е свикано пет месеца по-късно. Освен това жалбоподателката се оказва нередовно призовавана.

Проверката на съдия Желязкова разкрила, че тя системно :idea: не спазва сроковете за разглеждане на поверените й казуси. Открити са образувани през 2007 г. дела, които са насрочени за първо разглеждане през 2009 година :shock: . Установено е и различно прилагане на закона по сходни въпроси. :wink: Съдия Желязкова се е занимавала предимно с искания за запрещения върху имущество. :wink:

Инспекторатът към ВСС предлага съдебният съвет да накаже магистрата с намаление на заплата с до 25 процента за срок до 2 години.

С риск да заприличам на Керелов/ да ме прощава, но е станал нарицателно.../ ще си позволя да пейстна това на точното място! В точния раздел! Пък и клиентите на колегите да разберат за какво иде реч. 8)

Еваларка...еваларка- оставам без думи. :twisted:
Последна промяна poli_g на 12 Мар 2009, 00:07, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Re: Безхаберие в брачното отделение на СРС

Мнениеот iskrec » 11 Мар 2009, 19:53

poli, нищо ново под слънцето освен, че Лечева се е осмелила да сезира инспектората. Дано в бъдеще има колеги и клиенти с подобно мислене.
Аватар
iskrec
Потребител

Мнениеот Гост. » 11 Мар 2009, 20:08

Аз, да призная, чувам от колеги разни митологии, но те се оказали истина :idea:
Пък инспектората по почин, хем вълкът да е сит, хем агнето цяло- хоп, ще и резнем до :idea: 25% от възнаграждението за период до 2г..
Ти вярваш ли? Щото и Москва не вярва на сълзи! 8)
Пък онова "до" е... разтегливо понятие, разбираш ме.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот iskrec » 11 Мар 2009, 20:24

Почти съм сигурен, че делото се забавя за финансови интереси на определен кръг лица. Колко вдовици на видни лица със солидно състояние ги принудиха да вземат минимална част от наследството да не говорим за бизнеса. Доктора ,компира...... всичките бяха принуждавани по един или друг начин да не си получат полагащото им се. По една "вдовишка" и толкоз. При Лечева ще ударят на камък.
Аватар
iskrec
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 11 Мар 2009, 21:00

Познавам Съдия Желязкова, ако се коригира името й - Богдана (Божана).

Има известно професионално петно - ето защо от ВСС, МП, трябва да я наказват и да се смачка, за един ден.
Последна промяна ivan_lawyer на 29 Мар 2009, 20:30, променена общо 1 път
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 11 Мар 2009, 21:21

Ванко, никой няма да се кара с никого, еле пък за това.
Обаче, твърдиш- познавам съдията.... , ама не оспорваш болднатото. Буди недоумение, как написа за качествата на адвоката на Лечева/ не че ми е интересен колегата- доверителят там да си мисли/, а пропусна да коментираш баш това забавяне и неспазване на срокове.
Аз не съм прелитащ ангел, нито съм от Ангелите на Чарли, но за това брачно чувам от колеги/ практикуващи там!/ само митологии.
До сега не давах кой знае каква вяра, но да ме прощава и най-големия професионалист- две години от депозиране на молба до насрочване на с.з. си е направо като един миг. Нищо време...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 11 Мар 2009, 21:41

Значи Богдана (Божана) Желязкова, ако е същата - не знам нито дали е същата, нито дали е така, но познавам такъв съдия - не претендирам да имам никакви връзки или дори не й знам второто име.
Последна промяна ivan_lawyer на 29 Мар 2009, 20:35, променена общо 1 път
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот gudio » 11 Мар 2009, 22:13

Пич, да не я бъркаш с Богдана Желявска :?: Аз пък мога да кажа, без никакво притеснение и дори с гордост, че едно време съм адвокатствал на Манол Велев (заедно и покрай много други колеги), а с В. Лечева съм се виждал, когато на двамата със съпруга й им "минах" две сделки в държавнийо нАтуриат :wink: , т.е. с нея съм се виждал само два или три пъти. Мога да ви кажа, че Манол Велев е много лъчезарен и готин човек, изключително приятна компания, а Весела Лечева ми направи също много добро впечатление. Абсурдно е да си помисля, че Лечева се домогва до някакви имущества или "държи в кома" "бате Мони" (както го наричаха). Никога не съм си представял, че някой ще гърми по М. Велев, мислех си, че такива работи се случват само на онези с прякорите... `щото той прякор си няма, което според "нЕкои анализатори" било много показателно, нали :wink:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Мар 2009, 22:15

:roll: :lol: :lol: :lol: Хубави краставици ми продаваш, но и на моята сергия ги има. :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот gudio » 11 Мар 2009, 22:19

poli_g написа::roll: :lol: :lol: :lol: Хубави краставици ми продаваш, но и на моята сергия ги има. :lol:

8) ~Що, бе, да не си продала част от голф-ризорта на "Бате Мони", а сега не можеш да си получиш парите ? :?
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Мар 2009, 22:24

gudio на 11 Мар 2009 09:19 pm

poli_g написа::roll: :lol: :lol: :lol: Хубави краставици ми продаваш, но и на моята сергия ги има. :lol:

8) ~Що, бе, да не си продала част от голф-ризорта на "Бате Мони", а сега не можеш да си получиш парите ? :?

Балуев, кеширах всичко отдавна. Един приятел ми каза още преди почти година. Тогава и аз не вярвах... ама гледай какви дни настанаха.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот gudio » 11 Мар 2009, 22:27

:roll: Е, щом всичко е кеширано, какви краставици тогава са останали на сергията ти, че пак не стоплих (нали съм си изкуфял чичка) образния ти изказ ? :?
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Мар 2009, 22:33

:roll: Сега разгледах темата... объркацията е моя. Стои ми отворена страницата и не презареждам, прочетох поста на Ванко и онова за краставиците е адресирано до него.
Едва сега забелязах, че имаш пост преди моя. Няма нищо за стопляне- грешката е моя.
Извинения.

п.п. и аз се учудих, че ми цитираш поста... :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот fani_i » 11 Мар 2009, 22:36

Поли, за брачно нямам дълги наблюдения, нито тези които имам, са от естеството на статията, но като си впечатлена, поне си намерила, както сама посочваш, вярната тема.
Аз се чудя къде да впиша пияния прокурор, който така ми залиташе към банката и фъфлеше, нито започнахме с него заседанието(дойде посред доклада на съдията), нито го свършихме с него, така ме сащиса, че съм се прибрала с очила, с които не виждам, та чак у дома забелязах... :shock:
И аз бях чувала от колеги какво ли не, но го отдавах на фолклорни залитания по темата.
Когато го видях с очите си(и с очилата за четене, с които впоследствие се прибрах погрешно :D ), се убедих, че фолклора си има първоизточниците, и то достоверни.
На този не му намирам мястото ни на банката - да срами прокуратурата си, професията и себе си, че и неуважение към съда е, ни тема му намерих, та ако не възразяваш, тук го помествам, така да се каже, по аналогия.
fani_i
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 11 Мар 2009, 22:46

Манол Велев е престъпник - поне не знам да стрелят по не-престъпници.
Мен не са ме разстрелвали досега поне.

Впрочем Весела Лечева е типичен спортен простак - поради уважение не искам да използвам женската форма на простак - и така нататъка.

Ми ще продавам краставици - имам си в излишък.

Що ми се бъркате в делото, бре.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 11 Мар 2009, 22:50

:roll: :lol: :lol: Всички сте добре дошли в темата ми.
Фани, аз наистина не практикувам в този район, но от колеги слушам какви ли не твърдения/ за мен си бяха твърдения/, пък колегите все от извора вода пиеха... и изведнъж попадам на тази статия. Общо взето на Лекс-бюлетина имам някаква вяра. :oops:
За да съм коректна и към становището на Ванко- сторих си труда да проверя в сайта на ВСС-е, прав е! Няма образувано дисциплинарно п-во срещу дамата, но не това е най-важното.

Нямам знания за кой представител на прокуратурата говориш- ама съм чувала и тази легенда. :wink: :lol: :lol: Ще повярвам и за нея.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот fani_i » 11 Мар 2009, 22:57

То си е за вярване, нищо че съм адвокат :D
До този момент не вярвах и на по-безобидни разкази на колеги - винаги съм имала уважение към професията, независимо в какво качество я упражняваме, включително към упражняващите я колеги, но сега съм потресена.
Надявам се не говорим за епидемия и за тенденция към деградация, а все още за изключения.
fani_i
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 11 Мар 2009, 23:08

Явно работата е ачик-ачик - не знам, какво да говоря, много ми пука - акулата е взела своето.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот hasplu » 11 Мар 2009, 23:24

БОЖАНА Желязкола беше асистентката Лулев по наказателен процес - гледал съм я в действие по над 80 дела, като сме ги разисквали до едно след това нишка по нишка. Тя за мен е един от най-достойните съдии, които съм виждал и за която знам, че се издигнаха в йерархията благодарение на собствените си качества!
И не ми е ясно, защо на вестникарската изреска пише брачно отделение, при положение, че тя е наказателна колегия :lol: :D :D :D

за мен това е нечие отмъщение в безсилието му....
Аватар
hasplu
Потребител

Мнениеот Гост. » 11 Мар 2009, 23:41

И не ми е ясно, защо на вестникарската изреска пише брачно отделение, при положение, че тя е наказателна колегия

Виж сега, hasplu, не че ми се спори... но да сме коректни. :wink:
Дамата е имала култово дело по МНО на представител на фауната и след него- отива в брачна колегия. Така прошепна Гугъл :idea:

Няма значение кой е съдията- фрапиращо е да няма разпореждане за насрочване на с.з. две години. Това ме впечатли :!:
Гост.
Старши потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси