- Дата и час: 17 Дек 2024, 05:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Безхаберие в брачното отделение на СГС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
60 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Безхаберие в брачното отделение на СРС
Още от понеделник съдия Б.Желязкова е сменена. Сега е съдия Маджаров председател на 7 бр. с-в - само дето не е в СРС а в СГС цялата тази рокада- а иначе, че в брачна на СРС е хаос- това си е така и май по-зле ще става
- zenitn
- Младши потребител
Бе, кво ли се обяснявам.
Последна промяна ivan_lawyer на 29 Мар 2009, 20:43, променена общо 1 път
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Правилно, благодаря колега. СГС е компетентен.
104, т.1 пр.4 - изобщо не догледах.
Ванко, ако предлагаш да си заровим главите с мисълта, че такива проблеми не съществуват... Заповядай.
104, т.1 пр.4 - изобщо не догледах.
Ванко, ако предлагаш да си заровим главите с мисълта, че такива проблеми не съществуват... Заповядай.
- Гост.
- Старши потребител
Абе, Поли - жалко ми е за човека - делото ми беше за крупна финансова - имотна - нотариална измама.
Естествено - аз съм на страната на "бития" - обаче съдията прозря в обстановката и удовлетвори исканията с едно Решение - дано да се каже Решение и на втори инстанционен съд.
Много точен съдия - впрочем прозира нотариалните измами и сече с Решения.
Не ми е комфортно да ми бъзикате първоинстанцинния съд.
Естествено - аз съм на страната на "бития" - обаче съдията прозря в обстановката и удовлетвори исканията с едно Решение - дано да се каже Решение и на втори инстанционен съд.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Re: Безхаберие в брачното отделение на СГС
ivan_lawyer на 11 Мар 2009 11:14 pm
Абе, Поли - жалко ми е за човека - делото ми беше за крупна финансова - имотна - нотариална измама.
Ех, Иване, Иване...
Спирам, нека ти е комфортно.
- Гост.
- Старши потребител
Знаеш ли - може би този съдия е за съд, добре - обаче сега на мене ще ми оспорят всички решения поради тази причина.
Обаче аз съм Баба - ще искам отвод на съда.
Поли, нека да си пеем, поне всеки за себе си.
За какво ни са дела, без песента.
Обаче аз съм Баба - ще искам отвод на съда.
Поли, нека да си пеем, поне всеки за себе си.
За какво ни са дела, без песента.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА
Посветено на всички, които ще кажат:
"Това не се отнася до мене!"
- Кой си ти? - попита го Дяволът...
- Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци са мои братя. О, колко е грозна земята и колко са нещастни хората!
Това говореше млад момък, с изправено чело и стиснати юмруци. Той стоеше пред стълбата - висока стълба от бял мрамор с розови жилки. Погледът му бе стрелнат в далечината, дето като мътни вълни на придошла река шумяха сивите тълпи на мизерията. Те се вълнуваха, кипваха мигом, вдигаха гора от сухи черни ръце, гръм от негодувание и яростни викове разлюляваха въздуха и ехото замираше бавно, тържествено като далечни топовни гърмежи. Тълпите растяха, идеха в облаци жълт прах, отделни силуети все по-ясно и по-ясно се изрязваха на общия сив фон. Идеше някакъв старец, приведен ниско доземи, сякаш търсеше изгубената си младост. За дрипавата му дреха се държеше босоного момиченце, и гледаше високата стълба с кротки, сини като метличина очи. Гледаше и се усмихваше. А след тях идеха все одрипели, сиви, сухи фигури и в хор пееха протегната, погребална песен. Някой остро свиреше с уста, друг, пъхнал ръце в джобовете, се смееше високо, дрезгаво, а в очите му гореше безумие.
- Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци ми са братя. О, колко грозна е земята и колко са нещастни хората! О, вие там горе, вие...
Това говореше млад момък, с изправено чело и стиснати в закана юмруци.
- Вие мразите ония горе? - попита дяволът и лукаво се приведе към момъка.
- О, аз ще отмъстя на тия принцове и князе. Жестоко ще им отмъстя зарад братята ми, зарад моите братя, които имат лица, жълти като пясък, които стенат по-зловещо от декемврийските виелици! Виж голите им кървави меса, чуй стоновете им! Аз ще отмъстя за тях! Пусни ме!
Дяволът се усмихна:
- Аз съм страж на ония горе и без подкуп няма да ги предам.
- Аз нямам злато, аз нямам нищо с което да те подкупя... Аз съм беден, дрипав юноша... Но аз съм готов да сложа главата си.
Дяволът пак се усмихна:
- О, не, аз не искам толкоз много! Дай ми ти само слуха си!
- Слуха си? С удоволствие... Нека никога нищо не чуя, нека...
- Ти пак ще чуваш! - успокои го Дяволът и му стори път. - Мини!
Момъкът се затече, наведнъж прекрачи три стъпала, но косматата ръка на Дявола го дръпна:
- Стига! Спри да чуеш как стенат там доле твоите братя!
Момъкът спря и се вслуша:
- Странно, защо те започнаха изведнъж да пеят весело и тъй безгрижно да се смеят?... - И той пак се затече.
Дяволът пак го спря:
- За да минеш още три стъпала, аз искам очите ти!
Момъкът отчаяно махна ръка.
- Но тогава аз няма да мога да виждам нито своите братя, нито тия, на които отивам да отмъстя!
Дяволът:
- Ти пак ще виждаш... Аз ще ти дам други, много по-хубави очи!
Момъкът мина още три стъпала и се вгледа надоле. Дяволът му напомни:
- Виж голите им кървави меса.
- Боже мой! Та това е тъй странно; кога успяха да се облекат толкоз хубаво! А вместо кървави рани те са обкичени с чудно алени рози!
През всеки три стъпала Дяволът взимаше своя малък откуп. Но момъкът вървеше, той даваше с готовност всичко, стига да стигне там и да отмъсти на тия тлъсти князе и принцове! Ето едно стъпало, само още едно стъпало, и той ще бъде горе! Той ще отмъсти зарад братята си!
- Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци...
- Млади момко, едно стъпало още! Само още едно стъпало, и ти ще отмъстиш. Но аз винаги за това стъпало вземам двоен откуп: дай ми сърцето и паметта си.
Момъкът махна ръка:
- Сърцето ли? Не! Това е много жестоко!
Дяволът се засмя гърлесто, авторитетно:
- Аз не съм толкова жесток. Аз ще ти дам в замяна златно сърце и нова памет! Ако не приемеш, ти никога няма да минеш туй стъпало, никога няма да отмъстиш за братята си - тия, които имат лица като пясък и стенат по-зловещо от декемврийските виелици.
Юношата погледна зелените иронични очи на Дявола:
- Но аз ще бъда най-нещастният. Ти ми взимаш всичко човешко.
- Напротив - най-щастливият!... Но? Съгласен ли си: само сърцето и паметта си.
Момъкът се замисли, черна сянка легна на лицето му, по сбръчканото чело се отрониха мътни капки пот, той гневно сви юмруци и процеди през зъби:
- Да бъде! Вземи ги!
...И като лятна буря, гневен и сърдит, разветрил черни коси, той мина последното стъпало. Той беше вече най-горе. И изведнъж в лицето му грейна усмивка, очите му заблестяха с тиха радост и юмруците му се отпуснаха. Той погледна пируващите князе, погледна доле, дето ревеше и проклинаше сивата дрипава тълпа. Погледна, но нито един мускул не трепна по лицето му: то бе светло, весело, доволно. Той виждаше доле празнично облечени тълпи, стоновете бяха вече химни.
- Кой си ти? - дрезгаво и лукаво го попита Дяволът.
- Аз съм принц по рождение и боговете ми са братя! О, колко красива е земята и колко са щастливи хората!
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Не знам каква е тази Божана Желязкова, но това, което беше изнесено преди време - с "нередовната процедура" по призоваване на Манол Велев (`щото не си бил на постоянния адрес - на ул."Манол Велев" в кв. Горубляне - улицата е кръстена на дядо му ), с многократното отлагане на делото с цел "личното явяване в съд. зала" на същия Манол Велев, пък накрая и с май, к`во беше - с разпореждане за принудителното му довеждане Според мен това е правено нарочно и с цел гавра с Весела Лечева. Имаше тема тук - бистреха се празноти в уредбата, но Мануела Горсова я поставиха под запрещение, а Манол Велев -...
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
poli_g написа::roll: Всички сте добре дошли в темата ми.
Фани, аз наистина не практикувам в този район, но от колеги слушам какви ли не твърдения/ за мен си бяха твърдения/, пък колегите все от извора вода пиеха... и изведнъж попадам на тази статия. Общо взето на Лекс-бюлетина имам някаква вяра.
За да съм коректна и към становището на Ванко- сторих си труда да проверя в сайта на ВСС-е, прав е! Няма образувано дисциплинарно п-во срещу дамата, но не това е най-важното.
...Нямам знания за кой представител на прокуратурата говориш- ама съм чувала и тази легенда. Ще повярвам и за нея.
...Дамата е имала култово дело по МНО на представител на фауната и след него- отива в брачна колегия. Така прошепна Гугъл...
Навремето, преди доста години, като постъпих на работа в съдебната система, един мой професор, комуто желая дълги години здраве и живот, ми каза следното, което не забравих, и животът ежедневно ми го припомня: "Започваш една работа, в която трябва да не допускаш да падаш - независимо от причините- обективни или субективни, или да те спънат. Лешоядите са на мястото винаги преди мършата".
Четейки сега, си го припомних. Не познавам съдията, нито са ми известни подробности за случая. Не питах пили нито от местния извор, нито напоили се с инфо, от други съдебни райони. Не прочетох лекс-бюлетина. Дори, /за мой срам,вероятно/ не направих и справка в Гугъл ...
Прочетох с интерес постовете само на gudio. Не знам доколко е точна информацията, за да има изобщо тема за размисъл...
Последна промяна cruel_la на 13 Мар 2009, 21:53, променена общо 1 път
- Гост
Има вероятно празнина в закона, тъй като при социализма такива случаи не бяха масови и съответно, не се е налагало законова уредба.
Но дори и при социализма имаше елементарно уважение към съда.
Аз на мястото сега на съдията ще "врътна" такава яка глоба на адвокатката, че свитки ще й излязат.
Да не говорим, че има нахалници (от модерните, лъскави кантори, естествено), които си позволиха на Председател Фирмено отделение да му връчват Конвенция за правата на човека (нещо такова) - че и непреведена.
Жалко, че нямаше техническа възможност да направя протокол на заседанието.
Но, моля, моля, кой адвокат си решава казусите по вестниците.
Че аз досега да съм фалирал.
Вестник "Труд" и вестник "24 часа" имат огромен съдебен провал отпреди 10 години - тогава Йордан Соколов ги осъди жестоко и те сега си го връщат - разбира се, нищо лично няма, просто се опитват да изместят и съдебната власт от пиедестала.
Аз лично вече ще си адресирам всички изходящи документи с копие до редакцията на вестника - нали са големият коректив.
Извинявайте, ама просто не знаете колко е некадърна адвокатката на Манол Велев - нали има точка за особен представител.
Самото Пр-во по Запр. изключва (изключва обяснимо) - от друго лице изявления за запрещение.
Какво е виновен съдът на кривата ракета.
И откога съдията е длъжен да яхва мотопедката и да ходи по адресите на хората.
Това ми прилича на сагата за Японската болница и делото на Валя Ахчиева срещу Недялко Йорданов.
И на мен ми бавят дела, сега - обяснимо е мъката на Лечева - реакцията на Джаклин Кенеди е била също такава - но в първите мигове на разстрела.
Бе това Политбюро не си го позволяваше - Янчо Таков го осъдиха, сума ти народ влезе в затвора (независимо от партийно положение).
И как ставаше това без съдебен съвет и без вестници?
Но дори и при социализма имаше елементарно уважение към съда.
Аз на мястото сега на съдията ще "врътна" такава яка глоба на адвокатката, че свитки ще й излязат.
Да не говорим, че има нахалници (от модерните, лъскави кантори, естествено), които си позволиха на Председател Фирмено отделение да му връчват Конвенция за правата на човека (нещо такова) - че и непреведена.
Жалко, че нямаше техническа възможност да направя протокол на заседанието.
Но, моля, моля, кой адвокат си решава казусите по вестниците.
Че аз досега да съм фалирал.
Вестник "Труд" и вестник "24 часа" имат огромен съдебен провал отпреди 10 години - тогава Йордан Соколов ги осъди жестоко и те сега си го връщат - разбира се, нищо лично няма, просто се опитват да изместят и съдебната власт от пиедестала.
Аз лично вече ще си адресирам всички изходящи документи с копие до редакцията на вестника - нали са големият коректив.
Извинявайте, ама просто не знаете колко е некадърна адвокатката на Манол Велев - нали има точка за особен представител.
Самото Пр-во по Запр. изключва (изключва обяснимо) - от друго лице изявления за запрещение.
Какво е виновен съдът на кривата ракета.
И откога съдията е длъжен да яхва мотопедката и да ходи по адресите на хората.
Това ми прилича на сагата за Японската болница и делото на Валя Ахчиева срещу Недялко Йорданов.
И на мен ми бавят дела, сега - обяснимо е мъката на Лечева - реакцията на Джаклин Кенеди е била също такава - но в първите мигове на разстрела.
Бе това Политбюро не си го позволяваше - Янчо Таков го осъдиха, сума ти народ влезе в затвора (независимо от партийно положение).
И как ставаше това без съдебен съвет и без вестници?
- ivan_lawyer
- Старши потребител
gudio написа: Имаше тема тук - бистреха се празноти в уредбата, но Мануела Горсова я поставиха под запрещение, а Манол Велев -...
Темата е наистина много интересна.Аз продължавам да смятам , че няма празнота в уредбата.В ЗЛС е използван един доста остарял термин , който трябва да се тълкува корективно.Става дума за предпоставката "душевна болест".Според мен това изискване е еднозначно по съдържание с чл.33 НК(продължително , краткотрайно разстройство на съзнанието).В трайната си практика върховния съд правилно приема , че комата е тъкмо такова състояние.Така Решение № 1099 от 25.X.1979 г. по н. д. № 975/79 г., III н. о....Съзнанието представлява такъв комплекс от психична дейност на човека, чрез който той получава информация и правилна ориентация на всички изменения в заобикалящата го среда. При нормално състояние индивидът получава правилна информация за безкрайното разнообразие на външния свят и съобразно мирогледа си, познанията, навиците и характера усвоява съответно поведение във взаимоотношенията си с другите хора, заобикалящата го среда и правилата на обществото. Нормалното състояние на съзнанието на човека в съвкупността на взаимоотношенията си се изразява във възможността да разбира свойството и значението на действията, които извършва, и да се отнася критично към тях, както и да ръководи своите действия в съгласие с изискванията на морала на обществото и на съответните му правила за поведение на човека.
Както е посочил Пленумът на ВС на НРБ, съзнанието на личността е разстроено, когато в психичната дейност на увредения настъпят такива изменения, при които той не е в състояние да реагира адекватно като пълноценен субект поради нарушаване на интелектуалните си и волеви възможности.
Колкото до конретния казус с В.Лечева , аз така и не можах да разбера какво точно е съображението на съда , за да отлага толкова пъти делото.Дали своевременно е било поискане назначаване на особен представител и т.н.Иначе аз съм нямал дела в София и не мога да взема отношение по състоянието в тези съдилища.
- REVOLUTION
- Активен потребител
И по стария и по новия ГПК (чл.337) съдът е длъжен да "яхне моторетката". Темата беше обсъждана във форума, във връзка с Мануела Горсова, пуснете си търсачката. В случая е налице или умишлена подигравка или явна неадекватност на съда - сигурно не гледа телевизия и не чете вестници (това, казват било холезно качество за съдия) и не знае кой е тоя Манол В., че е прострелян и т.н. Не е чувала и за някаква си Весела Лечева... Това обаче показва, че и не е упражняван натиск и не е ходатайствано по това дело - явно е гледано по същия безгрижен начин, както и всички други подобни дела - насрочване след почти 1 година, отлагане за след още една и т.н.
-
Къде пише, че като те дават по "телевизора", делата ти следва да се гледат приоритетно?
- Гост
И на мен това изявление с "яхането на моторетката" ми спря погледа. Считам при добро желание издаването на такова Решение /въпреки, че не се занимавам с гражданско право/ е въпрос на не повече от два дни- да те закарат до мястото където е ответника, вместо да пращаш призовки на човек в кома и след това да накараш секратар да замени имената Х с имената У /ако времето ти е по ценно от работата/. Труд ще отнеме само са да копираш изложеното от REVOLUTION . В моята практика съм свидетел на два пъти как съда не допусна досъдебно производство да влезе в съдебна фаза, до като прокурора не изпълни описната процедура с което се охраняваха правата на пострадали от престъпления. Прокуратурата си свърши отлично работата и след около 15 дни делата бяха внесени в изрядно състояние.Вярно ,че това беше преди 3-5 години по отношение на неизвестни хора и в провинцията, но имаше желанието да бъде сторено.
- marmarinov
- Потребител
Каквато и нередовност/ приемам, че е била нередовна, за да не се обиди някой/ да е имало по молбата, не се отстранява две години!
И защото темата се е отклонила- без значение и кои са страните.
Няма значение кой е съдията- фрапиращо е да няма разпореждане за насрочване на с.з. две години. Това ме впечатли
И защото темата се е отклонила- без значение и кои са страните.
- Гост.
- Старши потребител
cruel_la написа:Къде пише, че като те дават по "телевизора", делата ти следва да се гледат приоритетно?
Пише едни работи за общоизвестни и ненуждаещи се от доказване факти. Със сигурност и молбата за поставяне под запрещение е съдържала "фактическите основания" на иска - че лицето е в кома, ergo не може да се явява лично, нито да получава призовки.
-
poli_g написа:И защото темата се е отклонила- без значение и кои са страните.
В случая явно е било от значение кои са страните, защото, повтарям, това ми мирише на откровена и умишлена гавра.
-
Адвукат Николов съветва вземет си дженталменка прочела е 430 тома практика по гражданко и семейно, доволни шъ останите
Незнанието-не опрaвдава
Аз не съм адвокат.Аз съм ®Адвокат Николов®
Адвокатска къща "Пламен Николов & съдружници"
Nikolov Lawyer
Аз не съм адвокат.Аз съм ®Адвокат Николов®
Адвокатска къща "Пламен Николов & съдружници"
Nikolov Lawyer
- advukat_nikolov
- Младши потребител
gudio написа:Пише едни работи за общоизвестни и ненуждаещи се от доказване факти. Със сигурност и молбата за поставяне под запрещение е съдържала "фактическите основания" на иска - че лицето е в кома, ergo не може да се явява лично, нито да получава призовки.
Без съмнение, прав си. Но, от кой "извор" е информацията за личното призоваване - местен, или на Белоногата...
Както вече казах -казусът слабо ме касае и не съм запозната. Ако има криви -нека си носят отговорността. Всеки си има право на мнение, кривини много, борци за справедливост- още повече.
Потресаващо е, обаче, с каква лекота се редят пъзели по оттук - оттам събрани парчета информация.
- Гост
По тия дела, не си спомням как беше - можеше ли да се правят свободно справки от Сулю и Пулю, накрая да вземем да отидем и да го прочетем Но след раразилите се скандали със сигурност са го поставили "под особен надзор" и няма да ни го дадат
Но, cruel_la, извинявай, ама това измъкване стана много изтъркано и тривиално - "Като не знаете конкретните факти, не сте чели делото, не сте видяли документите - недейте да коментирате..." Много лесно е така да се каже. Медиите не са по презумпция лъжци, специално "ВАЦ-овите" ползват консултант преди всяка по-щекотлива публикация (преди години един от тези, които четяха вестника преди да го отпечатат, беше Д. Доковска ). За Весела Лечева казах вече, че съм я виждал два-три пъти, идвала е преди доста години на крака в мизерната ми канторка в Търговския дом да ми носи документи, приятна и скромна жена (тук онзи чандлъров херой направо да го д.ха с определението си по неин адрес ), тя няма да седне да разказва врели-некипели и да сипе незаслужени обиди към съда, колкото и да е "правно некомпетентна". Не съм забравил още някои "табиети" на съдии от СГС и изложеното ми звучи напълно правдоподобно, за да се възмутя и без да съм ксерокопирал делото за запрещението на Манол Велев.
Но, cruel_la, извинявай, ама това измъкване стана много изтъркано и тривиално - "Като не знаете конкретните факти, не сте чели делото, не сте видяли документите - недейте да коментирате..." Много лесно е така да се каже. Медиите не са по презумпция лъжци, специално "ВАЦ-овите" ползват консултант преди всяка по-щекотлива публикация (преди години един от тези, които четяха вестника преди да го отпечатат, беше Д. Доковска ). За Весела Лечева казах вече, че съм я виждал два-три пъти, идвала е преди доста години на крака в мизерната ми канторка в Търговския дом да ми носи документи, приятна и скромна жена (тук онзи чандлъров херой направо да го д.ха с определението си по неин адрес ), тя няма да седне да разказва врели-некипели и да сипе незаслужени обиди към съда, колкото и да е "правно некомпетентна". Не съм забравил още някои "табиети" на съдии от СГС и изложеното ми звучи напълно правдоподобно, за да се възмутя и без да съм ксерокопирал делото за запрещението на Манол Велев.
-
60 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
|
|