начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Разяснение за Права !!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разяснение за Права !!!

Мнениеот taina » 20 Мар 2009, 18:20

Здравейте,моята история не е по различна от тези който четох тук.Но вместо да добия повече представа аз се обърках повече.Четох тая част от кодекса която ме касае но там не е посочено това което ме вълнува.
Накратко положението при мен-имам бебе на 6 месеца,след кратко съжителство с бащата той ни напусна.Припозна детето,нямаме подписан граждански брак и не ни е търсил до момента.Направих многократни опити да се свържа с него и да уточним контактите му с детето но той явно не желае такива.Не смятам да търся издръжка и не съм озлобена.Но поради това че около него има обстоятелства който могат да бъдат във вреда на сина ми се принуждавам до това да желая да отнема родителските му права ако в бъдеще реши да си търси детето.Да поясня че същия има дете от предишен брак което е изоставил и е нанасял не един път вреда на това си дете също със свой постъпки.Много ще ви бъда благодарна ако някой ми посочи какви биха били " обстоятелствата около бащата" на базата на който съда би отнел неговите родителски права.
taina
Нов потребител

Re: Разяснение за Права !!!

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Мар 2009, 18:35

Трябва да заведете дело за отнемане на родителски права, въпреки това нямате особена нужда от това.

Доста трудно се отнемат родителски права, но все пак може и да се направи опит.
Трябва поведението да граничи със сериозни постъпки - побой, системен тормоз, трайно неангажиране с детето.

Съдът обаче би погледнал по - благосклонно на Вас, така че е възможно да мине лесно такова обжалване.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 20 Мар 2009, 18:50

Объркахте жената, бе, колеги!!!!!

Госпожо, обърнете се към колега адвокат! Явно има факти, които са от значение за едно такова производство /за което питате/, но не ги споделяте тук...нормално! На база догадки ще ни бъде трудно!

но Е възможно да лишите бащата от права, това е!

УСПЕХ!!!!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот taina » 20 Мар 2009, 18:53

Благодаря за отговорите макар че съм разбрана неправилно явно.Непрекъснато се търси под вола теле-една майка не тръгва просто ей така да лишава бащата на детето си от права водена от злоба.Наистина бих си наела адвокат ако можех към момента да си го позволя и все пак наистина благодаря.Както добре сте се изразили това не е форум за сълзливи историй и няма да превръщам моята в такава.Просто търсех съвет и пояснение който да ми бъдат в полза как да постъпя занапред докато не е късно.
Ако се намери сред вас който да ми даде напътствия бих обяснила мотивите си по ясно за целта.
taina
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Мар 2009, 19:04

Изповедта пред адвокат е свещена тайна - не може да се коментират точни имена или адреси - тъй като адвоката не може да разгласява чужди тайни - освен когато не е наложително.

Адвокатската тайна е такава, че ако сега ми кажете, че сте убили някой (недай боже) аз не съм длъжен да го съобщя.

Разбирам притеснението Ви, лично съм водил няколко пъти безплатно такива процедури - като все пак може да почерпите нещо, но има начин да Ви освободят от такси.

Питайте и ще Ви се отговори, почукайте и ще Ви се отвори.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот taina » 20 Мар 2009, 19:12

Щом ми позволявате да питам конкретно,аморално и агресивно повединие на " таткото" -мотив ли са в съда,както и нанасянето на побой на майката-в случая АЗ.
Трайно неполагане на грижи от всякакво естество по време на съжителството и след момента на напускане на дома,предишни агресивни прояви при другия брак и неполагане на грижи и за другото създадено дете.Опити от моя страна за контакт и разбирателство по извънсъдебен ред за постигане на договорка за режим на свиждане с детето.Това са обстоятелствата най-кратко и най-несълзливо разбира се.
taina
Нов потребител

Мнениеот imhotep » 22 Мар 2009, 00:10

С риск да бъда изтрит ще отговоря на нещастниците, които препоръчват да се КОНСУЛТИРАМЕ с адвокат при определена житейска ситуация. Без да влагам нищо конкретно отиваш за консултация при един прос' адвокат ако ти самия си прос'. Особено пък за консултация и то платена. Ептен требва да си прос'. Напротив за да му дадеш възможност да трупа опит дай му възможност той да ти плати. Обратното си е изнудване.
Това че някакво си дружество гласувало някакво си правило незначи че правилото има силата на закон !
За консултация или за празни приказки само балъците плащат. Плаща се за резултат. А ако не знаеш какво искаш - тоя свят не е за теб ! Има да те консултират платено докато свят ти се завие.
Един професионалист ще ти посочи пътя безплатно а ще ти вземе пари ако постигне целта. За професионалист говоря. Така, че доста лумпени ще се обидят на острия ми език, но това е форум и ако ми посочите някакви си правила те не са закон, така че айде трийте !!!
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Мар 2009, 00:23

Имаш право, но все пак, трябва да се плаща поне на 20 лева за питане - иначе - отиваме в малинака.

За да се поддържаме като професионалисти, имаме нужда от издръжка - иначе ще Ви консултираме в качеството на анорексирали манекенки (надявам се не обиждам аудиторията).

Но Интернет консулта има предимството, че е безплатен и недостатъка, че е анонимен.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот iskrec » 22 Мар 2009, 01:17

Абсолютно съм съгласен като бракоразводен адвокот с мнението на 778899 [b]. Има два противоречиви момента които имат нужда от изисняване. Колегите са прави, че трябва да се обърнете към колега. Успех![/b]
Аватар
iskrec
Потребител

Мнениеот 778899 » 22 Мар 2009, 02:42

мерси, искрец! :wink:

а ти, колега лютко, да ме махнеш от поста си...щото хим не ми се нрави!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот imhotep » 22 Мар 2009, 12:41

Адвокат

Адвокатът е човек, квалифициран да дава правни съвети, който консултира клиентите си по правни въпроси. Част от адвокатите представляват клиентите си във съда и при други спорни ситуации.

Работата на адвоката се състои в практическото приложение на правната теория, както и знанията за решаване на реални проблеми или защитаване на интересите на тези, които наемат адвокат по правни дела.

Между различните съдебни системи съществуват значителни различия по отношение на ролята на адвоката в тях.

За клиентите консултацията с адвокат е често едно невероятно приключение. Най-честите причини са липсата на избор на адвокати, невъзможността да се даде оценка в края на делото и др. Интернет, като медийна форма, е идеална за вторичен пазар на информация, в този случай като правна консултация. Възможно е например потребител да зададе правен въпрос към няколко адвоката едновременно или към някой по избор и първият отговорил адвокат печели. Потребителят може да даде оценка впоследствие. Така, че процесът е абсолютно прозрачен.

Тоест клиентът се насочва именно към този адвокат който предлага най добрата възможност. А това зависи от способностите и компетентността на адвоката.
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Назад към Семейни казуси