- Дата и час: 17 Дек 2024, 06:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
как да сменя имената на детето ми
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
как да сменя имената на детето ми
здравейте,имам един особен въпрос-майка съм на момиченце на 1г,нямам брак с баща й,но той й даде имената си,когато детето беше на 45 дни него го заключиха и досега още е в затвора.Как да сменя презимето и фамилията на дъщеря ми от неговите на моите защото ако искаме да отидем на почивка в чужбина през лятото той никога няма да даде съгласието си и да подпише декларация.Нямам никакви претенции към него и не искам да го съдя за издръжка.Някой може ли да ми помогне?Моля ви....
- galina4
- Нов потребител
Re: как да сменя имената на детето ми
здравейте,имам един особен въпрос-майка съм на момиченце на 1г,нямам брак с баща й,но той й даде имената си,когато детето беше на 45 дни него го заключиха и досега още е в затвора.Как да сменя презимето и фамилията на дъщеря ми от неговите на моите защото ако искаме да отидем на почивка в чужбина през лятото той никога няма да даде съгласието си и да подпише декларация.Нямам никакви претенции към него и не искам да го съдя за издръжка.Някой може ли да ми помогне?Моля ви....
Можете да оспорите припознаването в 3 месечен срок пред длъжностното лице по гражданско състояние. Ако не направите това, припознаването се вписва в регистрите и мъжът се смята за баща на детето, с всички последици от това.
- system
- Активен потребител
Колега Систем, за посоченото, от Вас, разрешение времето отколе и изтекло.
Към galina4
Не смятам, че само заради една екскурзия се следва промяна в установения произход. Все пак това Е биологичния родител на детето. Което от своя страна и изтеклите срокове ви поставя в невъзможност да предприемете, каквото и да е. Така че, детето ще продължава да носи имената на баща си.
За да имате възможност да напускате страната и ако евентуално липсва декларация- съгласие на бащата за това, следва да водите гражданско дело, като искате от уважаемият съд, да замести с постановеното решение липсващото съгласие.
Имате правна възможност да искате разрешение от съда, както за еднократно напускане пределите на страната ни, така и до навършване пълнолетие на детето.
Преценката е колкото ваша, толкова и на съда.
Изложеното е валидно само и ако бащата не е съгласен.
В противен случай е излишно.
Към galina4
Не смятам, че само заради една екскурзия се следва промяна в установения произход. Все пак това Е биологичния родител на детето. Което от своя страна и изтеклите срокове ви поставя в невъзможност да предприемете, каквото и да е. Така че, детето ще продължава да носи имената на баща си.
За да имате възможност да напускате страната и ако евентуално липсва декларация- съгласие на бащата за това, следва да водите гражданско дело, като искате от уважаемият съд, да замести с постановеното решение липсващото съгласие.
Имате правна възможност да искате разрешение от съда, както за еднократно напускане пределите на страната ни, така и до навършване пълнолетие на детето.
Преценката е колкото ваша, толкова и на съда.
Изложеното е валидно само и ако бащата не е съгласен.
В противен случай е излишно.
- Гост.
- Старши потребител
За пореден път ще убеждавам колко странни действия извършват хората.
Много е лесно да не мислиш първоначално,но после.....Че вие драга galina4,два пъти ли само сте виждали бащата на детето ви?Толкова ли ви беше невъзможно да прецените след като нямате брак с този мъж и след като той се е проявявал криминално,е ли е той правилно да дава имената на момиченцето????Защото детето има от това припознаване двама родители и за всяко действие спрямо детето съгласие трябва и от двамата родители(ако изобщо това е пример за качество на родител).
Много е лесно да не мислиш първоначално,но после.....Че вие драга galina4,два пъти ли само сте виждали бащата на детето ви?Толкова ли ви беше невъзможно да прецените след като нямате брак с този мъж и след като той се е проявявал криминално,е ли е той правилно да дава имената на момиченцето????Защото детето има от това припознаване двама родители и за всяко действие спрямо детето съгласие трябва и от двамата родители(ако изобщо това е пример за качество на родител).
- punisher
- Потребител
благодаря ви system и poli_g,драги punisher никой не знае какво му готви съдбата,мислиш ли,че ако знаехме, че ВКС ще го осъди и той ще лежи толкова дълго щях да позволя такова нещо,той в затвора много се промени,моля ви обяснете ми по-подробно какво е това гражданско дело,трябва ли да наемам адвокат и дълго ли ще продължи,какви документи и къде се подават,какво ще кажете за адвокат Бранимир Балачев от Варна,сигурна съм,че сме роднини с него,но в интернет пише не толкова хубави неща за него,някой бил ли е в подобна ситуация като моята...
- galina4
- Нов потребител
Поли, извинявам се, не прочетох внимателно поста. Вярно, че е изтекло времето за оспорване на припознаване.
- system
- Активен потребител
Вие само ВКС чакахте ?Делото е било на вече две инстанции приключило със влязла в сила присъда относно виновността на вашия любим.И да ме прощавате,вярно ,че на знаем какво ни готви съдбата,но при вече престъпен любим и дете сте си създали.
Успех!!!
Не очаквайте някой оттук да ви даде характеристика на колегата.Това не е етично,професионално и човешко.Колегата може по определен случай да е перфектен,но в друг-не чак толкова.какво ще кажете за адвокат Бранимир Балачев от Варна
Успех!!!
- punisher
- Потребител
благодаря на всички
- galina4
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|