начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Делба на имот след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба на имот след развод

Мнениеот dobsan » 08 Апр 2009, 10:48

Въпроса ми е малко сложен. Поне така смятам понеже обстоятелствата са много оплетени. Имам нужда от юридически съвет преди да се обърна към адвокат. Вече сме офицялно разведени, но предстои подялба на имот :roll: . По време на брака ни майка ми прехвърли имот на село на мен и сестра ми чрез покупко-продажба. След години съпугът ми чрез измама накара сестра ми да си продаде нейният дял от имота и целият имот е на мое има в момента. Също така по време на брака той закупи друг имот, който е по-малък от този койт е на мое име, но пък е по близо до града. Въпросът ми е какво трябва да направя за да подготвя документи за подялба и имам ли шанс да бъде убедена другата страна на споразумение? :?: :?: Наясно съм че той има право върху моя имот, както и аз върху негоята. Аз съм готова да отстъпя и да няма претенции към неговият имот стига той да се съгласи на споразумение да няма претенции към моят имот.
Благодаря предварително за отговора.
dobsan
Нов потребител

Re: Делба на имот след развод

Мнениеот REVOLUTION » 08 Апр 2009, 10:53

Възможно е това , което искате ,стига бившият Ви съпруг да е съгласен.Иначе съдебна делба , вземете документите и се консултирайте с адвокат , той ще Ви обясни подробно възможните варианти на решение на казуса Ви.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Momch » 08 Апр 2009, 17:35

Опитайте да се споразумеете. Ако не става не се колебайте, подавайте искова молба за подялба на имот в районния съд. Едно дело за имуществено разделяне може да се проточи 4-5 и повече години.
Momch
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 17 Апр 2009, 09:26

Накрая съдът ще постави в дял единия имот на единия а другият на другия. Ще се наложи обаче в хода на делата да направите значителни разноски за адвокати пазарни оценки и 4% окончателна такса върху пазарната оценка по делбата
Поделете се пред нотариус Там таксите ще са върху данъчната оценка
pitasht
Активен потребител

Назад към Семейни казуси