начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Молба за съвет относно издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Молба за съвет относно издръжка

Мнениеот rosi_g » 14 Апр 2009, 12:18

Това се отнася до моя колежка, която получава издръжка на дъщеря си от общината.В момента трябва да и се извади лична карта, ако смени жителството си в друга община,какво става с издръжката, ще продължава ли от предната община да я получава или ако ли не как става прехвърлянето? Или най-добрия вариант е да се извади личната карта в общината , в която се получава издръжката.
rosi_g
Нов потребител

Re: Молба за съвет относно издръжка

Мнениеот pitasht » 17 Апр 2009, 09:22

Не помня да съм имал такъв случай, но предполагам, че има две важни неща
Издръжка от общината се получава по адреса на длъжника или по адреса на имащия право на издръжка. Получаващия издръжка избира.
Дори и да смени адреса си важно ще е дали адреса на даващия издръжка е в тази община.
От друга страна не знам дали някой ще провери тази смяна адреса, защото документите се разглеждат към датата на поискване и не знам после дали някой следи за промяна в адресите. Все пак може да отиде и да попита.
pitasht
Активен потребител

Назад към Семейни казуси