начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

права на бащата

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

права на бащата

Мнениеот daniel69 » 22 Апр 2009, 12:41

здравейте! имам въпрос: имам право да виждам детето си по орпеделен режим. той не се спазва от майката. детето е на 8г. то желае да живее при мен. взема ли му се предвид това негово желание,при едно съдебно дело за промяна на режима на виждане. трудно може да я присадят на мен. майката се григи добре за детето,но ми го дава да го виждам,когато тя реши. имам и изпълнителен лист,но не искам да се занимавам с глупости. режимът на виждане е всяка първа и трета събота,от 10 до 18 часа и 30 дни през лятото. от 3 години той не се спазва. имам ли шанс за нов режим,ако заведа дело. не знам,какво да направя. а искам и да питам. може ли майката да промени имената на детето,без мое съгласие? благодаря предварително!
daniel69
Нов потребител

Re: prava na ba6tata

Мнениеот satir » 22 Апр 2009, 13:55

пишете на кирилица!
ТУК
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Re: prava na ba6tata

Мнениеот daniel69 » 22 Апр 2009, 15:56

мерси! бях и на консултация.....почти не вземат мнението на детето..каза ми......да чакам. като порастне,тогава ще реши,къде да живее!..но аз искам да я гледам сега,как растне,как се развива...пак и....навсякъде е корупция. ....аз не съм правил спънки за чужбина или почивки..въпреки вдсичко,не мога да направя нишо. скоро и на Андрей Луканов сина му..същия случаи. не съм се спирал да се боря,но с бай ганьов6тината не става.. дано ме разберете..просто искам детето да го виждам по често,не да го отнемам от майка му!?
daniel69
Нов потребител

Re: права на бащата

Мнениеот katerinakuch » 22 Апр 2009, 16:59

А защо не си поговорите тримата - Вие, майката и детето. Това са ваши отношения.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 22 Апр 2009, 17:03

daniel69 написа:zdraveite! imam vapros: imam pravo da vigdam deteto si po orpedelen regim. toi ne se spazva ot maikata. deteto e na 8g. to gelae da givee pri men. vzema li mu se predvid tova negovo gelanie,pri edno sadebno delo za promiana na regima na vigdane. trudno moge da ia prisadiat na men. maikata se grigi dobre za deteto,no mi go dava da go vigdam,kogato tia re6i. imam i izpalnitelen list,no ne iskam da se zanimavam s gluposti. regimat na vigdane e vsiaka parva i treta sabota,ot 10 do 18 4asa i 30 dni prez liatoto. ot 3 godini toi ne se spazva. imam li 6ans za nov regim,ako zaveda delo. ne znam,kakvo da napravia. a iskam i da pitam. moge li maikata da promeni imenata na deteto,bez moe saglasie? blagodaria predvaritelno!

здравейте! имам въпрос: имам право да виждам детето си по орпеделен режим. той не се спазва от майката. детето е на 8г. то желае да живее при мен. взема ли му се предвид това негово желание,при едно съдебно дело за промяна на режима на виждане. трудно може да я присадят на мен. майката се григи добре за детето,но ми го дава да го виждам,когато тя реши. имам и изпълнителен лист,но не искам :) да се занимавам с глупости. режимът на виждане е всяка първа и трета събота,от 10 до 18 часа и 30 дни през лятото. от 3 години той не се спазва. имам ли шанс за нов режим,ако заведа дело. не знам,какво да направя. а искам и да питам. може ли майката да промени имената на детето,без мое съгласие? благодаря предварително!

Не знам къде сте ходили, но не виждам пречки да искате по голям обем на лични контакти с детето. Мнението му би се изслушало след като навърши 10г. в съдебна зала.
Ако майката препятства изпълнение на режима, а вие имате ИЛ- следващият ви ход е ИД.
Но, предполагам сте взели соломоновско решение...
Общо взето правна възможност за реакция имате, но всичко е въпрос на лична оценка, защото нещата са комплицирани и деликатни.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот daniel69 » 22 Апр 2009, 17:23

мерси! опитвал сам да си говорим в името на детето. ..после....8 месеца до решението на съда,го виждах само в детската градина. сега ме е страх да не стане пак така. от съдя до съдя има голяма разлика. все може да се измислят причини..болежки и т.н. а тогава? ..от мислене побелях. пък и то е..осиновено,не бих искал отново да го нараня по някакъв начин. затова сам тук..да попитам,за съвет...
daniel69
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 22 Апр 2009, 17:28

:roll: :lol: Вие упорито не ползвате кирилицата?
Мда...

Няма какво да побелявате и да му мислите, най-много до избора на адвокат си сведете мислите. Обмислете всичко, не е лош вариант да говорите с майката/ без значение да е осиновено детенце/, но като чета твърде е вероятно и да не постигнете баланс.
Компромиси определено ще са нужни- заради детето.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот daniel69 » 22 Апр 2009, 17:32

извинявам се!? обикновен човек сам. свикнах с латиницата и сега ми е трудно с родния език. по бавно пиша. надявам се това да не е пречка!?
daniel69
Нов потребител

Мнениеот daniel69 » 22 Апр 2009, 17:39

вигдам го..но не ми е достата4но! казвал сам на бив6ата ми сапруга..изсмиа ми се. ходих при садиа изпалнител....каза ми: 6те иа глобиа и какво!?..то ниама банкова сметка,на коиато да внесе глобата!?..при4ината......при4ината за този регим е,4е виарвах на 4естната дума!? ако озна4ава тиа не6то в бг. ? ..извиних се за езика!? неопитен сам в това...
daniel69
Нов потребител

Re: права на бащата без брак

Мнениеот ivetoo66 » 27 Авг 2009, 12:52

Здравейте,бремена съм шестия месец.Нямам брак с бащата на детето и не живеем заедно.Не желая да давам бащеното и фамилното име на детето,когато го родя.Имам ли право на това,дори и да докаже чрез ДНК,че е баща на детето и дали има право да ме съди за това.Благодаря ви!!!
ivetoo66
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 28 Авг 2009, 10:13

Тъй като детето Ви ще бъде с неустановен произход от бащата, той може да го припознае. Ваше право е да оспорите припознаването, но ако заведе дело и докаже бащинство, не може да откажете вписването.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси