Здравейте,Казвам се Милена.Искам да ви попитам за следната ситуация - отнася се за отнемане на родителски права.В момента съм в развод с бившият ми мъж,живеем разделени от три месеца,защото той се забърка с наркотици и сега е много пристрастен както и ми посягаше.
Започнаха заплахи за мен и децата ми - имам близнаци на 6 месеца,постоянно ни тормози надрусан и неадекватен.За тези три месеца не е дал нито лев за децата,нито е купил нещо за тях,дори не е дошъл да ги види.Също така е с престъпно минало и е лежал в затвора.Постоянно заплашва че ще ни подпали,ще ме пребие или убие.
Зная че тук има специалисти,можете ли да ми кажете дали биха могли да ми дадат такова решение от съда,защото зная че процедурата по отнемането на родителски права не е лека,дали да се пробвам или няма да има смисъл?
Благодаря на Всички предварително за отговора!
- Дата и час: 17 Дек 2024, 08:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Здравейте,моля ви за помощ за отнемане на родителски права
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Здравейте,моля ви за помощ!
Възможно е.
- Гост.
- Старши потребител
Има Агенция за закрила на детето - нарича се така, обикновено е към Агенция за социално подпомагане - обикновено е в една сграда.
По адреса на регистрация на децата и на родителя. Действат бързо, енергично и осигуряват това, от което се нуждаете - включително хостел, временно преместване и т.н.
По адреса на регистрация на децата и на родителя. Действат бързо, енергично и осигуряват това, от което се нуждаете - включително хостел, временно преместване и т.н.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Здравейте.Драмата, както правилно се изразихте, се случва в Надежда 3,и сме в района на 2 РПУ.Да, ходих до приемната при кварталната и исках да подам жалба срещу него за заплахи и възможна проява на сила,но полицайте ми казаха, че не знаят какво да напиша, и по-добре да го дам под съд за забрана да приближава до нас.И така нищо не успях да направя с въпросната жалба.А той продължава да ни тормози, вече ни заплашва и с палеж,но полицайте нямало какво да направят!
- mimi_tkd
- Нов потребител
Относно Агенцията за закрила на детето,нямах време да отида там, защото не чаках много дълго, за да се реша да го изгоня.Един месец след като започна да ми посяга го изгоних,а пък и нямах белези за да докажа, че ме е душил или, че ми е посягал.
- mimi_tkd
- Нов потребител
Съвета ми е подай иск за развода, докажи вина на съпруга , образувай дело за домашно насилие/молбата се подава в месечен срок от акта на насилие / , също така желателно е да се провери тоя човек регистриран ли е някъде ,че взема наркотици.
Всекий път когато ти вдигне скандал жалба до полицията и отдел закрила на детето .
С развода може да искаш ограничаване на род. права .След развода заведи и дело за лишаване от родителски права , тъй като второто се гледа от съдия ,заседатели и участва прокурор!
Всекий път когато ти вдигне скандал жалба до полицията и отдел закрила на детето .
С развода може да искаш ограничаване на род. права .След развода заведи и дело за лишаване от родителски права , тъй като второто се гледа от съдия ,заседатели и участва прокурор!
- donna
- Старши потребител
Mного Ви благодаря за съвета и разбирането!
- mimi_tkd
- Нов потребител
аз съм елена,от русия.омъжена сам за българин и от 1994г живея в бг,имам 2 деца на 16 и на 17г.проблема ми е следния:когато пристигнах в бг не се регистрирах в полицейското управ-е че съм пристигнала и от тогава живея така тук в бг.сега се разделих със съпруга ми и искам да направя регистрация и паспорт ,децата и аз също нямаме ЕГН,т.к не сме регистрирани.как мога да направя бг паспорт и регистрация,имам ли това право сега и трябва ли да плащам глоби за престоя си тук в бг.какви са ми правата в българия(имам брак с българин и не съм напускала страната).благодаря ви.сув-е елена е-мейл:elena.1@abv.bg
>
>
>
>
- elena73
- Нов потребител
Здравейте!
Виждам, че сте писали на няколко места. Написах Ви отговор в една от другите дискусии, където бяхте описали Вашия случай. Дано съм Ви помогнала. Нека и другите колеги да дадат своето мнение.
Виждам, че сте писали на няколко места. Написах Ви отговор в една от другите дискусии, където бяхте описали Вашия случай. Дано съм Ви помогнала. Нека и другите колеги да дадат своето мнение.
- anima
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|