начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

как да докажа заплатата на съпруга ми в гърция

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: как да докажа заплатата на съпруга ми в гърция

Мнениеот pitasht » 24 Апр 2009, 08:39

Това с да им дадем радостта от която се нуждаят не означава винаги и на всяка цена да получават всичко. Голяма част от радостите за деца са безплатни или с ниска себестойност, например да му направиш закуска, да отидеш на концерта му, да му купиш сладолед, да го изведеш в парка, да го завадеш на излет в планината, да си направите венче от цветя, да се люлее на люлките в парка, да му прочетеш книга и т.н.
Сегашните деца страдат от това, че получават много като материални облаги и нищо като грижа или внимание от родители и близки
Аз например не помня да съм получавал много в детските години и това не е било особено кошмарно, но пък имам перфектни спомени от игрите и детството. Ходехме супер лошо облечени, в нашия дом нямаше от придобивките в другите къщи-например видео имахме чак като станах ученик в средното училище, но това не мисля, че е било проблем, макари да ми е било криво. Просто ходехме да гледаме видео в другарчетата. Никога не съм поставял под съмнение тезата на родителите ми, че няма пари, защото бяха потънали с два заема и наистина ситуацията беше тежка.
А сега виждам приятелски семейства, които затрупват децата си с луксозни дрехи и вещи и в същото време ги затварят в дома пред компютъра, за да не им се случи нещо.
Нали се сещате че смъртността при децата пред 50-70 години е била в пъти повече, а нашите баби не са затваряли децата по домовете си въпреки тежките и заразни детски болести и ако не можеш да намериш начин да обясниш на детето си, че не може да отидете на Уолт Дисни защото е много скъпо, то какъв родител си ти. Обратната теза, че ако не го заведеш на Уолт Дисни независимо какво ти коства само и само да му угодиш на всяка цена те превръща в родител който купува обичта на детето си като го глези и му угажда във всичко. А детето ти се превръща в супер егоист, който и най-малкия неуспех от тук насетне в живота може да докара до самоубийство или прибягване към дрога.
Да казваш не дори и на детето си не е лесно, но само този който се научи може да очаква едно нормално развитие на детето, което ще знае че не винаги получаваме това което искаме и ще посреща несгодите в живота без излишни травми и жестоки депресии.
Наскоро научих, че на някакви познати детето е изпаднало в тежка депресия защото е получило две поредни двойки на първите изпити в първи курс на висшето си образование и е подложено на терапия със силни депресанти. Това мислите ли че е нормално? Ами то в живота му от тук насетне ще му се случват толкова лоши неща-няма да го вземат на работа, шефът му ще е ужасен неблагодарник, жена му ще му изневерява, детето му ще боледува и влиза в болница и още какво ли не?
Така че скъпи родители за всичко има две страни на монетата и не винаги вашата преценка на нещата е правилната.
Да задоволиш капризите на детето си на всяка цена и с всички средства за мен е пагубно поведение, което се обръща в обратна посока и влече такива ужасни последици, които дори и не можеш да предвидиш.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 25 Апр 2009, 12:39

Pitasht, поздравявам те за горенаписаното мнение! Дано все повече хора да започнат да мислят като теб.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 25 Апр 2009, 15:02

м, много крайни разсъждения в насока "НЕ"-то приоритет номер едно! Всеки прави своя избор, моят е да умея да казвам "не" когато е необходимо, но и да давам радост без да се замислям. Какво подчиняване на родителя от детето?!? върл противник съм на това....но вие не го разбирате... забили сте в насока Уолт Дисни безцеремонна и ненужна лигавщина и насоките ви на мисълта стигат до тук... Жалко :wink: , животът, в частност възпитанието на детето са далеч по многостранни и цветни... защото, с риск да ме емнете /не че това ще ме притесни, ни най-малко/, хората са го казали...бедността не е порок, но пороци ражда...въздържах се да не го напиша предишния път, но сега... та...общо взето спорът е безсмислен...всъщност, смисъл има-обединяване на мисловните линии на двама ви. За съжаление, ограничен поглед, едностранен, възпроизведен в теза-НЕ НА ЛИГАВЩИНАТА! Точно това казвам и аз, против съм лигавенето на детето, но съм ЗА това да му се доставят радости... всъщност, едва ли има смисъл да си правя труда да го пиша още веднъж, щом при първия прочет на поста ми, съм останала неразбрана... :wink: та така....жУвот! който както го разбира, така да го живее и прилага спрямо децата си... това са нашите деца, това са грейналите от радост техни очи, но смисъл да продължавам мисълта си....просто не виждам!

хайде, със здраве....
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 28 Апр 2009, 12:06

778899, твърдите, че "бедността не е порок, но пороци ражда". Според мен богатството също може да породи пороци и то много страшни и то именно защото богатият човек разполага с много средства, за да си ги позволи, ако иска. Много пороци са скъпоструващи.
А бедният човек не бива да бъде обвиняван в това, че е беден. Бедността може да сполети всекиго. От нея никой не е застрахован.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 28 Апр 2009, 13:56

:roll: Прочетох, колеги, два пъти постовете ви... не за друго- но не разбирам, за какво аджеба спорите? И тримата сте принципно житейски прави.
Баланс винаги е нужен и както забелязвам, никой от вас не го отрича.Ако може семейството да си позволи този разход- не виждам защо се следва аскетичен живот за децата?
Но, като как е стигнала дискусията до това, което чета- идея нямам...

за всичко има две страни на монетата и не винаги вашата преценка на нещата е правилната.
:idea: Въпреки истината, няма застраховка и за това.

п.п. 778, ако и при нас гостуваше Дисни- щях да съм на първите редове. :lol:
И това нямаше да е израз на лигавене, разточителство или прочие.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 28 Апр 2009, 16:18

katerinakuch
778899, твърдите, че "бедността не е порок, но пороци ражда".

ласкаете ме!!! не твърдя, по-скоро цитирам :D !

наистина, вече не виждам никакъв смисъл да Ви отговарям....

Поли, заслужаваше си ходенето на Дисни :wink: ....макар и на трети ред :wink: :oops: !!!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси