- Дата и час: 17 Дек 2024, 05:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод-подялба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Развод-подялба
В процес на развод съм/по моя вина-в смисъл в жалбата му пише че аз съм го напуснала/.Адвоката на съпруга ми го посъветвал да се свърже с мен и да се споразумеем но така и не стигнахме до споразумение поради простата причина че той нито иска да ми изплати моя дял от недвижимуто имущество нито иска да ми даде едното /имаме две жилища/.Моя адвокат ме увери че развода няма да е по моя вина а ще бъде по взаимно съгласие.Но това което ме притеснява е че ако не уредим подялбата на имуществото по време на развода после като се води отделно дело за подялба ще има да го протака с години/което мен не ме устройва защото живея под наем/.Има ли начин да го принудя или да ми изплати или да ми даде едното жилище ???Да уточня че нямаме непълнолетни деца.
- thely4i
- Младши потребител
Re: Развод-подялба
Твърдите, че имате адвокат, ответник сте по бракоразводно, при това по 99, ал.1... - оставете колегата да си свърши работата. За това сте платили.
Неетично е да ви даваме съвет, след като сте ангажирала специалист за това.
Неетично е да ви даваме съвет, след като сте ангажирала специалист за това.
- Гост.
- Старши потребител
Не се съмнявам в способността на адвоката но ми се струва че му е неудобно да ми иска допълнително пари.Просто исках да разбера има ли някакъв начин и ако има да се разберем с адвоката.
- thely4i
- Младши потребител
Моля Ви дайте мнение
- thely4i
- Младши потребител
Нещо не ми се връзва- ако решите да прекратите брака си, без съдът да се произнася по въпросът за вината, то ще трябва да постигнете споразумение със същото задължително съдържание като при развод при взаимно съгласиеНищо обаче не може да принуди другата страна да се съгласи. Тогава перспективата ви е да си докажете претенциите в исков процес. Моят съвет - слушайте внимателно какво ви говори адвоката Ви, ако не ви е ясно, питайте, а не се опитвайте да чуете това, което ви се иска да чуете.
- dimist
- Потребител
Правилно, колега, но до тук фактите са следните- има ИМ по 99,ал.1. Въпреки, че колегите са казали, че съдът няма да се произнася по въпроса за вината- видно от изложеното, споразумение е невъзможно, което за всички ни значи едно- продължава си исковото производство.
Освен ако.... не преминат към охранително, ама не ми се вярва при тези факти.
За това прецених да е неетично да давам съвети.
А въпросът, дайте съвет, като как да се разбере доверител и довереник е толкова нелеп....
Освен ако.... не преминат към охранително, ама не ми се вярва при тези факти.
За това прецених да е неетично да давам съвети.
А въпросът, дайте съвет, като как да се разбере доверител и довереник е толкова нелеп....
- Гост.
- Старши потребител
Чувствам се толкова засрамена че ви занимавам но той /мъжът ми/ ми предлага да ползвам едното жилище което никога няма да стане защото първо той и любовницата му живеят в това жилище а и дори да се изнесат /което той не казва че ще направят/ ме заплашва колкото и тривиално да ви звучи със смърт/но това немога да го докажа а и няма да чакам да го направи за да докажа че съм права/.А и аз съм се установила вече в друг град имам работа и квартира и затова попитах няма ли начин съдът да го претисне да си разделиме жилищата???
- thely4i
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|