- Дата и час: 17 Дек 2024, 07:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Фактическо съжителство с проблем
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
48 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Фактическо съжителство с проблем
Аз разбирам ,че имота е закупен само от жената с пари може би и от двамата.
Ако не са изтекли 5г от закупавяне на жилището и човека има платежни документи издадени на негово име ,кво му пречи да заведе един иск и да си
иска парите .Вярно ,е че давността не се прилага служебно ,но......или ако има някое писмено признание от страна на неверната половинка .......А А КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ОБРАТНО ПИСМО /с обратното писмо каузата е напълно възможнааааааааааааааа/
Другото е да твърди давност живели са заедно владял е заедно с нея ...мисля ,че милена имаше точно това предвид или бъркам?
Ох има една мн. хубава книжка на Ц.Цанкова ,ама кой да си я купи , при първа възможност ,тоест като ида в Търново в книжарницата на съда ще си я купя.
Ако не са изтекли 5г от закупавяне на жилището и човека има платежни документи издадени на негово име ,кво му пречи да заведе един иск и да си
иска парите .Вярно ,е че давността не се прилага служебно ,но......или ако има някое писмено признание от страна на неверната половинка .......А А КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ОБРАТНО ПИСМО /с обратното писмо каузата е напълно възможнааааааааааааааа/
Другото е да твърди давност живели са заедно владял е заедно с нея ...мисля ,че милена имаше точно това предвид или бъркам?
Ох има една мн. хубава книжка на Ц.Цанкова ,ама кой да си я купи , при първа възможност ,тоест като ида в Търново в книжарницата на съда ще си я купя.
- donna
- Старши потребител
С риск да кажа глупост, но един иск за неосноват. обогатяване с/у съпругата, да речем по 59 дали не би свършил работа, ако успее да се докаже.
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
mi_lena каза:
Разбира се, че може да се установява съсобственост при условията на конкубинат (в зависимост от придобивния момент, естествено).
Конкубинатът (ако предпочитате латинизмите) сам по себе си, доколкото схванах от действащия към момента СК, не дава права и задължения. Впрочем той дори не се споменава там... При това съпругата, по документи собственик на "семейното" жилище, изобщо не е "наложница", а е пълноправен член на социума, при това държи всички документи, които могат да имат някакво смислено значение за съда, в случай, че се подходи по общия ред, дефиниран в ГПК. Включително и такива документи, от които е видно, че ощетенета страна е извършвала плащания по фактически, но не и юридически общата собственост.
В действителност ощетената страна притежава едно единствено неоспоримо доказателство за съвместно съжителство - дете на 18 години, множество субективни доказателства (гласни), за общото им "счетоводство" и спорни логически съждения (няма начин всеки да се е хранил в отделна кухня, нали?). Аз знам, че последните са много модни в нашия съд ("вътрешно убеждение"), но лично аз не бих заложил парите си за хонорари и държавни такси на подобна технология...
donna каза:
Другото е да твърди давност живели са заедно владял е заедно с нея
Точно това ми се въртеше из главата donna, но исках да го чуя от професионалисти... В ЗС има един (за мен противоконституционен!) член, ако не ми изневерява паметта 79-ти - да не ровя сега, който ме кара да мисля, че съществува някакъв по-общ юридически принцип (който на мен като неюрист не ми е извсестен), съгласно който дори факта на общото владеене за определен срок (в случая над 18 години) е достатъчно основание да се заяви претенция върху тази собственост.
Последна промяна plamen_penev на 03 Май 2009, 11:02, променена общо 1 път
- plamen_penev
- Активен потребител
Tова с давността го забравете!Несериозно е!
- REVOLUTION
- Активен потребител
абе не е като да няма варианти, повечето бяха изброени;
ясно е , че няма как удобно да полегне върху някоя презумпция / каквато е например СИО/ , но в правото е като в природата важи принципът "тва за онова" и "всеки гяволък се заплаща"
Ергенлък мамо , пашалък 20 години, ама накрая шапката часовника и навън....
ясно е , че няма как удобно да полегне върху някоя презумпция / каквато е например СИО/ , но в правото е като в природата важи принципът "тва за онова" и "всеки гяволък се заплаща"
Ергенлък мамо , пашалък 20 години, ама накрая шапката часовника и навън....
- miriam
- Потребител
Не знам сега защо се засягате, почитаема mi_lena? Защо ме наричате "ехиден"! Аз обидих ли ви с нещо?
Просто казвам, че конкубинатът, както и повечето от многобройните форми на съжителство между мъж и жена в древния Рим не се срещат в нашата правна система, в т.ч. и в действащия към момента СК и следователно няма никаква правна стойност и не носи последствия извън моралните, ако сте решила да се включите с цел да помогнете с огромните си юридически познания, а не да обиждате... За каква ехидност говорите!
По-горе се дадоха интересни конкретни идеи и техните опровержения. Вие каква идея ми давате? Не казвам, че ми дължите нещо де... но хайде да не се обиждаме!
Просто казвам, че конкубинатът, както и повечето от многобройните форми на съжителство между мъж и жена в древния Рим не се срещат в нашата правна система, в т.ч. и в действащия към момента СК и следователно няма никаква правна стойност и не носи последствия извън моралните, ако сте решила да се включите с цел да помогнете с огромните си юридически познания, а не да обиждате... За каква ехидност говорите!
По-горе се дадоха интересни конкретни идеи и техните опровержения. Вие каква идея ми давате? Не казвам, че ми дължите нещо де... но хайде да не се обиждаме!
- plamen_penev
- Активен потребител
Безочливо е да наречеш някого без видима причина "ехиден"... Поне на нашата улица е така.
- plamen_penev
- Активен потребител
Май е време да проверим на кого принадлежи този сайт
Като триете обидите към мен (не че ме засягат!) трийте всички! Защо не сте изтрили и обидата на mi_lena, която ме нарича "безочлив"? Все пак да наречеш някого така не е комплимент, нали? Ако тя е чорбаджийката - кажете го ясно и без увъртане!
Като триете обидите към мен (не че ме засягат!) трийте всички! Защо не сте изтрили и обидата на mi_lena, която ме нарича "безочлив"? Все пак да наречеш някого така не е комплимент, нали? Ако тя е чорбаджийката - кажете го ясно и без увъртане!
- plamen_penev
- Активен потребител
Май е време да проверим на кого принадлежи този сайт
Като триете обидите към мен (не че ме засягат!) трийте всички! Защо не сте изтрили и обидата на mi_lena, която ме нарича "безочлив"?
Както се казва в такива случаи: който не понася, да се изнася
Никой не Ви е нарекъл "безочлив", нито "ехиден". mi_lena каза, че въпросът "Аз обидих ли Ви с нещо" според нея е безочлив, а употребата на латинизми в контекста на казаното от Вас е проява на ехидство.
Зададохте въпроси и Ви отговориха. Ако ще използвате сълзливата историйка на един наритан от жена си нещастник, за да търсите кусури на някого или на някоя система, по-добре се прехвърлете в любимия си раздел.
- balance
- Потребител
balance каза:
Никой не Ви е нарекъл "безочлив", нито "ехиден". mi_lena каза, че въпросът "Аз обидих ли Ви с нещо" според нея е безочлив
Чел съм подобни "мотиви" в някои наистина смехотворни съдебни решения и прокурорски постановления и едва ли съм само аз...
Все пак не ви разбрах balance. mi_lena ли е чорбаджийкта на форума според вас? Знаете ли нещо сигурно по въпроса? Моля ви, дайте инфо! Защото аз така разбирам идеята ви "да се изнасям" аз.
Прочее предложението "да се изнасям" далеч не е първото, почитаема balance Ето ви малко от личните съобщения към мен:
РАЗКАРАЙ СЕ ,.............
Изпратено на: 07 Фев 2009 03:41 pm
От: ah_pleme
До: plamen_penev
Абе , малоумен тиквенико , няма ли да престанеш да пишеш глупостите си ...?
Моля бота да не го трие! Такива текстове не ме обиждат. Те обиждат само създателите си...
- plamen_penev
- Активен потребител
Чел съм подобни "мотиви" в някои наистина смехотворни съдебни решения и прокурорски постановления
Ами смейте се, щом Ви е смешно. От проявите Ви във форума и съдържанието на "мненията" Ви стигам до извода, че съдебните и прокурорски актове, които Ви разсмиват, са си напълно законосъобразни и обосновани. И ако нещо в съдържанието им е смехотворно, най-вероятно това е описанието на собствените Ви претенции като (непрекъснато съдеща някого) страна. Поне като такъв се представяте.
- balance
- Потребител
Долбок анализ, balance, но какво ще кажете за тези, за които смешките са наречени "незаконосъобразни" от тричленен състав ВАС? Или изобщо казано, от по-високата инстанция
Последна промяна plamen_penev на 08 Май 2009, 09:55, променена общо 1 път
- plamen_penev
- Активен потребител
Долбок анализ, balance, но какво ще кажете за тези, за които смешките са наречени "незаконосъобразни" от ВАС? Или изобщо казано, от по-висиката инстанция
Това, че ВАС (както твърдите) е отменил някое решение, не го прави "смешка". И изобщо, дайте номерата на решенията и по кои дела на ВАС са постановени, да се посмеем и ние ... на жалбите Ви.
- balance
- Потребител
Ей сегинка!
Но защо да го правя? Със сигурност си имате достатъчно собствени доказателства
Но защо да го правя? Със сигурност си имате достатъчно собствени доказателства
- plamen_penev
- Активен потребител
Ваша работа. Но е желателно е да го направите.
- balance
- Потребител
Няма ли такива като нас - пада нивото на форума
Не знам какво да кажа за подобно самочувствие! Вие почитаема май не само се държите като собственик на форума, ами вече започнахте да се самохвалите и самоотъждествявате с така да се каже "здравите сили" във форума... Няма да ви коментирам, но ще ви дам 2 теми за размисъл:
1. Как повдигате нивото на форума като непрекъснато обиждате участници в него вместо да вземате почтено отношение по темата, ако тя ви допада? Ругателствата какво ниво създават?
2. Прегледайте тази тема и ще установите, че преди да се намесите вие, разговора си вървеше кротко и конструктивно. Един каза едно, друг друго... Разговаряхме си... Направете същото и с други теми... Например на видимо омразния ви юрист Керелов... Носят се дори слухове из форума, че са трити теми на уважавания от мен господин... Истина ли е не знам.
Ще ви го кажа без заобикалки! Вие имате някакви... как да се изразя... амбиции и непоносимостта ви към чуждото мнение е това, което сваля нивото на форума. С цялото ми уважение!
Последна промяна plamen_penev на 08 Май 2009, 21:14, променена общо 1 път
- plamen_penev
- Активен потребител
Пенев бъркате ,милена няма непоносимост към чуждо мнеие бъдете сигурен. Лично аз не съм била с нея винаги на едно мнеие ,че имахме и няколко схватки преди време . Но и тогава нямаше проблем дискусията да върви . Истина е ,че някога нивото на форума беше друго.
- donna
- Старши потребител
как можахте в такава хубава тема да се изпокарате не ви разбирам , човекът са е сдобил със свобода , а свободата е най ценното нещо , и наместо веселба кво?! за косите и спорове
- miriam
- Потребител
Верно бе Свободата Санчо...само дето Санчо е свободен ,но в неизгодна имотна позиция
- donna
- Старши потребител
голяма работа , да си го държи апартамента, той тоз явно е корав , син на 18 години , апартаменти са строили и е отвоювал ергенлъка ....дай да не го мислим ! а тази долна меркантилна твар жена му нека да плаща данък сгради и такса смет и да нема кой да и оправи казанчето на тоалетната и вратата на гардероба-той нали санчо е свободен веч
- miriam
- Потребител
48 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
|
|