system написа:Защо никой тук не даде съвет, как да се защити самото дете? Законът предвижда ли някаква каквато и да е защита на децата от безсъвестни и безотговорни родители? Ако детето не иска да вижда баща си заради тормоза, не са ли нарушени неговите права на спокоен и сигурен живот? По каква логика сигурността на детето изобщо не се отчита, и никой не мисли за това, и всички са така загрижени за безхаберния баща, който не се сеща с години за детето си, и като щракне с пръсти, детето било длъжно да изпълнява, нищо че не желае да ходи в дома му заради тормоза, на който е било подлагано?
Прегледах темата и установих, че съвети за защита на детето са ви дадени от колегите. Страхувам се, че Вашият въпрос в действителност е - как да бъде отстранен бащата от живота на детето Ви. Много позната картинка. Лепвате на бившия си мъж квалификацията за "безсъвестен" и "безотговорен" родител и очаквате всички тук да се просълзят на историята, която представяте, и да бъдат обладани от гняв към безхаберния според Вас баща. Дразни Ви това, че детето търси контакти с баща си, че иска да се вижда с него, а не да отдели цялото си внимание на Вас и новия Ви избраник, към когото може би непременно трябва да се обръща с "татко". Това, че детето "не желае" да ходи в дома на баща си, го казвате Вие. Питахте ли изобщо детето за това ? Съмнявам се.
И сега се дразните от това, че не чувате и не прочитате във форума това, което Ви се иска. Доколкото разбрах, и съдът Ви е отрязал. Не се ли замисляте, че проблемът може да е във Вас ? Едва ли. Много по-лесно е да се обвинят даващите неудобни отговори, отколкото да потърсите причината там, където според мен съществува - във Вас самата.
Приятен ден !
Реално, детето не получи никаква защита, освен онази, която АЗ му дадох. Никой не чу оплакванията му, макар да бяха изречени ясно и на глас пред много хора, нееднократно.
Ако на закона не му пука за децата, не знам тогава за кого ще му пука.
Че кой му пречеше на този баща да вижда детето, когато бащата полагаше добри грижи, преди въпросната да се появи и да почне да тормози детето?
И откога се наложи да се реагира, откак детето заяви ясно пред много хора, че е било тормозено и от кого, и как?
Детето ясно каза и посочи извършителката на тормоза, назова името й, и всякакви други факти и конкретности. Това беше пренебрегнато. Нито беше извикан психолог, нито бяха извършени други задължителни процедури. Всичко беше претупано, и явно някой бързаше и раздаваше рушвети и се опитваше да претупа нещата.
И всичко това беше извършено от юристи като вас.
А идиотските обвинения, как съм завиждала на бащата, си ги дръжте за вашия си живот. Сигурно затова, човека си живее вече 2 години след случката, без да види очите ми и очите на детето си. Като ви чета, излиза, че аз не трябва никога да проявявам интерес към бащата на детето си, за да не бъда изкарана лошата бивша, която ревнува. Нищо че си имам съпруг, ново семейство, и не се сещам за бившия с години, освен че живеем на огромно разстояние. Нищо от това няма значение, пак ще бъда изкарана ревнивата бивша, която използва детето си. Излиза, че на бащата му е позволено всичко, даже да тормози мен и детето, без да полага грижи за това дете. Аз така или иначе, ще бъда изкарана зла и лоша, обстоятелствата нямат значение, щом съм бивша, задължително ревнувам, завиждам и лишавам бащата от нещо, а той е света вода ненапита, нищо че детето не иска да чуе за него след тормоза, а преди това умираше да го види.
Значи, фактологията пак няма значение. пак адвокатите решиха предварително кой е виновен. А детето и интересите му нямат значение. Може да бъде бито и тормозено в реалността, щом съда е приел, че не е така, значи и да бъде убито, то пак бащата не е виновен. Щом съда подминава фактите и думите на тормозената жертва, значи няма насилие, нищо че жертвата изпада в ужас и бяга и се крие по гардероби, и плаче, когато се говори за безсъвестния баща и любовницата му, която е извърпила тормоза.
Ще заведа ново дело, и ще повторя всичко, и ще протакам. Пълнолетието му не е далеч. Докато детето не иска да вижда бащата, аз ще възпретяствам виждането. Когато бащата ме убеди, че ще полага добри грижи за детето, тогава ще позволя да се виждат.
Когато се убедя, че няма да има никакъв тормоз повече. Дори да означава завинаги. Да е мислил, когато е тормозил детето си. А щом не му пука какво причинява на това дете, значи, не заслужава никакви родителски права. Заслужават ги грижовните и добросъвестни родители.