начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Упражняване на родителски права след развод - дефиниция?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Упражняване на родителски права след развод - дефиниция?

Мнениеот nikodim77 » 11 Май 2009, 09:10

Уважаема poli_g,
По долу ще предам цитат от встъпителните писания на „bea-999” и оставям на Вас да решите в качеството Ви на Юрист (вероятно) дали са на лице индикации за (евентуално както аз предполагам в предходното си мнение) прилагане на Чл.106, ал.4 от СК.
А, ето и цитата:
Мога ли да проверявам детето в друг дом и при други хора, поели временна отговорност за детето (каква точно временна отговорност и в какви отношения да съм с тези хора с временната отговорност?) , да влизам (и как точно мога да вляза) в друг дом (на бащата например) , в който се намира детето и да търся отговорност относно детето, ако имам сериозно основание за това? Какво основание е сериозно, за да мога да поискам съдействие и помощ от официалните власти, и от кои власти мога да искам това?

Да, вярно, е че „bea-999” започва като въпрос „Мога ли да проверявам детето в...”но по на татък в развиването на същия мисля, че са налице въпросните индикации.
Нямам идея да влизам в спорове и не ми се иска да бъда разбиран така. Дал съм си мнението по темата... но жалко за детето.
Чао
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот miriam » 11 Май 2009, 09:27

Колега Никодим , според мен а може би не само тук изобщо нямаме юридически проблем , а имаме медицински такъв. Ето защо и навярно колегите отказват по изопачени и лъжливи твърдения да предлагат конкретни юридически маневри.
Според мен 80% от описанията на авторката се случват предимно в нейната глава. В едно сте прав-язък за детето.
miriam
Потребител

Мнениеот Гост. » 11 Май 2009, 09:28

Драги ми Никодиме,
нищо от Цицерон не прочетох, но все пак ще ви отговоря.
Не търся конфронтации, но родителските права по отношение малолетното са предоставени на майката/ демек Беа/. Бащата има режим на лични контакти, ама сторил си труда да смени женската и заживял с трети лица- опасни за здравето и психиката на детето/ твърдения на Беа/.
Тук, вече да ме прощаваш- изобщо за баба и дядо не иде реч, ерго няма и нормата на 106.
На мен казуса ми е ясен, а откъде вие черпите тези доводи, въпреки цитата/ който апропо не съдържа изобщо данни за приложение ограничението, което сочите/- остава си неизвестно за мен.

п.п.
качеството Ви на Юрист (вероятно)

Да го изчистим и този въпрос, за да няма недоразумения между нас.
Та, казвам че някой ви е заблудил! Моля, четете постовете и ще установите, че аз самата си признах да съм лаик. Нещо повече- дори не съм юрист, правото ми е нещо като хоби. :) Чопля си из нета по цял ден, чета от тук от там, интересна работа се оказало правото- мисля да взема да кандидатствам или какво? Но, имам време - още не съм решила и както казват, времето е пред мен.
Ама имам дерт, и с хоби се вадели пари- клатя си краката, а те идват на крак да ми ги носят. И това ако не е безумие, здраве.

Хайде, сега отново бързам- ще си ги клатя/ на когото каквото му хрумне/ някъде дегизирана в черно, че с това червено...

Байка!

п.п.п. Изпуснала съм нещо, което е съществено, според мен- казусът ми е ясен, като.... днешното небе! :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот bea-999 » 11 Май 2009, 13:50

sisi19 написа:Госпожо, детето ви е на 12 г. И по никакъв начин не можете да ме убедеите , че едно дете на 12г може да бъде накарано на сила да ходи при бащата ако то самото не иска.Ако отказа му да контактува с бащата е заявен лично от него пред соц. служби в отдел закрила на детето, или пред съда, то няма сила която да може да ме убеди, че някой ще му НАЛОЖИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ХОДИ ПРИ БИВШИЯ ВИ СЪПРУГ.
Тук вече ми замириса на сапунка.
Хайде стига. Вижда се че проблема не е в детето, а в самата вас.
Аз се отказвам да слушам една и съща плоча.
Чао от мен.

Заявен е. Писмено, в полицията, в прокуратурата, при социалните. Независимо от това, съдия-ипзълнителката си позволи на публично място и пред адвокатите ми, да изрече заплаха, че ако не слушкам, ще вземе детето с полиция и ще го заведе насила в дома на бащата!

Факт!

Основание ли е подобна публична заплаха, да заведа дело за превишаване на служебните задължения на въпросната служителка?
bea-999
Потребител

Мнениеот system » 11 Май 2009, 13:55

съдия-ипзълнителката си позволи на публично място и пред адвокатите ми, да изрече заплаха, че ако не слушкам, ще вземе детето с полиция и ще го заведе насила в дома на бащата!
Основание ли е подобна публична заплаха, да заведа дело за превишаване на служебните задължения на въпросната служителка?

Не. Това не е заплаха, а предупреждение, че ако не изпълните доброволно решението на съда относно личните контакти, то ще бъде изпълнено принудително.
Впрочем, заведете дело, щом искате. Имате си адвокати, така че ... успех. Обадете се пак ... когато съдебната изпълнителка Ви върне топката с дело за набедяване в престъпление.
system
Активен потребител

Мнениеот bea-999 » 11 Май 2009, 14:01

nikodim77 написа:Добро утро на всички,
Няколко дена се вторачвам в целия този дебат, ако може така да се нарече и умишлено не желаех да се включа но факта, че тук е намесено ДЕТЕ и че неговата сигурност е под съмнение, ще си позволя да изложа и моето мнение. Всъщност „мнение’ – не знам защото ако започна да пиша всичко, което ми идва на ум, след това ще трябва да си купя нова клавиатура...
Държа да отбележа, че всичко, което ще напиша по долу няма за цел да обиди, никого и няма да цели обиди и нападки, ще бъда БЕЗПРИСТРАСТЕН (доколкото мога имайки предвид страданието на детето) и ще се позовавам в изказванията си само и единствено на Закона (толкова до колкото съм запознат).
По основната поставена от Вас тема „дефиницията за "упражняване на родителски права след развод" ” отговор и аз ще се въздържа да дам. Нека това го сторят „наетите” от Вас „бол” Адвокати.
но в частта за детето ще си позволя някои съвет защото то /ДЕТЕНЦЕТО/ вярвам, че няма никаква вина за случващото се (както Буги Барабата се шегуваше с мен когато ни се роди детето с фразата „Еий... хубаво дете ама не случило на родители.” така с Вас сигурно с тази фраза не би се шегувал).
До, колкото съм разбрал Вашето дете е поверено за отглеждане при баба и дядо, като при развода съдът явно се е позовал на Чл.106, ал.4 от СК (което ще си позволя да коментирам по-долу) От тук следва, че контрол над детето може да имате само в дните определени Ви за виждане с него. А, ако имате някакви съмнения относно сигурността на детето и те ви дават основания да потърсите компетентна намеса то това е РУ на МВР по место нахождение и адрес на детето както и АЗД и сходни организации имащи връзка със защитата на децата, които институции са задължени също да сезират МВР и/или/ Прокуратурата. Обаче за такива действия трябва да имате солидни съмнения (доказателства) а не внушения и болни амбиции породени от липста на детето... за което Ви разбирам и Ви съчувствам защото когато се наложи да не съм до детето си повече от 24 часа, аз не съм на себе си.
Но сега малко по Чл.106, ал.4 от СК:
Ако наистина съдът е приложил този текст от Семейния кодекс то това е направо страшно... В самия текст е записано, че се прилага по изключение... Е, питам се аз що за родители може да са тези, на които Български Съд им отнема (акар и временно) детето?! Като се има предвид, че съдът в България (какъвто и да е и каквото и да се бълва за него) винаги при постановяване по случай като Вашия изхожда единствено и само единствено от интереса на децата. И сам си отговарям с отрицателно мнение за Вас, bea-999 след, като позачетох някои от Вашите отговори. /не ми се сърдете/ ...
Мисля и се надявам, че ако промените тона си и премахнете обидните квалификации от речника си особено когато те са отпрвени към хора, от които сте пожелали помощ. то ще намерите покои и все някой, ще реши да Ви драсне някой ред в по верда форма...

И към тези, които четат и пишат тук ще цитирам Цицерон:
„ Да се ядосваш, това означава да наказваш себе си заради грешките на другите”

от мен толкова и До следващата тема. :wink:

Господине,

в целия живот на това дете, откак съм го родила, нито дядовци и баби, никой не е посегнал на сигурността му и не го е тормозил.

Дядовци и баби нито са го тормозили, нито са ми забранявали достъп до детето, как си представяте това?

В детската градина никой не ми прави проблеми да стигна до детето и да се уверя, че е добре.

В училище, никой не ми пречи да вляза и да се убедя, че детето е добре.

Бившият ми съпруг имаше ключ от моя дом в течение на 10 години, и по време на брака, и след развода. Аз разбирах нуждата му да общува с детето и да го вижда и посещава, дори извън предписаното и указаното от съдебното решение за развод.

В болница, не виждам как някой ще ми забрани да виждам детето, щом съм родител. Дори при извършване на манипулациите, имам всяко право да се грижа за детето и за неговата сигурност.

Моля да ми се обясни, от юрист, как се съместява правото на собственик, какъвто се явява този баща, с правото му на родител, да забранява достъпа на другия родител до детето, ако то пребивава в дома му. Този дом се явява дом на собственото му дете също. Нека си притежава 15 апартамента и други имоти, не бих искала да влизам там, и за какво ми е.

НО ИСКАМ ДА ВЛЯЗА В ДОМА, КОЙТО Е ДОМ НА ДЕТЕТО МИ! СМЯТАМ, ЧЕ ИМАМ ПРАВОТО НА РОДИТЕЛ, ДА СЕ УБЕДЯ, ЧЕ ДЕТЕТО Е ДОБРЕ, ЧЕ СЕ ПОЛАГАТ ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ГРИЖИ ЗА НЕГО! ИМАМ ИНДИКАЦИИ И ВСИЧКИ ПРИЗНАЦИ, ЧЕ ДЕТЕТО Е ТОРМОЗЕНО В ТОЯ ДОМ!

Не съм имала основание, и дълго време не се е налагало да имам подобни нужди. ДОКАТО СЕ ГРИЖЕХА ДОБРЕ ЗА ДЕТЕТО, И ДО МОМЕНТА, В КОЙТО ДЕТЕТО НЕ СЕ ОПЛАКА ОТ ТОРМОЗ!

Това се случва в продължение на години, и си има достатъчно документи, свидетели и доказателства!

Изрично помолих за мнения и плурализъм, но виждам само фанатизъм, предубеждения и идиотизъм!

Искате да кажете, че трябва една майка да се съгласи и да приеме доброволно, че бащата има право да допуска и толерира тормоз от трети лица, и щом е в собствения си дом, то никой не може да му попречи, дори ако детето не иска повече контакт с тормозителите си?

Това ли искате да кажете, добре ли ви разбирам?

bea-999
Потребител

Мнениеот bea-999 » 11 Май 2009, 14:07

system написа:
съдия-ипзълнителката си позволи на публично място и пред адвокатите ми, да изрече заплаха, че ако не слушкам, ще вземе детето с полиция и ще го заведе насила в дома на бащата!

Не. Това не е заплаха, а предупреждение, че ако не изпълните доброволно решението на съда относно личните контакти, то ще бъде изпълнено принудително.
Впрочем, заведете дело, щом искате. Имате си адвокати, така че ... успех. Обадете се пак ... когато съдебната изпълнителка Ви върне топката с дело за набедяване в престъпление.

Най-много да ме принудят да изведа детето от страна, в която никой не иска да чуе, че това дете е тормозено в дома на баща си, с негово съгласие, и с участието на трети лица.

Щеше ли да е същото, ако бащата беше назначил икономка, която да тормози детето?

Ама щом е евтина ........., която претендира да има връзка с бащата...нищо че нямат брак, а тя не живее дори на този адрес...значи нещо било различно? Когато е ебана, а икономката не е, къде е разликата, че не мога да я схвана? Помогнете ми ..... :twisted:

В друга държава, бащата би влязъл в затвор с половината доказателства само!

Тук, явно е позволено родител да издевателства над собственото си дете, и системата нехае!

Нито е първото, нито последното дете, нито мисля, че е единствения случай на домашно насилие, но не мислите ли, че е малко прекалено да одобрявате тормоз над дете, особено ако е доказан? И не може да бъде извинен, с правото на собственост на бащата! Даже да си собственик на имот, това не означава, че си недосегаем и че можеш да извършваш тайно престъпления и тормоз над деца в имота си, скрито от другия родител!
bea-999
Потребител

Мнениеот donna » 11 Май 2009, 14:13

И коя е тая друга държава дето би действала в ваша полза без грам доказателства ? Както и би пренебрегнала съдебно решение щото то не ви харесва ,че като не ви харесва що не го обжалвахте ?
Никой не ви е избирал половинката ,никой от нас не е възпитавал половинката ви /под половинка разбирайте омразния баща на детето /, никой не ви е виновен всекий отговаря за себе си и за последствията от своите правилни и неправилни решения.
Не може държавната машина да работи само за вашия кеф има и друга страна , както има доказване в процеса !
donna
Старши потребител

Мнениеот bea-999 » 11 Май 2009, 14:15

donna написа:И коя е тая друга държава дето би действала в ваша полза без грам доказателства ?
Никой не ви е избирал половинката ,никой от нас не е възпитавал половинката ви /под половинка разбирайте омразния баща на детето /, никой не ви е виновен всекий отговаря за себе си и за последствията от своите правилни и неправилни решения.
Не може държавната машина да работи само за вашия кеф има и друга страна , както има доказване в процеса !

Сто пъти обясних, че детето се оплака, че показанията му бяха записани, че има писмено заявление от страна на детето, по полиция, прокуратура и т.н, че детето обвинява еди-коя си в тормоз!

Че доказателства има, че съм поискала психолог, който ми беше отказан, че след 2 години пълно отсъствие на бащата, той се появява с изпълнителен лист!

Четете ли, или се правите на луди? Колко пъти да го напиша отново? Добре, ще го пиша и повтарям, но ДОКАЗАТЕЛСТВА ИМА! ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТОРМОЗ!
bea-999
Потребител

Мнениеот bea-999 » 11 Май 2009, 14:17

donna написа:И коя е тая друга държава дето би действала в ваша полза без грам доказателства ? Както и би пренебрегнала съдебно решение щото то не ви харесва ,че като не ви харесва що не го обжалвахте ?

Именно, в коя друга държава доказателствата и изявленията на детето ще бъдат пренебрегнати, и в коя друга държава държавните органи ще си правят пас, при тормоз над дете?

Точно затова, съм недоволна от системата и адвокатите, и смятам да се махнем, аз и детето, от толкова скапана държава, в която тормоза над дете се толерира!
bea-999
Потребител

Мнениеот sunrise » 11 Май 2009, 14:20

Аха, а съгласие на бощата получихте ли за напускане на страната ? Защото , ако нямате, имайте пред вид ,че отвличате детето.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот donna » 11 Май 2009, 14:20

Хе хе , то детето може да каже много неща под натиска на тоя и оня.
Госпожо не ни баламосвайте ,ние работим материята и ни е ясно .
Голяма работа ,че бащата се появил с ИЛ , ми ще изпълнявате СР .
В противен случай ще навредите не само на себе си ,но и на детето си . Пък като не ви изнася СР , заведете дело за промяна на режима на лични контакти , за лишаване /ограничаване на род. права ,пък го спечелете ,ако успеете да докажете твърденията си.
donna
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 11 Май 2009, 14:21

bea-999 написа:
Именно, в коя друга държава доказателствата и изявленията на детето ще бъдат пренебрегнати, и в коя друга държава държавните органи ще си правят пас, при тормоз над дете?

Точно затова, съм недоволна от системата и адвокатите, и смятам да се махнем, аз и детето, от толкова скапана държава, в която тормоза над дете се толерира!

ЧАО и да не се връщаш!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот bea-999 » 11 Май 2009, 14:30

DEKAH написа:
bea-999 написа:

ЧАО и да не се връщаш!

Благодаря :lol:

И за какво да се връщам? Да се занимавам с масовата лудост и психопатия в страната, в която пострадалите един друг се оневиняват, за да не лъснат неприятни и грозни неща?

Не бих се и върнала. Бившият ме заплаши, че ще ми отнеме родителските права при продължително отсъствие. Та се налага да регистрирам родителско присъствие, и имаше смисъл.....защото се разбра, че междувременно е тормозил детето :evil:

Е, щом тормоз над деца е разрешен в тая държава, и една майка не може да попречи законово на подобен тормоз, ми гурби държавата и бащата! Аз имам къде да изведа детето, а какво ще се случи тогава с бащата? Да е мислил по-рано, а? Какви ги върши...нали е пълнолетен? Носи цялата отговорност за поведението си, и последиците от това поведение!

8)
bea-999
Потребител

Мнениеот sisi19 » 11 Май 2009, 14:41

Тук има един факт. Детето е на 12г. Дори и 100 съдия изпълнители да и пратят, щом детето е заявило пред тях и пред други служби, че не иска да ходи при баща си -КРАЙ. Никой , по никакъв начин не може да принуди детето да изпълни нещо против волята си. Считам, че с това въпроса е изчерпан. Всичко друго на беа-99 е плод на нейното въображение.
sisi19
Потребител

Мнениеот bea-999 » 11 Май 2009, 14:54

sisi19 написа:Тук има един факт. Детето е на 12г. Дори и 100 съдия изпълнители да и пратят, щом детето е заявило пред тях и пред други служби, че не иска да ходи при баща си -КРАЙ. Никой , по никакъв начин не може да принуди детето да изпълни нещо против волята си. Считам, че с това въпроса е изчерпан. Всичко друго на беа-99 е плод на нейното въображение.

Много искам да вярвам, че си права, и че е така.

На практика, както виждаме всички, и тук във форума, и в реалността, непрекъснато съм заплашвана и рекетирана, че детето щяло да бъде отнето от мен и да бъде "дадено" на бащата, без възможност от моя страна да проверя, дали пак не го тормози.

Не смятам да му дам втори шанс за тормоз. Една грешка, е само грешка, втора грешка е вече идиотизъм, а трета грешка - сърбай си попарата.

Ако пък се стигне дотам, пак да се извърши тормоз над детето, ще му извадя червата и ще ги обеся на врата му! Не му е позволено да е лош баща! Липсващ баща може, но лош баща - ще му го ....... по всички начини, дори да не са законови!
bea-999
Потребител

Мнениеот sisi19 » 11 Май 2009, 15:12

bea-999 написа:
sisi19 написа:Тук има един факт. Детето е на 12г. Дори и 100 съдия изпълнители да и пратят, щом детето е заявило пред тях и пред други служби, че не иска да ходи при баща си -КРАЙ. Никой , по никакъв начин не може да принуди детето да изпълни нещо против волята си. Считам, че с това въпроса е изчерпан. Всичко друго на беа-99 е плод на нейното въображение.

Много искам да вярвам, че си права, и че е така.

На практика, както виждаме всички, и тук във форума, и в реалността, непрекъснато съм заплашвана и рекетирана, че детето щяло да бъде отнето от мен и да бъде "дадено" на бащата, без възможност от моя страна да проверя, дали пак не го тормози.

Не смятам да му дам втори шанс за тормоз. Една грешка, е само грешка, втора грешка е вече идиотизъм, а трета грешка - сърбай си попарата.

Ако пък се стигне дотам, пак да се извърши тормоз над детето, ще му извадя червата и ще ги обеся на врата му! Не му е позволено да е лош баща! Липсващ баща може, но лош баща - ще му го ....... по всички начини, дори да не са законови!
[*]

Абе какъв тормоз бе, то като не иска да ходи прибащата, никой не може да го накара на сила, което означава че не го посещава, следователно за какъв тормоз става въпрос. :?: :D :D :D
Хайде стига занимава, цяла българия тука, че не са само адвокати. Има и съдии......... Еееееее...а, ма то май и психолозите ще трябва да се присъединят към този форум.Разбери бе, човек от камъка вода не можеш да направиш
sisi19
Потребител

Мнениеот nikodim77 » 11 Май 2009, 21:43

Добра вечер,
настоящето е във връзка с темата: „ДОСТАТЪЧНО! СЛЕДВА ЛИ БАНН ЗА bea-999 ???”
И СПИРАМ ПО НЕЯ ДО ТУК!

Първо.... Всъщност първо ще помоля за извинение „satir” защото е абсолютно прав/а/ да спрем да пишем и всичко ще се уталожи.

Обаче ще си позволя наколко последни думи (надявам се)...

А ти как си представяш в магазина за хранителни стоки да ми откажат да ми продадат сирене, ако вляза в работно време? Нали продавачката ще изхвърчи на секундата, защото собственика прави бизнес и не допуска някой да не му продава стоката?

„Скъпа” bea-999, ако навсякъде подхождате така тенденциозно както тук и както бихте подходили в магазина, то вярвайте ми това не говори никак добре за Вас.
Между впрочем не понасям, някой, с когото не се познаваме да се обръща към мен с „А ти”
Що се отнася до изхвърчането на продавачката то ако аз съм собственик на търговския обект и държа на имиджа си бих дал премия на служителката (продавачката) си ако въз основа на вашето поведение тя откаже да Ви даде „Сирене”
Аз съм собственик на дружество и работя с всякакви хора но не поощрявам клиентите да ми се качват на главата.
Тук никой не искаше да Ви съди, обижда или иронизира... Вие сама предизвикахте целият този цирк и загубихте ценното време на повечето участници във тази „дискусия” но и най-вече Вашето време, което можехте да отделите за детенцето си.
След, като се родиха децата ни нашето и на кумовете ни, кумата каза нещо, което остана в мен завинаги и го изпълнявам а то е следното: „Ние вече сме родители и почти нямаме право да мислим за нас и нашите угодии. Трябва да мислим и се отдадем на тези две създания, с които бог ни е дарил.”
На път съм да Ви попитам bea-999, успяхте ли да изпитате радстта, тръпката, еуфорията... от това, че сте родител...?!

Ако решите да ми отговорите МОЛЯ да се опитате да смекчите тона си и да не отправяте нападки. Аз все още не съм враждебно настроен към Вас.
Чао!!!
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот imhotep » 11 Май 2009, 22:14

Чета , чета и не вервам
sisi19 написа:
Тук има един факт. Детето е на 12г. Дори и 100 съдия изпълнители да и пратят, щом детето е заявило пред тях и пред други служби, че не иска да ходи при баща си -КРАЙ. Никой , по никакъв начин не може да принуди детето да изпълни нещо против волята си. Считам, че с това въпроса е изчерпан. Всичко друго на беа-99 е плод на нейното въображение.

Има ли значение за вас кой може да предяви волеизлеяние ?

Важи ли същото ако детето иска да се ожени - тоест Дори и 100 съдия изпълнители да пратят, щом детето е заявило пред тях и пред други служби, че иска, а ?

Тоест по въпроса за контактите си с бащата повече права ли има детето та то да определя дали да се вижда с него. Това е дълг на детето ! Или вече всички деца са незаконни (да не казвам другото наименование да н' ма баннат) :oops:
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот sisi19 » 12 Май 2009, 08:43

imhotep написа:Чета , чета и не вервам
sisi19 написа:

Има ли значение за вас кой може да предяви волеизлеяние ?

Важи ли същото ако детето иска да се ожени - тоест Дори и 100 съдия изпълнители да пратят, щом детето е заявило пред тях и пред други служби, че иска, а ?

Тоест по въпроса за контактите си с бащата повече права ли има детето та то да определя дали да се вижда с него. Това е дълг на детето ! Или вече всички деца са незаконни (да не казвам другото наименование да н' ма баннат) :oops:
[*]

Ииииии как ще накараш едно дете да отиде при другия родител, ако то самото не иска, иииииии коя е инстанцията където ще го принуди да направи това... :?: :D :D :D
sisi19
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси