начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

bea-999 дава консултации

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Моля помогнете за следният казус

Мнениеот hasplu » 14 Май 2009, 08:23

bea-999 написа:
Да не те клонирам и тебе...как ли ще изглежда клонинга ти? :lol: :lol:

Аз знам как - дай едно от клонигчетата и за мен, моооля те :oops:
Аватар
hasplu
Потребител

Re: bea-999 дава консултации

Мнениеот 778899 » 14 Май 2009, 12:10

лелелеле, тая, кукувица bea, направо прекали! права е мели, че нарушава форумните правила, но гласът й беше глас в пустиня....

но, да взема да се обърна към раздаващата консултации психично болна,

бео, много си проста, да знаеш!!! тая твойта лудост, трябва да се озапти...ама, да се озапти не форумно, щото както вече казах медици тук няма /или поне аз не знам да има/! хОди на доктор, да те вкара малко при себеподобните ти, щото си яко зле...дреме ми за тебе, вярвай, ама за детето ти ме е еня...

че си проста-проста си, че си луда-спор няма....само не разбрах, що реши, че точно тук е мястото, на което имаш поле за изява на глупостта и безпардоността си!

аре, у лево и от мен!!!

и да си пиеш хапчетата!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот portokal » 14 Май 2009, 12:18

Бе, това вярно може да е Лютият, а? 8)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 14 Май 2009, 12:26

тц, според мен....не е той....ама, знае ли човек?!? :roll:
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 14 Май 2009, 12:27

Хммммммм, знае ли човек вече :roll: То и в двата случая тегли към оня хубава процедурка по Закона за здравето, щото доброволно явно няма да стане.
П.П. Като споменах ЗЗ - отдавна не сме си имали виртуален процес и, ако Ви влече, аз се цаня за представител на прокуратурата по случая :D
Последна промяна lexy21 на 14 Май 2009, 12:37, променена общо 1 път
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот miriam » 14 Май 2009, 12:27

според мен това е отделен субект :D
прекалено мирише на запръжки , Лютко се придържа към фиксидеята си , а Бея има поне 999 фикс идеи :D
miriam
Потребител

Мнениеот laridii » 14 Май 2009, 12:37

bea-999 написа:Искаш ли да те свържа с адвокатите ми, Мириамо?

Кви, адвокати, бе, стринко, с тебе никой колега не се и няма да се занимава, случаят ти не е за юрист, а за психиатър!
Последна промяна laridii на 14 Май 2009, 12:41, променена общо 1 път
laridii
Потребител

Мнениеот laridii » 14 Май 2009, 12:40

bea-999 написа:
imhotep написа:Аз съм омъжена, скъпи! Ще трябва да ме отвоюваш и разведеш със сегашния ми съпруг!

Посоченото твърдение няма как да е вярно! Или ако е, мъжът скро ще смени адреса си с този на някое гробище!
laridii
Потребител

Мнениеот 778899 » 14 Май 2009, 12:42

ахахахаха, ей колеги, сега ми хрумна....

да не би да бърка психиатрите с адвокати, бе?!? :lol: :lol: :lol:

...и затова така да ни мрази....хихихихихи, може някой доФтор да й се е представил за адвокат, докато я е обличал в ризка.... :lol: :lol: :lol:
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 14 Май 2009, 13:17

bea-999 написа:
svetomiraz написа:И още нещо, приятеля ми обича детето си, грижи се за него, мисли за него и т.н., но майката на детето лъмти за имотите на приятеля ми, опасявам се, че след брака ни, може да има претенции и върху моето, което ще е вече общо след брака!

Тази майка вече е родила дете на този мъж, за разлика от теб.

В този момент, докато ти нямаш нито брак, нито деца от този мъж, тя и детето й имат всички права. А това дете си има дядо и баба, и с право счита за свое бащиното си имущество.

Майката на детето също има права в дома на бащата на детето си. Тя е майка на детето му. Ти каква си всъщност на този мъж? Използвай думата, която вярваш, че характеризира онова, което си за този мъж.

Когато наистина се ожените, и наистина му родиш деца, ако това изобщо стане, гледай да се разбираш и с по-голямото дете, и с майката. Животът ти ще стане ад, ако отвориш война. Както се е разделил с майката на детето си, какво ще му попречи да се раздели и с теб, ако ще и 20 деца да си му родила. И да си намери следващата, а ти да се озовеш в същата ситуация, и да питаш тук, как да изхвърлиш бъдещата претендентка и бъдещите й деца, точно както сега питаш, как да отнемеш от първото му дете и майката на това дете.

Охо, а как връща живота! Аз ли те боже криво молих, а ти ме криво разбра? Да не четем нови теми на тема бъдещата майка на децата на този мъж, и как да водиш война едновременно и с бившата, и с бъдещата?

Bea-999, не е задължително една жена да ражда на всяка цена дете на приятеля си или на съпруга си. Само раждането на дете на един мъж не е начин, по който той да се задържи като приятел или съпруг. Има много други неща, които играят огромно значение за взаимоотношенията между един мъж и една жена. Сама виждате, че в случая на svetomiraz, нейният приятел си има дете от друга жена, но това не би следвало да му пречи да сключи брак с жена, различна от майката на детето и да има деца и с друга жена.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот laridii » 14 Май 2009, 13:24

lexy21 написа:Хммммммм, знае ли човек вече :roll: То и в двата случая тегли към оня хубава процедурка по Закона за здравето, щото доброволно явно няма да стане.
П.П. Като споменах ЗЗ - отдавна не сме си имали виртуален процес и, ако Ви влече, аз се цаня за представител на прокуратурата по случая :D

Колежке опасявам се, че при така създалата се ситуация, мнозина ще искат да представялват прокуратурата :lol: :lol: :lol:
laridii
Потребител

Мнениеот lexy21 » 14 Май 2009, 13:30

Правя си отвод веднага ... само процес да има :D
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот portokal » 14 Май 2009, 13:35

Майката на детето също има права в дома на бащата на детето си.

Малииий, тука вече - всъщност не, далеч не само тук - почна да ми прилича на Roxana от Дир.бг. Който влиза там и се е сблъсквал с нея, знае за какво иде реч. :wink: Не казвам, че е тя (онази е разочарована от всички юристи до един и едва ли ще вземе да наема адвокати или да търси помощ в правен форум), ама прилика не е да няма.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот katerinakuch » 14 Май 2009, 13:45

laridii написа:
bea-999 написа:
imhotep написа:Аз съм омъжена, скъпи! Ще трябва да ме отвоюваш и разведеш със сегашния ми съпруг!

Посоченото твърдение няма как да е вярно! Или ако е, мъжът скро ще смени адреса си с този на някое гробище!

Всеки може да сключи брак, стига да иска. Това е въпрос на личен избор. Важно е, обаче не толкова постигането на брака, колкото умението да се задържи партньора.
Bea-999, пожелавам Ви да успеете да задържите партньора си /ако той е човекът на живота Ви/!
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот donchev » 14 Май 2009, 15:17

Тая е толкова мизерна, че не бих си хвърлил и сопола по нея, а вие брак и предлагате. Живее в някакъв си нейн филм в който играе 999 роли. Най-малкият проблем е че разваля форумната среда, по-лошо е че опасна за обществото.
donchev
Потребител

Мнениеот impressed » 14 Май 2009, 17:20

bea си е откровена комедиантка :lol: Може и аз да имам извратено чувство за хумор, но изказванията и много ме забавляват, честно :mrgreen:

Спомена ли вече в някоя тема с какво всъщност се занимава?
Завърти си очите и си погледни между ушите!
Аватар
impressed
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 14 Май 2009, 23:30

miriam написа:бео, ти си голема патица
ако измрат мъжете ще умреш от безсмисленост , щото няма да има кой да ти ръчка полирания птичи мозък

Мириам!
Не, не мога, няма да пиша!
Как й го ....
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот bea-999 » 15 Май 2009, 00:21

Аз съм омъжена, скъпи! Ще трябва да ме отвоюваш и разведеш със сегашния ми съпруг!

Посоченото твърдение няма как да е вярно! Или ако е, мъжът скро ще смени адреса си с този на някое гробище![/quote]

Всеки може да сключи брак, стига да иска. Това е въпрос на личен избор. Важно е, обаче не толкова постигането на брака, колкото умението да се задържи партньора.
Bea-999, пожелавам Ви да успеете да задържите партньора си /ако той е човекът на живота Ви/![/quote]

Ще задържам някого, само ако изпитвам желание да го задържам и ако и той ме иска да го задържам.

А да доказвам колко дълго мога да държа някое кученце на каишка, не ми е основна цел в живота.

Иначе, да имаш съпруг, не го сравнявам със задържане, особено на кученца на верижка. Докъдето има смисъл, после за какво? По-висока пенсия ли дават, ако имаш 2 години повече брак или са те е***и малко повече, със или без брак?

Това някакво състезание ли е? Точно в тоя форум, брака да се превръща в състезание по вампиризъм на оскотели лелки в напреднала възраст, състезаващи се коя ще прибере вдовишка пенсия?

Така ли се гледа от закона, на брака? По-дълъг, значи, повече вдовишка пенсия? Ще се състезаваме, коя ще умори мъжа си по-бавно и за повече пари?

Природата мисли вместо мен, кой сперматозоид да ми оплоди яйцеклетката. Най-успешния, разбира се :lol:

Съпрузи и татковци ми се намират, яд ли те е? 8)
bea-999
Потребител

Мнениеот bea-999 » 15 Май 2009, 00:28

portokal написа:
Майката на детето също има права в дома на бащата на детето си.

Малииий, тука вече - всъщност не, далеч не само тук - почна да ми прилича на Roxana от Дир.бг. Който влиза там и се е сблъсквал с нея, знае за какво иде реч. :wink: Не казвам, че е тя (онази е разочарована от всички юристи до един и едва ли ще вземе да наема адвокати или да търси помощ в правен форум), ама прилика не е да няма.

Естествено, че майката има права в дома на бащата. Не разбирам защо го оспорваш. Двамата родители имат еднакви права по отношение на децата. Родителите споделят всичко, по отношение на отглеждането на децата си. Къде виждаш противоречие? Или имаш предвид ситуацията след развод? Но след развод, пак не се прекратява родителството, пак няма противоречие.

И след развод, и по време на брак, родителите са родители и имат споделени права, точно поради родителството си и общите деца. Без значение в чий дом пребивават децата, а на който се зловиди, че някой родител има родителски права, да си направи справка в СК какво включват родителските права и какъв е смисъла на родителството.
bea-999
Потребител

Мнениеот bea-999 » 15 Май 2009, 00:33

katerinakuch написа:
bea-999 написа:
svetomiraz написа:И още нещо, приятеля ми обича детето си, грижи се за него, мисли за него и т.н., но майката на детето лъмти за имотите на приятеля ми, опасявам се, че след брака ни, може да има претенции и върху моето, което ще е вече общо след брака!

Тази майка вече е родила дете на този мъж, за разлика от теб.

В този момент, докато ти нямаш нито брак, нито деца от този мъж, тя и детето й имат всички права. А това дете си има дядо и баба, и с право счита за свое бащиното си имущество.

Майката на детето също има права в дома на бащата на детето си. Тя е майка на детето му. Ти каква си всъщност на този мъж? Използвай думата, която вярваш, че характеризира онова, което си за този мъж.

Когато наистина се ожените, и наистина му родиш деца, ако това изобщо стане, гледай да се разбираш и с по-голямото дете, и с майката. Животът ти ще стане ад, ако отвориш война. Както се е разделил с майката на детето си, какво ще му попречи да се раздели и с теб, ако ще и 20 деца да си му родила. И да си намери следващата, а ти да се озовеш в същата ситуация, и да питаш тук, как да изхвърлиш бъдещата претендентка и бъдещите й деца, точно както сега питаш, как да отнемеш от първото му дете и майката на това дете.

Охо, а как връща живота! Аз ли те боже криво молих, а ти ме криво разбра? Да не четем нови теми на тема бъдещата майка на децата на този мъж, и как да водиш война едновременно и с бившата, и с бъдещата?

Bea-999, не е задължително една жена да ражда на всяка цена дете на приятеля си или на съпруга си. Само раждането на дете на един мъж не е начин, по който той да се задържи като приятел или съпруг. Има много други неща, които играят огромно значение за взаимоотношенията между един мъж и една жена. Сама виждате, че в случая на svetomiraz, нейният приятел си има дете от друга жена, но това не би следвало да му пречи да сключи брак с жена, различна от майката на детето и да има деца и с друга жена.

Не съм забелязала някой да я спира да ражда.

Да беше родила наистина деца на тоя мъж ,вместо да се занимава с децата на предишната жена, а? Ако му роди 5 деца вместо 1, ще прибере повече наследство. Аз не й преча да ражда, какво чака, та досега не е спретнала каре близнаци?
bea-999
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси