начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

защита на личните данни ???

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: защита на личните данни ???

Мнениеот laridii » 18 Май 2009, 16:22

Ежкобежко, във вашия случай и юридическото и житейското разбиране за справедливост е просто, а именно който има деца трябва да се грижи за тях. Монетата няма обратна страна!
Ако искате да не Ви преследват за издръжки бивши съпруги, практикувайте безопасен секс и не им правете деца!
laridii
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 18 Май 2009, 16:26

ejkobejko написа:имам дете от следв.брак

Да си дойдем на думата и това дете(от сегашния Ви брак) си има майка психо орлица , която хич не е щастлива , че не всички пари отиват за нейното отроче.Вече мрънка ли да "лишавате от наследство другото дете".
Заплащи ако вдихнат издръжката да не ти пуска ли , че така си се притеснил.Съчувствам ти човече........ :? :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 18 Май 2009, 17:18

ejkobejko написа:Извинете, явно съм объркал форума :roll:
както навсякъде и тук гледате само от едната страна на монетата.
мислх, че като юристи ще видите и другата гледна точка.
както на вас ви се иска да бъде увеличена сумата определена от МС
така и аз жадувам да намеря адвокат който да успее да намали определената издръжка когато има дело срещу мен за нейното увеличение.
Ще получа огромно морално удовлетворение/...направо душевен оргазъм :oops: /
но тези дела за намаляване размера на издръжката ,май ги има само на теория?
имоло е моменти когато са налице всички факти - безработен съм,плащам наем за жилище,имам дете от следв.брак,нямам никакво имущество на мое име и др.
и пак присъждат увеличение може да е с 5лв. нагоре но +++
и така тя решава ,че винаги когато поиска може да пов.издр.
за нея няма никакви разходи ??? може да го прави когато си иска /на всеки 6 месеца/
сигурно това разбирате за справедливост

все пак ви благодаря
имаше какво да науча от коментарите

което, драги, означава само едно! че все още, макар да сме юристи, сме запазили човешкото отношение към нещата, което всъщност Вие наричате-едната страна на нещата!
голяма радост ще изпитате ако се намали издръжката, така ли?!? голяма радост от намалелите средства за ВАШЕТО ДЕТЕ?!? егати, безмерното щастие!!!
като не давате достатъчно за детето си, бившата Ви съпруга ще Ви гони до дупка! така е и редно...щом ще се правите на андрешковци! щото, деца всеки може да прави, но трябва да се мисли и за след това! понеже, като се разделяте с жените си, не се разделяте и с децата си, ама от къде толкова акъл, че да го проумеете! ново семейство, друго дете...а предишните?!? кучета ги яли! еми, не се прави така, господинчо! всяка постъпка влече съответните за нея последици!
"не искам да се знае заплатата ми!!!" оле, майко...земята ще се отвори, като се научи получаваното от вас възнаграждение! и що така?!? ами, щото бившата още по-настървено ще ви преследва...затова ли?!?

не, с радост ви съобщавам, че точно в този форум ДРУГА СТРАНА НА МЕДАЛА НЯМА! и в този ред на мисли, правилно е съждението ви, че сте попаднал на неправилното ЗА ВАС място!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 18 Май 2009, 17:27

:roll: :) Лелей, насолихте го човека заради едното питане.
Объркал се е, ще размисли. Ето и на споразумение е съгласен...
Сигурна съм, че и за второто дете сумата е достатъчна, така че- той ще размисли. Не го съдете строго, моля.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 18 Май 2009, 17:32

сол, пипер, захар...квото дойде :wink: !

тц, няма да размисли, поли....нали ги гледам почти всеки ден такива като него!

...той вече е във война с бившата, край! това го води...пропуска се фактът, че парите отиват за детето!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот ejkobejko » 18 Май 2009, 17:37

laridii написа:Монетата няма обратна страна!

ВИНАГИ има страната на даващия и странта на вземащия
laridii написа:Ако искате да не Ви преследват за издръжки бивши съпруги, практикувайте безопасен секс и не им правете деца!
затова обаче си прав.
laridii написа:Интересът на детето е поставен на първо място, неговото благоденствие е по-важно от това дали на родителя ще му е приятно или неприятно да се види в съда размерът на заплата му.
как изведнъж всички станахте защитници на децата ?/когато някой от вас плаща издръжка в продължение на 16.5 г ще разбере за какво говоря.
не е важно колко получавам
на деца които им плащат 30-80лв издр. родителятс "правата" работи на две места за да осигури норм.съществуване
а не аз да блъскам по 18ч. на ден а тя да работи по 8 и после да гледа колко вземам- а колко пращам

аз съм на финала ,да му мислят другите които им остава повече време да плащат.
за 16.5 г имам 8 дела за пов. на издр. и засега винаги съм успявал да се измъкна с малка сума /към момента 55лв./ :lol:
преди да почнете с комент. разберете,че го правя от спортна злоба.
понеже се чувствам безсилен ,че може да ми вдига издръжката когато си поиска
искам и тя да се чувства така , че толкова години получавам сравнително голяма заплата и не може да вземе от мен дори максимума
REVOLUTION написа:Да си дойдем на думата и това дете(от сегашния Ви брак) си има майка психо орлица , която хич не е щастлива , че не всички пари отиват за нейното отроче.Вече мрънка ли да "лишавате от наследство другото дете".
Заплащи ако вдихнат издръжката да не ти пуска ли , че така си се притеснил.Съчувствам ти човече........
тук ситуацията е друга, даже настоява да пращам повече но това никога няма да стане - вече обясних защо
ejkobejko
Младши потребител

Мнениеот ejkobejko » 18 Май 2009, 17:44

778899 написа:което, драги, означава само едно! че все още, макар да сме юристи, сме запазили човешкото отношение към нещата

това не може да се изрече от хора които постоянно защитават изнасилвачи,пияни шоф. и др.
нищо лично ,това ви е работата ама чак пък такива защитници на децата/или на майките/ айде ,айде
ejkobejko
Младши потребител

Мнениеот 778899 » 18 Май 2009, 17:46

ще ви изненадам явно, но да, точно такива защитници на майките и децата!

личният ми избор е изнасилвачи и др. по НК да не защитавам, но това не ви интересува....
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот laridii » 18 Май 2009, 18:18

Господине, учтиво Ви напомням, че вземащият не е Вашата бивша съпруга, а е Вашето собствено дете!
Изплюхте камъчето, че го правите от спортна злоба, как не Ви е срам тогава да дрънкате за защита на личните данни. Цинизъм без граници! Потърпевш от вендетата, която сте си спретнали с бившата обаче е детето. И повярвай те ми, то вероятно няма да ги забрави тези работи.
Колкото до това, че скоро няма да плащате издръжка ще Ви разочаравам, ама докато детето Ви не завърши средно независимо, че преди това ще навърши 18 г., вие пак ще му плащате издръжка. Студент да стане редовно обучение пак ще плащате! Не виждам нищо драматично в това, че едва ли не да се правите на жертва на системата. Жертвата е детето, че му се е паднал такъв баща! :evil:
laridii
Потребител

Мнениеот Гост. » 18 Май 2009, 18:44

за 16.5 г имам 8 дела за пов. на издр. и засега винаги съм успявал да се измъкна с малка сума /към момента 55лв./ :lol:
преди да почнете с комент. разберете,че го правя от спортна злоба.

Дам... адвокатите на съпругата ви, да ги почерпите- всичките до един! Без остатък! Заслужили са го. 8)

Малко ви е било и всичкото ходене по съдилищата. Бих ви скъсала седалищните части от дела/ най-малко два пъти повече/ и отколе да плащате мизерния максимум. :lol: Нищо лично- хей така, от спортна злоба. :wink:
А съм бивш спортист-сетете се. :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ejkobejko » 18 Май 2009, 19:10

бреййй, че сте докачливи ама !
само не разбрах някой от вас дали е успял до сега да намали размера на издръжката на някой баща?
просто питам, защото от казаното дотук някой от вас са "много добри"

а това дали ще плащам след 18г не е сигурно
Родителите дължат издръжка и на своите навършили пълнолетие деца, ако последните не могат да се издържат от доходите си или от използване на имуществото си, когато учат редовно в средни, полувисши и висши учебни заведения за предвидения срок на обучение, до навършване на 20-годишна възраст при обучение в средно и на 25-годишна възраст при обучение в полувисше или висше учебно заведение.Но имайте предвид ,че в случая издръжката се дължи, ако тя не съставлява особени затруднения за родителя.
Та този родител има ли доходи ,имущество ?

Сега според Семейния кодекс обаче родителят не дължи издръжка при невъзможност да я достави. В постановление Върховният съд е конкретизирал някои ситуации на невъзможност - например когато по независещи от него причини е без работа и поради тази причина няма никакви доходи и др.

пак ще се повторя:
доста неща научих от този дебат
БЛАГОДАРЯ ВИ

С НАЙ-ДБРИ ЧУВСТВА :D
ejkobejko
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 18 Май 2009, 19:34

независещи от него причини е без работа и поради тази причина няма никакви доходи

:lol: Мдам- подлежи на доказване обективната невъзможност, но предполагам си прочел и друго - ако си трудоспособен е равнозначно да не си в обективна невъзможност. :lol:

И е кофти, щото не само за трудови доходи иде реч :lol:

Спирам коментарите си в тази тема- ти не си "просто питащ" 8)

п.п. щото вече за втори път питаш- аз! веднъж/ за първи и последен път/ и в човешки план не се гордея с това. 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 18 Май 2009, 20:01

:lol: :lol: :lol: аз като ги соля, поли...има за какво.. !

ама, вие, господин тарикат, да ми паднете на мен...не задните части, ами много повече ще жалите...това съвсем сериозно!
права е колегата, че има за какво да черпите калпавите адвокати на бившата, че сте на 55 лв.!
на един хитрец като вас, дето се самоуволни, само и само да избегне увеличение...главата му отряза съдията! за хитростта и наглостта....
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот ejkobejko » 18 Май 2009, 21:59

за пореден път постигнах успех.
договорихме се с адвоката за 70лв.

явно ще трябва да го почерпя

междо другото явно никой от вас не се е сещал ,че за толкова години мога да се осигурявам в друга държава :D :D :D

явно не сте чак толкова добри
просто много лесно се поддавате на провокация

дано нещата продължат по същия начин за напред
за да може и други изнудвани бащи които блъскат като луди да плащат по-малко
а тези които ги съдят да се побъркват и да се чудят защо ние имаме а те не

отговора е лесен

ЗАЩОТО МНОГО РАБОТИМ

успех
ejkobejko
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 18 Май 2009, 22:42

Ц! Няма да се размисли poli_g... "Размисля" произлиза от "мисля". Я как чете закона и как си го разбира както на него му се иска :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 19 Май 2009, 09:05

Закона за защита на личните данни (книжката) струва 3,50 лв.

И толкова не струва, ако имаш Интернет... При това няма опасност да ти продадат някоя стара версия. Lex.bg се грижи за нашата информираност :)
http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135426048
или по-общо: http://www.lex.bg/bg/guide#nav1
Ама той вижте как го чете пустия закон! Както на него му се иска, а не както Законодателят го е написал.
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот daniela2008 » 20 Май 2009, 15:07

ejkobejko написа:за пореден път постигнах успех.
договорихме се с адвоката за 70лв.

явно ще трябва да го почерпя

междо другото явно никой от вас не се е сещал ,че за толкова години мога да се осигурявам в друга държава :D :D :D

явно не сте чак толкова добри
просто много лесно се поддавате на провокация

дано нещата продължат по същия начин за напред
за да може и други изнудвани бащи които блъскат като луди да плащат по-малко
а тези които ги съдят да се побъркват и да се чудят защо ние имаме а те не

отговора е лесен

ЗАЩОТО МНОГО РАБОТИМ

успех

Колко тъжно !! " Успех " за един баща в БГ е да се измъкне да не плаща за детето си . Всъщност включвам се защото ми напомнихте ситуацията с един друг "татко" с абсолютно същото отношение към детето си.. Ами може и да се осугурявате в друга държава - похвално , но и таткото за който ми напомняте си се осигуряваше така спокойно в друга държава и в БГ плащаше само 50 лв.
Но тъй като не знаете какво ви готви съдбата не се радвайте много , щото в един момент синът на другия татко се оказа в една и съща друга държава с таткото и сега на таткото му се вие свят от законите в другата държава. В другите държави не си поплуват относно издръжките на децата !!!
Такива радости като вашата са наистина временни пирови победи и само хора на много елементарно ниво могат да се радват, че не се грижат за децата си.Вашето сегашно отношение към вашият син ще си го платите , но в друго време ,и може би горчиво плачейки...всичко се плаща на този свят.
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот 111222333 » 20 Май 2009, 15:35

И откъде следва, че мъжът трябва да "плаща за детето си"? Хайде родителските права да бъдат предоставени на бащата, мъжът да гледа детето, а жената да "плаща" за детето си. но при такава ситуация, ако жената трябва да плаща ще почне да говори, че и 30 лева на месец са и много да плаща. редно е в половината случай на развод децата да остават за отглеждане при бащите си- нали жените са против половата дискриминация(напрактика дискриминация при развод има към мъжа - почти винаги децата се отнемат от бащата, дори и жената да е извършила изневяра, тя пак получава децата и имуществото на мъжа си) и жената да плаща издръжка- пък било то и само 20лева да е. На запад е почти невъзможно ако жената е виновна за развода да получи родителските права.
( ще дам само един пример извън темата -известна певица от цитирания от вас запад си плаща за двете си деца по сметка на бившия си нелоша сума- без възражения )
111222333
Младши потребител

Мнениеот daniela2008 » 20 Май 2009, 16:30

111222333 написа:И откъде следва, че мъжът трябва да "плаща за детето си"? Хайде родителските права да бъдат предоставени на бащата, мъжът да гледа детето, а жената да "плаща" за детето си. но при такава ситуация, ако жената трябва да плаща ще почне да говори, че и 30 лева на месец са и много да плаща. редно е в половината случай на развод децата да остават за отглеждане при бащите си- нали жените са против половата дискриминация(напрактика дискриминация при развод има към мъжа - почти винаги децата се отнемат от бащата, дори и жената да е извършила изневяра, тя пак получава децата и имуществото на мъжа си) и жената да плаща издръжка- пък било то и само 20лева да е. На запад е почти невъзможно ако жената е виновна за развода да получи родителските права.
( ще дам само един пример извън темата -известна певица от цитирания от вас запад си плаща за двете си деца по сметка на бившия си нелоша сума- без възражения )

Ами в нормалните европейски държави това не стои под въпрос . Детски и разни подобни бенефит се плащат само на майките и точка. Бащите изобщо не чакат в тези държави да ги викат по съдилища за да плащат издръжки , ами си плащат хората. Е понякога ще видиш и едно две изключения , но и те кратковременно. Причината е ,че малките деца имат по голяма нужда да са отглеждани от майката когато са мънички, а големите имат право на мнение . Доказано е , че само в изключителни случаи бащата може да е по добър от майката , за да му се присъдят правата да гледа дете. Но обикновено детето го гледа пък неговата майка (бабата) така че затова. Защото гледането на дете е отговорност и означава денонощни грижи.Аз БГ мъж не съм видяла досега в целия си съзнателен живот да е започнал да гледа дете от пелените до 18 годишна възраст и да чака жена му да му дава 50 лв. издръжка. Друго си е да взимаш детето само в определените часове за свиждане и да си платиш само 50 лв на месец .

P.S А относно певицата - еми плаща разбира се и без вазражения, като ги гледа таткото тиа има времето за кариера и добри доходи . Та затова.
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот 778899 » 20 Май 2009, 17:17

111222333 написа:( ще дам само един пример извън темата -известна певица от цитирания от вас запад си плаща за двете си деца по сметка на бившия си нелоша сума- без възражения )

понеже не ми се влиза в спор, ще се спра само на приведения от Вас пример, който, мен ако питате, дори не е и на място :wink: !
въпросната майка, певицата Б., и в българия да е, ще й вземат децата...то не бяха катастрофи в нетрезво състояние, то не бе лежане по клиники за лечение на наркомани, то не бяха скандали....нормално, и тук да е, и тук ще й ги вземат!
Аватар
778899
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси