начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Получаване на издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Получаване на издръжка

Мнениеот bea-999 » 25 Май 2009, 17:35

portokal написа:
Внимавайте да не надебелеете всички, като една дебела селянка с диалект, която люпи семки на селския двор и на дървена скована пейка, по плетени терлици

И селянката (тлъстата селска к...ва, искам да кажа) е от Стара Загора. И няма деца от бившия съпруг на нашата героиня, няма и да има, напразно се надява. Тя въобще каква му се пада на този бивш съпруг - никаква. Това отдавна го знаем вече тия, които влизаме в dir.bg. Нали, Рокси?
Не искам да повтарям каруцарските словоизлияния от другия форум на Роксана-Беа, но тя е способна наистина на много, когато се развихри. И там в началото почна сревнително кротко, с оплаквания от тлъстата ..., която тормозела детето. Шоуто според мен тепърва предстои (та до бан). :oops: Дотук Беа-Рокси само е загатнала истинските си възможности. 8) 8) 8) Но вече съм 99,999999999999999999999999999999% сигурна, че е тя (не казвам сто само заради вродената си предпазливост и склонност към всестранно и пълно разследване и обсъждане и проверка на всички версии :P ).

Към задаващата въпроса: получаването на издръжката от общината е лесно, има и наредба, която подробно го урежда. Обърнете се към адвокат обаче. Накратко, след като съдебен изпълнител установи, че майката длъжница няма имущество, върху което да се изпълнява, ще може издръжката да се получава по този начин.
Както описвате нещата, според мен е малко вероятно един ден упражняването на родителските права върху детето да бъде възложено на майката, особено ако то поотрасне при вас (т.е. при баща си) и иска да остане там. Но все пак никой тук не може да се прави на пророк, нали. :oops: Живейте си спокойно и си гледайте децата, и четирите, и не мислете за това.

Ах, и такива селски к***и ли имало, от Стара Загора, дебели и тлъсти, с диалект? Да искат да тормозят единствения наследник на .."съпруга" си? :D :D с четири други деца, от предишен брак, след овдовяване? Ах, боже, какви селски трагедии имало :wink:

Много люпите семки, дами и г-да, ще надебелеете като селянката от Стара Загора с грубия и тежък диалект .... :shock: :roll:
bea-999
Потребител

Мнениеот bea-999 » 25 Май 2009, 17:39

lunaizvezdi написа:О,някои хора са ги пуснали гарнизонен отпуск :D :D :D .И детето не е сляпо,а с нарушено зрение,стрино бео.

Ахаха, и случайно учи в училище, и всъщност не живее при баща си, и защо ти е тогава да взимаш точно ТИ издръжка от майката, за да изплащаш вноските на общия ви апартамент ли? :D :D :D

Не ти стига заплатата от 3000 лева на месец ли? Ах, каква човешка трагедия.....а детенцето, поне вижда ли си бащата, или досега за последните години му е забравило физиономията...нали го гледат в училището....таткото изобщо интересува ли се от него? А детето какво мисли по въпроса за издръжката от 50 лева на месец и родителските права, които са ти нужни, за да си плащаш вноските в тая криза?

Нещо си я закъсала с тая мижава заплата от 3000 май? Ах, тея селски заплати в тая селска Бълхария :D :D :D
bea-999
Потребител

Мнениеот lunaizvezdi » 25 Май 2009, 18:17

бЕЙО,бейо,колкото повече ти чета писанията ,толкова повече ми приличаш на героиня от Чудомир.Точно така си те представям-дебела,разплута,и с тъкана престилка,ама мръсна-олицитворение на селенията.Позна ли се?Дано се сети бившият ти да му четат молитва,че каква змия е държал в пазвата си,горкият човечец.Пу,пу бай бабо да не те стига мечка.И горкото ти детенце Бейо,що го ма не даде на татко му и каката да го гледат?Тя,каката по-хубава-нали?Затуй ли,бейо тъй се плюнчиш?А за мойта заплата не мисли,имам си всичко,за разлика от теб.И най -вече -Мъж.А ти нямаш.Откога не си правила секс?Съжалявам те,незадоволените жени са нервни,а някои и до лудост стигали.
lunaizvezdi
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 25 Май 2009, 18:25

Аз имам процедурен въпрос, ако позволи модератора.

Имам наблюдения, че за доста по приличен изказ изпращате разни червени точки. Е, питам, като е налична някаква точкова система- тя валидна ли е за всички?
Ако отговорът на това ми питане е положителен, и с оглед липсата на каквато и да е реакция от ваша страна по повод явлението беа с многото девятки, приемам, че ако аз или някой друг съфорумец употребява такъв изказ ще остане недосегаем.

п.п. Като се замислих, не бих могла да докарам този каруцарски език, но... все от нейде ще отпочна. 8) Видно е, че такова поведение се толерира. Тук.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот bea-999 » 25 Май 2009, 18:36

lunaizvezdi написа:бЕЙО,бейо,колкото повече ти чета писанията ,толкова повече ми приличаш на героиня от Чудомир.Точно така си те представям-дебела,разплута,и с тъкана престилка,ама мръсна-олицитворение на селенията.Позна ли се?Дано се сети бившият ти да му четат молитва,че каква змия е държал в пазвата си,горкият човечец.Пу,пу бай бабо да не те стига мечка.И горкото ти детенце Бейо,що го ма не даде на татко му и каката да го гледат?Тя,каката по-хубава-нали?Затуй ли,бейо тъй се плюнчиш?А за мойта заплата не мисли,имам си всичко,за разлика от теб.И най -вече -Мъж.А ти нямаш.Откога не си правила секс?Съжалявам те,незадоволените жени са нервни,а някои и до лудост стигали.

Модератори тук няма ли, да раздават банове за каруцарски език като горецитирания?

За песронални обиди, за квалификации, просия на пари в обществен форум (очевидно е, че каквато и да се пада, но определено не е съпруга, горепосочения ник lunaizvezdi (луна и звезди, друг път, с тоя каруцарски език...)...си позволява отвратително поведение?

Тя не е тук в тоя форум за отговори, очевидно е. А използвания груб селски диалект, очевидно не се вписва в правилата на форума.

Моля, да се намеси модератор, към просташките селски прояви на lunaizvezdi.
bea-999
Потребител

Мнениеот lunaizvezdi » 25 Май 2009, 18:37

Сега Роксана ти е крива?

Пенкилер за мъдреца, а Роксана пак е използвана за бърсалка на гузни нещастници с недообмислени постове.

Все повече се налага да се махна или да се поанонимнича. Или поне да сменя ника с нова легенда за собствената си прозорлива личност. Писна ми все Роксана да е виновна, даже да вали дъжд или да не са познали синоптиците.
lunaizvezdi
Младши потребител

Мнениеот lunaizvezdi » 25 Май 2009, 18:38

Сменила си кожата Роксана-станала беа.По градско звучи.
lunaizvezdi
Младши потребител

Мнениеот bea-999 » 25 Май 2009, 18:41

lunaizvezdi написа:Сега Роксана ти е крива?

Пенкилер за мъдреца, а Роксана пак е използвана за бърсалка на гузни нещастници с недообмислени постове.

Все повече се налага да се махна или да се поанонимнича. Или поне да сменя ника с нова легенда за собствената си прозорлива личност. Писна ми все Роксана да е виновна, даже да вали дъжд или да не са познали синоптиците.

Коя е тази Роксана бе?

Нещо се бъркате, аз съм си аз. Не знам за каква Роксана говорите.
bea-999
Потребител

Мнениеот bea-999 » 25 Май 2009, 19:00

lunaizvezdi написа:О,някои хора са ги пуснали гарнизонен отпуск :D :D :D .И детето не е сляпо,а с нарушено зрение,стрино бео.

Бившата съпруга на съпругът ми замина в чужбина изоставяйки детето им,което е с увреждане 100%-ретинопатия на недоносеното.

Това ти ли си го писала, или филанкишията?

То писането не е проста работа, за неграмотни тлъсти селянки с диалект е трудно да мислят и да пишат едновременно, толкова копчета по клавиатурата, кога са виждали....

:)
bea-999
Потребител

Мнениеот lunaizvezdi » 25 Май 2009, 19:36

Модератори тук няма ли, да раздават банове за каруцарски език като горецитирания?

За песронални обиди, за квалификации, просия на пари в обществен форум (очевидно е, че каквато и да се пада, но определено не е съпруга, горепосочения ник lunaizvezdi (луна и звезди, друг път, с тоя каруцарски език...)...си позволява отвратително поведение?

Тя не е тук в тоя форум за отговори, очевидно е. А използвания груб селски диалект, очевидно не се вписва в правилата на форума.

Моля, да се намеси модератор, към просташките селски прояви на lunaizvezdi.[/quote] Не се ли задави?Съпруга съм и още как.Пари не прося-имам си достатъчно.Не аз искам да влизам в жилището на бившият си мъж,и да се пукам от яд,че не се возя в новата му кола.Аз всяка вечер заспивам до съпругът си,а ти виеш от яд,като вълк срещу пълнолуние,че твоят го прегръща друга.Социалните да те издирят и да спасяват детето ти от теб.Ако въобще имаш дете и мъж де,пък било то и бивш.Мечтаеш си май.Така ли е,стринке?
lunaizvezdi
Младши потребител

Мнениеот lunaizvezdi » 25 Май 2009, 19:40

Стрино,аз го писах,ама ти не можеш да четеш.Де видя бейче слепота?Пише у-в-р-е-ж-д-а-н-е.Ама ти не си можела да четеш.
lunaizvezdi
Младши потребител

Мнениеот lunaizvezdi » 25 Май 2009, 19:42

"неграмотни тлъсти селянки с диалект "Модератор май ти трябваше,Дулсинео?
lunaizvezdi
Младши потребител

Мнениеот lunaizvezdi » 25 Май 2009, 19:44

Коя е тази Роксана бе?

Нещо се бъркате, аз съм си аз. Не знам за каква Роксана говорите.[/quote]
Оле,освен шизофрения,и раздвоение на личноста имаш.Че и ти личи.
Последна промяна lunaizvezdi на 25 Май 2009, 19:52, променена общо 1 път
lunaizvezdi
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 25 Май 2009, 19:47

Изображение Изображение

Бихте ли изчакали- не съм готова с пуканките, а мача е обещаващ.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 25 Май 2009, 19:56

Закон за здравето
Чл. 155. На задължително настаняване и лечение подлежат лицата по чл. 146, ал. 1, т. 1 и 2, които поради заболяването си могат да извършат престъпление, което представлява опасност за близките им, за околните, за обществото или застрашава сериозно здравето им.

Чл. 146. (1) Лица с психични разстройства, нуждаещи се от специални здравни грижи, са:

1. психичноболни с установено сериозно нарушение на психичните функции (психоза или тежко личностно разстройство) или с изразена трайна психична увреда в резултат на психично заболяване;
2. лица с умерена, тежка или дълбока умствена изостаналост или съдова и сенилна деменция;
3. лица с други нарушения на психичните функции, затруднения в обучението и трудности в адаптацията, изискващи медицинска помощ, грижи и подкрепа, за да живеят пълноценно в семейството и социалната среда.
(2) Всяко лице с психично разстройство се ползва от лечение и грижи при условия, равни с условията на пациентите с други заболявания.

Чл. 156. (1) Задължителното настаняване и лечение на лицата по чл. 155 се постановява с решение от районния съд по настоящия адрес на лицето, а в случаите по чл. 154 - от районния съд по местонахождението на лечебното заведение.

(2) Задължителното лечение се осъществява в лечебни заведения за стационарна психиатрична помощ и психиатрични диспансери, в психиатрични отделения или клиники на многопрофилните болници и в лечебни заведения за специализирана психиатрична извънболнична помощ.

Чл. 157. Задължителното настаняване и лечение може да бъде поискано от прокурора, а в случаите на чл. 154, ал. 3 - и от ръководителя на лечебното заведение.

Чл. 153. (1) Спешната психиатрична помощ е съвкупност от медицински правила и дейности, които се прилагат спрямо лица с очевидни признаци за психично разстройство, когато поведението или състоянието им представлява пряка и непосредствена опасност за собственото им здраве или живот или за здравето или живота на други лица.
(2) Спешна психиатрична помощ се оказва от психиатричните диспансери, лечебните заведения за стационарна психиатрична помощ, психиатричните отделения или клиники към многопрофилните болници и центровете за спешна медицинска помощ.
(3) Спешна психиатрична помощ се оказва съгласно утвърдените медицински стандарти
Гост.
Старши потребител

Мнениеот lunaizvezdi » 25 Май 2009, 19:57

Ами,тя бейчето и без това се покри.Сигурно се образова от нета за още цинизми.Тя си е природно надарена де.Простотията и личи отдалеч.Бившият и сигурно още си плюе в пазвата.http://www.vbox7.com/play:609327cf
lunaizvezdi
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 25 Май 2009, 21:00

То май стана "Докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват".

Абе няма ли някой да се жертва в името на общото благо и да ..........
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 25 Май 2009, 21:17

doc03 написа:То май стана "Докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват".

Абе няма ли някой да се жертва в името на общото благо и да ..........

Тц. Никой не иска, дори вече се замислих- да взема да обявя някаква парична премия за това... но се въздържах - все ще има обидени. :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот doc03 » 25 Май 2009, 21:26

Аз съм го закършил, ама яко.
Дай оферта, и ако не стане с пари, то с много пари .....
Само че не искай "...сорок раз подряд..." нито "...однажды сорок раз...". То така или иначе няма да стигне. Ще трябва да ми носиш цигари в диспансера после. И сигурно ще получа уплах.

А и мога да уредя за всички пуканки и суджук. И домашнярка. В събота. Само да няма проблеми с бала на Немската гимназия.
Па нека си люпим семки. Ама си хвърляме обелките (шлюпките де) в кошчето. А не в Лекс-форума.

Но пасаран.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 25 Май 2009, 21:33

трапезата се разширява... днес ми донесоха някакво /уж било страхотно/ червено македонско вино :wink: ... пренасям го в жертва в името на общото благо... :lol: !

доки, ти си! явно няма кой друг тук :lol: .... с теб сме!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси