начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Тази семейна история... нормална ли е?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тази семейна история... нормална ли е?

Мнениеот prnedev » 29 Май 2009, 00:31

Всъщност действията на органите... така пред камери, с дипломатическите коли.... гати цирка. Ама... на тези деца психиката им отива на кино.
Не питам дали е законно или не е, просто не трябва ли реда да е малко по-друг? В смисъл като се видят камери, циркаджилъка, да се поотложи нещо?
За какво става дума:

http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=132069

и по-подробен репортаж:

http://www.vbox7.com/play:92b999a6
prnedev
Активен потребител

Re: Тази семейна история... нормална ли е?

Мнениеот gudio » 29 Май 2009, 00:41

:wink: Че това нищо не е... Кротка работа. Има къде-къде по-зле :lol:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 29 Май 2009, 00:51

Сериозно? За деца? Не говоря за хладилник, печка и т.н...?
prnedev
Активен потребител

Мнениеот laridii » 29 Май 2009, 07:25

Ами, Недев, някои хора правят такива панаири и циркове и за хладилници и за печки. Аз знам за случай, при който гражданка е нападала съдия-изпълнител с нож и го гонила 100 метра, заради телевизор. Просто тези истории не са заснемани. Но покрай тази криза 100 на 100 ще се намерят предприемчиви журналисти, които да заснемат и такива събития.
За съжеление съм присъствала на 2 подобни истории в единия случай вземаха децата от майка, във втория от баща, и пак беше същият цирк, бяха извикали роднини, съседи, приятели, бяха склони към бой, и изобщо не се бяха замислили, че с цел да пожалят психиката на децата не бива да разиграват такива театри. Ето тези и телевизия са извикали :( :( :(
Проблемът в случая не е в полицията и в съдия-изпълнителя, има съдебно решение и те си вършат работата и искрено заслужават нашето съчуствие, че работата им налага да се занимават с такива истории.
laridii
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 29 Май 2009, 08:45

Никога май няма да разбера кога и по какъв начин една работа започнала с много любов се превръща в грозната свада, описана в случая и полята с толкова много омраза... Тук жаждата за мъст не личи, но и тя съществува. Спомените на бъдещите хора... А е започнало с любов!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот miriam » 29 Май 2009, 09:03

това не е нормално
не е нормално да присъдиш родителските права на тия луди , не е нормално по този начин да се изпълни една административна заповед от органите на полицията , не е нормално сеирджиите да седят и да гледат , и накрая ще направят на идиоти и ненормални и тези две нещастни деца....
:? :cry:
не е нормално отникъде , за сметка на което пък е срещано по нашите ширини....
miriam
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Май 2009, 09:08

Еми, при потентцията на българските мъже, комбинацията със страстта на тракийките и тъй нататък.

Няма лошо, поне се пестят пари за психолог, кафе-пауза.

Предпочитам скандалите и убийствата пред фалшивият чар на "буржуазията".

Днес, както винаги времето е хубаво, нали, колеги.
Частно парти, не друго.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот nikodim77 » 29 Май 2009, 09:12

Здравейте на всички,
Днешният ден е черен за душата ми а и за душите на много, много – хора
Един път трагедията с автобусната злополука и втори път това с тези дечица, които бяха отведени по този начин от баща им.
Тук не искам и няма да защитавам, бащата най-малко майката, която за мен е АНТИ-МАЙКА, защото едно нормално човешко същество не би издевателствало така с едни деца още повече ако то претендира да бъде Майка...
Но! Мисля, че на тези деца, които молеха, крещяха за помощ им бяха нарушени конституционни и ред други права дадени им от Българската нормативна уредба... /а вероятно и от Полската/
Моят апел кън Юристите тук е: ПОМОГНЕТЕ АКО МОЖЕТЕ И ЖЕЛАЕТЕ НА ТЕЗИ ДЕЦА ДА БЪДАТ ТАМ КЪДЕТО СЕ ЧУВСТВАТ НАЙ-ДОБРЕ преди да им бъдат „промити” мозъците, като се опитайте да игнорирате отрицателните емоции натрупани към родителите им. Та дори и само заради предизвикателството да бъде разрешен този кправен казус.
Силно се надявам, че тази тема няма да бъде подмината с лека ръка както други актуални теми в този форум.
Благодаря, благодаря от името на всички Добри Хора съпричасни със съдбата не само на тези деца но и на всички деца, които са на подобен хал.
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 29 Май 2009, 09:13

Интересна ми е позицията на нашата държава и институциите и.
Познайте, какво става , като се опиташ да изведеш от друга държава нейни граждани.Нешо пък , въобще не ми стана ясно, как делото хем се водило в Полша, хем в България , хем пък българския съд е признал решението на полския. Те от коя година го водят това дело, преди да влезем в ЕС ли?
Прилага се насилие върху деца и то от българската агенция за "Защита на децата". Какво ли щеше да е ,ако не трябвашеда ги защитава? :evil:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 29 Май 2009, 10:28

Никога май няма да разбера кога и по какъв начин една работа започнала с много любов се превръща в грозната свада, описана в случая и полята с толкова много омраза...

Мдам... съда, Д/Ч СИ са действали според закона.
Майката е упражнила законните си права.
Отдел ЗД пък само са опитвали- какво? един Бог знае, но е виден резултата. Пък те по принцип опита си го броят за дейност, та така... Като не става с добро, ще употребим сила.
А иначе сме в Ойропата и дори се гордеем с това.

Как не се е появил и някой политик?!? Че напоследък стана модно- така или иначе на техните сбирчици има по малко желаещи дори да им видят физиономиите? Това вече всички знаем.

За децата обаче нито един от изброените не е помислил, не и трезво.
Но, ако има здраво стъпили на земята и сериозни колеги от Асеновград - могат да проучат случая и да помогнат на децата ...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот laridii » 29 Май 2009, 11:56

sunrise написа:Интересна ми е позицията на нашата държава и институциите и.
Познайте, какво става , като се опиташ да изведеш от друга държава нейни граждани.Нешо пък , въобще не ми стана ясно, как делото хем се водило в Полша, хем в България , хем пък българския съд е признал решението на полския. Те от коя година го водят това дело, преди да влезем в ЕС ли?
Прилага се насилие върху деца и то от българската агенция за "Защита на децата". Какво ли щеше да е ,ако не трябвашеда ги защитава? :evil:

Sunrise, доклокто ми е известно децата са с полско гражданство. Бащата ги е извел от Полша, докато майката е работила в Испания, като й е казал, че уж идват на гости в България. Майката се прибира в полша и поддава сигнал за отвличане и така започва драмата ...
Не че нещо, ама нашия човек си е виновен, ако се беше консултирал с български или полски колега и преди да предприме, каквото и да е, сега нямаше да има нужда да организира роднини и съседи да лягат под колите. От извора знам, че майката е търсила контакт много преди вчерашния ден и че се е оплакала в отдел "Закрила на детето". Социалните работници още преди месеци са се опитвали да организират среща между нея и децата, но бащата упорито е отказвал и дори е изгонил от дома си една от служителките.
laridii
Потребител

Мнениеот sunrise » 29 Май 2009, 12:04

Не зная кой е изворът от който черпите информация, но според бащата или поне това ,което той твърди, децата имат и българско гражданство. И в крайна сметка, чуждото гражданство не може да те лиши от родителски права.
И какво значи , че майката се прибира от Испания , а бащата е извел децата от страната. Какво прави майката в Испания, да не използваме нецензурни изрази, явно е изоставила децата си , а после:"Помощ, отвлякли ги!"
sunrise
Активен потребител

Мнениеот laridii » 29 Май 2009, 12:34

sunrise написа:Не зная кой е изворът от който черпите информация, но според бащата или поне това ,което той твърди, децата имат и българско гражданство. И в крайна сметка, чуждото гражданство не може да те лиши от родителски права.
И какво значи , че майката се прибира от Испания , а бащата е извел децата от страната. Какво прави майката в Испания, да не използваме нецензурни изрази, явно е изоставила децата си , а после:"Помощ, отвлякли ги!"

Вижте колега не заставам, нито на страната на бащата, нито на майката, знаете, че при такива истории вината е и в двете страни. Той ще вика тя е к..ва, тя ще вика той е п..ница. Но всичко това са факти, които подлежат на доказване, а нашият Ганьо си хванал децата и ги довел тука, пък сега реве и обвинява полицията, че си върши работата и си мисли, че каот излъчат семейната им сапунка по телевизията съдия-изпълнителя няма да дойде пак за второто дете. Ние сме юристи и няма защо да реагираме емоционално, да, възможно е майката наистина да има проблем с алкохола, възможно е това и онова, но полският съд явно вече е прегледал възможностите и решил.
Факт е, че в Полша явно децата се водят отвлечени.
laridii
Потребител

Мнениеот portokal » 29 Май 2009, 12:37

Все ми се струва, че и по сегашния, и по предишния ГПК е недопустимо дете да се предава с насилие върху него. Т.е. че не са баш дотам законосъобразни действията на съдебния изпълнител. Противоречи на други, по-важни правила и принципи.

Впрочем мнението, че има качествена разлика в уредбата по стария и по новия ГПК, го чух едва наскоро. :oops: Т.е. мнението, че преди е трябвало да се счита за задължение за лично действие и можело само да се налагат глоби. Аз съм говорила със съдебни изпълнители навремето, като стажантка, които ми обясняваха как се изпълнява принудително самото предаване. Но и там уговорката беше: може да стане, ако е бебе или ако самото дете се съгласи да дойде. Ако бяга и се къса от рев - не.

А според вас - питам сериозно, защото не знам - нормално ли е там да присъстват и хора от полското посолство? :oops:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот miriam » 29 Май 2009, 12:43

водят се отвлечени

а сега какви се водят?!
разревани , влачени и дърпани като пищящи парцалени кукли , докато олигофрените мятат крушета, скубят се взаимно и си крещят и ги снимат по телевизията....

ако е астропрогноза за земетресение -трапища ще избием и ще го обвиним в геноцид астролога, нали?!
ама тия малчугани няма кой да ги защити,спящите пуйки канцеларски гледат отстрани , четат евродирективи , всеки си бърше г-ъ-з-а с другата институция , а родителите кретени си мерят простотията пред децата си....
miriam
Потребител

Мнениеот laridii » 29 Май 2009, 12:46

Протокал, мен ако питате, на такова предаване нямат работа не само тия от посолството, ами и половината квартал няма работа там, че и бабата и телевизионния екип, ама ето, че ...

На мен ми е по-интересно и да вземете двете деца майката как ще ги изведе от България?
laridii
Потребител

Мнениеот sunrise » 29 Май 2009, 13:46

Това Ви питам и аз? Някой съд , присъждал ли е на нея родителските права? Нали с бащата нямат развод?А и човекът казва , че е имал пълномощно за извеждането им от Полша.
Бащата сега просто ще поиска , ползвайки целия цирк родителските права. И на кой съд ще е подсъдно делото? :roll:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот laridii » 29 Май 2009, 14:05

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2188571
Това е общо взето най-подробната статия по случая - Хагската конвенция. При условие, че бащата е осъден за международно отвличане сетете се какви са шансовете му за родителските права. И още нещо - децата са родени в Русия, което означава, че вероятно са взели гражданството на майката.
laridii
Потребител

Мнениеот sunrise » 29 Май 2009, 14:09

Според това ,което каза бащата, децата са с двойно гражданство, полско и българско, а не руско.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот gudio » 29 Май 2009, 14:14

Полша не допуска двойно гражданство. Затова има и кола от посолството - децата са само полски граждани.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси