начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

Тази семейна история... нормална ли е?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Тази семейна история... нормална ли е?

Мнениеот Гост. » 29 Май 2009, 22:37

Изпълнение на задължение за предаване на дете

Чл. 528. (1) Когато пристъпва към изпълнение на задължение за предаване на дете, както и на задължението за последващо връщане на детето, съдебният изпълнител кани длъжника да изпълни доброволно в определеното място и време. Поканата за доброволно изпълнение трябва да бъде връчена на длъжника по възможност две седмици, но не по-късно от една седмица преди определеното време за предаване на детето.
(2) В тридневен срок от връчването на поканата длъжникът трябва да съобщи на съдебния изпълнител:
1. готов ли е да предаде детето в определеното място и време;
2. какви пречки за своевременното изпълнение на задължението съществуват;
3. в кое място и време е готов да предаде детето.
(3) За неизпълнение в срок на задължението по ал. 2 съдебният изпълнител налага на длъжника глоба по чл. 527, ал. 3 и при необходимост постановява принудителното му довеждане.
(4) Съдебният изпълнител може да поиска от дирекция "Социално подпомагане" съдействие за отстраняване на пречките за своевременното изпълнение на задължението и за разясняване на длъжника, а при необходимост и на детето, на предимствата на доброволното изпълнение и неблагоприятните последици от неизпълнението на съдебното решение. Съдебният изпълнител може да поиска от дирекция "Социално подпомагане" да предприеме подходящи мерки по чл. 23 от Закона за закрила на детето, а при необходимост - от полицейските органи - вземането на мерки по чл. 56 от Закона за Министерството на вътрешните работи.
(5) Ако длъжникът не изпълни доброволно, съдебният изпълнител със съдействието на полицейските органи и кмета на общината, района или кметството отнема детето принудително и го предава на взискателя.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 29 Май 2009, 22:55

А ако продължаваме да се доверяваме на пресата- детенце вече не се намира на територията на РБ.
Някой питаше как ли ще напусне страната ни....
Въпросът вече не е актуален :idea:

Да се допълня- имам питане- по колко такива ИД, операцията е ръководена лично от Началника на местното РУ?
М?/ както пита об. Мириам../
Гост.
Старши потребител

Мнениеот gudio » 29 Май 2009, 23:11

По въпроса за "срамния български съд" или нещо в този смисъл, който бил постановил това решение, мога само да заявя, че Бонка Йонкова е една от най-интелигентните съдии, които съм срещал в пракитката си. Това, изречено от Бай Гъдю, мисля, че е предостатъчно. За цирка до голяма степен допринася поведението на бащата - той е организирал предварително този цирк, уверен, по стар нашенски обичай, че ще се размине тая работа. Има наглостта да не се съобразява с решения на съда, да посяга на жени, да налита на бой на полицаи.
Пак се замислете - ако беше някой "чичо Арап", отнесъл децата на българска майка в Ирак и там се бяха разиграли същите циркова - дали пак по този начин щяхте да коментирате ? :wink:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 29 Май 2009, 23:21

gudio написа:По въпроса за "срамния български съд" или нещо в този смисъл, който бил постановил това решение, мога само да заявя, че Бонка Йонкова е една от най-интелигентните съдии, които съм срещал в пракитката си. :!: Това, изречено от Бай Гъдю, мисля, че е предостатъчно. За цирка до голяма степен допринася поведението на бащата - той е организирал предварително този цирк, уверен, по стар нашенски обичай, че ще се размине тая работа. Има наглостта да не се съобразява с решения на съда, да посяга на жени, да налита на бой на полицаи.
Пак се замислете - ако беше някой "чичо Арап", отнесъл децата на българска майка в Ирак и там се бяха разиграли същите циркова - дали пак по този начин щяхте да коментирате ? :wink:

:!: Това необорима презумпция ли е някаква? :roll:
Ще подминем решението- няма какво да му дискутираме на него, влязло в сила...точка.
Ама не ти ли се струва странно- в този "цирк" участвал шефа на местното РУ? Ти по колко твои идентични дела си се радвал на компанията на софийския такъв?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 29 Май 2009, 23:30

poli_g написа:Да се допълня- имам питане- по колко такива ИД, операцията е ръководена лично от Началника на местното РУ?
М?/ както пита об. Мириам../

Моля, моля, сега пък вече чак за полицейски "операции" заговорихме. "Полицейска операция" е съвкупност от целенасочени тактически действия, по предварително определен план с цел постигане на предварително определен резултат.

Тук намесата на полицията се свежда до охрана на обществен ред (до колкото можем да говорим за такъв), и недопускане извършане на престъпление, като например някой да бъде бит, удрян, душен, колен, убиван и т.н.

Изпълнителните действия, всички тук добре знаем, се водят от съдебния изпълнител, а законът предвижда за полицейските органи задължението да му съдействат в случай на необходимост.
Така, че вметката с това как "началникът на РУ" лично ръководел там нещо си, никак не беше уместна.

В отговор, съвсем конкретно на питането:
- ДА, при положение, че половината Асеновград се е събрал на мегданя, а на място е изпратен целия разполагаем състав за да се въдвори някакъв, що годе обществен ред, тогава съвсем нормално е началникът на съответното РУ да бъде на място, а не в кабинета си.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот Гост. » 29 Май 2009, 23:37

Inspector_MBP написа:Тук намесата на полицията се свежда до охрана на обществен ред (до колкото можем да говорим за такъв), и недопускане извършане на престъпление, като например някой да бъде бит, удрян, душен, колен, убиван и т.н.

Не само изброените от теб, не само- и не така избирателно, моля.
Четеш колегите си- интелигентен човек си и ще съзреш нещо в НК по този въпрос, няма дори да споменавам ЗЗД, щото него пък никой изобщо не го отчита. 8)

В рамките на четири часа на два пъти идва екип на Спешна помощ, извикан заради Ники. Майката Барбара обаче отказа да пусне дъщеря си вън от буса. Бабата на децата Мария Василева легна пред полското возило, сетне припадна и бе откарана на носилка в болницата. Ситуацията се усложни още повече, след като и лекари, и социални работници, както и присъстващият съдия-изпълнител се оказаха безсилни да се намесят. Микробусът е територия на чужда държава, не можем да се месим, признаха служителите.
Шефката на Отдела за закрила на детето, Елена Ненова, все пак поиска детето да бъде изведено от микробуса, защото самото то настоява да излезе. Безуспешен се оказа и опитът на Ненова и съдия-изпълнителят Кремена Дерменджиева да поискат полицейска закрила за Николета.
Малко по-късно Ненова и Дерменджиева си тръгнаха и повече не се върнаха. Извънредната ситуацията предизвика телефонна намеса и на министъра по европейските въпроси Гергана Паси. Разговарях с полския консул веднага, този казус чисто човешки ме потиска изключително. За съжаление се оказва, че има потвърдено съдебно решение и консулът е категоричен, че децата ще бъдат изведени от страната, заяви минути по-късно пред “Марица” министър Паси.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 29 Май 2009, 23:49

В отговор, съвсем конкретно на питането:
- ДА, при положение, че половината Асеновград се е събрал на мегданя, а на място е изпратен целия разполагаем състав за да се въдвори някакъв, що годе обществен ред, тогава съвсем нормално е началникът на съответното РУ да бъде на място, а не в кабинета си.

При 60 000 жители, групата, която се е събрала на
мегданя
не представлявана населението на половината град. :!:
А, твърдението ти че
е изпратен целия разполагаем състав
е силно преувеличено, но в момента издирвам точни факти за числеността му. 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот doc03 » 29 Май 2009, 23:52

miriam написа:водят се отвлечени

а сега какви се водят?!
разревани , влачени и дърпани като пищящи парцалени кукли , докато .....ите мятат крушета, скубят се взаимно и си крещят и ги снимат по телевизията....

ако е астропрогноза за земетресение -трапища ще избием и ще го обвиним в геноцид астролога, нали?!
ама тия малчугани няма кой да ги защити,спящите пуйки канцеларски гледат отстрани , четат евродирективи , всеки си бърше г-ъ-з-а с другата институция , а родителите кретени си мерят простотията пред децата си....

пуйки ???? Комплименти ли им правиш, Мириам?

Не бях виждал момиченце така да крещи за помощ, докато е в ръцете на майка си. Законодателна простотия е да не се взема предвид желанието на детето. След съдебно-психиатрична експертиза, разбира се.

Целият проблем според мен се е случил, тъй като местното РУ на МВР не е отреагирало с адекватни сили на място. А това е така, тъй като полицията се сезира за съдействие на съдия-изпълнител, бил той "Д" или "Ч" с едно писъмце от три реда, без описание на фактическата обстановка.
Само че доста по-сериозно бе сезирана телевизията. И пак някой изкара премийка с чуждо нещастие.

Както бе написано, има и по-тежки случаи. Отидохме за опис на имущество в офис. Трима граждани, униформен и цивилен полицай. Вътре психопат с нещо като мачете (2 броя). След като всичко приключи добре (за ЧСИ-то), ЧСИ-то каза "Ами то аз го очаквах това, ама...." Само дето нямаше телевизия. Не се беше подготвило лудото копеленце така, както тия с дечицата.

5) Ако длъжникът не изпълни доброволно, съдебният изпълнител със съдействието на полицейските органи и кмета на общината, района или кметството отнема детето принудително и го предава на взискателя.
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот gudio » 29 Май 2009, 23:56

poli_g написа:
gudio написа: Бонка Йонкова е една от най-интелигентните съдии, които съм срещал в пракитката си. :!: Това, изречено от Бай Гъдю, мисля, че е предостатъчно.

:!: Това необорима презумпция ли е някаква? :roll:

Това означава, че винаги съм се дразнил и никога не съм пропускал да изразя мнението си за слаби, тъпи, корупмирани или както искаш ги наречи, съдии. За Б. Йонкова обаче мога да кажа само това, което съм казал.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 29 Май 2009, 23:59

Аааааа, Поли, извинявай много, ама нещо не се връзва номера, "отговорните" институции да си мият ръцете с "лошата полиция".

Първо почваме от там, че полицията НЕ МОЖЕ да се противопостави на изпълнение на съдебно, решение нито да преценява дали изпълнението му е законосъобразно, щото както е известно полицията е изпълнително-разпоредителен орган.

Изпълнителните действия се водят от съдебния изпълнител. Действията се извършват в присъствието на служители от "Закрила на детето".

Значи, докато децата ги влачиха по улицата, според ЧСИ и "закрила на детето" всичко е било законосъобразно и тип-топ, и полицията беше длъжна да им съдейства и да ги пази, а когато детето ВЕЧЕ БЕШЕ в дипломатическия автомобил, т.е. извън наша юрисдикция, щото се ползва с право на екстериториалност, ТОГАВА ЧСИ и "закрила на детето" се сетили, и видиш ли ТЕ "поискали" от полицията, детето да бъде "закриляно", ама на виж, пустите полицаи отказали да го закрилят заради някакви си там формалности !!! :shock:

Айде няма нужда !!! :evil: :evil: :evil:

PS: И точно това което виждаш, вероятно е целия охранителен състав на смяна, че може и някой от почивка да са дръпнали. Ти колко поста и маршрута мислиш, че поддържа за една смяна, едно РУ като Асеновград ? Така като гледам, барабар и офицерите бяха на място.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот laridii » 30 Май 2009, 00:15

Съгласна съм с Гудю, че посоката на коментарите щеше да е съвсем друга, ако ставаше дума например за някой арабин, имащ дете от българка. Не разрешавайте емоциите Ви да вземат връх, колеги. Каква вина имат полицаите и съдия-изпълнителя, че има съдебно решение и че бащата е организирал евтино театро. Казах по-рано и пак повтарям, че знам, че социалната служба и закрила на детето са правили опити да осъществят контакт между майката и децата. Че въпросната полякиня е идвала няколко пъти в България през последните две години, от разговорите с нея социалните работници, дори са останали с впечетление, че тя е склонна и да не отвежда децата, ако знае ,че ще може те да й гостуват през ваканциите и да се чуват често. Но бащата в комплект с бабата се е държал неадекватно и отказвал да се организира среща между нея и децата.
Колкото до поведението на децата, ако приемем, че са били отвлечени да сте чували за "Стокхолмския синдром" ... Без съмнение картината, която видяхме е грозна и разстройваща, но защо този образцов баща не я спести на децата си?
laridii
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 30 Май 2009, 00:26

gudio написа:По въпроса за "срамния български съд" или нещо в този смисъл, който бил постановил това решение, мога само да заявя, че Бонка Йонкова е една от най-интелигентните съдии, които съм срещал в пракитката си. Това, изречено от Бай Гъдю, мисля, че е предостатъчно. За цирка до голяма степен допринася поведението на бащата - той е организирал предварително този цирк, уверен, по стар нашенски обичай, че ще се размине тая работа. Има наглостта да не се съобразява с решения на съда, да посяга на жени, да налита на бой на полицаи.

Уважаеми колега,ти като адвокат имал ли си дело от подобно естество?Защото аз съм имал и с очите си видях какви бяха последствията /макар и сравнително по-малки/ от едно такова решение /в случая определение за привременни мерки/ на съда.С тази разлика,че благодарение на резила ,който стана обществено достояние в съдебния ни район местния магистрат "своевременно" си коригира грешката и само след седмица постанови ново определение по привременните мерки и върна детето там,където самото то се чувствуваше добре и имаше желание да живее.И където си и остана понастоящем.
А тук ?Тук кой ще си коригира грешката,кой ще върне детето от Полша в България ?Никой.Даваш ли си сметка г-н ЧСИ какво на практика е причинено и на децата,и на родителите им ?Много ми е интересно дали ще се огласи самото изпълнително дело,дали от страна на компетентната Ви колежка е предприето всичко необходимо,за да се избегне конфузната ситуация ?
Единствената грешка на бащата е,че не е потърсил своевременно защита от компетентни лица.Това е.на какво е разчитал-само той си знае....дано някога да успее да си върне детето,за което се съмнявам дълбоко.

Ако не е тайна-какъв е хонорара на ЧСИ-то за изпълнително дело от подобно естество .Разбира се-официалния,това което е начислено и заплатено ,и което подлежи на възстановяване от бащата,като длъжник по изпълнителното дело.Подаръците от братска Полша няма да ги броим. :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 30 Май 2009, 00:31

:roll: Колега, в случая изобщо не съм впечатлена от родителите.
По интересен за мен е въпросът е ли законосъобразно изпълнението, адекватна ли е намесата на ОЗД и органите на реда. И това ли е начина на изпълнение, и не са ли нарушени правата на децата? Такива мисли ме вълнуват.

Не споря факта има ли подлежащо на изпълнение СР...
Балуев :!: не оспорвам и компетентността на съда.

И, моля- не знам откъде се черпи информация, но бащата е отвел децата началото на м. 04.2008, майката е образувала дело, там, 10 дни по-късно. А, сега да ме убедите в добрите и помисли / за които твърдите, че имало данни/ и аз току да ви повярвам.
Бащата се държал неадекватно, а майката бе достойно адекватна при изпълнението на СР, че и дружка от широката и необятна рус си бе довела. Не само това- ами да питам/ защото и аз имам дела с международно участие, няма спор телефона ми загрява от консули и прочие величия/ но до сега на място не съм видяла ни един да цъфне.
Питате защо бащата не спести на децата си... А задавате ли си въпроса коя/ каква майка би причинила същото това на същите тези деца?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот gudio » 30 Май 2009, 00:47

laridii написа: Не разрешавайте емоциите Ви да вземат връх, колеги. ... Без съмнение картината, която видяхме е грозна и разстройваща, но защо този образцов баща не я спести на децата си?

Нещо разумно, ама... глас в пустиня.
poli_g написа:По интересен за мен е въпросът е ли законосъобразно изпълнението, адекватна ли е намесата на ОЗД и органите на реда. И това ли е начина на изпълнение, и не са ли нарушени правата на децата?

1. Посочи нарушените нормативни разпоредби ?
2. Какво, според теб, трябваше да направят "органите" :wink: в случая - да се смутят, засрамят и уплашат от разигравания цирк, да се повъртят, да покършат ръце, да погледат, как Бай Ганю боксира и удушава майката и още някоя-друга жена, пък да си тръгнат, оставяйки му поне около 1000 евро, за да успокои дечицата с подаръци, заради нанесените травми ?

:?: :roll:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 30 Май 2009, 00:59

Poli
Инспекторът каза "целия разполагаем", което не означава наличен!
Няма в България полицай, бил той ПИ, ООР или КП, който да изгаря от желание да участва в подобни екшъни. Банда въоръжени крадци винаги би била за предпочитане пред това. Наказанията са както и за неизпълниние, така и за изпълнение на разпореждане на "Д" / "Ч" - СИ. Да, да - не е грешка, точно изпълнение казах.

Inspector
Както сам каза, тук не сме много обичани - било поради това, че стоим здраво на земята, а не хвърчим в облаците, било поради това, че сме по-директни и работим основно с фактология и примери, а не с текстове от книжки. А то злото книжки не чете.
Доста от дамите във форума, водени от незнанието си относно същността на работата на полицията, ни нападат и се възмущават от изказванията ни, но това не е продиктувано от желание да ни засегнат лично, а от погрешната представа за призрака, наречен "полицай", създаден във въображението им, за което те нямат вина, както и повечето от гражданите.
Използвам случая да те поздравя лично и да ти пожелая спорна работна събота.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 30 Май 2009, 01:07

http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134925825
Сигурна съм да сте го чели, но не пречи да си припомним малко норми от него- въпреки, че си остават пожелателни и на хартия.

Балуев иронията ти е крайно неуместна :!:

Явно само на мен ми се струва целия този калабалък от висши представители на институции там неестествен...
Пожелавам и при твоите ИД все шефове да присъстват. Ама защо да ти пожелавам- ти вече уточни, че по идентичен начин е изпълнението при теб, ерго- радваш се на такава компания при изп. действия. :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 30 Май 2009, 01:10

Дос03, при цялото ми уважение, но на такива действия отиват макс. двама, преко сили трима полицаи. Балуев е наличен- нека каже с колко представители разполага в такива случаи?
Аз ли не мога да броя?!? А въпросът за бройката бе повдигнат от Инспектора.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 30 Май 2009, 01:17

как Бай Ганю боксира и удушава майката и още някоя-друга жена

:roll: :lol: :lol: :lol: Това съм пропуснала, но-о-о ако ще го правиш- свиркай. Искам да го видя! :lol: :lol: Особено предложение второ. 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот gudio » 30 Май 2009, 01:43

poli_g написа:
как Бай Ганю боксира и удушава майката и още някоя-друга жена

:roll: :lol: :lol: :lol: Това съм пропуснала, но-о-о ако ще го правиш- свиркай. Искам да го видя! :lol: :lol: Особено предложение второ. 8)

:?:
8) Бай Ганю, не Бай Гъдю :!: :mrgreen:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 30 Май 2009, 01:52

:roll: Исках да съм сигурна, че ме четеш. :wink: :lol:
Умисъл...признавам.

И за лека нощ едно признание- наясно съм, че формално нормите са спазени. Формално...
Гост.
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси