начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Може ли да се оспори отказ от наследство?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли да се оспори отказ от наследство?

Мнениеот marto_gp » 30 Май 2009, 16:07

Здаравейте.

Моля да ми отговорите на един въпрос, който ме интересува много и който е много важен за мен. Може ли да се оспори от съда отказ от наследство на гражданин, който сам е извадил удостоверение за наследници, за да може да му се издаде отказ от наследство. След отказа не е вадил никакви удостоверения за наследници и не е взимал имущество, на този от който се е отказал.
Ще съм много благодарен да ми отговорите на въпроса.
marto_gp
Нов потребител

Re: Може ли да се оспори отказ от наследство?

Мнениеот huligan » 30 Май 2009, 16:12

Само на това основание, че сам си е извадил удостоверение за наследници и то не е невярно - не може.
Аватар
huligan
Потребител

Мнениеот marto_gp » 30 Май 2009, 20:39

Здравейте и благодаря за отговора. Значи не могат да оспорят отказа от наследство. Удостоверението е издадено с 100 % верни данни, ако това имахте в предвид в отговора Ви.
marto_gp
Нов потребител

Мнениеот Kaneva » 25 Юни 2009, 18:21

Сега , първо-отказът от наследство, не се оспорва от съда, а пред него...
И второ-отказът от наследство може да бъде оспорен, например от взискател по изпълнително дело, ако длъжникът, за да избегне погасяване на задължението си направи "симулатвен" отказ от наследство.
Kaneva
Младши потребител

Назад към Семейни казуси