начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

как да постъпя

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: как да постъпя

Мнениеот katerinakuch » 31 Май 2009, 13:19

nely102 написа:След развода ми не съм поставяла на въпрос пред бившия ми съпруг режима на виждане с детето.Правата са присъдени на мен.Свободно свиждане с две думи.От известно време усетих че се злоупотребява с това като бащата прикрива сина ми за неща които не са редни или с други думи сина ми ползува за параван баща си.Не поддържам никакви отношения с бившия си съпруг.В такъв момент сина ми ме излага че е на у-ще и беше прикрит от баща си.В друг момент се оказа че е на 300км от дома ми без моето съгласие но със знанието на баща си.И т.н....Опитах да разговарям с бившия ми съпруг напразно.Започнах да се замислям и се оказа че това вече е станало порочна практика и доста често съм лъгана.Та въпросът ми е след като миролюбиво не мога да разреша създалия се порочен кръг мога ли да поискам да се спазват стриктно указанията на съда от съдебното решение.И ако това би решило проблема какво е необходимо да направя

Лошо е, че не поддържате контакти с бившия си съпруг. В крайна сметка имате дете, което сте създали именно вие двамата съгласно вашите желания, отговорности и стремежи и чиито проблеми трябва да решавате съвместно/нищо, че сте разведени и не живеете заедно/.
След гореизнесеното от Вас не се учудвам, че бившият Ви съпруг не иска да говори с Вас.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот nely102 » 31 Май 2009, 13:56

Явно че темата е интересна за хора с различни гледни точки.Интересно как бихте коментирали ако знаете че детето ми 2пъти е пребивано от баща си лежало е в пирогов а баща му е силно зависим от алкохол?За какъв контакт иде реч моля пояснете....нали знаете че и лудия бяга от пияния
nely102
Младши потребител

Мнениеот katerinakuch » 31 Май 2009, 17:48

nely102 написа:Явно че темата е интересна за хора с различни гледни точки.Интересно как бихте коментирали ако знаете че детето ми 2пъти е пребивано от баща си лежало е в пирогов а баща му е силно зависим от алкохол?За какъв контакт иде реч моля пояснете....нали знаете че и лудия бяга от пияния

А защо се е стигнало дотам, че този мъж пие?! :evil: Като толкова много Ви е пречило неговото пиянство, защо сте сключили брак с него?!...А ако е започнал да пие, след сключването на Вашия брак, то защо не се замислите малко за своето поведение и отношение към него като негова съпруга и не си зададете въпроса защо е започнал да пие? Не трябваше ли като негова съпруга да се опитате да му помогнете да спре да пие? Май по-лесно беше да го напуснете?
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот anima » 01 Юни 2009, 10:07

Колеги....
Да се намеся и аз малко в темата, въпреки че май не е много удачно. Но все пак... целта на тези форуми е хората да помагат на себе си и на другите, без да съм заредена с абсолютен алтруизъм :)
Та, жената крива или права, пита за нещо и търси помощ. Някак си не е редно да я съдим предварително или да окачествяваме отношенията й с бившия. Все пак.... кога и как е започнал да пие няма такова значение, при положение, че детето е било пребито, нали?
Няма смисъл да доизживяваме комплекси или някакви свои мании...
Всеки си знае какво му е у тях, всеки си има проблеми и всеки си има недостатъци в отношенията с другите.

Така или иначе, ако детето е малко, имайки предвид славното минало на бащата и тези инциденти, ако детето бяга от училище или други такива, и ако пак е тормозено, има си институции, към които жената да се обърне...
anima
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 01 Юни 2009, 10:40

nely102 написа:Явно че темата е интересна за хора с различни гледни точки.Интересно как бихте коментирали ако знаете че детето ми 2пъти е пребивано от баща си лежало е в пирогов а баща му е силно зависим от алкохол?За какъв контакт иде реч моля пояснете....нали знаете че и лудия бяга от пияния

Госпожо, за да не повтарям, вероятно :oops: , колегата Лекси/ разбрах, от неин пост, че водите комуникация на ЛС/, но ако е останало нещо неизяснено- питайте.

***************************************************************************************************

Абсолютно се солидаризирам с написаното от anima.
Колеги, апелирам да се въздържаме от всякакви оценки за семейните отношения. Ако някой има време и желание - може да сподели знания, като отговори на поставените въпроси.
Хората си имат достатъчно проблеми, а ние не сме техни житейски съдници.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот katerinakuch » 03 Юни 2009, 12:30

nely102 написа:След развода ми не съм поставяла на въпрос пред бившия ми съпруг режима на виждане с детето.Правата са присъдени на мен.Свободно свиждане с две думи.От известно време усетих че се злоупотребява с това като бащата прикрива сина ми за неща които не са редни или с други думи сина ми ползува за параван баща си.Не поддържам никакви отношения с бившия си съпруг.В такъв момент сина ми ме излага че е на у-ще и беше прикрит от баща си.В друг момент се оказа че е на 300км от дома ми без моето съгласие но със знанието на баща си.И т.н....Опитах да разговарям с бившия ми съпруг напразно.Започнах да се замислям и се оказа че това вече е станало порочна практика и доста често съм лъгана.Та въпросът ми е след като миролюбиво не мога да разреша създалия се порочен кръг мога ли да поискам да се спазват стриктно указанията на съда от съдебното решение.И ако това би решило проблема какво е необходимо да направя

Питате дали може да поискате да се спазват стриктно указанията на съда от съдебното решение. Странно е, че задавате такъв въпрос, защото много добре сте прочели решението и знаете, че съдебното решение следва да се спазва наистина стриктно и който не го спазва, следва да си понесе отговорността.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 03 Юни 2009, 12:36

poli_g написа:

Госпожо, за да не повтарям, вероятно :oops: , колегата Лекси/ разбрах, от неин пост, че водите комуникация на ЛС/, но ако е останало нещо неизяснено- питайте.

***************************************************************************************************

Абсолютно се солидаризирам с написаното от anima.
Колеги, апелирам да се въздържаме от всякакви оценки за семейните отношения. Ако някой има време и желание - може да сподели знания, като отговори на поставените въпроси.
Хората си имат достатъчно проблеми, а ние не сме техни житейски съдници.

Форумът е свободен и всеки има право да изразява своето собствено мнение и позиция. Никой няма право да налага своето мнение. Живеем в свободна държава все пак. Ако някому не се харесва някакво мнение, нека не го чете и не се измъчва. Ако на самия питащ не се хареса мнение, не е длъжен да се съобразява с него. Той пита във форум и съответно трябва да знае, че не всички са длъжни да му отговарят, както на него му се харесва.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 03 Юни 2009, 12:48

:roll: :lol: За първи път се възползвам от опциите "приятели и врагове" и оценявам достойнствата на този формат на форума. :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nely102 » 03 Юни 2009, 13:35

Благодаря на всички участвували в дискусиата.Изводите бяха за мен.Помогнахте ми както да науча правата си така и в психологичен аспект.Времето ще покаже кой ми е дал най- добрия и правилен съвет. :oops:
nely102
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 03 Юни 2009, 14:08

Все едно кой го каза...
Като се замислих, според мен сама си си виновна.

Дами и господа! Ако тъсим виновни - ще намерим. Но има една категория хора - наивници - които, бидейки самите те честни, почтени и добронамерени смятат, че всички около тях са такива! На мен ми се струва, че питащата nely102 е точно от тази категория. Доказателството? Много е просто! Само един уважаващ себе си и околните, та били те и пияници, може да се откаже от известната процедура на регламентирано виждане на детето с другия (разбира се "лошия" :wink: ) родител. Само един прекомерно етичен индивид може да признае на другите правото да бъдат свободни в избора и връзките си.
Да нарицаваш такъв човек, вместо да му посочиш решение за СЕГА, казвам, е меко казано... е! поне безсмислено.
Няма съмнение, че дамата е в трудно положение. Тези от нас, които са изучавали възрастова психология знаят, че пубертета е една особена възраст и знаят, че изконния стремеж към свобода в тази възраст не бива да бъде задоволяван безогледно. На тази възраст децата са вече в състояние да конструират хитри начини да преодоляват забраните, но им липсва коректива на личния опит да се пазят от опасностите. Склонни са и към насилие за да постигнат фантазиите си.
Дали законови мерки в една страна, в която беззаконието е ежедневие могат да помогнат на nely102? Не знам... нека знаещите да не я упрекват, а да й подскажат. Лично аз смятам, че не могат... Личната ми препоръка е да се срещне с психолози, в училището на детето й все има някой свестен, и да дискутира проблема и неговите възможни решения с тях. Нека не е един! Нека обобщи много мнения. Има спасение за детето! Но не чрез противопоставянето му с бащата... това не помага! Дори и да успее, такъв успех се окаже "пиров".
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот nely102 » 03 Юни 2009, 15:25

Има спасение за детето!
nely102
Младши потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси