- Дата и час: 17 Дек 2024, 07:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за помощ - казус брак с чужденец
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля за помощ - казус брак с чужденец
За съжаление такава е процедурата - щом се сменя основанието за пребиваване, трябва да излезе от страната и после пак да влезе. Но след като сключите брак, ще бъде по-лесно да получи постоянно.
- izroditokakav
- Нов потребител
Здравей,
Благодаря за отговора. Какво да разбирам под "да влезе и да излезе" - за да получи виза тип Д по постоянен адрес ли?
Благодаря
Благодаря за отговора. Какво да разбирам под "да влезе и да излезе" - за да получи виза тип Д по постоянен адрес ли?
Благодаря
- lileto15
- Нов потребител
Разгледайте разпоредбите на Директива 2004/38/ЕС, в нашето законодателство - „Закон за влизането, пребиваването и напускането на Република България на гражданите на Европейския съюз и членовете на техните семейства” – Обн. ДВ бр. 80 от 3 Октомври 2006 г., в сила от датата на влизане в сила на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз (1 Януари 2007 г.).
2. Карта за продължително пребиваване.
Членовете на семейството на европейския гражданин, които не са граждани на ЕС, могат да пребивават продължително на територията на страната след издаване на карта за продължително пребиваване. Срокът на пребиваването на тези лица се определя от срока на продължителното пребиваване на гражданина на ЕС. Те също следва да подадат заявление в дирекция „Миграция”, към
което се прилагат: 1) паспорт; 2) документ, който удостоверява, че лицето е член на семейството на гражданина на ЕС; 3) удостоверение за продължително пребиваване на гражданина на ЕС.
Карта за постоянно пребиваване.
Член на семейството на гражданина на ЕС, който не е гражданин на ЕС, има право да получи карта за постоянно пребиваване, ако е пребивавал непрекъснато за срок от 5 години в Република България заедно с гражданин на ЕС. Заявлението следва да се подаде 2 месеца преди изтичането на срока на продължителното пребиваване. Картата се преиздава служебно на всеки 10 години.
2. Карта за продължително пребиваване.
Членовете на семейството на европейския гражданин, които не са граждани на ЕС, могат да пребивават продължително на територията на страната след издаване на карта за продължително пребиваване. Срокът на пребиваването на тези лица се определя от срока на продължителното пребиваване на гражданина на ЕС. Те също следва да подадат заявление в дирекция „Миграция”, към
което се прилагат: 1) паспорт; 2) документ, който удостоверява, че лицето е член на семейството на гражданина на ЕС; 3) удостоверение за продължително пребиваване на гражданина на ЕС.
Карта за постоянно пребиваване.
Член на семейството на гражданина на ЕС, който не е гражданин на ЕС, има право да получи карта за постоянно пребиваване, ако е пребивавал непрекъснато за срок от 5 години в Република България заедно с гражданин на ЕС. Заявлението следва да се подаде 2 месеца преди изтичането на срока на продължителното пребиваване. Картата се преиздава служебно на всеки 10 години.
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
Мой може да извадите Д-виза от БГ посолството в Румъния, Турция, Гърция или където ви е по-близко. Но трябва да се пита дали ще има проблем. После си чакате визата в България и като е готова отивате да си я вземете. Позвънете в някое от тези посолства и питайте. Успех.
- popo45
- Потребител
Здравейте,
Ще погледна текста на Директивата, който е вкаран в Закона за Чужденците май. Ще потърся и самата директива.
Ще питам и за визата. Там обаче съм почти сигурна, че не става, защото направиха промени в Наредбата за визите в сила от юли 2008 г. Там пишеше, че виза тип-Д се издава само по постоянен адрес на лицето. В нашия случай това е САЩ. Но знае ли човек, може в някое посолство още да не са разбрали.
Благодаря на всички, които се отзоваха. Ако се сетите още нещо, моля пишете ми.
Желая успех!
Ще погледна текста на Директивата, който е вкаран в Закона за Чужденците май. Ще потърся и самата директива.
Ще питам и за визата. Там обаче съм почти сигурна, че не става, защото направиха промени в Наредбата за визите в сила от юли 2008 г. Там пишеше, че виза тип-Д се издава само по постоянен адрес на лицето. В нашия случай това е САЩ. Но знае ли човек, може в някое посолство още да не са разбрали.
Благодаря на всички, които се отзоваха. Ако се сетите още нещо, моля пишете ми.
Желая успех!
- lileto15
- Нов потребител
аз съм елена,от русия.омъжена сам за българин и от 1994г живея в бг,имам 2 деца на 16 и на 17г.проблема ми е следния:когато пристигнах в бг не се регистрирах в полицейското управ-е че съм пристигнала и от тогава живея така тук в бг.сега се разделих със съпруга ми и искам да направя регистрация и паспорт ,децата и аз също нямаме ЕГН,т.к не сме регистрирани.как мога да направя бг паспорт и регистрация,имам ли това право сега и трябва ли да плащам глоби за престоя си тук в бг.какви са ми правата в българия(имам брак с българин и не съм напускала страната).благодаря ви.сув-е елена е-мейл:elena.1@abv.bg
Последна промяна elena73 на 01 Юни 2009, 13:25, променена общо 1 път
- elena73
- Нов потребител
Бракът ви в България ли е сключен или в Русия? С каква виза пристигнахте в БГ ? Напускали ли сте страната през това време ? Децата тук ли са родени? Децата би трябвало да имат и лични карти, с какви документи за самоличност са в момента?
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
Тебе Елена те чака ходене по мъките.Безкраини дела и хиляди пари за адвокати и на финала не се знае какво ще излезе.УСПЕХ дано не полудееш през този период
- bobi-12
- Младши потребител
E, багрите не са чак толкова черни ... Ако бракът е сключен в България и децата са родени тук, има доста възможности. Не мисля, че е чак толкова безнадеждно.
-
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|