начало

Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета

Тази семейна история... нормална ли е?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Тази семейна история... нормална ли е?

Мнениеот donna » 17 Юни 2009, 04:47

:) тази тема не приключи ли? Какъв е смисъла да продължава.
Разбра се ,че изпълнеието не е както трябва и че виновни са социалните :wink: .
В темата се говореше за съдебно изпълнение , никой обаче не оправдава родителите и поведението им -има си СР , всички разбраха ,че пред съда бащата на тия деца се е представлявал както всекий българин по метода вс. мога ,вс знам.
Разбра се ,че сигур ще мислят нова процедура по тоя род изпълние и ,че човека се развежда в Полша.Какви еничери ,кви пет лева видяхте тука не мога да разбера?
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 17 Юни 2009, 09:28

:roll: :lol: Повторение... за неразбралите.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот cvrkov » 17 Юни 2009, 09:34

donna написа:Какви еничери ,кви пет лева видяхте тука не мога да разбера?

Децата, против тяхното желание и човешка справедливост, могат да бъдат изтръгнати не само от баща, а и от майка. Например - от Вас... Което не Ви го пожелавам. Такова случаи теоретично могат да се повторят или да се учестят, което сащо не пожелавам.
Вижте безумието на набъркването на закона в семейните неща в САЩ.
cvrkov
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 17 Юни 2009, 09:55

Какво предлагате?
Да дебатираме по този въпрос до безкрай при положение, че срокове за каквото и да е вече безвъзвратно изтекоха?
Или просто като латерни- да продължаваме да дъвчем едно и също?
Припомнете си мисълта на Хераклит, ако на някой завой просто сте поседнали...

Разбра се ,че изпълнеието не е както трябва и че виновни са социалните :wink:

Приемете това с доза ирония, която сигурна съм е употребила колегата.
В останалата част я подкрепям безрезервно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 17 Юни 2009, 10:10

cvrkov пишеш глупости ,които ми приличат на политическа пропаганда.
Има съдебно решение , влязло в сила , като на бащата не му харесва да се е защитавал адекватно ,проблема си е негов. Съдебното решение трябва да се изпълни и щеше да се изпълни ,ако бяха спазени нужните законови процедури.
Инъче е видно от разните статии и коментари на детето /поне на момчето/,че е с промит мозък.
Държават следваше да си защити гражданите ,но не като ги толерира да не спазват законите , а като бъде извършено едно адекватно съдебно изпълнеие.
Инъче при тия изпълнеия винаги е цирк , зависи от подхода .
Тоя има и дело за развод в Полша , до колкото разбрах не съм сигурна съпругата го е иницирала ,там важи Регламент (ЕО) № 2201/2003 на Съвета

Местната подсъдност се определя според мястото на обичайното местопребиваване на лицето, срещу което се иска изпълнението, или според обичайното местопребиваване на детето, във връзка с което е подадена молбата.

Член 23

Основания за непризнаване на решения за родителската отговорност

Решение, отнасящо се до родителската отговорност на съпрузите, не се признава:

а) ако това признаване е в очевидно противоречие с обществената политика в държавата-членка, където се иска, като се взема предвид най-добрия интерес на детето;

б) ако то е било постановено, с изключение на неотложните случаи, без детето да получи възможност да бъде изслушано, в нарушение на основните принципи на гражданския процес в държавата-членка, където се иска признаване;

в) ако решението е постановено при неявяване на ответник, ако на лицето, което не се е явило, не е връчен препис от исковата молба или равностоен документ своевременно и по такъв начин, че да му се даде възможност да организира защитата си, освен ако се установи, че това лице е приело решението без възражения;

г) по искане на всяко лице, което претендира, че решението нарушава родителската му отговорност, ако това решение е постановено без въпросното лице да получи възможност да бъде изслушано;

д) ако решението е в противоречие с издадено по-късно решение относно родителската отговорност, постановено в държавата-членка, където се иска признаване;

е) ако решението е в противоречие с издадено по-късно решение относно родителската отговорност, постановено в друга държава-членка или в държавата, която не е членка на обичайното местопребиваване на детето, при условие че по-късно издаденото решение отговаря на условията за признаване в държавата-членка, където се иска признаване;

и така на така на татък ,аз вс. мога отивам сега пред огледалото да си направя сама пломба на зъба :twisted:
donna
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 17 Юни 2009, 12:23

donna каза:
Държават следваше да си защити гражданите ,но не като ги толерира да не спазват законите , а като бъде извършено едно адекватно съдебно изпълнеие.

:) Тук "е заровено кучето"! Не трябва да се правим че не го виждаме за да не се повтавя! Не бащата, не майката или рускинята... И да не забравяме, че в дъното на цялата тази история си седи български съдебен състав и нека не се правим на "ощипана Станка" ами да си го кажем както си е!
Иначе наистина май е време да изчакаме нови данни за случая... :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот lo6a » 17 Юни 2009, 12:38

plamen_penev написа: ... И да не забравяме, че в дъното на цялата тази история си седи български съдебен състав и нека не се правим на "ощипана Станка" ами да си го кажем както си е!
... :roll:

От такова съдебно решение не би се срамувал нито един европейски съдия. Браво на съдия Йонкова! Но и зле да беше написано, пак е задължително. Другото е правен нихилизъм.
lo6a
Младши потребител

Мнениеот donna » 17 Юни 2009, 13:47

Пенев между съдебно решение и съдебно изпълнеие има Балкан разлика. Съдебното решение е постановено на базата на доказателствата по делото.

Аз затова си пломбирах сама зъба щото съм специалист по всичко ...то и филм имаше в тая насока :D
donna
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 17 Юни 2009, 16:03

Недейте сега така donna! Хайде да не се обиждаме пак на акъл... Всички ги четохме пустите решения! Всички видяхме кому "кредитира доверие" (доверие!) и за какви "доказателства" съдът. И на кои доказателства не е "кредитирал" нищо... И доколко е използвал всички клаузи на конвенцията за да защити български граждани, в т.ч. и малките българчета. Това, че изпълнението беше под всяка критика съвсем не вменява достойнства на съдебното решение. Ясно е, че за този случай важи старата поговорка: търкулнало се гърнето, та си намерило похлупак...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот donna » 17 Юни 2009, 16:08

Аз на съдебния процес обаче видях един специалист по всичко/поне от прочетеното из пресата и тука / , то така ще мине и бракоразводния както гледам и после някои хора да не реват. Затова пеиснах оная директива!
Съдът постановява на база на доказателства ,колкото и да не ви се иска ...ама то няма смисъл да се обяснява!
Помисли си колко свидетеля е "докарал нашия човек на процеса ", вярно майката алкохоличка ,но се лекува , да има доказателста от лечебните заведения преди какво и е била поведението ...свидетели майка и баща съдът трудно кредитира по ясни причини- е кво булката обичала водка ама не обича домшна ракия /фал голям /...е ако у вас има алкохолик ще носиш ли домашна ракия?
Така ,че не се сърди на съда ...вярно е че доказателства от чужбина трудно ,но не е невъзможно пък и така ще забавиш процеса и ако тоя беше по хитър щеше да се върне в Полша по време на делото -нямаше да има отвличане по конвенцията и прекраяване. После пак си ела с децата в БГ ...
на делото за род. права тоя човек присъствал ли е ,доказвал ли е ? Не се кара по течението ...така ,че много си е и сам виновен. Да не говорим ,че за декларациите за пътуване в чужбина се разбра...след делото !С две думи СЪДЪТ НЕ Е ВРАЧКА!
По горе бях писала НЕ ОПРАВДАВАМ РОДИТЕЛИТЕ!

Та сентенцията е правото е за зрящите не за спящите!
donna
Старши потребител

Мнениеот lo6a » 17 Юни 2009, 16:27

Аз май също ще се обидя на акъл. Отдавна практикуващ юрист съм и съм прочела хиляди съдебни решения. Мога да преценя дали едно решение е хубаво или не. Не знам на какво се основават критериите на plamen_penev, но определено се различават от моите. Пък и задължение на съда или на съдебния изпълнител да даде "защита на малките българчета" от .....майка им ми звучи популистко
lo6a
Младши потребител

Мнениеот donna » 17 Юни 2009, 16:30

lo6a, за мен лично съдебното изпълнеие е фарс , затова пейснах и едно решение на ЕСПЧ , в който БГ не е осъдена както никога щото не е могла да изпълни!
donna
Старши потребител

Мнениеот lo6a » 17 Юни 2009, 16:52

donna, съгласна съм, че се превърна в такова и хич не и завиждам на колежката СИ. Задавам си въпроса какво бих правила аз на нейно място в тази излязла извън контрол ситуация с балкански страсти и какви грешки бих допуснала. Който твърди, че не би допуснал никакви грешки е или лъжец или хал-хабер няма от практика. Добре поне, че КЧСИ не си изми ръцете с нея.
lo6a
Младши потребител

Мнениеот donna » 17 Юни 2009, 17:01

ЧСИ допусна груба грешка и то много , тая жена как така допусна странични лица на изпълнеието ? Да камарата не си изми ръцете с нея въпреки недопустимата и грешка ,но пък държавата си ги изми с най -невиновния социалните-тия не могат да спрат изпълнеието ,нито да вътворят ред!
Вярно е ,че който не работи не греши , но за човек с практика това е непростимо. Имала съм такива изпълнеия и странични лица не се допускаха -писала съм за това.
При положение ,че страничните лица и коли липсваха на самото изпълнение -нямаше да се случи това чудо .В случая ЧСИ води изпълнеието е аз не видях това ,аз видях лице с чуждо гражданство да предприема действия каквито и както намери за добре. После видях една кола ,която веднага затвори вратите и т.н.,пък сме в ЕС където територията е едно цяло ...уф много зех да размишлявам :oops:

Я да си помислим за граждани на Русия изисква ли се покана и виза за да дойдат в БГ или това лице има двойно гражданство -Русия го допуска, но др. държава ? Някой писа ли жалба до руския консул по тоя случай ,че техни граждани иземат функциите на овластени от закона лица , пък ако е с двойно и на др. държава :D

lo6a питаш какво ти би правила в такава ситуация , предполаагм ,че първо би отстранила вс. трети лица , не би позволила да те снимат и би помолила соц. работник да си свърши работата и кротко доклокото може би се опитала да изпълниш.

А на Пенев пак ще кажа правото е за зрящите не за спящите ,аз не мога да разбера тоя човек след като толкова много "обича децаат си" , защо не предприе адекватна защита , а и сагата със защитата май продължава -за справка директивите!
donna
Старши потребител

Мнениеот lo6a » 17 Юни 2009, 17:28

Той "тате" специално изнесе представлението на улицата и третите лица - сеирджии си бяха предварително сформирана агитка. Та по въпроса за отстраняването на 20-30 души, съмнявам се, че би се справила :). А колата на посолството нямаше как да не бъде там, тъй като това не е изпълнение по спор за родителски права, а най-общо казано трябваше да бъдат предадени на полската държава нейни граждани.
lo6a
Младши потребител

Мнениеот donna » 17 Юни 2009, 17:30

:D За тия 20-30 души ЧСИ можеше да поиска от МВР да ги отстрани/имаше полиция на изпълнеието /.На мен като ми напарви полицай забележка изпълнявам /абе редовно ми се случва пред търновския съд , веднъж бях толкова уморена ,че човека ме взе за сляпа и може би за глуха /светофара е със звуков сигнал/и ме преведе -пресичах на червено :oops: /
Ама аз тогава кротувах ,че глобата не ми мърдаше :oops: :oops:
Да не говорим ,че и предаването в колата на посолството си беше цирк ...
На нас на изпълнеието ни бяха пуснали куче пред портите , но това не ни спря ,деликатно се оправихме и селото не гледа цирк :mrgreen:
donna
Старши потребител

Мнениеот cvrkov » 17 Юни 2009, 17:37

donna написа::) тази тема не приключи ли? Какъв е смисъла да продължава.

За мен, като гражданин, лоялен или не към закона, тази тема не приключи.

Щом като вземат НАСИЛА най-милото на хората - децата - не уважавам този закон.

Батко ви Христо Ботйов е казал - "законът е за робите."

Прочее, девойки - какво е закон според вас?

Що ми е този закон, като ми взема най-милото? Или на вас, девойки, децата не са най-милото?
Против закона съм, щом ме разрушава. Не, ще вървя срещу закона за моята истина и истината на много такива като мен.
Ако ме осъдят смъртно или на доживот - нека. Такъв закон не е мой и ще се боря срещу него.
Иначе защо живея?

Променям мнението Ви в частта, която не отговаря на общите условия за ползване на портала и форума! Имате право на мнение, но го изразявайте в рамките на добрия тон!
zodiac
cvrkov
Младши потребител

Мнениеот donna » 17 Юни 2009, 17:40

cvrkov излезе най вулгарно извън темата -закона е закона за да се спазва -децата имат по двама родители /добри или лоши никой не си избира родители /и тяхното поведение тук никой не оправда !
Затова моля модератора да изтрие твоето мнение .
donna
Старши потребител

Мнениеот cvrkov » 17 Юни 2009, 18:14

"Променям мнението Ви в частта, която не отговаря на общите условия за ползване на портала и форума! Имате право на мнение, но го изразявайте в рамките на добрия тон!
zodiac"

Имате вашето право тук, във форума.

Може би съм тъп или див, та не разбирам с какво съм нарушил "общоприетите" правила на общуване.
Ако не ви пасвам, кажете ми, няма да ви се натискам.
Мислех, че говоря с хора, с които можем да се чуем. Ако не е така - кажи ми, zodiac, и ще забравя това место. Се ми е тая.
cvrkov
Младши потребител

Мнениеот donna » 17 Юни 2009, 18:25

Първо тук се влиза регистриран -значи сте приели общите правила на форума ,а те не допускат цинизми обиди и псувни!
Второ вие се опитвате на натрапите вашата позиция -вярно е ,че в началото репликите против съдебното решение бяха остри ,но след като се запознахме с начина на защита на тоя човек по делото пред съда , моите уважения сам си е виновен.
Трето държвата обеща да поработи върху тоя род изпълнеие и вярвам ,че ще го направи ,тъй като това не е инцидентен случай в смисъл цирк и съд. изпълнеие.
Четвърто прочетохме как разсъждава синът на тоя човек е ясно е ,че е с промит мозък и с такова детете първо трябва да поработят доста психолозите и то докато е време!
Пето не е нормално едно детете да говори така за майка си пък била тя и алкохоличка-не я оправдавам.
Шесто с това психологическо влияние върху децата бащата упражнява психическо домашно насилие върху майката ,като промива мозъка на децата ,ми то това дете няма самостоятелно мислене думите които прочетох не са характерни за възрастта .
Седмо предстои да бъде променен закона за домашното насилие и си мисля тоя човек ,ако продължва така по тоя закон ще му видят сметката/с две думи ще го осъдят по закона срещу домашното насилие / и тогава блазе му -мерките по тоя закон ги знаеме.
Има и още ,но човек като вас едва ли би разбрал- с две думи и двамата родители са така да се акже "за бой"!
donna
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси