начало

Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета

Доказване на вина при развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Доказване на вина при развод

Мнениеот tilmar » 19 Юни 2009, 15:54

Моля помогнете. Дш 5 години не живея със съпругата си в едно жилище,ь на квартира.Подадох молба за развод, тя е инвалид с решение на ТЕЛК-65 % и пенсия 88лв, защото ми каза че ако имаме развод ще получи по- големи помощи. Мислех , че нормално ще се разведем по взимно съгласие да не се оплюваме в съда. Аз подавам молбата без да я обвинявам - само че имаме постоянно спорове на материална основа. Тя прави защитата си с такива лъжи, че ме нямало по месеци, заради чужди жени и се разболяла от притеснение и пари не съм внасял в къщи та иска издръжка.Тези лъжи ги чувам в деня на самото дело и когато моята адвокатка иска да каже , че не съм съгласен съдийката казва че ние първи сме говорили и вече не можем да се намесваме.Съда дава развод по вина на двамата и аз не дължа издръжка. Тя завежда ново дело в окръжен съд и дават развода по вина на мен от нейните лъжи.И издръжка 40 лв и делото и да платя. А аз живея на квартира и плащам наем а т, е в семейното жилище.Моят доход е 260 лв. Къде да оспорвам това второ решение и какви са шансовете ми да спечеля и не плащам издръжка
tilmar
Нов потребител

Re: dokazvane na vina pri razvod

Мнениеот law_and_order » 19 Юни 2009, 16:57

Казусът Ви е сериозен. Първото уточнение, което трябва да направите е кое производство по кой ГПК се е гледало. И за трета инстанция имате нужда от адвокат
law_and_order
Младши потребител

Re: Доказване на вина при развод

Мнениеот plamen_penev » 21 Юни 2009, 14:53

Малко съм изненадан tilmar от твърдението ви, че съдийката е отказала на адвоката ви законно правото на реплика. Не че не сме виждали разни съдии, но, не се обиждайте, звучи малко неправдоподобно... И ако е така, чудя се, как така не сте бил подготвен за делото във ОС та сте го загубил? Та нали вече сте знаял, че бившата ви смята да се възползва еднолично и за ваша сметка от малката хитрост, с която сте смятали да получите някой и друг лев в повече за сметка на данъкоплатците? И тези 5 години... Но дайте допълнително инфо!
Прочее и по стария и по новия ГПК трета инстанция в бракоразводни дела няма... Освен да искате отмяна на решение, но това е почти невъзможно, доколкото разбирам от краткото ви експозе.
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот ansenk » 23 Юни 2009, 08:05

tilmar написа: Тя завежда ново дело в окръжен съд и дават развода по вина на мен от нейните лъжи.И издръжка 40 лв и делото и да платя. А аз живея на квартира и плащам наем а т, е в семейното жилище.Моят доход е 260 лв. Къде да оспорвам това второ решение и какви са шансовете ми да спечеля и не плащам издръжка

Който си е водил лошо делото- ще си търпи последиците !
ansenk
Младши потребител

Мнениеот portokal » 23 Юни 2009, 08:22

plamen_penev написа:Не че не сме виждали разни съдии, но, не се обиждайте, звучи малко неправдоподобно...

Много видяло, много знай... затова и много говори. :P
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот donna » 23 Юни 2009, 08:34

Първо пише ,че той подава молба , после че е завела ново дело в ОС ,е не е ново обжалвано е. Мога да предположа ,че към делото се гледа по ГПК нов , съпругата или е предевила насрещен иск или с отговора е поискала издръжка и е възразила ,че развода е по вина на съпруга.
Отговаря на условията ,да получава издръжка ,но вие не възразихте ли ,че нямате възможност. Дали може да обжалвате издръжката хм първо вижте решението в тая му част какво пише ,второ ценаат на иска по искове за периодични платежи за определено време сборът на всички платежи, не сте писали за какв период е издръжката . Изздръжка се дължи на невиновния за развода съпруг и най-много до три години от прекратяването на брака, ако страните не са уговорили по-голям срок. Тоест ако става дума за 3г издръжка сбора на платежите е 1440 лв, тогава може да обжалвате ,но ако е за по -кратък период не зная тр. да се сметне . Това защото не подлежат на касационно обжалване решенията по дела с обжалваем интерес до 1000 лв.Но касационното обжалване отнема много време. Питам се не е ли по лесно при едно влязло в сила решение за издръжка да заведете иск и да доказвате и установите ,че нямате възможност да плащате с цел съда да постанови решение ,с което да отмени или намали сега присъдената.
donna
Старши потребител

Мнениеот tilmar » 03 Юли 2009, 15:32

Да, тя обжалва решението на РС, че развода е по вина на двамата и иска издръжка, но адвокатката ми е рускиня и малко говори българо- руски но ми каза че по новия ГПК не можем да внасяме доказателства на окръжно ниво и затова се получи така. А аз нямам възможност да плащам и кварира и ток и вода и на нея издръжка. Издръжката е 40 лв на месец за 1 година но за мен са много пари а ако пак поднови тя иска си след тази 1 год
tilmar
Нов потребител

Мнениеот tilmar » 03 Юли 2009, 15:37

Сега какво да направя, ще искам отмяна на решение на ОС. Какви са шансовете ми, аз така едва свързвам двата края.
tilmar
Нов потребител

Назад към Семейни казуси