В процес на развод съм. Съпруга ми има кола, но собственик се води майка му и бус на негово име- СИО. На мое име има лек автомобил, също придобит по време на брака. В молбата си за развод съм приложила копие от регистр. талон и претендирам ползеането му. Проблема е, че не съм виждала колата от половин година. Настоявала съм да я ползвам или да я оствим на паркинг, до като излезе съдебното решение, но съпруга ми заявява че по-скоро би я запалил или закарал да я разглобят на части, отколкото да я ползвам. Знам, че може да го направи, т.к. е помагал на свои приятели да се отърват по този начин от колите си с цел застрахователна измама. Освен това ми е казавал, че я е давал на хоря с обещание да им я прехвърля след като платят вноски, и след като изплатят няколко такива, отива с резервен ключ да си я вземе ,а те си мислят че е открадната. Дали мога да я обявя за издирване- в мен е оригиналния талон. Имам две малки деца и колата ми е необходима, но се страхувам че може да не я видя повече.
Благодаря Ви предварително.
- Дата и час: 17 Дек 2024, 07:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Moля за съвет относно МПС на мое име- СИО
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Moля за съвет относно МПС на мое име- СИО
Леле... застрахователни измами...
По бракоразводното нямате ли адвокат, който да разреши тези проблеми?
По бракоразводното нямате ли адвокат, който да разреши тези проблеми?
- Гост.
- Старши потребител
Имам адвокат- според него преди да излезе съдебното решение за развода, от полицията нищо не могат да направят. Исках просто и второ мнение.
- kiki
- Младши потребител
Това, което ви е казал колегата е самата истина.
МПС все още е собственост и на двама ви.
По скоро следва да говорите директно със съпругът си и да му кажете, какво смятате да правите. Може и да я обявите за открадната, но ако се окаже в негово владение?
МПС все още е собственост и на двама ви.
По скоро следва да говорите директно със съпругът си и да му кажете, какво смятате да правите. Може и да я обявите за открадната, но ако се окаже в негово владение?
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа: Може и да я обявите за открадната, но ако се окаже в негово владение?
Е ... Кражба има и когато част от вещта принадлежи на виновния. Ако съпругът е отнел владението от питащата, защо не ... Само че делото е ЧХ - чл. 218в от НК, и трябва питащата да подава тъжба до съда. И как ще доказва пред съда намерението на съпруга си за своене, идея си нямам
- system
- Активен потребител
kiki каза:
Знам, че може да го направи, т.к. е помагал на свои приятели да се отърват по този начин от колите си с цел застрахователна измама. Освен това ми е казавал, че я е давал на хоря с обещание да им я прехвърля след като платят вноски, и след като изплатят няколко такива, отива с резервен ключ да си я вземе ,а те си мислят че е открадната.
Много сериозни обвинения... Ако всичко това е истина, а не просто известния клеветнически феномен около много бракоразводни дела, то вие kiki със знанието си за извършено престъпление се превръщате в съучастник, ако не сезирате прокуратурата
- plamen_penev
- Активен потребител
Това е всеизвестна практика- да се застрахова автомобила и след разглобяването да се обяви за откраднат и да се получи застрах. сума Но разбира се съм нямала доказателства, не ме е вземал със себе си до въпросните сервизи, но съм сигурна че го правеше.
- kiki
- Младши потребител
Има начини и специалисти, kiki, които знаят как се прави разследване, как се доказва престъпното деяние. Това им е работата... Като си мълчим ние подпомагаме превръщането на обществото ни в престъпно общество и само разнасяме слухове, които не рядко са си обикновени клевети... И това, че то вече е такова, с нищо не оправдава подпомагането му.
- plamen_penev
- Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|