- Дата и час: 17 Дек 2024, 09:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Тази семейна история... нормална ли е?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: Тази семейна история... нормална ли е?
Мале-е-е-е! Ама вие neprofesionalist и cocose наистина ли нямате елементарни познания за процедурата и закона или само се правите на... такива?
- plamen_penev
- Активен потребител
Ако имах, г-н Пенев, щях ли да питам? Аз влязох с изричното уточнение, че не съм юрист и задавам въпроси. Получих отговори... макар и не на въпросите, които зададох на вас. От вас получих само една информация: как бащата бил уведомен за делото на 19.09, което се падало петък, макар че в самото решение по делото пише, че е уведомен на 15.09. Логичното заключение, доколкото разбрах, гласи, че затова е нямал време да потърси адвокат?
- neprofesionalist
- Младши потребител
Не neprofesionalist ! Вие не питате! Вие втълпявате нещо, при това използвате и груби и обидни изрази и словосъчетания и ме обвинявате в лъжа... Намерихте си и помощник гледам... Дори не сте погледнала информациите, представени (от други участници!) в началото на разговора. На граматика решихте да ме учите...
Сега, обаче, ми се спи... Утре сутрин, ако ми остане време (все пак трябва и да работя) и ако сметна, че държанието ви не е преднамерено, а е наистина в резултат на тотално незнание, толкова голямо, колкото според мен не може да съществува, ще ви разясня, но в лично съобщение (моля, отворете си личните - гледам че са затворени) основните части на съдебната процедура... За сега ще ви кажа само, че всичко, което казах е истина и съм видял документите с очите си.
Лека!
Сега, обаче, ми се спи... Утре сутрин, ако ми остане време (все пак трябва и да работя) и ако сметна, че държанието ви не е преднамерено, а е наистина в резултат на тотално незнание, толкова голямо, колкото според мен не може да съществува, ще ви разясня, но в лично съобщение (моля, отворете си личните - гледам че са затворени) основните части на съдебната процедура... За сега ще ви кажа само, че всичко, което казах е истина и съм видял документите с очите си.
Лека!
- plamen_penev
- Активен потребител
Уверявам ви, г-н Пенев, че се дължи на абсолютно незнание. Повярвайте, че и такова съществува.
За граматиката моля да ме извините, не сте вие виновен, просто специалността ми е да работя с текстове. Става дума за професионално изкривяване: дразнят ме дребните грешки, които издават непознаване на подробностите, в иначе добре написани и граматически издържани текстове и макар обикновено да се сдържам, невинаги успявам.
Няма нужда да ми обяснявате основните части на съдебната процедура, защото тази част, която ме интересуваше, вече получи отговор от юрист (Дона). Когато ме засегне лично, ще отида на юридическа консултация.
Не ви обвинявам в лъжа, откъде ви хрумна?!... Просто не мога да разбера на какво основание очаквате да приемаме думите ви, че сте виждали нещо, като свършен и доказан факт. Нищо лично, просто и аз мога да кажа какво ли не и да се обидя, че не ми вярвате. Вие бяхте виждали и обратната разписка с дата 19.09, в което не се съмнявам, просто се оказа... че уведомяването на 15.09 е направено по телефона.
Пожелавам ви успешна работа утре. Пожелайте ми и вие същото, защото за разлика от двата последни дни, през следващите ме чака сериозна работа.
За граматиката моля да ме извините, не сте вие виновен, просто специалността ми е да работя с текстове. Става дума за професионално изкривяване: дразнят ме дребните грешки, които издават непознаване на подробностите, в иначе добре написани и граматически издържани текстове и макар обикновено да се сдържам, невинаги успявам.
Няма нужда да ми обяснявате основните части на съдебната процедура, защото тази част, която ме интересуваше, вече получи отговор от юрист (Дона). Когато ме засегне лично, ще отида на юридическа консултация.
Не ви обвинявам в лъжа, откъде ви хрумна?!... Просто не мога да разбера на какво основание очаквате да приемаме думите ви, че сте виждали нещо, като свършен и доказан факт. Нищо лично, просто и аз мога да кажа какво ли не и да се обидя, че не ми вярвате. Вие бяхте виждали и обратната разписка с дата 19.09, в което не се съмнявам, просто се оказа... че уведомяването на 15.09 е направено по телефона.
Пожелавам ви успешна работа утре. Пожелайте ми и вие същото, защото за разлика от двата последни дни, през следващите ме чака сериозна работа.
- neprofesionalist
- Младши потребител
plamen_penev написа:ще ви разясня, но в лично съобщение (моля, отворете си личните - гледам че са затворени) основните части на съдебната процедура...
Уау, г–н Пламен Пенев започна да разяснява и "основните части на съдебната процедура".....
Боже, впечатлена съм от компетентносттта му.....
Май всички ние, юристите в тоя форум, които не успяхме нему да разясним, има да се учим от него....
- justus
- Младши потребител
jim morrison написа: Girl ya gotta love your man
Girl ya gotta love your man
Take him by the hand
Make him understand
The world on you depends
Our life will never end
Gotta love your man
KATA TON DAIMONA EAYTOY
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
justus се възмути:
Уау
Винаги съм се чудил какво кара един българин (вие нали сте българка?) да възкликва по руски маниер с "ой"... или като правоверен французин с "олала"... или като "истински" американец с "уау"... Само желанието да изглеждаш не това което си не ми се вижда достатъчно
Не знам защо обиждате ВСИЧКИТЕ си колеги justus, но ако искате с радост ще ви отстъпя разяснетията на вас, професионалиста, въпреки, че neprofesionalist едва ли има нужда от разяснения. Нима не е очевидно, че се прави на "непрофесионалист". Вижте й датата на регистрация и хъса, с който защитава колегите ви съдии, сътворили двете злополучни решения... Нима е възможно да има човек, който да не знае, че освен решения има и протоколи от заседания, определения...
Но ще имаме ли удоволствието да кажете нещо не "срещу Пенев", а по същността на темата? Като професионалист! Какво е становището ви за дискутираното определение за отказ от експертизата за алкохолизъм у Барбара? Как ви се струва мотивировката на съда?
- plamen_penev
- Активен потребител
KATA TON DAIMONA EAYTOY [/quote]
Това наистина ми хареса ! Много точно !
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Дейвид Карадайн
-
daniela2008 - Младши потребител
gudio написа:
KATA TON DAIMONA EAYTOY
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Дейвид Карадайн
-
Разбрахме daniela2008
Дайте нещо по темата, моля!
- plamen_penev
- Активен потребител
УАУ, ама това булгара, человек
Аве пенчо, специално за тебе ще го повторя пак: Делото е за отвличане на ПОЛСКИ граждани. НЕ за връщането им на майка им. ОТВЛИЧАНЕ.
Ха сега препрочети ЧИКАГСКАТА конвенция, и ми кажи що така са решили и двете държави, и Полша, и Булгаристан.
И да, знаеме че си по умен и начетен от всички ни , но все пак, нема ли пръснеш малко семе на познанието и тука така?????
Аве пенчо, специално за тебе ще го повторя пак: Делото е за отвличане на ПОЛСКИ граждани. НЕ за връщането им на майка им. ОТВЛИЧАНЕ.
Ха сега препрочети ЧИКАГСКАТА конвенция, и ми кажи що така са решили и двете държави, и Полша, и Булгаристан.
И да, знаеме че си по умен и начетен от всички ни , но все пак, нема ли пръснеш малко семе на познанието и тука така?????
- cocose
- Младши потребител
Ще трябва твърде много да се самоунижа cocose за да отвоворя на грубизмите ви!
А това, че съдът е гледал делото като за отвличане, каквото изглежда няма, го разбрахме и без подигравателното ви отношение към моята Родина, която не се казва "Булгаристан", а България! И хубава или лоша, аз си я обичам!
А това, че съдът е гледал делото като за отвличане, каквото изглежда няма, го разбрахме и без подигравателното ви отношение към моята Родина, която не се казва "Булгаристан", а България! И хубава или лоша, аз си я обичам!
- plamen_penev
- Активен потребител
Да обичаш жена си е нещо хубаво. Но да продължаваш да я обичаш въпреки че е преспала с всичко куцо и сакато......, е затова си има специален термин
Та викаш делото е за отвличане, но все пак е трябвало да покрият и живота на мравките примерно, че кой знае, ей такива дребни камъчета колата преобръщат????
Я сега да та чуеме какво ще кажеш за интервюто на Карбовски със синчето, ВЪПРЕКИ, повтарям пак, ВЪПРЕКИ изричната забрана на майката. Преди да кажеш че не, тя не и е майка, ще ти напомня че ДА, тя все още му е майка, и по закон божи, и закон човешки .
И да не забравяме че в нормалните държави, подобен род изяви от псевдожурналисти като Карбовски водят до загуба на професията, свободата, и известна сума пари.....
Та викаш делото е за отвличане, но все пак е трябвало да покрият и живота на мравките примерно, че кой знае, ей такива дребни камъчета колата преобръщат????
Я сега да та чуеме какво ще кажеш за интервюто на Карбовски със синчето, ВЪПРЕКИ, повтарям пак, ВЪПРЕКИ изричната забрана на майката. Преди да кажеш че не, тя не и е майка, ще ти напомня че ДА, тя все още му е майка, и по закон божи, и закон човешки .
И да не забравяме че в нормалните държави, подобен род изяви от псевдожурналисти като Карбовски водят до загуба на професията, свободата, и известна сума пари.....
- cocose
- Младши потребител
И нека ти напомня все пак че акта за раждане на децата е издаден в ПОЛША, не България , но сигурно и това не е доказателство за тебе че те са полски граждани!!!!!!
- cocose
- Младши потребител
Г-н Пенев, омръзна ми да се правя на дипломат. Щом вие се позовавате на някакви отказани експертизи, които първо били в линковете на Дона, но аз там не ги видях, пък сега се оказва, че били в протоколите, до които ние тук нямаме достъп, но вие да - чудесно, ще си кажа и аз мнението по нещо, което ми направи впечатление още след първия репортаж с Николета в Полша. Досега си мълчах, защото това са само мои впечатления и не е редно да ги представям като факти, каквито не са, но щом вие се справяте толкова добре с представянето на неща, които ние не сме виждали, като факти... Не съм психолог, учила съм само малко социология, но пък и вие не сте юрист, участвате само в някаква асоциация. Та, г-н Пенев, децата бяха учебен пример за деца със СРО (Синдром на родителско отчуждаване) по следните признаци:
1. Постепенно се ограничава контакта с другия родител - майката звънила по 10-15 пъти на ден, но не й давали да говори с децата.
2. Обвинява се другият родител за стреса на децата след контакта - бащата дори е сменил телефонните номера, защото той, майка му и баща му били забелязали, че контактите "разстройват децата".
3. Държи се другият родител настрана, докато любимият образ е изместен от представите, създадени от дезинформацията на отчуждителя - в съда децата са разказвали за ЕДИН случай на напиване, за който разказва и баща им. Да не говорим любящият дядо какво крещеше пред колата.
4. Говорят с речник, неприсъщ за възрастта им - "Мама е болна от алкохолизъм" от устата на седемгодишен удря ли някакво звънче в главата ви?
5. Имат неестествено познание за съдебните процедури - тези деца са играели на съд преди процеса!
6. Пълно фаворизиране на единия родител за сметка на тотално отхвърляне на другия - както психологът и социалният работник са установили на първото дело.
Има и още признаци, но не си ги спомням, беше отдавна. Дотук обаче всичко пасва. И като гледам, че момиченцето се е поуспокоило в Полша - въпреки резервите ми картинката да е чак толкова розова, медиите са голяма сила, както видяхме от драматичния репортаж по Нова, - си правя извода, че това дете се съвзема от въздействието на здраво настройване, мозъчно промиване или с други думи, родителско отчуждаване. За жалост в България СРО все още не е престъпление. Насочете усилията на асоциацията си в тази посока, за да не ставаме повече свидетели на подобни сцени, вместо да защитавате човек, който е загубил, защото не е имал акъл да се защити.
1. Постепенно се ограничава контакта с другия родител - майката звънила по 10-15 пъти на ден, но не й давали да говори с децата.
2. Обвинява се другият родител за стреса на децата след контакта - бащата дори е сменил телефонните номера, защото той, майка му и баща му били забелязали, че контактите "разстройват децата".
3. Държи се другият родител настрана, докато любимият образ е изместен от представите, създадени от дезинформацията на отчуждителя - в съда децата са разказвали за ЕДИН случай на напиване, за който разказва и баща им. Да не говорим любящият дядо какво крещеше пред колата.
4. Говорят с речник, неприсъщ за възрастта им - "Мама е болна от алкохолизъм" от устата на седемгодишен удря ли някакво звънче в главата ви?
5. Имат неестествено познание за съдебните процедури - тези деца са играели на съд преди процеса!
6. Пълно фаворизиране на единия родител за сметка на тотално отхвърляне на другия - както психологът и социалният работник са установили на първото дело.
Има и още признаци, но не си ги спомням, беше отдавна. Дотук обаче всичко пасва. И като гледам, че момиченцето се е поуспокоило в Полша - въпреки резервите ми картинката да е чак толкова розова, медиите са голяма сила, както видяхме от драматичния репортаж по Нова, - си правя извода, че това дете се съвзема от въздействието на здраво настройване, мозъчно промиване или с други думи, родителско отчуждаване. За жалост в България СРО все още не е престъпление. Насочете усилията на асоциацията си в тази посока, за да не ставаме повече свидетели на подобни сцени, вместо да защитавате човек, който е загубил, защото не е имал акъл да се защити.
- neprofesionalist
- Младши потребител
plamen_penev написа:Разбрахме daniela2008
Г-н Пенев тя темата отдавна се изчерпа
Единственият , който все още не е разбрал това май сте само Вие
Но нищо , важното е че Вие продължавате с неукротим пионерски дух и плам ...
Дейвид Карадайн
Дейвид Карадайн
-
neprofesionalist констатира:
но пък и вие не сте юрист, участвате само в някаква асоциация
Така е neprofesionalist! Не съм юрист. И съм член на едно гражданско сдружение, а не "асоциация"... Неговите членове не са "асоциирани", а са доброволни участници в един процес, започнал доста преди създаването на сдружението и чиято цел е да подпомага според силите на участниците си правова държава у нас. В него участват инженери, адвокати, журналисти... и съм готов да се обзаложа, че биха участвали и съдии, прокурори и следователи, ако законът не им го забраняваше. Лично аз участвам там защото бях наистина потресен от това, което видях в родния съд по време на развода си... А какво видях по-късно в прокуратурата и полицията! Не ми се говори!
За мен, почитаема, и за хора като мен, нещастието на децата от Асеновград (да cocose! от Асеновград, защото двете деца са и български граждани не само по правото на кръвта, но и юридически!) е без съмнение един трагичен повод да се вгледаме отново и конкретно в съда като институция. Вие си правете "експериментите" по възрастова психология (аз съм я изучавал!), мен ме интересува защо съдът и СИ докараха работата до там едно дете да пищи за помощ, докато полицаите, към които са отправени тези писъци търкалят баща му на земята. Това, което искам да науча (и ще го науча!) е законосъобразно ли е действал съда в този случай или е бил мотивиран да вземе това решение. Това е важното! И е важно не за мен, аз вече съм "прочетен вестник", все ще я добутам до трапа някак си. Важно е за децата и внуците ни. Дълг на моето поколение е такива като вас или с вашето мислене да бъдат отстранени от съда, за да могат почтените юристи в него да започнат най-после да правораздават! За да може конституционно обявената ни правова държава да стане реалност.
Не вярвам да ме разберете... а и този текст е само привидно насочен към вас. И моля ви не ми казвайте на къде да насочваме усилията си... Гражданското ни сдружение е съставено от свободни индивиди, има си устав, меморандум и всичко останало, а целта му е отдавна определена: работещи съд и администрация!
- plamen_penev
- Активен потребител
Аве доколкото съм запознат, България е подписала Хагската Конвенция, което автоматично означава че е ДЛЪЖНА да я спазва.....
Пита се в задачката, какво ли е наказанието върху държава, която не спазва подписаните договори???? Затвор може би , а пенев, ша ли да влезеш в затвора за грубо потъпкване на въпросната конвенция???
Въпроса ми е риторичен разбира, чак такава жертва надали ша направиш, друго си е да си драскаш от домашното компотче
И не, децата не са от АСЕНОВГРАД. Виж пич, ако си толкова зле че и най-обикновени изрази не можеш да схванеш, като примерно ОТКЪДЕ са децата............май трябва да се радвам че си далече от мене
Пита се в задачката, какво ли е наказанието върху държава, която не спазва подписаните договори???? Затвор може би , а пенев, ша ли да влезеш в затвора за грубо потъпкване на въпросната конвенция???
Въпроса ми е риторичен разбира, чак такава жертва надали ша направиш, друго си е да си драскаш от домашното компотче
И не, децата не са от АСЕНОВГРАД. Виж пич, ако си толкова зле че и най-обикновени изрази не можеш да схванеш, като примерно ОТКЪДЕ са децата............май трябва да се радвам че си далече от мене
- cocose
- Младши потребител
plamen_penev написа:neprofesionalist констатира:
но пък и вие не сте юрист, участвате само в някаква асоциация
Така е neprofesionalist! Не съм юрист. И съм член на едно гражданско сдружение, а не "асоциация"...
Г-н Пенев, не че искам да кажа нещо, ама просто ще Ви приложа превода на думата " Асоциация " , че следващият път да не вземе да се изцепи някой и да каже, че сте тотално неграмотен
Ако сте така и толкова компетентен и по физика ..... малеееееей
:Превод: английски » български
Association - Асоциация
Речник:
съществително:
1.свързване
2.сдружаване
3.връзка
4.асоциация
5.сдружение
6.дружество
7.общуване
8.близост
Дейвид Карадайн
Дейвид Карадайн
-
Г-н Пенев, едва ли в цяла България ще се намери човек, който да е възхитен от изпълнението, от писъците на децата, от уличния бой. Аз със сигурност не съм от тези, които смятат, че всичко мина така, както трябва. В този смисъл съм съгласна с вас: всички трябва да се запитаме защо стана така. И проблемът не е майката как сграбчила децата, бащата защо ударил. Проблемът е, цитирам по памет Георги Дичев, че съдебните изпълнители не са психолози, не са учени да работят с деца. Трябва да се запитаме защо системата вменява прибирането на деца от "длъжника" на хора, които са научени да прибират телевизори! Трябва да се запитаме защо, да речем, не ги прибират социалните, които би трябвало да имат квалификация за това. Скоба: би трябвало, но и те доколко я имат е друг въпрос, от който следва третият въпрос: защо хората не са мотивирани да стават социални работници, каква е подготовката на тия работници и редно ли е точно тук да я караме на принципа "Ние ги лъжем, че работим, те ни лъжат, че ни плащат". Редно е да се запитаме защо всички нападения са насочени срещу съдебната изпълнителка и полицаите, когато прокурорът не се е доверил на преценката й и не е прибрал бащата, преди да стане циркът. Този процес трябва изцяло да се трансформира, тук правотата ви не подлежи на съмнение.
- neprofesionalist
- Младши потребител
|
|