- Дата и час: 17 Дек 2024, 09:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Доказване на вина при развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Доказване на вина при развод
Моля помогнете. Дш 5 години не живея със съпругата си в едно жилище,ь на квартира.Подадох молба за развод, тя е инвалид с решение на ТЕЛК-65 % и пенсия 88лв, защото ми каза че ако имаме развод ще получи по- големи помощи. Мислех , че нормално ще се разведем по взимно съгласие да не се оплюваме в съда. Аз подавам молбата без да я обвинявам - само че имаме постоянно спорове на материална основа. Тя прави защитата си с такива лъжи, че ме нямало по месеци, заради чужди жени и се разболяла от притеснение и пари не съм внасял в къщи та иска издръжка.Тези лъжи ги чувам в деня на самото дело и когато моята адвокатка иска да каже , че не съм съгласен съдийката казва че ние първи сме говорили и вече не можем да се намесваме.Съда дава развод по вина на двамата и аз не дължа издръжка. Тя завежда ново дело в окръжен съд и дават развода по вина на мен от нейните лъжи.И издръжка 40 лв и делото и да платя. А аз живея на квартира и плащам наем а т, е в семейното жилище.Моят доход е 260 лв. Къде да оспорвам това второ решение и какви са шансовете ми да спечеля и не плащам издръжка
- tilmar
- Нов потребител
Re: dokazvane na vina pri razvod
Казусът Ви е сериозен. Първото уточнение, което трябва да направите е кое производство по кой ГПК се е гледало. И за трета инстанция имате нужда от адвокат
- law_and_order
- Младши потребител
Re: Доказване на вина при развод
Малко съм изненадан tilmar от твърдението ви, че съдийката е отказала на адвоката ви законно правото на реплика. Не че не сме виждали разни съдии, но, не се обиждайте, звучи малко неправдоподобно... И ако е така, чудя се, как така не сте бил подготвен за делото във ОС та сте го загубил? Та нали вече сте знаял, че бившата ви смята да се възползва еднолично и за ваша сметка от малката хитрост, с която сте смятали да получите някой и друг лев в повече за сметка на данъкоплатците? И тези 5 години... Но дайте допълнително инфо!
Прочее и по стария и по новия ГПК трета инстанция в бракоразводни дела няма... Освен да искате отмяна на решение, но това е почти невъзможно, доколкото разбирам от краткото ви експозе.
Прочее и по стария и по новия ГПК трета инстанция в бракоразводни дела няма... Освен да искате отмяна на решение, но това е почти невъзможно, доколкото разбирам от краткото ви експозе.
- plamen_penev
- Активен потребител
tilmar написа: Тя завежда ново дело в окръжен съд и дават развода по вина на мен от нейните лъжи.И издръжка 40 лв и делото и да платя. А аз живея на квартира и плащам наем а т, е в семейното жилище.Моят доход е 260 лв. Къде да оспорвам това второ решение и какви са шансовете ми да спечеля и не плащам издръжка
Който си е водил лошо делото- ще си търпи последиците !
- ansenk
- Младши потребител
plamen_penev написа:Не че не сме виждали разни съдии, но, не се обиждайте, звучи малко неправдоподобно...
Много видяло, много знай... затова и много говори.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Първо пише ,че той подава молба , после че е завела ново дело в ОС ,е не е ново обжалвано е. Мога да предположа ,че към делото се гледа по ГПК нов , съпругата или е предевила насрещен иск или с отговора е поискала издръжка и е възразила ,че развода е по вина на съпруга.
Отговаря на условията ,да получава издръжка ,но вие не възразихте ли ,че нямате възможност. Дали може да обжалвате издръжката хм първо вижте решението в тая му част какво пише ,второ ценаат на иска по искове за периодични платежи за определено време сборът на всички платежи, не сте писали за какв период е издръжката . Изздръжка се дължи на невиновния за развода съпруг и най-много до три години от прекратяването на брака, ако страните не са уговорили по-голям срок. Тоест ако става дума за 3г издръжка сбора на платежите е 1440 лв, тогава може да обжалвате ,но ако е за по -кратък период не зная тр. да се сметне . Това защото не подлежат на касационно обжалване решенията по дела с обжалваем интерес до 1000 лв.Но касационното обжалване отнема много време. Питам се не е ли по лесно при едно влязло в сила решение за издръжка да заведете иск и да доказвате и установите ,че нямате възможност да плащате с цел съда да постанови решение ,с което да отмени или намали сега присъдената.
Отговаря на условията ,да получава издръжка ,но вие не възразихте ли ,че нямате възможност. Дали може да обжалвате издръжката хм първо вижте решението в тая му част какво пише ,второ ценаат на иска по искове за периодични платежи за определено време сборът на всички платежи, не сте писали за какв период е издръжката . Изздръжка се дължи на невиновния за развода съпруг и най-много до три години от прекратяването на брака, ако страните не са уговорили по-голям срок. Тоест ако става дума за 3г издръжка сбора на платежите е 1440 лв, тогава може да обжалвате ,но ако е за по -кратък период не зная тр. да се сметне . Това защото не подлежат на касационно обжалване решенията по дела с обжалваем интерес до 1000 лв.Но касационното обжалване отнема много време. Питам се не е ли по лесно при едно влязло в сила решение за издръжка да заведете иск и да доказвате и установите ,че нямате възможност да плащате с цел съда да постанови решение ,с което да отмени или намали сега присъдената.
- donna
- Старши потребител
Да, тя обжалва решението на РС, че развода е по вина на двамата и иска издръжка, но адвокатката ми е рускиня и малко говори българо- руски но ми каза че по новия ГПК не можем да внасяме доказателства на окръжно ниво и затова се получи така. А аз нямам възможност да плащам и кварира и ток и вода и на нея издръжка. Издръжката е 40 лв на месец за 1 година но за мен са много пари а ако пак поднови тя иска си след тази 1 год
- tilmar
- Нов потребител
Сега какво да направя, ще искам отмяна на решение на ОС. Какви са шансовете ми, аз така едва свързвам двата края.
- tilmar
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|