начало

Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета

Наказателен Кодекс 1956 - изневяра?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Наказателен Кодекс 1956 - изневяра?

Мнениеот katerinakuch » 05 Юли 2009, 11:52

imhotep написа:Това че няма член от НК не е моя работа. А и нали това казвам няма правила за брака, няма закони които да определят рамката на брачният съюз като отражение на моралните ценности на българското семейство, така че тези които сключват брак и те не знаят какво сключват.
На това разчитат днес и тези които намират брака за ЕООД , рано или късно малко или много, да издевателстват над тези които не са образовани и изпитват силни чувства като любов, защото няма правила. Системата им дава тази възможност.

Хубаво и интересно мнение! Аз също познавам хора, които не могат да отговорят категорично защо някога са сключили брак. Да не говорим, че познавам и персони, които все живеят с някого на съпружески начала/предпочитат да не сключват брак, понеже твърдят, че могат да си отидат, когато си искат, без да се налага да се развеждат/ и докато съжителствуват, търсят "истинската любов". :) Какво правят тогава при този, с когото живеят, без да са сигурни в чувствата си? Ако един човек не е достатъчно уверен, че обича партньора си и въпреки това заживее с него или сключи брак/като твърди, че обича и дава клетва/, за мен това е много по-непростимо и възмутително поведение, много по-лошо от престъплението измама, кражба и т.н. въпреки, че не е законово регламентирано.Такова поведение би нанесло много повече поражения, защото касае една изключитено деликатна сфера на човешките взаимоотношения... Разбира се, изключвам случаите, в които партньорът е безразличен към подобно поведение. Хора разни...
Последна промяна katerinakuch на 05 Юли 2009, 13:07, променена общо 2 пъти
katerinakuch
Активен потребител

Re: Наказателен Кодекс 1956 - изневяра?

Мнениеот katerinakuch » 05 Юли 2009, 12:55

imhotep написа:Revolution обръщам се не само към Вас но и към всички останали, Брачната изневяра е именно основание за наказателна отговорност, а също така и всяко едно действие което води до разпадане на брака. Виновна страна винаги има. Дори в повечето случаи са и двете страни. Разбира се, че никой не може да спре любовта, страстта и всякакви други чувства, които днес ни дава право личната свобода и гражданските права, но всичко това е за сметка на другия който гради семейството. Той е подведен, или както искате ако и двете страни са виновни и значи са подвели държавата, децата си и всички онези които са им близки. Няма нищо лошо в това да се отдадеш на страстта и на друга любов, но ще понесеш отговорността за това пред другия, пред децата си и пред обществото, да видиме дали е толкова силна тази страст или любов или мързел ако щете. А такива свободни чувства и разни лични права са най силни при анархията, ако мнозинството реши - добре, ми нека да е анархия.
Като не искате брак - има околовръстното, вече има и прИмоция: френска: петарка, от сигурен източник !
Ако не защитим семейството със закони и правила, ако не защитим средата в която се раждат децата ни , какво общество да очакваме - сигурно това на безотговорните и егоистите. Каквито и лични права да има, за да има държава - тези лични права имат граница. На който не му харесва да емигрира или да основе нова партия с която да проповядва тези си морални ценности. Има общества където са канибали; културата на ескимосите например е такава че ако важен гост дойде в дома им споделя постелята със съпругата на домакина и ако откаже това е кръвна обида. В България семейството и фамилията имат вековни традиции и ценности, и заради някакви си писания и хипотези за личните права всичко това е провалено !!! Трагично е !!!

Ето ви пример (за брачна изневяра), след 10 годишен брак ако жена ми стане дебела и грозна разбира се че ще я напусна, какво като е отгледала децата ми и се е претрепала да ми осигурява домашен уют освен това е оставяла цялата си заплата за семейството ни за да мога аз да имам повече време да разширя дейността на фирмата си и да се отдам на 20 години по-младата си секретарка. Ами аз имам личен живот гарантиран от конституцията на РБ нали така, един път се живее в крайна сметка. (Така мислят тези които споделят мнението на долния цитат)

Семейното право не може да създава правила , изкуствени и чужди за човешките взаимоотношения , то трябва да се съобразява с тях.Разпаднали се семейства е имало , има и ще продължава да има.Изходът за тях-развод!Напълно нормална законова уредба.Да споменем само , че в правната доктрина все повече и повече автори налагат идеята за развода като лекарство , а не като санкция срещу някакво виновно поведение.Проф.Ненова , една от знаменитите ни учени също отстоява това мнение , което лично аз намирам за много убедително!

Считам, че никой не може да спре личната свобода на гражданите, но когато няма правила това не е в интерес на обществото. Не изневярата е повод за санкцията а брачнната изневяра- това че подвеждаш обществото и си сключил брак. Като не искаш санкция не сключвай брак - проста работа. И пак ви казвам на околовръстното за петарка прават чудеса. ПрИмоция ... А семейството е за сериозни хора !!!

И това мнение е чудесно! Радвам се, че има хора, които мислят като Вас! Жалко е, обаче, че все по-рядко се срещат.
katerinakuch
Активен потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси