- Дата и час: 17 Дек 2024, 09:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
развод при тормоз
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
развод при тормоз
Омъжена съм от 2 години имам дете на 1,4 месеца. Съпруга ми прави проблеми след като се напие, не бе едно и две, зачестяват му изцепките, буйства вкъщи вика, троши,удря, рита ни с майка ми. Детето се буди, вижда, плаче, опитвам се да го отблъсна от стаята на детето, това не помага, последния път викнах полиция и написах жалба,и го прибраха да поизтрезнее. Подписвал е нещо не знам точно какво, може би, е предупреден да не ни тормози, преписката вече е приключена ходихме заедно вчера до кварталния.
Откакто повиках полиция той побесня, не се прибира- това добре, но ми прави разни въртели непрекъснато и иска да му подпиша документ- свободни съчинения - пред нотариус обаче, че аз го тормозя, обиждам, бия и не знам кво още.За да можело да се защити като викна полиция другия път.Такъв документ изобщо ще има ли правна стойност за вбъдеще т.е негативи за мен? Сетих се, че тук му изрових документ от преди години, че счупил ръка на една баба и е отнесъл глоба, защото му е била нанесена "тежка обида". Вероятно иска да се презастрахова като ме пребие следващия път..
той за развод няма да подаде, ще чака на мен като за всичко. Но ми трябват още 5,6 мес. да сме заедно, защото ми скапва един бизнес, с който той няма нищо общо ,не участва и с пари.Но имаме да подписваме документи заедно.
Точно за това питам за този т.наречен документ да му замажа очите за кратко.
Също ме интересува колко като време трае един развод.Чувала съм, че по- взаимно е най- добре. и в тази връзка не ми казвайте, че август почива бракоразводната..
В крайна сметка плановете ще се редят според каквото сабя покаже. Бъдете сигурни, че ще защитя детето си на първо място.
Откакто повиках полиция той побесня, не се прибира- това добре, но ми прави разни въртели непрекъснато и иска да му подпиша документ- свободни съчинения - пред нотариус обаче, че аз го тормозя, обиждам, бия и не знам кво още.За да можело да се защити като викна полиция другия път.Такъв документ изобщо ще има ли правна стойност за вбъдеще т.е негативи за мен? Сетих се, че тук му изрових документ от преди години, че счупил ръка на една баба и е отнесъл глоба, защото му е била нанесена "тежка обида". Вероятно иска да се презастрахова като ме пребие следващия път..
той за развод няма да подаде, ще чака на мен като за всичко. Но ми трябват още 5,6 мес. да сме заедно, защото ми скапва един бизнес, с който той няма нищо общо ,не участва и с пари.Но имаме да подписваме документи заедно.
Точно за това питам за този т.наречен документ да му замажа очите за кратко.
Също ме интересува колко като време трае един развод.Чувала съм, че по- взаимно е най- добре. и в тази връзка не ми казвайте, че август почива бракоразводната..
В крайна сметка плановете ще се редят според каквото сабя покаже. Бъдете сигурни, че ще защитя детето си на първо място.
- ikonomikabg
- Младши потребител
Re: развод при тормоз
...и в тази връзка не ми казвайте, че август почива бракоразводната..
В крайна сметка плановете ще се редят според каквото сабя покаже.
ок, нищо няма да Ви кажем...явно сама разполагате с отговорите! След като, според Вас, нещата се редят според показното на сабята...просто стоите и чакате следващия й замах...
а с въпросния документ, дето "замазва" очите...внимавайте да не извадите своите...
Успех!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Защо не се опитате да му помогнете на човека да спре да пие. Все пак сте негова съпруга и то от толкова години и като такава не бива да го изоставяте в бедата му.
Всеки един развод е прекалено лесно решение на семеен проблем, касаещ брачните партньори; прекалено лесен отказ от другия човек, спрямо когото е положена сериозна клетва с емоционални, морални, нравствени и социални задължения.
И какво прави майка Ви в дома, в който живеете със съпруга си? Не разбирам защо трябва да живее с Вас и с Вашия съпруг! Едва ли той се чувства безмерно щастлив от присъствието на тъщата в дома /колкото и добър човек да е тя/.
Омъжената жена трябва да знае, че най-важен за нея е съпругът и и евентуално
родените от брака деца. Това е нейното семейство. Всичките и други роднини и техните интереси би следвало да останат на заден план пред интересите на съпруга и децата.
Всеки един развод е прекалено лесно решение на семеен проблем, касаещ брачните партньори; прекалено лесен отказ от другия човек, спрямо когото е положена сериозна клетва с емоционални, морални, нравствени и социални задължения.
И какво прави майка Ви в дома, в който живеете със съпруга си? Не разбирам защо трябва да живее с Вас и с Вашия съпруг! Едва ли той се чувства безмерно щастлив от присъствието на тъщата в дома /колкото и добър човек да е тя/.
Омъжената жена трябва да знае, че най-важен за нея е съпругът и и евентуално
родените от брака деца. Това е нейното семейство. Всичките и други роднини и техните интереси би следвало да останат на заден план пред интересите на съпруга и децата.
- katerinakuch
- Активен потребител
Не се сърдете, но с оглед написаното от Вас, ако аз бях на мястото на Вашия съпруг /не съм така търпелива като него/, отдавна пръв бих подал молба за развод.
- katerinakuch
- Активен потребител
778899 да прав си, май сама си отговарям, но просто съм объркана.
до госпожата с немска фамилия: Госпожо явно сте забравили, че за бг е в реда на нещата да се бие съпругата и да се слуша мъжа- само че аз се опъвам , а колкото до майка ми не говорете глупости- тя идва нощем, когато не мога хем да укротявам съпруга си, хем да седя в стаята при детето, защото плаче, а е малко за да избягам с него при нея или по градинките.Все пак не ми отговаряте на въпросите а ме съветвате да му помогна с пиенето?Х А ХА ХА - надявам се да се включи и някой който пие алкохол.Много сте далеч от истината просто..
до госпожата с немска фамилия: Госпожо явно сте забравили, че за бг е в реда на нещата да се бие съпругата и да се слуша мъжа- само че аз се опъвам , а колкото до майка ми не говорете глупости- тя идва нощем, когато не мога хем да укротявам съпруга си, хем да седя в стаята при детето, защото плаче, а е малко за да избягам с него при нея или по градинките.Все пак не ми отговаряте на въпросите а ме съветвате да му помогна с пиенето?Х А ХА ХА - надявам се да се включи и някой който пие алкохол.Много сте далеч от истината просто..
- ikonomikabg
- Младши потребител
така...
сега да Ви отговоря набързо...
първо - нищо не подписвайте!!!
второ, за разлика от колегата с немската фамилия, аз лично се дивя на ВАШЕТО търпение! според мен, какъвто и да е този бизнес, за който говорите, чакането, респективно живеенето в този кошмар още няколко месеца не може да бъде оправдано! не на последно място, на всичко това, става свидетел детето Ви...помислете!!!
личният ми съвет е следният: опитайте се да осигурите свидетели поне на част от изстъпленията на съпруга Ви, като е желателно, това да не е само майка Ви /свидетеля имам предвид/! Ще Ви бъдат от огромна полза в бъдещ бракоразводен процес!
също така, ако е възможно, снабдете се с медицинско удостоверение ако Ви посегне!
не чакайте, а веднага задействайте процедура по прекратяване на брака Ви!
за целта-се обърнете към колега адвокат!
и да...август почива "бракоразводната" , макар че....понякога и август разглеждат дела! във вашия случай няма да стане толкова бързо!
Успех!
сега да Ви отговоря набързо...
първо - нищо не подписвайте!!!
второ, за разлика от колегата с немската фамилия, аз лично се дивя на ВАШЕТО търпение! според мен, какъвто и да е този бизнес, за който говорите, чакането, респективно живеенето в този кошмар още няколко месеца не може да бъде оправдано! не на последно място, на всичко това, става свидетел детето Ви...помислете!!!
личният ми съвет е следният: опитайте се да осигурите свидетели поне на част от изстъпленията на съпруга Ви, като е желателно, това да не е само майка Ви /свидетеля имам предвид/! Ще Ви бъдат от огромна полза в бъдещ бракоразводен процес!
също така, ако е възможно, снабдете се с медицинско удостоверение ако Ви посегне!
не чакайте, а веднага задействайте процедура по прекратяване на брака Ви!
за целта-се обърнете към колега адвокат!
и да...август почива "бракоразводната" , макар че....понякога и август разглеждат дела! във вашия случай няма да стане толкова бързо!
Успех!
-
ikonomikabg каза:
Госпожо явно сте забравили, че за бг е в реда на нещата да се бие съпругата и да се слуша мъжа
Не искам да прозвучи грубо, но по-голяма глупост май не съм срещал в този форум...
- plamen_penev
- Активен потребител
не бързай, пенев, не бързай с изводите....
-
Това не са изводи, 778899, а констатация... Нима не е глупост да се твърди, че в България БИЛО В РЕДА НА НЕЩАТА съпруга да бие съпругата си!? Това, че избраният от нея за съпруг (не съм й го избирал аз!) е простакяр, съвсем не означава, че и аз съм такъв, примерно. Не означава и че моите приятели и роднини сме такива. България не е нейният брачен избранник за да прави подобни обобщения! България сме всички ние!
И в реда на кои неща е така, питам? Може би българската държава чрез своя НК не обявява за престъпление насилието на един човек върху друг? Там не е казано, че е престъпление само побоя върху непознати! Нима, в края на краищата нямаме един смешен закон "за домашното насилие", който обявява подобна "дейност" за неприемлива? Аз не познавам нито един човек (сигурно някъде има и такива!), който да смята за нормално съпруга да бие съпругата си. Тази жена, приятелю, живее в ранното средновековие, но това не е България и аз не съм съгласен "да ме обобщава"
И в реда на кои неща е така, питам? Може би българската държава чрез своя НК не обявява за престъпление насилието на един човек върху друг? Там не е казано, че е престъпление само побоя върху непознати! Нима, в края на краищата нямаме един смешен закон "за домашното насилие", който обявява подобна "дейност" за неприемлива? Аз не познавам нито един човек (сигурно някъде има и такива!), който да смята за нормално съпруга да бие съпругата си. Тази жена, приятелю, живее в ранното средновековие, но това не е България и аз не съм съгласен "да ме обобщава"
- plamen_penev
- Активен потребител
добреееее.... !
много енергия хвърляш...по-полека го карай!
/хихиххи, и абсолютно извън темата....аватарът ми е със снимка на жена... и ме наричат МЪЖ....та се чудя, ако сложа мъж на снимката, дали ще се сетят че съм жена /
иначе...истината, пенев, е една....че се нареждаме на едно от първите места по домашно насилие, като мъжете бият жените си, а не обратното ...изводите-сам си ги прави, приятелю! ...и не приемай нещата толкова лично, особено когато никак даже не са!
много енергия хвърляш...по-полека го карай!
/хихиххи, и абсолютно извън темата....аватарът ми е със снимка на жена... и ме наричат МЪЖ....та се чудя, ако сложа мъж на снимката, дали ще се сетят че съм жена /
иначе...истината, пенев, е една....че се нареждаме на едно от първите места по домашно насилие, като мъжете бият жените си, а не обратното ...изводите-сам си ги прави, приятелю! ...и не приемай нещата толкова лично, особено когато никак даже не са!
-
И кой е този кьорав дето има вопиющата наглост, заслужаваща отбелязване тук, волни или неволно, да ви наричз мъж 778899? Май го казах прекалено тънко за вас, почитаема? Или ме разбрахте?
Но аз исках да ви попитам, уважаема 778899 за друго:
И от къде имате доказателствата, че това е истината? Е.ж.к?
Но аз исках да ви попитам, уважаема 778899 за друго:
казвате:
иначе...истината, пенев, е една....че се нареждаме на едно от първите места по домашно насилие, като мъжете бият жените си
И от къде имате доказателствата, че това е истината? Е.ж.к?
- plamen_penev
- Активен потребител
...всъщност, пенев...не ми се влиза в спорове....излишни !
темата за асеновград се изчерпа и търсите ново поле за изява ли? май, го казах прекалено тънко за вас? или ме разбрахте?
форумът е юридически, питащата получи отговор, отново юридически!!!
ако искате да спорим, просто защото сте се почувствал засегнат от нечие изказване, не съм човекът който би седнал да спори...просто ей така, да си губим времето!
от мен толкова...останалото - със здраве!!!
темата за асеновград се изчерпа и търсите ново поле за изява ли? май, го казах прекалено тънко за вас? или ме разбрахте?
форумът е юридически, питащата получи отговор, отново юридически!!!
ако искате да спорим, просто защото сте се почувствал засегнат от нечие изказване, не съм човекът който би седнал да спори...просто ей така, да си губим времето!
от мен толкова...останалото - със здраве!!!
-
още веднъж благодаря за точния отговор 778899. след време ще се включа пак и ще ви информирам п о изчерпателно за развитието на нещата и какво съм постигнала- а до тогава- стискайте палци на моя страна
п.п. пенев от пловдив е пич! изключително ме кефи, че ме квалифицира като жена от средновековието, омъжена за простак, разби на пух и прах мита за бай Ганьо ведно със закона за дом. насилие и се включи на място в темата.
......, заповядай на икскурзия до Сф.
п.п. пенев от пловдив е пич! изключително ме кефи, че ме квалифицира като жена от средновековието, омъжена за простак, разби на пух и прах мита за бай Ганьо ведно със закона за дом. насилие и се включи на място в темата.
- ikonomikabg
- Младши потребител
ikonomikabg каза:
Вие живеете с разбиранията и комплексите на средновековна жена ikonomikabg... Разбирам, че ви е неприятно, но това е факт, Mайна! Но ако искате да се опрете за средновековните представи за взаимоотношенията "мъже-жени" на очевидно заразената от мрачен феминизъм 778899, то аз едва ли мога да ви спася от разочарованието, което ви предстои да изживеете, сблъсквайки се с обективната реалност, изхождашйки от неверни хипотези. Мога само да ви съчувствам...
Прочее Бай Ганьо не бие жена си... образът му е в друга посока, но това си е и друга тема...
- plamen_penev
- Активен потребител
)))))))) m, daaaaaa!!!!
-
и за какво да се развеждате?!
ми бийте го и вие и си въртете там бизнеса , кво сте го оставила да ви се качи на главата , документи ще му подписвате-дръжки;още довечера му хвърли два ормана бой и го натири навън , пък ще се развеждаш некой ден като му дойде времето...
ми бийте го и вие и си въртете там бизнеса , кво сте го оставила да ви се качи на главата , документи ще му подписвате-дръжки;още довечера му хвърли два ормана бой и го натири навън , пък ще се развеждаш некой ден като му дойде времето...
- miriam
- Потребител
Не е вярно, че в България е в реда на нещата да се бие съпругата. Не може да се правят такива цялостни заключения. Ако някоя жена се оплаква от такова поведение на мъжа си, то нека първо да погледне своето собствено поведение и отношение към съпруга. Има жени, които са направо нетърпими и нека не се учудват, че провокират страхотен гняв у мъжа си.
- katerinakuch
- Активен потребител
katerinakuch написа:Не е вярно, че в България е в реда на нещата да се бие съпругата. Не може да се правят такива цялостни заключения. Ако някоя жена се оплаква от такова поведение на мъжа си, то нека първо да погледне своето собствено поведение и отношение към съпруга. Има жени, които са направо нетърпими и нека не се учудват, че провокират страхотен гняв у мъжа си.
Не съм съгласен,много жени немогат да общуват с глупаци,оставяни да бъдат лъгани.
Искам да кажа,че една честна жена не може да общува изцяло с мъж на когото е подложила лъжи и с памук му е вадила душата.
А всъщност,такива достойни жени ,трябва да бъдат уважавани от мъжете си,защото до тях стои една жена с авторитет на честна съпруга.Всеки има право на мнение,позиция и вкус.
Гняв от това ,че тя е права и има право на мнение ли?Не съм съгласен.Мисля,че правиш разлика между понятията умна и хитра жена...
-
namakak - Потребител
namakak написа:katerinakuch написа:Не е вярно, че в България е в реда на нещата да се бие съпругата. Не може да се правят такива цялостни заключения. Ако някоя жена се оплаква от такова поведение на мъжа си, то нека първо да погледне своето собствено поведение и отношение към съпруга. Има жени, които са направо нетърпими и нека не се учудват, че провокират страхотен гняв у мъжа си.
Не съм съгласен,много жени немогат да общуват с глупаци,оставяни да бъдат лъгани.
Искам да кажа,че една честна жена не може да общува изцяло с мъж на когото е подложила лъжи и с памук му е вадила душата.
А всъщност,такива достойни жени ,трябва да бъдат уважавани от мъжете си,защото до тях стои една жена с авторитет на честна съпруга.Всеки има право на мнение,позиция и вкус.
Гняв от това ,че тя е права и има право на мнение ли?Не съм съгласен.Мисля,че правиш разлика между понятията умна и хитра жена...[/quo
За взаимоотношенията в брака рецепта не може да има. Устройството на всеки един брак си зависи изцяло само от волята на двамата партньори, където трети външен човек/включително родител/ няма място .
- katerinakuch
- Активен потребител
778899 написа:
Нека Ви кажа за изводите скъпа ми 778899. В България "мъжете бият жените си" само ако държат на тях. Не бъркайте "ситуацията" с "боя".
А Тези които пият и/или не могат да се контролират не са мъже. За тях не говорим.
иначе...истината, пенев, е една....че се нареждаме на едно от първите места по домашно насилие, като мъжете бият жените си, а не обратното ...изводите-сам си ги прави, приятелю!
Нека Ви кажа за изводите скъпа ми 778899. В България "мъжете бият жените си" само ако държат на тях. Не бъркайте "ситуацията" с "боя".
А Тези които пият и/или не могат да се контролират не са мъже. За тях не говорим.
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
-
imhotep - Потребител
20 мнения
• Страница 1 от 1
|
|