начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Предбрачен договор

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предбрачен договор

Мнениеот namakak » 10 Юли 2009, 23:02

Освен застраховка живот,бъдещите съпрузи могат ли да направят и в предбрачния си договор,при побой и извинение,примерно счупен нос,кръвонасядания,синини и цени при доказана експертиза и свидетели,аха и цени при алкохолна зависимост и постъпилата уплаха у беззащитните и родените деца?
Въобще договор за какво може да си направят брачните двойки?Може ли да се впише и тройка?!Нотариус ли само се изисква? :roll:
Аватар
namakak
Потребител

Re: Предбрачен договор

Мнениеот Гост. » 11 Юли 2009, 04:17

namakak написа:Освен застраховка живот,бъдещите съпрузи могат ли да направят и в предбрачния си договор,при побой и извинение,примерно счупен нос,кръвонасядания,синини и цени при доказана експертиза и свидетели,аха и цени при алкохолна зависимост и постъпилата уплаха у беззащитните и родените деца?
Въобще договор за какво може да си направят брачните двойки?Може ли да се впише и тройка?!Нотариус ли само се изисква? :roll:

:roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: разплаках се. Често не ви разбирам питанията, но с това :roll: ме тръшнахте в земята. :lol:
Начи, казвате- дайте да узаконим и определим предварително ценоразпис за физическото насилие по отношение на съпрузите, та да го узаконим в противоречие със закона. После- да овъзмездим и стреса за децата :shock: и след това: пито- платено. До следващата фактура. :lol: :evil:
Като бонус- в интимния семеен живот ще взимат дейно участие Пешо/ Пена от 5 етаж, ако са в затруднение- тогава може и някой по заместване...

Четете СК нов. Договорът ще се сключва пред нотариус, АВ ще имат специален регистър за тях. В момента, казват, тече процедура по предаване на информационния масив от ГРАО към АВ.

п.п. Какви ги редите изобщо?!? 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 11 Юли 2009, 09:34

Темата, poli_g, е иронична - не виждаш ли? :lol:
Че какво друго е предбрачния договор, освен един "ценоразпис". Какво общо има, казвам, този чисто комерсиален акт с възторга и готовността на влюбените за саможертва в името на възвишеното? Нима мечтите на влюбените включват и подялбата на имуществото и децата в предстоящия развод? Нима в края на крайщата самият развод, колкото и да е разпространен в реалността, присъства в тези мечти?
Много точно е схванал namakak същността на този закон... но това е падение не на Законодателя, а на цялото ни общество и точно вие, адвокатите, скоро ще бъдете погнусени от размаха на това падение... Защото то ще съсипва брака по-сигурно от алкохола и краткотрайните забежки на влюбените...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот miriam » 11 Юли 2009, 10:09

Пламка , ма то кой пречи на истинската , голямата любов с главно Ъ да се венчае без предбрачен договор и без уговорки за тройки?!... :lol:
Какво сме криви ний адвокатите , че имате касови апарати наместо големо червено сърце , кат на Данко? :mrgreen:
Законодателят просто куцука след обществените реалности -хората крадат и искат да имат ясна визия за съдбата на откраднатото :P
Ти сега , ако си наскубал неколко предприятия и пет шест европроекта , ще ли си съгласен като се окифлиш с някоя комерсиална ......... после след като изтрополи по нанадолнището големата либоф-и да те върне в първи клас?!
miriam
Потребител

Мнениеот Melly » 11 Юли 2009, 10:14

plamen_penev написа:Темата, poli_g, е иронична - не виждаш ли? :lol:
Че какво друго е предбрачния договор, освен един "ценоразпис". Какво общо има, казвам, този чисто комерсиален акт с възторга и готовността на влюбените за саможертва в името на възвишеното? Нима мечтите на влюбените включват и подялбата на имуществото и децата в предстоящия развод? Нима в края на крайщата самият развод, колкото и да е разпространен в реалността, присъства в тези мечти?
Много точно е схванал namakak същността на този закон... но това е падение не на Законодателя, а на цялото ни общество и точно вие, адвокатите, скоро ще бъдете погнусени от размаха на това падение... Защото то ще съсипва брака по-сигурно от алкохола и краткотрайните забежки на влюбените...

Аааа, Пенев,
Не съм съгласна с теб.
Казаното преди и в първите години след венчилото отлита, човече.

Друго си е Негово Величество Договорът. :D

Има си и добри страни скрепното с подпис съглашение. В повечето случаи ще бъде изключено да бъде постигната преследваната с брака "специална" ЦЕЛ от един от бъдещите съпрузи. :idea: :D :D :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 11 Юли 2009, 12:52

Недей така miriam! Ти сега ще ме изкараш, че съм против тройките! :(
Така е Melly. Разбирам го, но не знам защо се дразня от превръщането на онова особено чувство в обект на покупко-продажба... Христос според мен напълно се е провалил в опита си да ни каже своята истина...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Юли 2009, 14:12

plamen_penev написа:.. но това е падение не на Законодателя, а на цялото ни общество и точно вие, адвокатите, скоро ще бъдете погнусени от размаха на това падение... Защото то ще съсипва брака по-сигурно от алкохола и краткотрайните забежки на влюбените...

Пенев, клиентите не пречат на нашата работа, те СА нашата работа. :lol:
А ние си обичаме работата :wink: ... та за каква погнуса иде реч изобщо?!?

п.п. Не се знае отново по какъв начин ще разберем този институт, но като цяло според мен е положителен/ изключвам хрумките на намакак/.
Само времето ще ме санкционира.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 11 Юли 2009, 15:52

Ето пак с подозрение към думите на физика... Разбира се, че за адвокатите предбрачните договори са само още една опция към работата им! Ще се погнусите, poli_g, от това, с което ще се срещате - пазарлъци за пари и иманета между ... уж влюбени...
Защо ли се обяснявам?! Как можеш да обясниш на слепия разликата между пурпурното и червеното... :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Юли 2009, 17:23

:roll: :lol: За незряща, каквато индиректно ме наричаш, съм видяла доста нещица.
Ти определено не си. Ако беше, щеше да знаеш, че има ли имущество - по правило има пазар. Без значение предмета на делото.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 11 Юли 2009, 17:28

plamen_penev написа:Защо ли се обяснявам?!
Как можеш да обясниш на слепия разликата между пурпурното и червеното... :roll:

Хи-хи-хи- хииииии,
Я да се опитам да ти отговоря аз "незрящата" за разликата между пурпурното и червеното, Пенев,
Готино е да си важен, но по-важното е да си готин :idea:
ДА намериш сили да изречеш вълшебната думичка СЪЖАЛЯВАМ,
НО и да има кой да те разбере... http://www.youtube.com/watch?v=pU5nmts5Zq0 :wink:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот fani_i » 11 Юли 2009, 18:34

Отдавна не бях се смяла така :D :D
Извиненията и тройките си вървят към брака като бонус, особено след петата година, не е нужно чак и да се договарят..., но ако някой напира, изрично ще се включват :D
fani_i
Потребител

Мнениеот miriam » 11 Юли 2009, 19:36

ти ако различаваше доматеното от кармъзъта , бордото от аленото и пурпурното от розето нямаше да оставиш твоят приятел със съвместното съжителство и прибрания апартамент в небрано лозе.....нали ти пуска темата? :P
според мен просто кокетничиш :lol: :P
miriam
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 11 Юли 2009, 19:46

Истината е miriam, че съм изненадан, че точно на теб ти се вижда смешна темата ми за прецакания ми приятел... а като че ли не забелязваме пропуснатото "узаконяване" на отдавна и широко разпространеното "съвместно съжителство". :roll:
И нима наистина одобряваш пазарлъците за имущество "пред вратата на брачната стая"? Не останах с такова впечатление... Ами че това си граничи с проституцията... О! Забравих... май грижещите се за държавата вече удостоиха с височайшето си внимание тези важни за просперитета на държавата ни "труженички"...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот miriam » 11 Юли 2009, 19:56

хич не ми се вижда/ше/ смешна темата;
ако се смеех на такива неща да ми се е развързал пъпа от смях , пък и никой не ме е наемал до сега за да ме слушаш как кърша смеховки:)

колкото до сериозния въпрос-не , не одобрявам нищо , и не заклеймявам нищо , юристът е набглюдател страничен , коментатор писмовен , изразител на делегирани позиции , философстващ ум, боравещ с огромна представителна извадка заради работата си в ежедневието...
има реалии , има факти , сега, дали са новост в комерсиалното общество , дали е въпрос на мода , дали е въпрос на феминизъм , дали революционна ситуация имаме-все тая-първо се променят междучовешките отношения. Става нещо бре! До вчера жените нямат паспорти-от днес имат право да гласуват. До вчера караш с до 0.5 промила , от утре вече нямаш такъв толеранс. До вчера за конкубинат има наказателна сопа , от днес можеш да правиш всичко защото си само морално укорим , но не и в наказателния смисъл виновен.
И правото просто дотичва закъсняло задъхано накрая в опити да ги догони , рамкира и вкара в приемливи граници-това е....

но ти кажи , ако ще се впрягаш тука да знам-с теб да не се шегувам вече , няма проблем:)
miriam
Потребител

Мнениеот Гост. » 11 Юли 2009, 20:04

И правото просто дотичва закъсняло задъхано накрая в опити да ги догони , рамкира и вкара в приемливи граници-това е....

Това е цялата истина :idea:

Пенев е само докачлив, но ще разбере полезността на този институт. Някога, въпреки моралните терзания сега.
Пенев, само си помисли, ако тогава е могъл да договори... дали сега щеше да е на улицата- сам и ограбен/ последното в преносен смисъл/.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 11 Юли 2009, 21:35

... ако ще се впрягаш тука да знам-с теб да не се шегувам вече , няма проблем

Няма да се впрягам приятелко! Това с докачането е поза. На! И poli_g се хвана :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот namakak » 11 Юли 2009, 22:29

Охохо,божествени сте,мноо яко :D
Този въпрос ми дойде отвътре,заради една пребита млада жена на 20 г.
Нейната история:Пича е на 35 години с развод и деца ,които със свидетели му се полагат като "свестния родител".Прави след развода веднага бебе на неопитното.Ражда се едно душко добродушко слънчице.
Младата жена е бита по време на бременност и има сцепена вежда.Следват извинения,раждане,синини,бягство,връщане,обещания,потрошване от бой,бягане по нощница/щяла е да скочи от висок етаж,за да се спаси от боя/,кръв,свидетели,полиция,взимане на бебето/на 10 месеца/с полиция на сутринта,сезиране до определени ортани.Дело и забрана поради домашно насилие.
Следва психотормоза.Телефони,приятели и техни удари по външната врата на жилището където се е приютила ,за да спаси детето си и себе си.5 пъти обаждания до 112.Назначили са с родителите охрана у дома.
Заплахите и писмата до нея са от рода,извинявай поради алкохолното ми замъгляване,но те обичам...Много ми липсва детето/добре че не го е утрепал и него/.....
И понеже от 2005г. е много сериозен тоя закон и се спазва,вие бихте ли станали свидетели срещу човек на който жените му бягат,има племенници с журналистическа характеристика като убийци и наркодилъри/с което той я заплашва/?
На мен не ми пречи,ако бях свидетел дори и само на сините и авторитета с който жената се бори за живота си.
Значи имаме,разведен с две деца и баща,слугинче което е родило и като му кажат купи хляб ма,вечерта ще го пребият защото е трябвало вместо добруджа да бъде бял..
Жената не сме е да излиза.Едни казват по-далече там където са замесени наркотици,полицаи казват:хич да не я е страх.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 12 Юли 2009, 07:50

Хайде сега да видим namakak, какво общо има разказаната от вас история с вашата тема за предбрачните договори? Пояснете моля :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот helene » 12 Юли 2009, 12:16

Много си е на място този институт "предбрачен договор". Личните отношения са много деликатна тема и мисля, че трябва да се създават законово различни институти, които да ги регулират. Предбрачният договор е крачка напред, има си своето място в правната ни система. След промените, в период на преход към демокрация настъпи и голяма промяна в морала, ценностите и личностното развитието на подрастващите, което би трябвало и да доведе по един естествен начин и до промяна в правните отношения. В този смисъл е и предбрачният договор. Няма смисъл да напомням, че предмет на правото е регулирането на обществените отношения и естествено при настъпила промяна в отношенията, следва да има и промяна в законовите институти, които ги регулират.
helene
Потребител

Мнениеот namakak » 12 Юли 2009, 20:13

Пенев,много ми бяха симпатични и двамата докато тя едвам оцеля ,за да има сили да гледа бебето.
Като техен приятел,защо да не им бъде препоръчан спора да бъде разрешен нотариално,за съвместно съжителство и преди това да се платят щетите по тялото й.И двете страни ще са доволни и любовни.Само за алкохолната зависимост,нищо не ми идва на мисъл,една жена ми беше споделила ,че се сипва в супата свински капки мляко от кърмачка.За "приятели по чашка" не знам закон.Може би нотариални приятели :wink: :)
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Семейни казуси