начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Заминаване на дете на разведени родители за САЩ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заминаване на дете на разведени родители за САЩ

Мнениеот nikitoha » 20 Юли 2009, 10:32

Здравейте,
Имам следният въпрос. Имам сключен втори брак с българин с американско гражданство и искаме да заминем там. От първият си брак имам дете на 7 г,което бащата не взима на свиждания и не издържа. Въпреки,че разполагам с пълномощно детето да пътува в чужбина и желанието му преди време да се откаже от детето в полза на новият ми съпруг изведнъж се отказа и при опит да осъществя контакт с него се крие. Интересува ме слад като веднъж е дал съгласие да я извеждам в чужбина може ли да направи така,че на границата да не я пуснат? От американско посолство ни казаха,че искат само преведено пълномощното и бракоразводното дело от където е видно ,че родителските права се присъждат на мен.

Благодаря Ви предварително
nikitoha
Нов потребител

Re: Заминаване на дете на разведени родители за САЩ

Мнениеот donna » 20 Юли 2009, 16:01

Бащата на детето може да оттегли пълномощното , разбирам ,че вие искате детето да живее при вас в САЩ , би било добре да има и текст ,че той е съгласен детето да живее там. Имайте предвид ,че ако реши може да ви съди и по хакската конвенция и да иска детето да се върне ... Родителските права и упражняването им не се влияят от плащането на издръжката .
Случи ли се така ,че човека оттегли пълномощното имате възможност да поискате с иск по чл.72 СК съдът да постанови детето да пътува в чужбина и да живее там , влезе ли това решение в сила тогава можете да сте спокойна.
donna
Старши потребител

Мнениеот nikitoha » 20 Юли 2009, 16:06

Много Ви благодаря за отговора, но има ли начин да разбера дали вече е оттеглил пълномощното си? Или това ще стане чак когато решим да излезем извън БГ?
nikitoha
Нов потребител

Мнениеот donna » 20 Юли 2009, 16:36

Ако ви се занимава да питате по вс. КПП и летища...
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 20 Юли 2009, 17:31

Аз бих проверила първо при Нотариуса заверил пълномощното.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот cocose » 21 Юли 2009, 17:05

Има и трети вариант, но той зависи само от това дали наистина си станала американска гражданка. Просто избягайте в УСА-то, и се откажете от БГ гражданството :), и без това, вече не ти трябва, само проблеми ще ти създава...
cocose
Младши потребител

Мнениеот ninyo » 16 Ное 2009, 14:01

добре благодаря за отговора и искам още да попитам едно такова дело лесно ли се печели и някакво наблудение колко време отнема както и искам да запазя детето от това дело.в смисъл на делото ислушва ли се детето когато то е на 8 години ?
ninyo
Нов потребител

Назад към Семейни казуси