начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Развод, непълнолетно дете и жилище на изплащане

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод, непълнолетно дете и жилище на изплащане

Мнениеот angie123 » 04 Авг 2009, 00:18

Здравейте! Ще бъда много благодарна, ако някой се отзове на питанията ми, защото съм адски объркана...

Ето го и моя случай: след 15 години брак и едно дете (което в момента е на 14 год.) съпругът ми реши, че този начин на живот не му харесва и се премести да живее при любовницата си. Имаме жилище, закупено с кредит преди година: съпругът ми и аз сме кредитоискатели, но реално до този момент само той внася пари по кредита. Почти година живее при любовницата си, а от време на време се прибира вкъщи за да види детето. Аз по никакъв начин не съм му ограничавала посещенията и срещите с детето... И днес ми сервира новината, че искал развод, понеже повече не можел да живее по този начин.

И преди сме говорили да прехвърлим апартамента на детето, но днес той ми заяви само аз да съм си прехвърлила дела, а той искал да си запази 1/2 дял понеже само той внасял сумите по кредита, а в замяна на това (аз да припиша дела си на детето) той щял да продължи да погасява заема като ни гарантирал, че ще продължим да живеем аз и детето в апартамента.

Дали има някаква уловка в неговото предложение, защото категорично ми отказа и двамата да препишем цялото жилище на детето ни? И има ли някакъв начин законово да ни бъде гарантирано на нас с детето, че той ще продължи да изплаща заема по жилището?

И на последно място ако може да ми препоръчате някой добър бракоразводен адвокат от Пловдив?

Благодаря на всички, които ще се отзовете!
angie123
Нов потребител

Re: Развод, непълнолетно дете и жилище на изплащане

Мнениеот rts » 04 Авг 2009, 10:35

Не виждам възможност да си осигурите гаранция, че съпругът Ви ще изплаща заема, защото Банката няма да се съгласи да се лиши от единия си длъжник, ако не й се предостави допълнително обезпечение. При това положение, ако съпругът Ви реши да не плаща, Банката може да търси цялата сума и само от Вас, или, ако апартаментът е ипотекиран в нейна полза - да поиска принудително изпълнение чрез публична продан на апартамента.
Относно възможността Вие и детето да останете да живеете в този апартамент - да, такава възможност има и най-добре е, ако разводът е по взаимно съгласие - тогава с помощта на Вашия адвокат ще подпишете споразумение, в което ще уредите и въпроса с ползването на жилището, издръжката на детето и други важни въпроси.
rts
Активен потребител

Re: Развод, непълнолетно дете и жилище на изплащане

Мнениеот angie123 » 04 Авг 2009, 17:19

А да ми препоръчате добър адвокат от Пловдив по бракоразводни дела, защото нямам идея към кого да се обърна? Мерси предварително!
angie123
Нов потребител

Назад към Семейни казуси