- Дата и час: 17 Дек 2024, 09:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
проблема е свързан с имущество придобито по време на брак
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
проблема е свързан с имущество придобито по време на брак
здравейте,аз съм нова тук имам няколко въпроса и се надявам да ми помогнете нещата сигурно са мн.прости,но нали знаете така е отстрани,когато ти е на главата не знаеш какво да правиш както и да е,значи проблема е свързан с имущество придобито по време на брак,при което едно от тях е наследство,а др.са закупени.Въпроса ми е как бих могъл(a)да запаза тази собственост при евентуален развод
- sladurana_198
- Нов потребител
Re: anonimen
Въпреки ,че общо взето нищо не казвате:Полученото по наследство е на този,който го е получил, а по време на брака зависи дали е СИО. Ако е се дели на две.
- sunrise
- Активен потребител
Re: anonimen
незнам какво е ЦИО :оопс: имам брат с които след смърта на баща ни наследихме кола и апартамент,но това става след брака след 7 god през които нещата не вървят се стига до раздяла и заплахи че всичко което имаме ще се дели на две.Причината за това е че уж не отделям достатъчно средства за децата,а всъщност имаме 2 заема които аз плащам и така постоянно получавам заплахи че ще ме осъдят и ще ми вземат вс.какви възможности имам всичко да се прехвърли на брат ми
Последна промяна consultant на 04 Авг 2009, 13:10, променена общо 1 път
Причина: ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!!!
Причина: ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!!!
- sladurana_198
- Нов потребител
Re: проблема е свързан с имущество придобито по време на брак
Това, което Ви е по наследство, не може да се дели със съпруга Ви. Това , което е СИО обаче, ще се дели между двамата. И няма как да прехвърлите докато сте в брак, защото нотариусът ще изиска съгласието на съпруга Ви.
- sunrise
- Активен потребител
да,но това е след брака и ме заплашва постоянно с това 4е ще ми отнеме вси4ко,при положение 4е изплаштам два заема и давам поне 100/150лв може ли да ме осьди за издрьжка,забравих да спомена 4е откакто сме разделени живея на квартира.
- sladurana_198
- Нов потребител
Чакайте малко ,че ме объркахте съвесем.
Пак Ви повтарям, че това , което сте наследили от родителите Ви е лична ваша собственост, независимо ,че е по време на брака.
Чл. 20. (1) Вещите, правата върху вещи и паричните влогове, придобити преди брака, както и вещите, правата върху вещи и паричните влогове, придобити през време на брака по наследство и по дарение, принадлежат на съпруга, който ги е придобил. Лични са и вещите и правата върху вещи, придобити от единия съпруг по реда на Гражданския процесуален кодекс, когато се насочва принудително изпълнение за личен дълг на другия съпруг върху вещи и права върху вещи, които са съпружеска имуществена общност.
(2) Лични са движимите вещи, придобити от единия съпруг през време на брака, които му служат за обикновено лично ползуване или за упражняване на професия.
А зца каква издръжка става въпрос, той инвалид ли е?
Пак Ви повтарям, че това , което сте наследили от родителите Ви е лична ваша собственост, независимо ,че е по време на брака.
Чл. 20. (1) Вещите, правата върху вещи и паричните влогове, придобити преди брака, както и вещите, правата върху вещи и паричните влогове, придобити през време на брака по наследство и по дарение, принадлежат на съпруга, който ги е придобил. Лични са и вещите и правата върху вещи, придобити от единия съпруг по реда на Гражданския процесуален кодекс, когато се насочва принудително изпълнение за личен дълг на другия съпруг върху вещи и права върху вещи, които са съпружеска имуществена общност.
(2) Лични са движимите вещи, придобити от единия съпруг през време на брака, които му служат за обикновено лично ползуване или за упражняване на професия.
А зца каква издръжка става въпрос, той инвалид ли е?
- sunrise
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|